Çocukluk fotoğrafına yeniden bakınca görülenler

Peki hiç hayal ediyor musun
Kendi çocukluğun ve oğlunun o yaşını

Yani keşke oğlumun yaşına gitsem, ikimiz de çocuk olup oynasak diye

Ya da bir kaç yaş büyük olarak oğlundan

Veya oğlunu, kendi çocukluk fotoğrafına göndermek ister miydin?
:)

Hiç düşünmedim, ama oğlumla beraber oynayamazdık, muhtemelen çocuğum benim çocukluğumdan dayak yerdi. Çok dua ettim çocuğum huy olarak bana benzemesin diye ki ters yönlerimiz benzemiyor gibi görünüyor, beni yanıltmaz huy değiştirmezse.

İlginç sorular bunlar Güney, nereden geldi aklına, neden bunları düşünüyorsun?

Fakat sen benden robot resim çizmemi ister gibi betimlemişsin.
Baktığında hakikaten gördüğün sadece onlar mı?
Mesela anne olmadan önce, ve sonra
Hala aynı mı fotoğraf?

O anı hatırlamıyor musun? Okul bahçesini, tek kare senin Zihni’nde o okul bahçesini yeniden görmene yetmiyor mu?

Ben ilkokul fotoğrafımda ilk defa Çeşme’den su içmeyi denediğim yerde, yalak gibi biriken yere düştüğümü hatırladım :) kenarından çıkmış o buza için tasarlanan Çeşme eski fotoğrafta :)

O an çok çaresiz hissettim, canım açısından çok kimsesizlik

Büyük sınıflar geldi kaldırdı, koluma girdi
Kocaman okul tek öğretmenimi tanıyorum
Aysel öğretmenime götürün diye ağlamıştım, ama korkudan ağlamışım :)

Anne ve babana benzemedigini mi sorun ettin?, anlamadim.
Annem esmer. Babam da. Ben kucukken saclarim sapsari idi. Simdi kumralim. Ne anneme ne de babama benziyorum. Kardeslerim de esmer. Sorun etmedim. Cunku halama benziyorum.
Eger aklinizda bir suphe varsa DNA tesi yaptirin.

Sebepsiz değil ki,
Herkesin günü gecesi farklı :)

Neden?
Zaten DNA bir değil :)

Benim de küçüklüğüme ait resim çok az olanlar da en az bir buçuk iki yaş bi abim var onun çok daha küçüklük fotoğrafları var hatta studyoda çekilmiş iki üç fotoğraf var ama benim yok. Anne babama da pek benzemiyorum teyzelerime benziyorum. Arada sırada bu mevzunun lafı geçerdi ama annem ve babam beni sevdiği için hiç kafama takmazdım .bana kardeşlerine benzeyen insanlar çok hoş görünüyor annesine babasına benzeyenler falan ama onun dışında hiç sorun olmadı küçükken arada uzulurdum ama beni üzen farklı şeyler vardı bu konuya hiç takilmadim

Benim kucukluk fotograflarim baya fazla.mesela her yilki dogum gunumde de fotolar var.ben cok bakarim cok severim fotolari.hafizam da iyidir bir cogunda cektirdigim gunu ,o zamanki dusuncelerimi hatirlarim.mesela videolar da var.aslinda simdi daha neseyle bakilabiliyor ama allah gecinden versin kaybettigim birileri olursa cok daha duygusal ve uzucu olur onlara bakmak

Dedim ya bakmıyorum fotoğraflara :) en son ne zaman baktım hatırlamıyorum bile. İçim sıkılıyor bilmiyorum sebebini.

Ben kolay kolay unutamıyorum zaten hatıraları. Dört yaşındayken babamın çalıştığı iş yerinin telefon numarasını, orada çalışan hemşirenin ayrık dişlerini, telefondaki kırık tuşu, bakkalın futbolcu olmak isteyen ergen irisi oğlunu... Her şeyi hatırlıyorum ayrıntısına kadar. Ben fotoğraflara bakıp yeniden her şeyin canlanmasını istemiyorum. Zaten geleceğe ve hatta ana odaklanamıyorum, bir de geçmişi halihazırda gereksiz bir sürü ayrıntısıyla hatırlarken yeni anılar mı hortlatayım yok yere :) başım ağırır sonra ahdjdjjd.

