Çocuklar Yüzünden Arkadaşımla İlişkimi Kesmeyi Düşünüyorum..

İpek yaşadıklarını bilmiyordum daha önce,tüm bunlar seni olgunlaştırmış
bu kadar demek ki..Bütün yorumlarını çok beğeniyorum.Umarım bundan
sonrası için hayat güzel olur senin için

Teşekkür ederim..Eşim ve çocuklarımla yeniden dünyaya geldim ben..Hayat onlarla anlam kazandı...Allah herkesin yuvasına huzur,sağlık ve mutluluk versin..Vicdan sahibi,kıymet bilen iyi insanlarla karşılaştırsın....

Size çocuğun babasını sormuştum. O da mı aynı diye. Görmediniz sanırım ilk mesajlardan biriydi.
merak ettim.
Görüşmemek sizin iyiliğiniz açısından çözüm ama o çocuk için yapılabilecek birşey var mı diye düşünüyorum ben

Kızlarından birini abisinden bile esirgerken, diğerinin ne hald eolduğunu bile umursamaması ne kadar enteresan..

Ben kızını esirgediği için değil de kendi fesatlığından böyle yaptığını düşünüyorum açıkçası. Çünkü o kız ne dayak yedi küçükken. Zaten kendi de söyler "ben çocuk sevmiyorum" diye. O kız onun garantisiydi biraz yani. Eşi çok düşkün ya çocuklara. Bir de abim kesinlikle ikinciden boşanmazdı çocuktan sonra çünkü birinci çocuğunun hali ortada idi. Şimdi şimdi son 1-2 senedir (aslında tam da üvey oğlu eve geldiğinden beri) kızına tapıyor. Anneli kızlı oğlanı delirtiyorlar, kendine yandaş buldu.

Diğer kızı görmek istememesine ise gerçekten şaşırmıyorum. Ne diyecek o kızcağıza?
"8 aylıkken seni bıraktım gittim. Hiç aramadım. Üstelik nerde olduğunu nasıl yaşadığını da biliyordum. Ha pardon babandan da yüklü tazminat almıştım. O paraları da altına yatırdım bir sürü birikimim oldu" mu diyecek???

Unutmadan söylediğine göre sanırım kızı o zamanlar rahatsızmış biraz. Yani hasta bir çocuk bıraktığını biliyor ardında.
Gerçi şu anda gayet sağlıklıymış kız çok şükür...

Cocuklukda yasanan seyler kac yasinda olursan ol unutulmuyor...
1ci sinifa giderken Babaannemlerde kaliyordum. Dedemle Babaannem bana ders calistirirken hep kizarlardi aptall salak bu bundan bir halt olmicak derlerdi oysa daha 1 ci siniftayim okumayi bilsem zaten orda isim ne ?!!
Kurban bayraminda koyunumu kestiklerini gördügümden beri 4-5 yasimdan beri et yemem ama dedem bana zorla et yedirmeye calisirdi hepte kafama vururdu.ben agzimda 1 lokma et üstüne 1 bardak su 1 lokma et 1 bardak su...
Benden 2 yas büyük halam var.Hic kiskanc bir cocuk olmadim ama halamm aman allahim kan kusturuyordu 3cü sinifa giderken Babam bayramda para göndermis bize bayramlik alsinlar diye o yil LC waikiki maymunlu tisörtler ve Lee pantolonlar cok modaydi.Babaannem bize aldi bunlardan altinada lacivert convers :))) aman allahimmmm kiyamett koptu bayram zehir oldu. Annem yazin tatile gelirken kalem silgi vs vs yaninda kilolarca cikolata getirirdi.Cikolatalar hooooppp kaybolur kalemler silgiler vitrine konulur... Anasi Babasi isvicrede yasiyan ama isvicre cikolatasi tadi bilmeyen tek cocuk bendim herhalde o aralar

Mayis basinda "sevgili dedem" vefat etti.Babamin hatrina ilk ucakla gittim cenazeye ama inanin benim icin tüm akrabalari bir arada görmekden baska birsey ifade etmiyordu.

O yüzdennnnn siz bu minik kizla yakisikli delikanliyi gönderin bana ben ikisinede bakarim aslanlar gibi ( kendimi cok uyanik gördüm 28 yasinda 2 tane hazir büyümüs evlat sahibi olcam )

Canım anladığım kadarı ile baba subay. Lojmanda oturuyorlar. Belki baba çok da ilgilenemiyor kızıyla. Aslında benim de aklıma ilk gelen o idi. Konu sahibinin eşi, diğer vatandaşın eşine bir şekilde çıtlatsa (tamam dayak falan demesin de yumuşatarak anlatsa) işe yaramaz mı acaba???

Bir de hasta halde bırakmış öyle mi.. Zavallı çocuğun annesine ne kadar ihtiyacı olmuştur, kimbilir o hangi koşullarda büyüdü.
Haklısın ne açıklama yapacak ki.. Benim eşimde 1 yaşındayken ayrılmış anne-babası. Annesi ile yeniden görüştüklerinde 30 yaşındaydı eşim. Tepki bile vermedi, öyle nötr olmuş annesine.

Ben ki oğluma zarar vermemek için kendi kendine tokat atan birisiyim.kaldıki başkasının saçma sapan sözleriyle oğluma höt bile demem.eğer benim oğlumun sesine katlanmıyorsa oyununu hazmedemiyorsa ve bunun yüzündende aynı şekilde kendi kızına şiddet uyguluyorsa değil onla görüşmek kapısının önünden geçmem.ha şu var oğlum etrafı dağıtır kırıp döker onada zaten ben kendim izin vermem misafirliğe gittiğimde.ben çocukları misafirliğe gidince her tarafı batırıp ses çıkarmayan annelerede karşıyım.ama dayağa feci karşıyım.

arkadaşım ben olsam yanlız arkadaşsız kalacağımı bilsemde ilişkimi keserdim....

