Tabiki sıkılmamalı.orta ateşte devamlı kontrol edereck pişir çok kurumasın har ateşte de yanmasın.hatalarim varmis dinlendirme ve pisirme konusunda sanirim ondan istedigim lezzeti yakalayamiyorum.
birde galeta unu cok kisi soyledi birde oyle deneyecegim tesekkur ederim.
tek anlamadigim soganin suyu sıkılmalı mi sıkılmamali mi orda karsi gorusler var :)
ayıptır söylemesi güzel köfte yaparım.
soğanı doğrarım, rendelemem, rendeleyince ne kadar sıksan da suyu çıkıyor.
hatta şöyle ki küçük doğrarken suyunu çıkarıyorsanız büyük bile doğrasanız daha iyi bana kalırsa.
ekmeği rondodan geçiririm, içini değil her bir yerini, ıslatmam.
kimyonu bol bol bol koyarım.
şu malzemeler dışında bir şey eklemem : kıyma, yumurta, ekmek, soğan, kimyon, tuz, karbonat, maydonoz.
yoğurma işlemi bittikten sonra köfte şekline getirip muhakkak en az 3-4 saat bekletirim, ki ben genelde çok yoğurup köfte yapıp buzluğa aıyorum.
tesekkur ederim suyunu sikmayacagim. ağzını kapatirdim hep onuda yapmayacağım :)Öncelikle soğanın suyu sıkılmaz, lezzeti veren soğan suyudur. Bazı köfteciler bolca soğan rendeleyip sadece suyunu kullanırlar. Birde kapağını kapatmayın, öyle yaparsanız iç suyunu salar haliyle kuru ve sert olur.
Makbul olanı her türü kırmızı etin suyunu içinde tutmaktır, bunun yöntemi de mühürlemekten geçer.
kekik ben hep koyuyorum da iyi bir ornek degilim sanirimKekik hiç koymadım koyan deneyen var mı?
hatalarim varmis dinlendirme ve pisirme konusunda sanirim ondan istedigim lezzeti yakalayamiyorum.
birde galeta unu cok kisi soyledi birde oyle deneyecegim tesekkur ederim.
tek anlamadigim soganin suyu sıkılmalı mi sıkılmamali mi orda karsi gorusler var :)
KiymaMerhabalar..
buda dert mi demeyin lütfen cok sey denedim olmuyor olmuyor.
nerdeyse 5 yillik ev hanimiyim. hemen hemen her yemegi yaparim, bilmesemde tariflerden bakarim tutar ama kofte yapmayi beceremiyorum.
malzemeleri tam koyuyorum guzel kiyma, suyu sıkılmış sogan, baharat, ekmek ici.. guzelce yoguruyorum. lastik gibi oluyor.
sanki lastik kayışı yiyorum..
ne tat var ne bisi.
puf noktalari nelerdir? yardımcı olur musunuz.
kizimin en sevdigi yemek kofte pilav. babannesi yapıyor cok guzel yiyor ama benimkini yemiyor. :/
Rica ederim, ben atlamışım ama diğer arkadaşlar belirtmişler, mutlaka dolapta dinlendirin.tesekkur ederim suyunu sikmayacagim. ağzını kapatirdim hep onuda yapmayacağım :)
Kekik hiç koymadım koyan deneyen var mı?
bak bak ne cevherler varmış sende
gözlerime inanamadım
bizde de kadınlar et köfte yapmayı beceremıyorlar ,
o yuzden ben yapıyor dolaba atıyorum , gerçi bende kolaya kaçıtorum ama ,
kıymanın içine knor un köfte içi harcını döküyorum yarım çay bardıgı su ile bir guzel yoguruyorum ,
süper oluyor ,
cok tesekkurler :)Kiyma
1 kucuk rendelenmis sogan
1 dis rendelenmis sarimsak
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kirmizi toz biber
Galeta unu
1 yumurta
1 fiske karbonat
Maydanoz
Deneyin bakalim :))
evet sanirim en buyuk hatam bu :) bundan sonra dinlendirecegim, teşekkürler..Rica ederim, ben atlamışım ama diğer arkadaşlar belirtmişler, mutlaka dolapta dinlendirin.
Çok acilse yarım saat bile dinlense fayda eder, ama en güzeli akşamdan dinlendirmek.
bencede.. teori tamam da pratikte lazimKendine güvenenler bence bizi köfte yapımını göstermek üzere davet etsin, sonra da tadım yapalım
yanlislarimi ogrendim. tekrar deneyecegim. eger olmazsa bende zorlamicam :))Gecen yengem yapmıştı
Hiç beğenmedim sanırım baharatı az dı et kokuyordu yoğun.
1 tane yi zor yedim.
Herkes herşeyi yapamıyor ki
Cok alemsin hem kadınlar beceremiyo diyosun hem knorr diyosun
kız onların yaptıgını görsen pilav gibi çatal batırılacak et olmuyor dagılıyor köfte gibi durmuyor bile o derece,
ama çok güzel oluyor ne yapımmm
Onun içinde de galeta unuyla baharat var zaten birde kurutulmuş maydanoz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?