Dediğim gibi acı, hüzün, özlem gibi hislerden kaçma eğilimim var. O yüzden bakıp incelemiyorum.

Psikolojiniz bozuk .Tedavi olun filan demiyorum biraz yürüyüs ,spor hobi edinin .Uvey evlat olsanız yine insan üstesinden gelir .
Anama babama benzesem ne olur benzemesem ne olur .
İyi niyetin için sevindim :)

Fakat zaten ben her türlü ruh sağlı tedavisini alıyorum :)

Fikir sormadım ben, tecrübe bazlı yorum istedim.

Görüyorum ki, ne anlatacak donanım, ne yorum yapacak tecrübeye sahip olamamışsın.

Artık yazmamanı diliyorum. Uzun süredir kin güttüğün farkındayım, bu yüzden
Karşılıklı gözardı edelim.

Aksi halde boş yere ceza olur

Annem esmer kahverengi gozlu. Ben ise mavi gozlu beyaz tenliyim. Anneme benzemiyorum kucukken bunu diyenlerde oluyordu ama hic takmadim. Baba tarafima benziyorum ama kim nerden bilecek baba tarafimi. Neyse en eski fotografimda 5 yasimdaki halim. O zamanlar fotograf lükstü ya

Evet işte
O anı hatırlamak.

Çocuğun yok sanırım, ona bir şey yazmadın

Ben eklemeyi yanlış paraf üstü yaptım
çocuğu kendi çocukluğuna benzeyen ebeveyn diye yola çıktım,
Eksik oldu diye ekledim, bu defa farklı algı oldu

Ama hiç sorun değil.

Olgunlukla cevap veren çok iyi niyetli üyeler var,

Aslında arabesk değil
Öyle değilim günlük hayatta,
Aniden pat diye gönderilen fotoğrafım
Beni, mmm sanırım değişik hissettirdi

Boş boş baktım

Hayatın gerçeği ya, hüznünü asla paylaşma gerçek insanlarla

O yüzden yazdım.

Ben çocukluk fotoğraflarıma bakınca kendimi görüyorum, ben hala o’yum, onlar hala ben. Hiç yabancı gelmiyor. Aynaya bakıyormuş gibi hissediyorum. Hiç soyutlanmadım çocukluğumdan. Beni sadece, çocukken gelecekteki kendime yazdığım notlar üzüyor. Gerçekleştiremediğim hayallerimi görüyorum.
Sizin bu “o ana dönüş” olayınızı kokular ve seslerle daha çok yaşıyorum ben.
Ama şu ebeveyne benzeme olayını anlayamadım. Kendi çocuğum olmasa da akrabaların çocuklarından benim çocukluğuma benzetilenler oluyor, bana hiçbir şey hissettirmiyor. Her birey kendi hikayesini yaşıyor neticede.

Öncelikle tüm bu soruları kafandan at çünkü ben de aileme hiç benzemem ve tek çocuğum. Ne görünüş, ne düşünce tarzı, ne huylar... Hiçbiri yok bende. Hem neden bu kadar dert ediyorsun ? Seni büyüten aile onlarsa evlatlık dahi olsan bence bir önemi yok. Hem bu şüphelerini ailene açtın mı ? Evlatlık olsan emin ol büyüdüğün çevre hemen öterdi :)))

Aaa ne kadar dolu dolu yazmışsın :)
Senin adına ben ışık doldum.

Hani şey sahnesi vardı, bak Bihter aynı göz aynı hırs sen benim kızımsın

Seninki de bak sen ben yetişkinliğimsin, aptal olma kendi gel

:))

Ya ne yazsam yanlış anlaşıldı
İlk haliyle dert ne denildi
Düzelettim
Şimdi de böyle benzerlik falan:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…