Subaylar çok düşkündür kızlarına. Hatta çok toleranslıdır. Tecrübelerimden biliyorum. Aralarında yaşadım çünkü. Annenin ciddi bir sıkıntısı var belli. Bu nedenle çocuk kaybolmasın. Çocuk kişiliği için 1-4 yaş orası çok önemli. Hele biraz daha büyüdükten sonra çok ama çok zor değişmesi. Kendini kurtarabilmesi. Yazık olmasın.
ben de aynı fikirdeyim. Eğer babaya söylendiğinde baba olaya müdahele edebilecekse, açık açık söylensin. Yumuşatmaya da gerek yok. Anne o minicik yavrusunun canını yakabiliyorsa, bunu bilmek o çocuğun babasının hakkıdır.

İnsan nasıl yapablir bir çocuğa öyle anlamıyorum. Herşeyi zorla dayakla. Bugün sokakta hiç tanımadığım bir çocuğa vuramam ben. Kaldı ki kendi canın o senin. İçinde yaşattın onu. 9 ay. Parçan o senin.
Aklıma geldikçe sinirleniyorum

Arkadaşım ne olduğunu daha açık bir dille ifade etmek ister misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Beraberken huzur duymadığınız, sizi yoran bir insan için yapılabilecek tek şey hayatınızdan çıkarmaktır.

Doğru karar vermişsiniz.

arkadşınız kızını döverken aslında sizin çocuğunuzu dövüyor bence oda görüşmek şstemiyor görüşme sende boşver

herkes anne - baba olmayı haketmiyor.... dayak kelimesini telaffuz dahi etmiyorum ben çocuklarıma....

bu tarz bir davranış çocuğu dövmek kilitlemek çocuğun psikolojisini bozuyor. bizim komşumuz vardı büyük kızınıda döverdi ama ufağa hiç kıyamazdık bizimle büyümüştü. eşine kızar kaynanasına kızar çocuktan alırdı hıncını yapma etme derdik dnlemezdi. çocuk bize kaçardı annem dövecek beni diye ama eve gidince gene döverdi sen komşuannenlere neden kaçıyorsun diye. bir gün öyle dövdü dışarıya geliyor sesi dövmüş birde odaya kilitlemiş zorla açtırdık kapıyı nerde dedim bağırdım odada kilitli açtım yavrum 3 yaşında mosmor kesilmiş ağlamaktan. aldım kucağıma hemen kendi evimize götürdüm annemde kızdı komşumuza. sonra zar zor tedavi görmeye ikna ettik. onunda işi zordu kaynanası beterdi, onuda dövmüşler mosmor gelmişti bizim oraya taşındığında.
acaba senin arkadaşınında böyle bir sorunu olabilrmi diye düşündüm bir anda. yaptığının yanlış olduğunu birileri anlatmalı ona. çocuk onalr tabiki bağıoracaklar hoplayıp zıplayacaklar. konuşmayı dene istersen ama böyle davranmaya devam edeceksen ben görüşmeyi kesmek istiyorum diye söyle yoksa çocuğununda psikolojisinin bozulacağını anlatmalısın inşallah anlarda.

Çok sinirlendim şu an bu konuyu okuyunca...Allah inşallah bir daha annelik duygusunu yaşatmaz o arkadaşınıza...Çünkü ikinci çocuğunada aynı muameleyi yapar böylesi...Bizlere bu canı verende Allah alanda...Yarın birgün Allah korusun o çocuğa birşey olsa,sonrada bir daha çocuğu olmasa ne olacak vicdan azabı çekmeyecek mi hiç bu kadın...
Allahım akıl fikir ver böylelerine nasıl kıyarlar nasıl aklım almıyor..Elleri kırılsın

oyun, çocuğun en doğal hakkıdır. siz bu arkadaşınızla beraberken, çocukların elinden en doğal haklarını alıyorsunuz.

morarcak kadar dayak yemezdim ama yerdim ben de..başkasına kaçıp sığınmak aklımın ucundan geçmezdi çünkü çokk utanırdım..dayak yediğim,azar işittiğim duyuldu diye çok ar ederdim...dışarıya kadar elbette duyulurdu sesler..insanların ,komşuların yüzüne bakmaya utanırdım kaldı ki kaçıp sığınıcam..utangaç bir çocuktum zaten...psikolojim bozuldu mu bilemem,şiddet yanlısı biri değilim..insan zamanla bazı şeyleri aşıp üstesinden gelebiliyor...bazı şeyler insanın içinden gelen şeyler..çok güçlü bir karakter olduğumu düşünürüm..çevremdeki arkadaşlarım ve eşim de onaylar bunu..ama kırgınlığım,kızgınlığım baki..unutulmuyor...hiç bir özlem ,sevgi vs duymuyorum babama ve anneme karşı.....
daha önce de dedim ya benim için aile eşim ve çocuklarım artık.....
sadece bazan çok çabuk tepki gösterip fevrileşebiliyorum...En fazla sesim yükseliyor...Ehh bu kadarla kurtardığıma şükür :))

Son düzenleme:
bence de görüşmeyin artık. 3 yaşındaki çocuk oyun çocuğudur. oğlunuz anlattığınız kadarıyla zararsız fakat kırıp dökse de o çocuk bunlar gayet normal. bence arkadaşınız sizin oğlunuzu bıraksın kendi gözüksün doktora .. kızına da üzüldüm ya o yaştaki çocuğun içinde ne yaralar açmıştır annesi ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…