- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.572
- 598
- Konu Sahibi Morbidanqel
-
benle onun uygun olmadığını anlattı aramızda statü farkı olacak dedi ve kaçtı bizimki anlık bir şeydi
Doktor diyorki bu düşünceler senin elinde değil biz depresyonu yenecek şekilde ilaçları ayarlıyoruz ama zaman gerekli insan kendi kendisinin psikolojisini bozmak istemez
Çok faydalı bi yorum olmuş çok teşekkürler :) psikologlar gerçekten bilinçaltını ameliyat ediyor mu ama nasıl?Elinde. Şöyle ki elinde; olaylara bakış yönünü götürecek inanç-kafa düzenine kendini soktuğun an otomatik olarak o bölgenin stabil koruması-hırpalaması altına girersin. Sana bir içgörü tekniği açıklıyorum iyi kavra bunu:
Dini inancın kaskatı ve hastalığından muaf bir kafa yapısı: Zinaya girdim günah işledim, tövbe ettim ama ben bu haltı yedim işte ben nasıl yapabildim? İnançlarımı çiğnedim, kendimi affedemiyorum, vücudumu bir günaha açtım, beni bu halimle kabul edecek biri sevap işleyecek, ben gibi günahkarı affedebilmiş olacak; üstelik ben bunu sindiremezken... Dini takıntı dolu düşünceler bla bla... O kişiye layık bile değilim. Beni ne yapsınlar, arayıp nasıl bulacağım?
Al otomatik olarak nerelere gidiyor düşünceler.
Dini inancın + hastalığının farkındalığı sentezli kafa yapısı: Ben bipolarım, yarı meczup biriyim, hastalığım dini inançları fazla düşününce artıyor, buradan kurgulamaya başlıyorum. Allah bana böyle bir durum vermiş ve bu benim elimde değil, demek ki Allah'ın bazı konularda beni muaf edebileceği bir halim var, günahsa bana herkes gibi günah değil erotomani evresindeydim belki, düşünmemeliyim bunları, ben şefkate, ilgiye ve normal insanların ihtiyaç duyduğu aşkın daha safına muhtacım, çünkü hastalığım ancak bununla toparlanıyor, bundan güç alıyorum. Benimle birlikte olacak kişi, bana en büyük değeri vermeli, ben Allah'ın özel ilgiye muhtaç yarattığı bir kuluyum ve yaralıyım, yaramı mikrop kaptırmadan saracak bana layık biri ile olmalıyım. Beni sevecek kişi de özel olacak, o beni nasılsa bulacak.
Ah işte bu da otomatik olarak seni buraya götürür.
Değiştir düşüncelerini kendini korumaya al, özgüvenini otomatik tazeleme tuşuna basmış olursun böylece, kendini otomatik ezmeye değil. Kök düşüncenden gerisini kontrol edemezsin bu yüzden kök düşünceni değiştir, bunu kendin yapmakta zorlanırsan psikoterapi al, bilinçaltını bi ameliyat etsinler ve sağlığına, işine gücüne odaklan.
Çok faydalı bi yorum olmuş çok teşekkürler :) psikologlar gerçekten bilinçaltını ameliyat ediyor mu ama nasıl?
Çok faydalı bi yorum olmuş çok teşekkürler :) psikologlar gerçekten bilinçaltını ameliyat ediyor mu ama nasıl?
niye aynı tabir benim içinde geçerliydi bu cümleyi kurdum neden buna takıldın?Canım, bir paspas gibi üstümden geçti herkes söylemini keşke biraz degistirseydin, bir YouTube kanalının bir bipolarla yaptığı röportajdan alıp yazmışsın. Kimse fark etmez mi sandın nedir?
Saygı duymayabilirsiniz ben insanların tecrübelerinden ki çoğu büyüğüm fikir istiyorumKimseyi kandırmaya hakkın yok... Bu dünyanın da bi sonu var.. O sonda bunu taşıyacaksın. !!!!!!!! Saygı falan duymuyorum kandırmalı işleree kimse kusura bakmasın.. Hata değil bu insan kendini bilecek.
ben bu msjlardan sonra vicdanım rahat etmeyeceğine göre diktirmeme kararı aldımyaşadığınız ve saklama ihtiyacı hissedeyeceğiniz hiçbir şeyi hiçkimseyle paylaşmayın. paylaşınca hiçbir şeyi geri alamayacak ve rahatlamayacaksınız.
diktirme diktirmeme tabiri hoş olmamış. ben bu tarz ameliyatlara çok kızan birisi olarak toplumumuzdaki pis iğrenç erkek egemen çomarlığı gördükçe (kendisi beterlerini yaptığı halde) sizlere hak veriyorum. onun dışında herkesin dediği gibi tedavi ol birisiyle hayatını birleştirmek hayatın koşulu değil.
