Çok korktum rüya mı gerçek mi??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne güzel yazmışsınız bende çok yaşarım bu olayı, bazen nefes alamıyorum panik yapıyorum o anda kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum geçecek diyorum ama nafile 2,3 dakika sürüyor..
Birde şöyle bir şey var ben normalde sürekli bu olayı yaşıyorum ama hamile kaldığımdan beri hiç yaşamadım kafama çok takıldı neden hamileyken olmuyor acaba

Gece yattığınızda ayetel kürsü nas felak ihlas fatiha sürelerini hiç okumasanız bile 21 besmele çekmeyi adet ednin o zaman böyle şeyler olmuyor tecrübe ile sabit

Ben de uykumdan baya bi korkulu uyanmıştım birinde; mağarada bir bilge, yüzünü göremiyorum ulu bilgenin, "Hooloofoolooogaaahuu" filan bi şeyler anlatıyor. Huşu içinde dinliyorum ama gittikçe ses yükseliyor. "Ulu bilge, sizi kızdıracak bi şey mi yaptım?" filan diye soruyorum konuşuyorum, anlamadığım bir lisanda kuvvetlice değişik sesler çıkarmaya devam ediyor. Sonra sıçradım kalktım ki, meğer kocamın dibine kadar sokulmuşum, adam suratıma doğru horluyor ve ben onunla konuşmaya çalışıyormuşum.

Yaaaaaa

Sen boyle deyince aklima ucan sabri geldi ona bi hal gelince degisik sesler cikariyodu :))

Bende az önce çok gerilimli bir şey yaşadım keşke rüya olsaydı ah ah

Uyku sorunları (aslında buna eşlik eden komorbiditeler daha önemli bence; en basit örneği hepimizin sürekli gündelik hayatlarımızda maruz kalmak zorunda kaldığımız yoğun stres, farkında yokmuşuz gibi davranmaya çalışsak da işte bilinçaltımız öyle algılamıyor ki ne yazık ki) hayatımızı çok farklı şekilde modifiye ediyor hanfendicim, maruz kaldığımız sonuca sonra inanın ki hep şaşırıyoruz da....İşte o kadar yükleme yapmak zorunda kalıyoruz ki ne yazık ki kendimize...Biraz daha rahat olmayı başarabilsek keşke...

Uyku felci halk dilinde karabasan ama bunun büyüyle falan alakası yok, ben çok sık olmasa da yaşarım, ses çıkaramadığımı hareket edemediğini farkettiğimde gözümü kapatıp uyumaya devam ediyorum zaten uyandığımda her şey normale dönmüş oluyor.

Son düzenleme:
Çok gergin uyuduysan kaçınılmaz son karabasan oluyor.. Bir düşün bakalım yatmadan evvel gerginmiydin arkadaşım?

İmgeli karabasan bu olsa gerek.
Kocanın ağzını mağara ile imgelemen ise senin üstün becerin be gang
Nasıl bir horlama, puflama o

Ben bu konuda tam tersini düşünüyorum.
Bilinçaltı daha doğrusu bilinç dışı, gündelik hayatımızı etkiler, gündelik yaşam o alanı beslemez.
Dolayısıyla gördüğümüz ve farkında olamadığımız rüya evreni; o gün mutsuz, sinirli ya da enerjisiz olmamızın sebebidir.
Sizin teoriniz ancak alt bilinçte muhtemel görünüyor bana.

Dünyevi şeyleri rüyalarımda hiç görmeyen biri olarak kendimce yorumum bu, haberci rüya çok görmüş bir insanım ya da dejavu denilen beynin salisenin bilmem kaçından kısa süre stop etmesi vs.
Ama çok net hatırladığım şeyler de mevcut, bu sebeple şüphe düşürüyor insana.

Uyku hala bilinmez, sırlarla dolu hatta biraz da paranormal bir durum.
Astral seyahatler, ruh gezinimleri falan filan.
Evren boyutluluğu görüşü de son yıllarda üstlere çıkan bir teori.
Merak edip derinlere girdikçe, içine alan bir girdap.
Seneler önce bıraktım, çocuklardan sonra ram bozukluğu da kalmadı.
Sadece hala aşırı yorgun, ağrılarla uyanıp ancak 6 7 saat sonra enerjik bir insan haline dönmem mevcut.
Gerçekten çok enteresan, tuhaflık yaşamasam ilgilenmezdim ama her insanın mutlaka hayatının bir döneminde böyle sıkıntıları olduğunu bildiğimden, bana oldukça normal geliyor karabasan y da uyku felci vs.

