Çok çaresizim yardımcı olurmusunuz?

Sanki biraz anlık sinirle bu yola girdiniz bazen kavga ederken ne dediğimizi duymayız inanın her evlilikte işler biraz kötüye gidebiliyor bence iyi düşünün büyük bir problem değil konuşarak çözülecek gibi lütfen bebeğinize kıymayın inanıp doğunca kucağınıza aldığınızda iyi ki kollarımda diyeceksiniz eşinizle biraya gelip konuşun üçüncü kişiler aracılığıyla değil

Bebeğe kıyma diyen olmuş babasının istemediği bir bebegi dünyaya getirmek kıymaktan farksız değil mi? Herkes çok kolay yorum yapıyor burda bazen ben kızım çok küçükken boşandım okadar zor bi hayat ki bi çocuk için işin kötüsü o evde o babayla büyüse daha zor olacaktı olan çocuklara oluyor bencilce düşünmemek gerek bazen

Nasıl kıyacaksın bebeğe ya.Ben en çok ona üzüldüm.Eğer boşanırsan da bu herifi sömürmeden tazminatını,nafakanı almadan boşanma.Onun dediği gibi arabanı da verme.Genelde böyle konularda gururlu ol çek git derim ama seninki haketmiş.Bide zorla bebeğini aldırıyor.Tam hain.

Kavga abartilmis ve kimse de alttan almamis.
Evi terkeden esini baba evinden alan insanlar gordum.

Esinizin maddi durumu iyiyse yanasan cok olur bu devirde neler var neler.
Baska birileri olabilir hemen bosanmayi kabul edip aylik su kadar gonderirim diye plan yapmis.

Insallah pisman olur da barisirsiniz yavrunuzla beraber devam edersiniz.

Allahın verdiği canı almak doğru mu babasız büyüyen binlerce çocuk var hiçbiri yaşam koşullarını kendi seçmiyor bildiğim bir şey varsa kimsenin yaşama hakkını elinden alamazsınız en azından tavsiyem bu yönde ya o babayla büyümek zorunda değil pekala annesi bakabilir

Yanlış anlamayın da Allah korusun bir kazada çocuğun babası öledebilir. Ne yani bu durumda da kürtaj mı olalım? Elbet zorluğu vardır ama çocuk sadece baba için yapılmaz ya da sadece baba istemiyor diye aldırılmaz. Eğer bu çocuğu ben yapmaya karar vermişsem dünya bana sırtını dönse ona bakmak mecburiyetindeyim. Çünkü bu kararı ben aldım. Ve ne yapacağıma da ben karar veririm fakat sırf bi kavgada babası istemedi diye de bunun bedelini çocuğa yaşatmam.

farkında mısınız? Eşinize boşanmak için bu kadar kolay rest çekmişken burada aslında evliliğinizi savunuyorsunuz. Bu da bana eşinizi aslında sevdiğinizi düşündürdü. Bence burada ayrılık sebebi yok. Onunla tartışırken de dışarıdan bakan biri olarak tepki verebilir misiniz? Bence ayrılmak ve kürtajla ilgili düşüncesini sakin kafayla net olarak öğrenin. Belki karşılıklı öfke kontrolsüzlüğüyle alakalıdır. Arada başka biri olduğunu düşünmek istemiyorum nedense. Burçlarınız nedir bu arada?

Adam sizi gözden çıkarmış.Çocuk için bile aldır demiş.Ablanıza bitti demiş.Bu evlilik bitmiş canım.Senin yerinde olsam zorlamazdım.

Daha yasal süreye var biraz düşünün ama ben benden boşanmak isteyen ve bu cocuğu aldır diyen bi adamın çocuğunu doğurmazdım ve o kadar para kazanan bir adamdan çekismeli boşanırdım bi araba ve 2bin tl ile senden kurtulmaya çalışıyor çok ilginç

Aldırma kıyma ister barışsın ister barışmasın o senin bebeğin dünyanın en harika şeyi.. Çok üzülürsün belkide onun sayasinde eşinde senin değerini bilir bir anlık sinirle herşey söylenebiliyor bizlerde idare etmekte sabır gösteremiyoruz bazen ALDIRMA

Ya tamam aldir demiste hadi bi daha anne olamazsanız ne olacak bi önceki hamileliginiz de sorun olmuş
Ikinizde çok fevrisiniz iki yetişkin insan gibi tartışmadan konuşun sonuca ulasamazsaaniz imzayı atın her evlilikte inişli çıkışlı anlar olabilir arada çok fazla bi sorun görmedim
Bence eşiniz blöf yapıyor gibi geldi

