Deprem şoku ardından eşimin davranişları ayrilacagim galiba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haklısınız eşim getireceği için gideceğim dedim onlara zaten bundan sonra tavır ve iletişim olarak ne yapmalıyım

Okurken sinirlerim bozdu ne yani tatil yeri mi orası gezmek istiyorlar ne görmeyi bekliyorlar ki?? Sehir gitmiş ya caddeler enkaz dolu acı acı çığlık atan insanlar bazı mahalleler yok oldu resmen ne gezmesi Allah askına yolları mesgul etmeyin, enkazlarda yakınınız yoksa bekleyip kalabalık yapmayın gercekten herkesin psikolojisi bozuldu hemen karar verme derim ama bi sorgula yani bu dusunceye sahip olan insanların pek sağlıklı olduğunu dusunmuyorum

Emin olun nişanlıyken de böyleydi. Bazı şeyleri yeni yeni görüyorsunuz sadece
Bunu anlatamıyoruz onlara maalesef. Başından beri böyle olanı evlenesiye kadar görmek istemiyorlar, ya da o an önemsiz buluyorlar ki sonra değiştiririm kafasındalar. Ne kadar kibar, centilmen, ilgili olabilir ki bir erkek zaten evlenesiye kadar canım cicim aylarını yaşatsa dahi en ufak sinirli, tartışma anında o çirkin yanını elbet gösterir.

Biz bu psikolojideyim memleketime ailemin yanına gitmem sorgulanması zaten canımı sıkıyor
Ay duymazlıktan gelin yani sorun bu mu Allah aşkına? adam dolap eskimesin diye eve giriyor evdeki gıdaları alayım da insanlara vereyim demiyor. hiç mi empati yapmıyor hoduk sinir oldum anası da aynı. sen bununla nasıl evli kalabiliyorsun yapacağın şey duymazlıktan gelmek depremle zaten psikolojiniz altüst olmuş bir de bu insanlık yoksunlariyla uğraşmayın.

Evet ama insan yine üzülüyor malesef ne yapicam bilmiyorum ailemin yanındayım çok şükür

Görüyorlar bence ama halı altına itiliyor ya da aman değişir diyorlar. Çoğu da sesini çıkarmıyor eminim. Tabii ki kavgalar tartışmalar sorunlar olur ama bunları nasıl çözümlediğine nasıl iletişim kurduğuna bakmak önemli. Özellikle kötü ve kritik zamanlarda. İyiyken herkes iyi…

Galiba böyle zamanlarda iyi-kötü, vicdanlı-vicdansız anlaşılıyor. Şu 3 gündür vicdanı hiç sızlamayanı da gördü bu gözler hüngür hüngür ağlayanıda. Tanımadığı insanlara evini açanı da gördü, en yakınını kendine yük olacağını düşünen de. Evindeki 2 paket makarnadan birini yollayanı da gördü, kendine koca bir sofra kurup tv karşısında boğazı düğümlenmeden yiyeni de... Rabbim hepimizi iyi insanlar ile hayırlılar ile karşılaştırsın...

Deprem psikolojisiyle boşanmaya karar vermeyin.Sakin olun.Cok geçmiş olsun.

Öneri almak istiyorum çok üzgünüm
Nasıl bir öneri almak istiyorsunuz mesela devam edip etmemek noktasında mı Bu konuda bir şey diyemem ancak şunun farkında mısınız yaşadığınız şehirde çok büyük bir deprem oldu 24 saat içerisinde iki büyük deprem meydana geldi milyonlarca insan bu depremden etkilendi ,enkaz altında insanlar var hala daha hepsine ulaşılmış değil. Köylerdeki insanlar soğuktan ve açlıktan ölmek üzere. Kayınvalidenizi vs bir kenara koyuyorum eşiniz olan adam, dolaptaki domatesleri düşünüyor, buzdolabının bozulma ihtimalini düşünüyor, kardeşiyle birlikte çıkalım da bir taşı da biz kaldıralım demiyor. Evdeki erzaklardan o çok sağlam evlerinde yemek yaparak iki üç kişiye de olsa sıcak yemek ulaştırılan demiyor. Her ne kadar bugün gıda yardımları başlamış olsa da insanların orada günlerdir aç olduğunu biliyoruz bu kadar merhametsiz olan insanlar enkazların üzerine altında insan olduğunu bildiği enkazların üzerine basıp giderken biz size nasıl bir tavsiye verelim ? soruyorum size. Siz söyleyin. Yaşadığı topluma, o çok değer verdikleri şehire; anılarının geçtiği o çevreye bu kadar vefasız bu kadar merhametsiz olan insan size ne yapmaz? Ne diyeyim ben size

Canınızı zor kurtarmışsiniz zaten ve birebir şahit olmuşsunuz oradaki kıyamet ortamına. Bir de üstüne enkaz alanı gezmek gibi fantezileri olan insanlarla uğraşmayın ailenizin yanına gidin

Benim önerim acaba daha iyiye gider,düzelir mi diye bu adami ve ailesini alttan almayın.Sabit ve saglam durun.Azarlamasini kesinlikle sineye cekmeyin.Siz ortaokul ögrencisi degilsiniz.Siz gecinmeye calistikca bu adam yumusamayacak.Deprem şoku yasamis bir insani ,en başta insan yaninda eşinin azarlamasi buyük ayip.Kayinvalide de zaten normal degil anladigim kadariyla.Annenizin evinde kafanızi dinleyin ve iyi ki aileniz var.Onlardan destek alın.Hep yazmislar zaten karar verilecek bi zaman degil.Ülkece cok kötü bi zamandayiz.

Saçmalığa bak herkesin anıları var ve şuan insanlar anılarını değil hayatta kalma mücadelesi veriyor kaynaniza söyleseydiniz bu arada çok geçmiş olsun

Bu boşanma sebebi olamaz. Her şeyi kafanıza takmayın. Benim ananem, dedem Dinar depremini yaşadı. Günlerce çadırlarda kaldılar ve şehri terketmek istemediler. Onlarda komşularının yıkılan evlerine baktı. Kendi yıkılan evlerinin yanından günlerce ayrılamadılar. Bu normal bir durum, insan görüp yüzleşmek istiyor. Bunun için surat yapıp küsüyorsunuz. Lütfen yapmayın. Biraz o insanların psikolojisini anlamaya çalışın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…