Sadece su kısım ilgimi çekti. Bende ağrılarla uyanıyorum sanki hiç dinlenmemis gibi. Ama sadece böyle bi şikayetten ne çıkarabilirim ?

Süreci sağ

Görüşlerinize saygı duyuyorum ve daha fazla öğrenmek istiyorum. Sizce bilinçdışı mı hayatımızı yönetiyor?

Sadece su kısım ilgimi çekti. Bende ağrılarla uyanıyorum sanki hiç dinlenmemis gibi. Ama sadece böyle bi şikayetten ne çıkarabilirim ?
Bu önemli bir durum.
Hatta teşhisi çok zor olan bir hastalığın en belirgin semptomlarından biri.
Adı şuan aklımda değil ama nette ‘hiçbir şeyin yok’ hastalığı gibi saçma bir halk tabiri var hatta.

Ben mesela evre bozukluğu yaşadığımdan, vücudum neredeyse hiç dinlenmiyor.
Aşamalı değil ilk olarak derin uykuya geçip oradan kısa olana atladığımdan, hiçbir zaman bedenen ve ruhen o derin uykuyu yaşayamıyorum, dolayısıyla uyanamıyorum ve uyanınca da uyumak istemiyorum.

İnsanın yaşam kalitesini kötü uyanmak çok çok etkileyen bir durum.
O baş, yüz, burun kemiği, omuz, bel, sırt, bacak (ağrımayan bir kulak kalıyor herhalde) ağrısı resmen akşama doğru geçiyor.
Bazen baş ağrısı atak şeklinde hiç geçmiyor, günlerce uykuda bile sürüyor.
Sizin böyle mi yaşadığınız?

Akşama doğru geçen bir omuz ağrısı mevcut.fibromiyaljidir yada boyun duzlesmesindendir diyodum ama insan yatınca da üstelik yastık ona özelken nasıl dinlenmemis uyanır ya diyorum artık.

Konuyla alakalı mi bilmiyorum ama yine de belirtmek isterim sese çok duyarlıyim sürekli uyanırım hiç mi derin uyumuyosun derler.

Süreci sağ

Görüşlerinize saygı duyuyorum ve daha fazla öğrenmek istiyorum. Sizce bilinçdışı mı hayatımızı yönetiyor?
Benim nacizane görüşüm bu, freud günümüzde pek çok konuda veto yedi.
Ama bilinç dışı ve alt bilinç denilen kavramları, çalışmaları oldukça ilgi çekici bana göre.
Asla uzman değilim, ahlam kesecek öyle engin bilgim bile yok.

Hepsinden bağımsız olarak, rüya alemi gündelik hayatımızı etkiliyor ve etkiler.
O sabah uyanıp da ‘hiç tadım yok’ dediğimiz gece mutlaka rüyalarımızda ruhen bir yorgunluğa düşmüş, enerjimizi ona harcamışızdır.
Ya da tam tersi.
Yineliyorum, bence böyle.

Belki sizde fibromiyaljiyi kastediyorsunuzdur hiç biseyin yok hastalığı çünkü o da

Bir nörologla görüşün derim.
Sizin de benimkinin tam tersi bir ram evre bozukluğu olabilir.
İnsanın uykusunun hafif olması da normal değil öğrendiklerime göre.
Çünkü derin uyku aşamasında 2 saatten fazla kalmak gerekiyor gerçek bir dinlenme için.

Ağrı şikayetiniz sadece omuz ise başka şeyler düşünülebilir, ben bayağı surata kum torbası yemiş bir halde kalkıyorum mesela.
Ya da şikayetiniz uzun zamandır yok ise yine fiziksel bir sıkıntı olabilir.
Fıtık, sinir sıkışması, boyun düzleşmesi, aynı pozisyonda hareketsiz kalmak, yatağın uygun sertlikte olmaması, omuz ve baş eğrisinin desteklenmemesi gibi gibi.

Ben zaten psikolojik analizlerin tam hakkaniyetle ne kadar değerlendirildiği hususunda hep açık kapı bırakma taraftarıyım. Kaldı ki ben de psikolog/psikiyatr değilim zaten. Pozitif bilimci bir bilim insanıyım diyelim sadece. Dolayısıyla ben sadece görüşlerinizi (sizin, başkalarının da olabilir) merak ettim. Daha fazla zenginleşmek için...Benim perspektifimde ben her seyi bilirim diyen insan kaçınılması gereken insandır çünkü, a apriori olarak, bilimin doğasına da aykırı şekilde. Teşekkür ederim değerli filmdelisi....Yine güzel sohbetlerde olmak temennisiyle...Sağlıkla ve huzurla...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…