Çocuklara gıcık oluyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuk ya da başka birini dövmek, şiddet uygulamak bambaşka bir boyut. Bunu kendim için de kabul edemem çünkü çok saldırgan bir kedim var. Bazen öyle bir ısırır ki canım aşırı yanar ona bile can havliyle bir şey yapmışlığım yoktur. En fazla bağırırım refleks olarak, sonra pişman olup sarılırım gidip. O yüzden özellikle savunmasız canlılar ki çocuk da öyle, şiddet uygulayacak biri değilim.
Tabiki siz kendinizi daha iyi bilirsiniz okuduğumdan anladığım kadarı ile fikrimi beyan ettim sadece bir de kesin gözüyle bakmadım tabi ihtimal dedim .

Zaten kesin döversin demedim dövecek olma ihtimali dedim . Tabiki herkes aynı süreçlerden geçmiyor ama bu durumda psikolojik bir rahatsızlık geçmişe dair mutlaka bi travması olması gerek ki kardeşine bile biraz büyüyünce ilgisini kesmiş bu normal değil
Kardeşime büyüyünce ilgiyi kesmedim ama eskisi gibi agucuk bugucuk yapmadım haliyle eşek kadar oldu. Hatta dokuz yaşına kadar bebek muamelesi yaptım ona tam tersine, o kadar ilgilenirdim.

Normalde ben de öyle çok çocuk sevmem. Sokakta bebek görünce "ayyyiii ne sevimli" diyen bir insan da hiç olmadım. Üstelik 1 ve 4 yaşında iki kızım var, ben de arada kendilerine feci gıcık oluyorum. Mesela küçük ne zaman sümüğü aksa, ben mendille peşinden kovalarken, gidip cört diye o hortum gibi sümük akmış burnunu koltuğa yapıştırıyor. Büyüğe çorap giydiriyorum, 5 dakika sonra ayaklar yine çıplak. Küçüğü tam uyudu diyorum, 2 dakika sonra uyanıp kaka yapıyor. Neden az önce değil de uyuyunca yapıyorsun bunu len diye soruyorum kendisine, hedede hödödö diye açıklama yapıyor. Büyük kreşe gitmek için akşamdan seçtiği kıyafetleri sabaha beğenmiyor. Saçlarının kaç tane örgü yapılması gerektiğini söyleyip, bir de ben kendisini kandıracakmışım gibi, ayna karşısına geçip örgülerini sayıyor. Küçük mutfakta ne kadar çekmece varsa, günde 10 kere hepsini dışarı boşaltıp, sonra odasında oynamaya geri dönüyor ve soğan sepetinden soğan araklayıp ısırıyor. O leş gibi soğan kokan ağzıyla suratıma hohlamasına da gıcık oluyorum. Ama napıcan, atsan atılmıyor, satsan satılmıyor, bir de çok feci tatlı eşek sıpaları, bir kıkırdıyorlar insanın içinin yağları eriyor. Küçük bugün siicak siicak deyip dolanıyordu evde, bir de ufufufu diye dudakları büzüştürmüş, üfleme hareketleri yapıyor. Sonradan anladık, kaloriferden bahsediyormuş. Ufufu diye de fırına yaklaşmasın diye söylediğimi tekrar ediyor. Büyük öpçüklü annem, güğğğzel annem diye ben ayaktayken gelip bacağımdan öpüyor. Sevimliler yani, tatlılıkları, gıcıklıklarını katlanır kılıyor. Muhtemelen sizin de öyle olacak.

Olabilirler banane yahu, benim onların çocuğuna gıcık olmam da onların umurunda olmaz eminim :)
Yoo olur, çocuğunuza birinin gıcık olduğunu bilmek rahatsız edici bir durum olabilir.
Kendi çocuğunuzu da seversiniz muhtemelen, umarım yani

bu konuda bende biraz senin gibiyim sanirim
yanı gıcık olma durumu yok bende ama mesela çocukluğumdan beri bebeklere aşıktım çok anaç yapım vardı çok severdim hala yakınım olanları ve bazı arkadaslarimin çocuklarını seviyorum ama tahammülüm kalmadı sanirim oğlum 2 buçuk yaş şuan o beni aşırı yorduğu için başka çocuklar gözüme batar oldu :olamaz:
ve sabırlı biri değilim aşırı sinirliyim başkaları aa maşallah iyi sabrediyorsun kolay çocuk değil vs vs desede evet kendi çocuğuna bir bağın oluyor ona gıcık olmuyorsun 🤭
oğlum yaramaz hemde çok çok fazla yaramaz hareketli bir çocuk dün akşam artık öyle çaresiz hissettim ki oturup ağladım. oğlum da o sırada hala masayı karıştırıyordu mesela çokta umrunda yanı 😁
sonra ne mi yaptim ?
gozyaslarimi silip kalkıp masayı topladım :KK53:

Bütün cevapları okumak zorunda mıyım? Siz konu sahibi misiniz? Fikrimi yazarken herkesten onay almam mı gerekiyor?
Çocuklarıma gıcık olan yok ayrıca 😊