Saygı duymayabilirsiniz ben insanların tecrübelerinden ki çoğu büyüğüm fikir istiyorum
Önceki konunuza da yazmıştım. Hastalık konusuna değinmeden yorum yapayım.Yokuspokus çok güzel öneriler vermiş o konuda. Üzerine eklenecek pek bir şey yok.
Ben daha çok gerçekçilik kısmına değinmek istiyorum. Her ne kadar birazdan yazacaklarım normal düşünceler olmasa da, kuruntu halinden kurtulmanıza etki edebilir.
Korkunuz ne? Dürüst olursam adam başıma kakar mı evlilikte? Diyelim dürüst oldunuz ve evlendiniz. Adam da bir canavara dönüştü. En fazla ne olur ailenize söylemekle tehdit edebilir mesela. E zaten biliyorlar burada sıkıntı yok. Ve siz bu noktada "bu adam iyi bir insan değil" diye ayrılabilirsiniz. Ayrılma sebebi sizin bakire olmamanız değil, müstakbel kocanın insanlıktan çıkması. Aynı şey sevgiliyken bunu bahane edip ayrılan için de geçerli. Hiçbir şey kaybetmezsiniz bir sığırdan başka. Gelelim en mühim noktaya. Boşandınız ve artık boşanmış bir kadın olduğunuz için bekaret durumu sorun olmaktan çıkıyor. En kaba tabirle artık bir imza sonrasında bakire olmadığınız o yüce toplum tarafından biliniyor olacak. Bakınız sorun çözüldü. Olabilecek en kötü senaryo bu ve kaybettiğiniz hiçbir şey yok.
Bakın sizin durumunuzda olup ailesine anlatamayan, öldürülme korkusu ile suskun kalan ve hatta ölen kadınlar var bu ülkede. Gerçekten aslında kötü bir durumda olmadığınızın farkında değilsiniz. Aileniz biliyor, size destek oluyorlar. Ne olabilir en fazla yahu ne? Yukarıda yazdığım farazi örnekleri bir düşünün. He boşanmak çok kötü, bu sefer de bakire olmadığım için boşandığımı düşünürüm diyorsanız size milyon tane örnek verebilirim bakire evlenip boşanan hemcinslerinizden.
Bi silkelenin kendinize gelin lütfen. Mevcut Durumunuz, hastalığın sebep olduğu kaygıların dışında gerçekten vahim değil. Aile çok önemli, insanın sırtını yaslayabileceği, korkmadan destek bekleyeceği birilerinin olması çok önemli ve siz buna sahipsiniz. Kıymetini bilin ve bir an evvel düşüncelerinizi normalleştirmek için çaba sarf edin.
Denk geldikçe, konularına türlü türlü şeyler yazıp duruyorum, kah sağ elimle kah sol elimle, kah bacağımla gözümle aynı noktaları farklı açılardan işaret etmeye çalışıyorum ama saplı kaldığı yerden çıkamıyor Morbid. Taş gibi, yuvarlanmaya bir başlıyor, yokuş aşağı aynı yokuştan aynı yere inip duruyor, diyorum yokuşu değiştir. İnşallah yapar yani de işin kötü yanı (Bu dediğime sinirlenebilir, gıcık da alabilir, -ya tedavi için çırpınıyorum işte görmüyor musunuz nasıl böyle bir şeyden zevk alayım heaa?- diye çıkışabilir de ama bu gerçeği değiştirmiyor, inkarıyla da besleniyor tabi) buna alıştıkça bağımlısı olacak-oluyor İdrak, haberi yok.
(Gözlemlediğim kadarıyla) Acı müptelası oluyor, hastalığını gard ediyor, kendini salmaları artıyor, kendine acımaktan haz alıyor. İnşallah çabuk uyanır, artık kulağını bi açar çünkü bağımlı oldukça, bu ruh halinden çıkması daha da zorlaşacak.
Siz de çok tuhaf bir canlısınız.Madem sevişmek senin için akıl hastanelerine yatacak kadar büyük bi mesele nasıl cesaret ettin böyle bişeye merak ettim. Sen bu kafayla daha cok ezilir büzülürsün. Altından kalmayacagın seylere kalkışma. Ailende sende tuhaf(!) insanlarsınız. Yaptıgını hata olarak görüyosun ve yaptıgın hatanın bedelini kendin öde baskalarını kandırma. İnsallah kendin gibi biriyle birlikte olursun!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?