- 20 Kasım 2018
- 15.103
- 56.901
- 598
- 35
- Konu Sahibi rubycikokata
-
Yok anneannem laf ettirmedi. Annem değil. Hatta annem dayıma kızdığında bile anneannem korudu.Anneniz niye dayiniza laf ettirmiyor ben anlamıyorum ya kocam bana bisey yaparsa erkek kardeşimden başka kimsem yok diye mi düşünüyor acaba
Boşverin benim dedem anneannem anneme işkence gibi hayat yaşatmamış . Anneannem de biraz huysuz erkek torun aşkı erkek evlat daha ağır basardı . Giyinme böyle millet laf eder derdi . Ama onun dışında bir problemimiz yoktu .belki de empati kuramıyorum . Duygusal bakiyorum derken ne kadar erkek torun sevsede başıma bir şey geldiğinde sahip çıkacaklarını biliyorum . Sert görünümlü ama pamuk gibi kalbi olan insanlar vardır ya onlardandı benimki aynı şekilde babaannem de bunun tam tersi kötü bir insandı saf kötü ama zor durumda olsaydı koşar mıydım ? Koşardım koştum da . Herkesin kendi düşüncesi . Bu Allah korkusu sevap işleme falan değil .Tam olarak duygusal olarak baktığınız kısmı anlayamadım ? Mal bırakmamış zor gününde destek olmamış belki okutmamış ama çok mu sevmiş mesela hep sarilmis öpmüş mü? kendiniz söylüyorsunuz erkek çocukları seviyor diye. Sevgi bilet almamışsınız. Bence haksızlığa rağmen sevgisizlige rağmen anasına babasına bakan kız çocuklarının tek motivasyonu ya elalem ne der korkusu ya da hep yanlış öğretilen Allah korkusu. Benim babam ve anneme ayrıldıklarından sonra 5 kuruş yardım teklif etmedi bana. Uni okudum evlendim çocuğum oldu. Arayıp iki sevgi cümlesi kursa ne kurmasa ne.
Anneniz eli öpülesi kadın ama kendini kullandırmış umarım mukafatinj Allah verir çünkü kullar asla vermez eminkmYok anneannem laf ettirmedi. Annem değil. Hatta annem dayıma kızdığında bile anneannem korudu.
Hayır tabiki de . Sizde haklısınız ne diyebilirim kiAnneniz niye dayiniza laf ettirmiyor ben anlamıyorum ya kocam bana bisey yaparsa erkek kardeşimden başka kimsem yok diye mi düşünüyor acaba
Amin inşallah. Senelerce önce anneanneme sonra dedeme baktı, kendisi karşılığını beklemiyor ama illa ki bu dünyada olmasa da diğer tarafta bunun karşılığını görür.Anneniz eli öpülesi kadın ama kendini kullandırmış umarım mukafatinj Allah verir çünkü kullar asla vermez eminkm
Çok da lazım değil yani onların sevgisiBaşıma geldi . Anneannem çok huysuzdu erkek torun meraklısıydı üstelik kemik erimesi vb hastalıklarda eklendi çocuk gibiydi kızardı bana . Ben hiç dedemi tanımadım öbür dedem 7 yaşındayken öldü babaanem beni hiç sevmedi . Hıı 7 yaşında ki dedem de ataerkil toplumun bireyi olduğu için sert yapıda . Anneannemde öyle doğu kökenliyiz ayıp giyinme öyle derdi kızardı bana . Ama keşke dedem olsaydı varsın huzursuz olsaydı malını bana vermeseydi . Ama kötü de olsa evine gideceğim huysuz bir dedem var deseydim kbakmayın sizi yargılamıyorum şuan gözlerim doldu belki yurtdışında yaşıyorum ve yalnızım diye bilmiyorumama ben ne hala sevgisi ne amca nede dede sevgisi varlığınu bilmiyorum
Dayılarım anneme mi bırakır o evi ya dedem ölünce ne olacakNiye babasının evi boş gider yerleşir
Ama tek çocuk değil gelip bana asalak obez kuzenimi övüyor ben bakıyorum ben hastaneye götürüyorum neymiş ben okulu bırakmışım o okumuş çok şey oldu sanki 30 yaşında daha 2 gün çalışmadı onlar fakir sizin durumunuz iyi diyor o böyle değil diyor çok seviyorsa gitsin onların yanına babama damatlara çalışıyor diyor küçük görüyor salak diyor kendi damadının evindeGündüz anneniz bakıp, gece yanında kalacak birini bulmanız gerek. Yoksa sokağa atamayacağına göre anneniz bakmaya devam edecek… ya tek çocuk olsa neye kızacaktınız.
