patates diyeti nasıl bişey ? bi listesi varsa paylaşır mısın benim de kısa sürede çok kilo vermem gerekiyor da
1. Gün
Sabah: 2 orta boy patates (haşlanmış)
Öğle: 2 orta boy patates (haşlanmış)
Akşam: 3 orta boy patates (haşlanmış)
2. Gün
Akşam: 2 orta boy patates (haşlanmış)
3. Gün
Akşam: 3 orta boy patates (haşlanmış)
4. Gün
Sabah: 1 elma, 2 mandalina
Akşam: 2 but tavuk ızgara, haşlama, yeşil salata (1 tatlı kaşığı sıvı yağ)
5. Gün
Öğle: 1 elma 2 mandalina
Akşam: 2 porsiyon balık ya da bonfile, karışık salata
6. Gün
Öğle: 1 elma 1 portakal
Akşam: 2 porsiyon balık veya bonfile (karışık salata, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ)
7. Gün
Öğle: Patates salatası, yeşil soğan ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Akşam: 3 yumurta teflon tavada, yeşil salata
7 günde 5_6 kilo veriliyormuş bu diyetle..
tekrarlamamak gerekıyormus saglık ıcın
yok be canım bu liste çok zorr. 3 gün boyunca sadece haşlanmış patates ııhhh , sabah öğlen sadece meyve offf
yapamam ben bunu
ben iyisimi ot yemeye devam edeyim
sağol paylaştığın için :13:
sevacım ellerine sağlık
tatlılara tahin helvalarına saldırılmıyor değil mi
yok be canım bu liste çok zorr. 3 gün boyunca sadece haşlanmış patates ııhhh , sabah öğlen sadece meyve offf
yapamam ben bunu
ben iyisimi ot yemeye devam edeyim
sağol paylaştığın için :13:
vallahi sevayı bilmiyorum ama ben biskreme saldırdımya açlık tamamda şekerli yeme isteğine dur demek çok zor ya.özellikle regl döneminde.bi arkadaşım vardı o regl olacagı zaman et canı çekermiş akşam sadece meyve ve salata yiyeyim.ya ben zamanı uzattım 5 mayısa kadar. o zaman günlük 1500 kaloriyi geçmezsem düşermişim.
bu gerçekten çok güzel geliyor kulağa, deneyen varmı bunu? sonuç nasıl?canım bide bu listeye göz at
5 Günde 5 Kilo Diyeti
1. gün: Sadece haşlanmış patates yiyeceksiniz. Sabah, öğlen, akşam. Başka bir şey yok. Ama istediğiniz kadar, kusana kadar yiyebilirsiniz. PATATESLERE BAHARAT DIŞINDA HıÇ BıR ŞEY ıLAVE EDıLMıYOR.
2. gün: Yalnızca sebze. Ama aklınıza gelebilecek her tür sebzeyi yiyebilirsiniz. Yağsız olmak kaydıyla her tür çiğ salata, yine yağsız haşlanmış sebze yemekleri, türlüler... BAHARAT DIŞINDA HıÇ BıR ŞEY ıLAVE EDıLMıYOR.Sabahtan itibaren HANGı SEBZELERLE BAŞLIYORSANIZ ONUNLA DEVAM EDıYORSUNUZ. ıSTERSENıZ 40 CEŞıT SEBZE YıYEBıLıRSıNıZ. AMA BU SEBZELERıN SABAH Kı TABAĞINIZDA OLMASI GEREKıYOR.YANı GÜNE NEYLE BAŞLIYORSAK ONUNLA DEVAM EDıYORUZ.
3. gün: Bugün et günü. Yine sabahtan başlayarak haşlanmış, ızgara ne çeşit olursa olsun, yağsız et. Yağsız ton balığı, ızgara balık, tavuk...GÜNE NEYLE BAŞLIYORSAK ONUNLA DEVAM EDıYORUZ.BAHARAT DIŞINDA HıÇ BıR ŞEY ıLAVE EDıLMıYOR
4. gün: meyve günü. Yine yiyebildiğiniz kadar her tür YAŞ meyveyi ( MUZ HARıÇ) tüketin.GÜNE NEYLE BAŞLIYORSAK ONUNLA DEVAM EDıYORUZ
5. gün: Yalnızca yumurta. BAHARAT DIŞINDA HıÇ BıR ŞEY ıLAVE EDıLMıYORYada yağsız diyet süt veya yoğurt. seçim sizin....GÜNE NEYLE BAŞLIYORSAK ONUNLA DEVAM EDıYORUZ
canım bide bu listeye göz at
5 Günde 5 Kilo Diyeti
1. gün: Sadece haşlanmış patates yiyeceksiniz. Sabah, öğlen, akşam. Başka bir şey yok. Ama istediğiniz kadar, kusana kadar yiyebilirsiniz. PATATESLERE BAHARAT DIŞINDA HıÇ BıR ŞEY ıLAVE EDıLMıYOR.