Değilsiniz kesinlikle. Aynı mantıkla ben de cevap verirken onay almak zorunda değilim konu sahibi olmama gerek yok. Çocuklarınıza gıcık oluyolardır demedim herhangi birisi için konusmustum üzerinize almıssınız çok da haksız olmayarak. Ayrıca da cocuklarınıza gıcık olan birileri kesinlikle vardır 😂 biz de gidip çocukların annelerine var ya senin çocuga cok pis kılım demiyoruz😂

Beni azarlar gibi konuşma haddini size kim verdi acaba ? Okuduğunuzu anlamama gibi bir sorununuz var sanırım sizlerin kesin döversin sende demedim ama böyle bir ihtimal var . Ve cevremde çok gördüm bu konu yüzünden psikologa giden bir şeyi yaşadık gördük az çok biliyoruz ki yorum yapıyoruz buraya yoksa her konu basligi altında bir yorumum olurdu . Bende bu tavrinizdan dolayı sizi kınıyorum .

Bi de çevrenizde çok görmeniz çevrenizden kaynaklı bir durum. Benim cevremde çocuguna el kaldırmayı geçtim sesini yükselten kimse yok. Şiddete başvurmak inanmazsınız ama bazı insanlar için ihtimal dahilinde bile değil ☺️

Az çok biliyoruzlarla hamile bir kadına bu şekilde cevap vermeniz çok büyük düşüncesizlik.
Sizin ihtimal lafindan anladiginiz nedir ben çok merak ediyorum gerçekten. Saldırganlığını benim uzerimden cekersen sevinirim . Konu sahibi sizin kadar dert etmedi ve gayet mantıklı bir cevap verdi . Ayrıca hamile olması fikrimi beyan etmemem gerektiği anlamına gelmiyor . Kötü bir algılama biçiminiz olacak ki yazdigima bu kadar tepki verdiniz . Kötü bir şey yazmadım .

Bütün cevapları okumak zorunda mıyım? Siz konu sahibi misiniz? Fikrimi yazarken herkesten onay almam mı gerekiyor?
Çocuklarıma gıcık olan yok ayrıca 😊
Bundan emin olamazsınız, ben de gidip millete senin çocuğuna gıcık oluyorum demiyorum. Hatta gıcık olduğum çocuklarını çok sevdiğimi düşünen insanlar var, düşünün. Gıcık oluyorum diye çocuğa kötü davranıyorum anlamı çıkmasın yani buradan, gayet nazik davranıyorum.

Sizin ihtimal lafindan anladiginiz nedir ben çok merak ediyorum gerçekten. Saldırganlığını benim uzerimden cekersen sevinirim . Konu sahibi sizin kadar dert etmedi ve gayet mantıklı bir cevap verdi . Ayrıca hamile olması fikrimi beyan etmemem gerektiği anlamına gelmiyor . Kötü bir algılama biçiminiz olacak ki yazdigima bu kadar tepki verdiniz . Kötü bir şey yazmadım .

Yok biz sizinle çoook farklı insanlarız. Yani şiddete başvurmak bana çok dehşet verici geliyor ondan böyle tepki verdim. Sizin dünyanızda normalize olmuş tepkim size fazla geldi

Cocuklardan tam olarak beklentiniz nedir?
Cocuk bu sımarır ,anne olarak tavrınızı koyarsınız🤗
Cocuklardan kösede oturmSını beklemek bence asıl sıkıntı😏

Yok biz sizinle çoook farklı insanlarız. Yani şiddete başvurmak bana çok dehşet verici geliyor ondan böyle tepki verdim. Sizin dünyanızda normalize olmuş tepkim size fazla geldi
Evet çok farkliyiz ben herkesin fikrine saygı duyar asla söylediği söze tepkili şekilde karşı çıkmam. Sizede öneririm. Iyi günler

Şımarık, sürekli bağıran çocuklardan bende hoşlanmam ama onu o hale getiren ailelere sinir olurum açıkçası. Hani çocuğun her dediğine evet diyen, her yaptığı şımarıklığa göz yumanlar vardırya ...bir çocuğun her dediği yapılmamalı, her istediği alınmamalı, her girdiği ortamda kafasına göre davranmasına müsade edilmemeli.
Çocukları bu durumlara birazda aileler getiriyor. Mümkün mertebe şiddete başvurmadan ama gereken ikazı ciddi bi şekilde yaparak sürekli doğruyu anlatarak konuşarak yapılmalı fakat bazen çocuklar ısrarla söz dinlemiyolar o tür durumlarda biraz sert davranırım ağlasa dahi kendi haline bırakırım siniri geçince bi süre sonra sakinleşir

Bende şımarık, kendini beğenmiş, bilmiş bilmiş konuşan çocukları sevmem ve hiç sevimli gelmezler..
Ama onlardan nefret etmek yerine daha çok ilgisini benimde sevdiğim yerlere doğru yonlendiririm, bu işimi kolaylaştırır.
Ayrıca kendi çocuğunuzu nasıl yetiştireceğiz sizin elinizde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X