Sağolun ama cidden çok korktum bir de eskiden olmuyordu ilk kez bu sene yaşadım şimdi 2. Kez yaşadım anlam veremedimKarabasan denilen şey, vücudun uyku moduna girip kendini felç etmesi ama beynin buna uyum sağlayamayıp, algılarının hala açık olmasıdır.
Yaşadığınız tam da bu, başka anlamlar yükleyip kendinizi korkutmayın.
Özür dilerim bilmiyordum bir anda açtım panikleKarabasan galiba ..Fakat böyle konular burda açılmıyor.
Okudum ama daha önce olmuyordu 2 kez yaşayınca birde böle elektrik kulak çınlaması falan bir tuhaf hissettim napiyim bende inanmayan dalga geçen biriyim normalde ama korktumRüya görmüşsünüz. Beyniniz yarı uyur yarı uyanık kalmış. Karabasan dediğiniz şeyin bile bilimsel bir açıklaması var. Araştırdıysanız okumuş olmanız gerekirdi. Hala büyü müyü diyorsunuz. Bırakın artık şu hurafeleri. Sene kaç olmuş hala düşünceler böyle...
Bana da çok stresliyken oluyor böyle şeyler. En son annemlere gittiğimde oldu. Uyuyorum kanepede, böyle kanepe sallanıyor ben uyanamıyorum falan. Sonra uyandım ama kalkamıyorum duvara vuruyorum annem gelsin diye falan. O da duymuş ama hiç oralı olmamış sağolsun. Sonra iyice uyandım kalktım gittim yanına yattım. Sabah da diyor niye duvara vurdun sen tee Allah'ım:))))
Hangi dualarKarabasan.. çokça başıma gelmiş ve sonunda bilirkişinin tavsiye ettiği dualar sayesinde bir daha olmayan bilimsel bir şey . Bilimsel ama duayla bitti .o da enterasan . Ya da psikolojik bilemedim .
Çok normal bir şey bu.Sağolun ama cidden çok korktum bir de eskiden olmuyordu ilk kez bu sene yaşadım şimdi 2. Kez yaşadım anlam veremedim
Teşekkür ederimKorkmayın, rüya gördünüz. Çok susuz kaldıysanız bu rüyanıza girmiştir, siz de uyanık olduğunuzu zannedip böyle bir rüya gördünüz muhtemelen (eşinizin kalması vs ile ilgili kısmı diyorum). Bu karabasan denen olay ise aslında çok ciddi olmayan nörolojik bir durum, Çok net olarak bilmiyorum yanlış aktarmayım ama şöyle bir şey oluyor: Uykudayken motor kas hareketlerimizi koordine eden beyin merkezi de uykuda oluyor, yani baskılanmış oluyor, uyanırken, beynin bazı bölgeleri, hepsi aynı anda uyanmayıp, kas hareketlerini koordine eden merkezden önce uyanırsa böyle "karabasan" olarak adlandırılan his olabiliyormuş. Çok yorgun ve uykusuz kaldığınız dönemlerde olabiliyor. Rahatlayın, korkulacak bir şey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?