Annen artistlik yapıp ya ben giderim bu evden ya babam kalır derken düşünecek onu. İnsan önce kendi aile huzurunu düşünür ya. Baban dese ki istemiyorum bu huysuzu evimde diye annen gitse evden annen bunu düşünmüyor mu ?Dayılarım anneme mi bırakır o evi ya dedem ölünce ne olacak
İşte bakılmıyor birinin evinde kayınvalide varmış çocuk bakıyormuş bahsi geçen çocuklar 15 ve 17 yaşında. Herkesin enayisi bizizSadece laf söylüyorsa takmayın, duymaya çalışın. He he deyin geçin. Kolay değil yaşlı bakmak haklısınız da. Annemde anneanneme bakıyor, bazen babamın babası olan dedem de bizlerde kalıyor... Yaşlı bakmak cidden zor
Benim kayınvalidem der ki çocuklar oynar, yaşlılar konuşur. Çocuklara otur denmez, yaşlılara sus. Ne dersen de devam edecek çünkü der.
Yani aslında he he deyip bildiğini yapmak gerek. Yoksa bana da dedem sen bu çocukları hiç dovmuyorsun demiştibenim çocuklarıma onlar elin çocuğu (erkek kardeşimin çocukları için) bizim çocuklar demişti. E ne yapayım şimdi adam gelmiş 90 yaşına. Fikri mi değişecek. Ben şuna bakıyorum. Ben çocukken beni hep gozetti korudu onemsedi kıymet verdi. Hep güzel şeyler söyledi. Hiç beni üzmedi. Gençtim aradım derdime ortak oldu. Gönlümü hep hoş tuttu. Ne yapayım şimdi yaşlandı. Hala beni çok seviyor ben de onu çok seviyorum. Bazı şeyler yaşlılıktan oluyor. Yapacak birşey yok.
Anneannemin üstümde çok bir varlığı olmadı aslında. Ama annem annesi diye bakıyor. Annesinden bir hayır da görmemiş vaktinde. Hiç bir doğumuna gelmemiş. Babamın cenazesine bile gelmemisti. Annem diyor bakıyor ne yapalım yani.
Ama tavsiyem sadece anneniz onun çocuğu değil. Teyzeniz hayatta zorluk yasiyor da olsa, dayinlar da oturup kendileri bakacak şekilde babalarına bir zahmet baksınlar. Bı sıraya koyup bakacaklar. Atla deve değil yani. Bir babaya da bakilsin bı zahmet
Babam çok merhametli bi adam asla böyle demez ona güveniyor aksine salona baza falan aldı evi satalım dubleks alalım diyor ama o da soğudu artık arkasından salak vs dediği için senin cahilliğine veriyorum dedi benim için kızlarım çok değerli dedi bu yüzden bize vuramaz küfür edemez diğer kuzenleri dövüyordu eşek kadar adam.Annen artistlik yapıp ya ben giderim bu evden ya babam kalır derken düşünecek onu. İnsan önce kendi aile huzurunu düşünür ya. Baban dese ki istemiyorum bu huysuzu evimde diye annen gitse evden annen bunu düşünmüyor mu ?
