Çok korktum rüya mı gerçek mi??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Uyumadan önce su almaya gitmekten niye korktunuz ki?

Zaten korkuyla uykuya geçmişsiniz. Yorgun, stresli olunan zamanlarda çok yaşanıyor bu durum. Uyku felci yaşamışsınız, korkulacak bir sey değil, mantığını idrak edince sakin kalıp geçmesini bekliyorsunuz bitiyor.

Cok egleniyorduk tam sen anlatacakken sevgili Mune gelmisti :))

İnsanların büyük kısmı açıklayamadıkları olaylar için cin, şeytan, büyü gibi şeylere sığınırlar. Bilim insanın sığınacağı tek gerçekliktir. Ben bu anlattıklarınızdan daha korkunç şeyler, rüyalar gördüm. Evimde çeşit çeşit insanlar vardı ve onlara yatak hazırladım. Gecenin bir yarısı evden çıkmaya kalktım defalarca. Ve daha pek çok şey. Ama hiçbirini delili olmayan hayal ürünü şeylere yormadım. Durduk yere kendinizi ürkütmüşsünüz. Bilinmeyene değil de bilime sarılmak insan için her konuda daha sağlıklıdır.

Bir kac gun once yasamistim cok yorgundum.Ama yapilacak isleri kafama takip yattim zira beynim uyumadi bedensel kaslarim ataktaydi G gul2016 cok guzel aciklamis dikkate almalisin.

Ha sen de vardın evet :)))
2. ye mi 3.ye mi anlatacaktım, dozu gittikçe artıyordu hikayelerin, o sıra banlandımdı.
Eğleniyorduk ve mohu da çıkıyordu yavaştan. :))
Yaaa evet bende vardim :)) Bende cok heyecanlanmistim hatta tanidiklara link atip cagirmistim kii konu kapandi.

Hamişler ve evde yanliz yasayanlar yuzunden birazda kapandı..

Karabasan yani uyku felci yaşamışsın beyin uyanıyor ama vücut uyuduğu için hareket edemiyorsun..
Genellikle çok yorgun, stresli bir gün geçirdikten sonra olur..

Boyle konular olunca basligi uyku apnesimi diye yazsaniz az gerilimli konussak ruyali ecuslu bucuslu falli yasakta :))

Hanfendiye katılıyorum tabi ki , bilimsel açıklamalarına. Ancak yaşanılan sürecin çok korkunç olduğunu biliyorum (Senede 3-4 kez aşırı strese/yoğunluğa/anlayışsızlığa/yalnızlığa maruz kaldığım zamanlarda ben de bunu yaşayıp çok korkuyorum). O süreci yaşamanın çok zor olduğunu söyleyebilirim...Böyle durumlarda aynen hanfendinin dediği gibi bir beyin oyunu olduğunu ve belirli bir sürede geçeceğini kendinize idrak ettirmeye çalışabilirsiniz (O süreçte tabi ki kolay olmuyor bu da) ya da evet inanın/inanmayın (mesele bu değil/kısmen bir inancı olanlar için), psikolojik açıdan bazen kısa bir dua da işe yarıyor (Gayet seküler bir yaşam tarzım var ve bilim insanıyım, burada başka birşey amaçlamam söz konusu değil, psikolojik analiz harici, boş yere kritikte bulunmaya çalışacaklar için dipnot olarak düşüyorum) . Bu durumu yalnız yaşayanlar çok daha ağır tecrübe etmek zorunda kalıyor çünkü, o yüzden yazmak zorunda hissettim. Beyin oyunu olduğunu idrak edemiyorsanız kendinizi bir şekilde rahatlatma ihtiyacı bulmanız gerekiyor. Cünkü o süreçte insanın eli-kolu-bacağı kilitlenebiliyor, uykudan uyanıp uyandığınızın farkına varıp konuşamadığınızı farkedebiliyorsunuz bazen çok uzun dakilarca vs....Hafifsenemeyecek, kritik, psikolojik açıdan tahribat yaratabilecek bir süreç oluyor, dolayısıyla bireylerin o süreçte herhangi bir yöntemi denemesine asla karşı değilim. Ancak tabi ki lütfen kendinizi korkutmayın, bunun geçici olduğunu vurgulamaya çalışın kendinize...İnsan hep bir şeylerle mücadele halinde oluyor işte, tek siz değilsiniz, huzurlu uykular herkese...

Yaaa evet bende vardim :)) Bende cok heyecanlanmistim hatta tanidiklara link atip cagirmistim kii konu kapandi.

Hamişler ve evde yanliz yasayanlar yuzunden birazda kapandı..

Neyse o zaman şimdi anlatayım madem, hazır konusu açılmışken. Bu geceye kısmetmiş.
Bir gece, tam uykuya dalacakken, zifiri karanlık, yastığıma koydum kafaysdadkljad... Hiç de banlanasım yok.

Neyse o zaman şimdi anlatayım madem, hazır konusu açılmışken. Bu geceye kısmetmiş.
Bir gece, tam uykuya dalacakken, zifiri karanlık, yastığıma koydum kafayaadkljad... Hiç de banlanasım yok.
Yaa yok hayir yapmazsin ahshhahshsh

O zaman bende anlatayim bi gece uzunca bir kolidorum var yerler parke citir citir parke sesleri ve bir golge tabiiki oglum çise kalkmisti

Çok teşekkür ederim

Ben uzun süre uyku tedavisi gördüm, ram evrelerimde sorun var ve sıkça yaşardım tuhaf şeyler.
Rüyamda kıyameti görmüşlüğüm de var.
Hem de o dönemde dijital saat kullanıyordum ve uyumadan önce baktığımdan tam tamına 1,5 dk geçmişti uyandığım zaman.

Geçenlerde kabus görüp çığlık atmışım, eşim uyandırdı ne oldu diye panikledi ‘adam beni bıçaklıyordu ya ölüyordum kan kaybından kabus gördüm yat yat’ deyip uyumaya aynı dk içinde devam ettim.
Alışmış kudurtmuştan beterdir bu olsa gerek

Mesela bir sabah uyandim kolum yok ve cok agir nasil uyusmussa yok gibiydi diger kolumla öteki kolumu tuttugumda baskasinin bir uzvu gibiydi nerden aklima geldiyse :)) umarim tek degilimdir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…