Bence birbirinizi gaza getirmişsiniz kavgada.
Eğer birbirinizi gaza getirerek uçlara sürüklerseniz, istenmeyen sonuçlar doğabilir.
Yani, "bebeği aldır" diyen, karısının hamileliğini önemsemeyen adamdan baba olur mu ? Onu düşündüm ben en çok.
Eşinizle barışsanız bile ,bir soğuma olacaktır tahminen, ben olsam soğurdum çünkü.
İçimde bir can taşıyorum ve bunu birlikte yapmışız, bizim çocuğumuzdan "bir kist" gibi söz edip, "aldır" diyor...
Çok gurur kırıcı. Düşük yaptım deyip , haber bile vermeden doğurasım geldi yani bi an kendimi sizin yerinize koyunca.
Müstahak çünkü bakıldığında.
Ama işte çocuk söz konusu ! Maalesef ki, ortada ne sizin gururunuzun ne de eşinizin bu yakışıksız tavrının öneminin sıfırlandığı bir canlı söz konusu.
Babasız , çocuk büyütmek gerçekten zor.
Ama anne , baba desteğiniz var ise doğurun boşansanız da.
Ben de anne baba ayrı büyüdüm. Büyüyoruz bir şekilde. O da büyür.
Bir taraftan bakınca, eşiniz, "arabayı almayacağım aylık 2000 vericem" şeklinde konuşmuş.
Onun bu konuşmasına baktığımda da sizinle kavga edip "bebeği aldır" diyen kötü adamın tam zıttı birini,iyi adamı gördüm.
O noktada kafam karıştı.
Bebeği aldırmayacağınızı, ama boşanmayı kabul ettiğinizi söyleyin.
Bakalım ne diyecek ?

çocuğu aldır demek nedir ya. bence ömür boyu vicdan azabı çekersiniz onun günahına girerek yüce Allah sizi böyle imtihan ediyordur belkide..sonuçta diğerlerinde sorun olmuş ve birdaha hiç evlat sahibi olamayacaksınız belkide öyle düşünün

Hemen sinirle hareket etme ama durum ciddileşirse ve dava açarsa ben de olsam aldırırdım ve yoluma bakardım. Zaten çok ayıp yani hamile kadına böyle davranılır mı. O sorumluluk sahibi olamaz gibime geliyor. Sonra bebekler doğunca daha çok sıkıntı yaşarsın gibi.. ve sadece sen değil bebeklerin de hayatı söz konusu. Zor bir karar ama iyi düşün bekle sinirle hareket etme..

evliliğin ilk yıllarında böyle gerilimler normal bence. her ne kadar 10 yıllık bir ilişki de olsa aynı evi- hayatı paylaşmak bambaşka bşr deneyim. insan çoğu zaman sınırlarına tecavüz edilmiş gibi hissedebiliyor. benim de ilk yılımızda eşime boşanalım dediğim oldu. eşimin elini kaldırıp vurmadığı oldu. 2-3 gün geçince insan yaptığından söylediklerinden pişman oluyor.
acele etme biraz kafanı dinle. o da aynj şekilde. altında başka birşey yoksa çözülür gibime geldi.

ben de yeni doğduğumda ayrılmış annem babam
evet babasız büyüdüm
ama iyi ki de doğmuşum, annem beni iyi ki doğurmuş

yorumların çoğuna katılmıyorum
sanırım eşim bana boşanalım dese ve elini kaldırsa, üstüne üstlük bir de bebeğimizi aldır dese! ben de aynen kabul edip, boşanmazsan adisin derdim

bir pazar günü varmış, rahatsız edilmiş meselesine de katılmıyorum
bir pazar günün varsa, karınla geçir! azıcık güler yüzün olsun! (ki ben bu kadar yoğun çalışmasından da hoşlanmazdım)
insan hayatı yalnız geçirmek için evlenmiyor
para para para
nereye kadar?
yanında eşin olmadan yitip giden yıllar ne olacak?
evlilik yalnızca akşamları aynı yastığa baş koymak mı?
bence değil
ben evli olduğum insanla hayatı yaşayamayacaksam neden evli olayım ki?
haaa, mecburiyetler vardır, orası ayrı
ama sizinki bariz işkoliklik ve tercih

diyorsunuz ki çok sinirli
sürekli kavga çıkarıyor
mutsuz olduğunu söylüyor

bence eşiniz ya gerçekten mutsuz, ya da iyi bir derse ihtiyacı var ki evliliğinin farkına varsın
ben sizin yerinizde olsam asla adım atmam
anlaşmalı da boşanmam, çekişmeli boşanıp tüm haklarımı isterim (nafaka + mal mülk)
fakat, eğer pişman olur da gelip özür diler, samimiyetine inandırırsa, belirli şartlar karşılığında, karnımdaki bebiş için bir kez daha denerim

yok kesin boşanmak isterse eşim, o zaman da bebeğimi kesinlikle aldırmazdım, gösterip göstermeme meselesini de bir çocuk psikoloğu ile konuşurdum
çünkü mesela arkadaşımın oğlunun babası karabatak gibiydi
çocuğu bir görüyor iki görüyor sonra aylarca ortadan yok oluyordu
psikolog görüşmemesi yönünde karar verdi

Küçük nedenlerden konu boşanmaya kadar gelmiş. İlişkinin temelinde bir sorun var belli ki. Çocuğun hatrına bu seferlik belki orta yolu bulup barışırsınız ama ben evliliğinizin uzun ömürlü olacağını sanmıyorum

Ben yerinizde olsaydım boşanmak isteyen ve daha dilekçe bile yazılmadan nafaka hesabına düşen adamı özür dilese bile boşardım. Ama çocuğu aldıramazdım sanırım. Çünkü o çocuğu isteyerek yaptınız ve doğduğunda mutlaka iyi ki doğurmuşum diyeceksiniz. (Yaşamadım ama evlat sevgisinin anne/baba sevgisini bile geçtiğini söylüyor herkes)

Sizin ve bebeğiniz için hayırlısı neyse o olsun inşallah

ilginç bir vaka. Ya siz eksik anlatıyorsunuz yada farkında olmadığınız farklı bir durum var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…