Valla Allah affetsin o dedenin huzurunu kacirirdim o evde ne demek babama salak demek edepsiz inadına inadına ters şeyler yapın laf edince de beğenmiyorsan gidebilirsin diyinBabam çok merhametli bi adam asla böyle demez ona güveniyor aksine salona baza falan aldı evi satalım dubleks alalım diyor ama o da soğudu artık arkasından salak vs dediği için senin cahilliğine veriyorum dedi benim için kızlarım çok değerli dedi bu yüzden bize vuramaz küfür edemez diğer kuzenleri dövüyordu eşek kadar adam.
Babamın babası daha büyük 85 yaşında kendi yaşıyor yakınız yine onunla da ama asla gelip kalmaz kendi işini kendi görür yanında kimseyi istemez sever sayar evlat ayırmaz o zaman o da gelsin diyorum hep beraber yaşayalım pnun ihtiyacı yok diyor çocukken bayram şekeri kıskanan bi domuza bakmak zorunda mıyızBüyük büyüklüğünü bilecek. Sırf anneanne dede diye her istediğini yapmak gibi bir hakkı yok. Şartlar gereği yalnız yaşayamıyorsa, bakıma muhtaçsa buna göre davranacak. Akli melekelerinde sorun varsa onu hariç tutuyorum ama zihnen kendisindeyse sırf 50-60 sene önce üredi diye kimsenin hayatını cehenneme çevirmek gibi bir hakkı yok. Zor insan olmak ayrı, kötü insan olmak ayrı.
Benim dedem pamuk gibi adamdı, hayatımda tanıdığım en sakin, anlayışlı insandı. Alzheimer oldu, annem baktı. Son senelerinde içimizden sinir krizi geçiriyorduk artık, ama gık demedik çünkü hasta. Elinde değil, kasıtlı yapmıyor. Bu insana kimse bir şey diyemez.
Ama aklı başında olduğu halde kasıtlı olarak her istediğini yapıp söyleyip sonra saygı, ihtimam bekleyemez kimse. Hele ki kız çocuğuna gram değer vermeyip sonra kızının eline kalan, üstelik bundan hala gram pişman olmayan biri.
O eve gidip kalmam ben fatihte mahalle kötü ve eskivalla kızkardeşinide al babanıda al git dedenin evinde otur keyfine bak.Ya da annenle dısarda bir kafede oturun babasını alip onun evinde yaşaması gerektiğini yoksa biz babamızıda alir gideriz dedemin evinide çiongir cağırıp açtırırız otururuz deyi
Babasinin evi boş değil mi gitsin kalsın ikisi. Tamam büyüklere hurmet vs ama buyukler de böyle nalet geçimsiz olmasın ya. En güzel çözüm bakımevi ama bizim ülkede evlatlar vicdan yapiyo millet de hain evlat diyor.
Su istiyormuş yemek istiyormuş bırakın anneniz uğraşsın siz muhatap olmayın yoksa ben bile akıl sağlığımı yitirdim burada. Sizi dusunemiyorumAnneniz niye dayiniza laf ettirmiyor ben anlamıyorum ya kocam bana bisey yaparsa erkek kardeşimden başka kimsem yok diye mi düşünüyor acaba
Zaten diyoruz kız kardeşim sinir krizi geçirdi sonra burnu kanadı ağladı hastanelik oldu bu sefer annem de yatalak edeceksiniz diyor kalp hastası zaten. Ben umursamıyorum kalkıp 1 su vermiyorum artık. Annem öğlen işten gelip bakıyor kimse aynı sofraya oturmuyor öyle gergin ortam varValla Allah affetsin o dedenin huzurunu kacirirdim o evde ne demek babama salak demek edepsiz inadına inadına ters şeyler yapın laf edince de beğenmiyorsan gidebilirsin diyin
Ya diğer dedem ameliyat oldu ben kaldım yanında onu sırtımda taşırım ama bu domuzu görmek istemiyorumSu istiyormuş yemek istiyormuş bırakın anneniz uğraşsın siz muhatap olmayın yoksa ben bile akıl sağlığımı yitirdim burada. Sizi dusunemiyorum
Annen babasıyla gitsin kalsın diyorum siz gitmeyin zaten evinizden niye gidiyorsunuzO eve gidip kalmam ben fatihte mahalle kötü ve eski
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?