DEPREMZEDEYİZ LÜTFEN YARDİM

hah al, mutlı musun?

sen haklı çıkmak istiyorsun; yardım etmek değil. sen siyaseten haklı çıkmak istiyorsun. ahlaken çok yanlış bu
Hanımefendi şuan anksiyete krizi mi geçiriyorsunuz. Herkese saldırıyorsunuz, bir siz biliyormuş gibi konuşuyorsunuz.

benim ahlakım ve vicdanım insanlara acımamayı gerektiriyor. acıyan - acınan pozisyonları insan ahlakı açısından sıkıntılı şeyler ama belli ki aynı dili asla konuşamayacağız.
cevap da vermiştim defalarca ama işte meseleleri kavrayış açısından sıkıntılar yaşıyorsunuz:
çok basit. içinde bulunduğu şartı iyileştirecek opsiyonumuz varsa önermek ve yok ise susmak. dalga geçer gibi önerilerde bulunmamak
önerimi size sundum zaten. şimdi izin verin de susalım.

Hanımefendi şuan anksiyete krizi mi geçiriyorsunuz. Herkese saldırıyorsunuz, bir siz biliyormuş gibi konuşuyorsunuz.
hayır hanımefendicim, hanımlar saldırmaya çalışıyor tersine
yani denklem çok basit. mağdur olan bir insan var ortada ve bölgeden uzaklaşıp 6 aile bir arada yaşadığı güvenli bir ortama gelmiş. her normal insan gibi şartlarını iyileştirmek istiyor. fakat yurt öneriyorlar, çadır öneriyorlar.
bir insanın ailesine özel alan arıyor olmasını çok görüyorlar ve söylenen lafları çarpıtarak "çadırda kalan insanın onuru yok mu?" dedikleri saçma bir düzeleme kadar getirdiler.
"ben haklıyım zaten" diyen asıl bu noktada ansiyete krizi ile karışık akıl tutulması yaşıyor zannımca :)

Dalgamı geçiyorsunuz ciddi misiniz? Şu anda ne yapalım mesela belediyeler çadırlar oteller belli yerler ayarladı en azindan geçici olsada keşke herkese bi anda ev verilse bence siz susun çok fazla saçmaliyorsunuz çünkü veya açın evinizi

hanımefendi, konuyu tam okumadan bari beni rahatsız etmeyin. danışan hanım zaten şu anda nispeten daha güvenli bir ilde ailesinin yanında

Git ötede sus o zaman niye bir depremzedenin konusunu sabote ediyorsun?
Kim kime acımış? Daha uyduracağın birşey kaldı mı? Kim ayy canıııım size çok acıyoruuuz dedi? Senin dışında herkes iyi dilekler ve yardım önerileri sundu
Vicdanın acımamayı gerektiriyor vay be cümlenin saçmalığına bak
Merhamet acımadan çok farklı bir duydu, bizler merhamet vefa gibi duygular besliyoruz
Her cevabında başka birşey uydurup başka yöne saptırıyorsun konuyu neden?
Çözümün yok ise sus, benim var konuşuyorum, x in var konuşuyor, sana ne bizlerin çözümünden önerisinden?
Gerçek amacın ne senin?

Ay sen zannetme ya nolur zannetme
Bir insandan doğru hiçbirşey mi çıkmaz ya

Hanımefendi gerçekten ne kadar uzattınız. İnsanlar zaten gergin siz de saldırmaya yer arıyorsunuz. Özel alan ihtiyacını herkes anlıyor anlamayan yok ama sizin anlamadığınız şey mevcut koşulların ne yazık ki bu ihtiyacı karşılamaya uygun olmadığı. İnsanlar şu an özel alanı değil canını düşünüyor, öncelik bu. Yardımcı olmak adına tek bir öneriniz yok, öneride bulunanı da eleştiriyorsunuz yaşadığınız ülkeden. İnsanlar bu soğukta sokakta kalmak mı ailecek özel alan olmadan yurtta kalmak mı diye sorsak size göre gurursuzluk belki ama yurtta kalmayı tercih ederler. Elimizdeki mevcut seçeneklere göre öneride bulunuyoruz haliyle, karşınızdaki insanlar devlet değil. Rahatsızlığınızı devlete bildirin. Burada mevcut koşullar bu beğenseniz de bu beğenmeseniz de bu. Sadaka verir gibi yurt öneriliyor demişsiniz asıl saygısızlık sizin bu cümleniz. Yurtta kalmak zorunda olan insanları aşağıladığınızın farkında mısınız? Böyle bir haddiniz yok. Açılan konuyu yeterince sabote edip insanları yeterince sinirlendirdiniz, günlük kaos dozunu aldığınıza göre rahatlamışsınızdır umarım?

hanımefendi zaten sokakta değil. 6 aile bir arada yaşadıklarını kendisi belirtmiş. dolayısıyla çadır ya da öğrenci yurdu belli ki danışan hanımın gündeminde yok. dolayısıyla bu önerilerle gelmenin -siz de takdir edersini ki- ne anlamı ya da ne yararı var. bu bir yardım olmuyor.
yurtta kalmak, gurursuzluk değildir fakat insanların gururuna dokunan bir durum olabilir. özellikle tuvalet ve duş gibi yerlerde ailesine ayrılan bir alan yoksa; yani ortak olan kullanılıyorsa -siz de tahmin edebiliyorsunuzdur- kadınları ve çocuklar için çok yorucu bir süreç olacaktır. ortamın durumu en çok da kadının gururuna dokunacaktır bir noktadan sonra.
burada kaos çıkarmaya çalışan ben değilim. belli ki hayat ya da hayatındaki insanlar, birilerini çok ezmiş ki burada insanlar rüştünü ispatlama derdindeler.

Valla şaka gibi bir kadın oturduğu yerden sallamaya gelmiş resmen hepimiz heryerde özel alan istiyoruz ama bazen olmuyor katlanıyoruz mesele es kaza hastaneye düstün ameliyat oldun gör bakalım özel alanı bayılıyoruz ya bizde bu durumlara ortada olağan olmayan bi durum var salla dur

Bırakın da buna konuyu açan hanım karar versin. Çok basit kendi de yurt seceneklerim arasında yok der eğer istemiyorsa. Evi orda boş olan biri varsa zaten çıkar benim evimde kalabilirsiniz der yani. Çok acayip bir insansınız..kadının konusunu hiç ettiniz resmen ya. Çok mu faydalı oldunuz şu anda gerim gerim gerdiniz ortamı.

Ayrıca yukarıda yazdığınız ben insanlarin çamurda domuz gibi debelenmesini istemiyorum benzetmeniz cok çirkin. İnsanlar canlarını kurtardığına sukrediyor şu anda.

Ve KYK da öğrenci iken kalmış biri olarak söyleyebilirim ki 6 kişi aynı evde kalmaktan daha iyidir KYK da kalmak emin olabilirsiniz.

Deprem bölgesinden Mersin'e ailemle sığındık şuan bı evde 6 aile yasiyoz bize burda kalacak yer için yardımcı olcak biri varmi
ailesi mersinde olan bir arkadasim var ona bir sorayim insallah olur canim

O kadar öğrenci o yurtlarda yasarkrn pisliklerinde mi debeleniyorlar ne kötü bir insansınız ya

benim yapamadığım görev için kimseye böyle bir ricada bulunamam. onların evi ve hayatı
Hani çözümü önerisi olmayanlar susacaktı hala niye buradasın?
Yetmedi mi sabote ettiğin?
Depremzedelerle ne derdin var bilmiyorum ama bugün çok ah aldın Allah sonunu hayretsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…