2. gün: Yalnızca sebze. Ama aklınıza gelebilecek her tür sebzeyi yiyebilirsiniz. Yağsız olmak kaydıyla her tür çiğ salata, yine yağsız haşlanmış sebze yemekleri, türlüler... BAHARAT DIŞINDA HıÇ BıR ŞEY ıLAVE EDıLMıYOR.Sabahtan itibaren HANGı SEBZELERLE BAŞLIYORSANIZ ONUNLA DEVAM EDıYORSUNUZ. ıSTERSENıZ 40 CEŞıT SEBZE YıYEBıLıRSıNıZ. AMA BU SEBZELERıN SABAH Kı TABAĞINIZDA OLMASI GEREKıYOR.YANı GÜNE NEYLE BAŞLIYORSAK ONUNLA DEVAM EDıYORUZ.
3. gün: Bugün et günü. Yine sabahtan başlayarak haşlanmış, ızgara ne çeşit olursa olsun, yağsız et. Yağsız ton balığı, ızgara balık, tavuk...GÜNE NEYLE BAŞLIYORSAK ONUNLA DEVAM EDıYORUZ.BAHARAT DIŞINDA HıÇ BıR ŞEY ıLAVE EDıLMıYOR
4. gün: meyve günü. Yine yiyebildiğiniz kadar her tür YAŞ meyveyi ( MUZ HARıÇ) tüketin.GÜNE NEYLE BAŞLIYORSAK ONUNLA DEVAM EDıYORUZ
5. gün: Yalnızca yumurta. BAHARAT DIŞINDA HıÇ BıR ŞEY ıLAVE EDıLMıYORYada yağsız diyet süt veya yoğurt. seçim sizin....GÜNE NEYLE BAŞLIYORSAK ONUNLA DEVAM EDıYORUZ
burda kimse topiğe adını veren diyeti yapmıyor galiba
Aramıza hoşgeldiniz iyi geceler :))
Ben 39 yaş, 1,70 boy, 80 kilo ile 14 ocakta başlayıp 1 ay boyunca haftada 3,5 kilo diyetini yaptım ve toplam da sadece 4,2 kilo verebildim ( halbuki diyet listesine göre en az 14 kilo vermem gerekirdi :26:) son 13 gününde spor da yaptım, günde 1 kez 40-45 dk arası 5 / 5.5 km hızda koşu bandında yürüyüş...
11 şubattan buyana ayda 8 kilo listesine başladım ve devam ediyorum, bugün itibariyle 4 kilodan fazla verdim. Hergün aksatmadan spor yaptım ve sporumun adedini ve süresini ciddii artırdım, günde 2 kez 90 dk 5 / 5.5 km hızda koşu bandında yürüyüş !!!
Tabii listedeki bazı kalemleri uygulamıyorum , örneğin her öğlen et , ara öğünde tost gibi... Bununla beraber tam 1 haftadır günde en az 1 öğün lahana çorbası yemeye özen gösteriyorum, tarifi geçtiğimiz günlerde xc9 arkadaşımız tarafından paylaşılmıştı bakabilirsiniz...
Tüm bunlar bir yana ; ben size sadece şunu söylemek istiyorum ; bu diyet listeleri herkesin yaşı/boyu/kilosu/fiziksel aktivite yoğunluğu/yeme alışkanlığı/bazal metabolizma hızı vs gibi faktörler gözardı edilerek hazırlanıyor. O nedenle verilen baz sürede verilen hedef kilo kaybı herkes için geçerli değil olamaz da, bu sadece bizi hevese getiren bir hesap ( aa 1 ayda 8 kilo verirsem yaza kadar 24 kilo ohh 38 beden bikininin içine rahatlıkla girerim oleyyyydurumu )
Neden ?
Çünkü ; benim yaşımda , benim boyumda 110 kilo birini düşünün.
Bu insan normal beslenmesinde günde en az 8-10 dilim ekmek yiyordur değil mi ( doyabilmek için ) Ee listede o kadar ekmek yook ?
Öğlen ve akşam öğünlerinde mutlaka pilav makarna türü gıdalar tüketiyordur , eee listede bunlar hiç yook ?
Şimdi ben 80 kilo ile başlarken günde sadece sabah kahvaltılarında 2 dilim ekmek yiyen, diğer öğünlerde hiç ekmek yemeyen bir insandım,
Ayrıca pilav ya da makarna yediğim öğünde başka hiçbişey yemeyen bir insandım
Aynı diyet listesini uyguladığımızı varsayarsak , benimle onun kilo kaybı aynı olabilir mi sizce bu mümkün mü ???
Diyeceğim o ki; yediklerinizi bir listeyle çerçeveleyip o listeyi yapan kişinin söylediği rakamların herkes için geçerli olduğu fikrine kapılmak yerine, kendi vücudunuza uygun kalori hesabı yaparak zayıflamanızdır.
Dilerim hedefinize ulaşırsınız, Kolay gelsin...
Ben elimden geldiğince o diyet listesine uymaya çalışıyorum vallahi ( ara öğünde tost, her öğlen et, her öğünde ekmek ve yoğurt hariç )
Mesela bugün ; Sabah: 1 dilim kızarmış uno denge light kepekli ekmek, 1,25 adet yağsız tavada pişmiş yumurta, 20 gr lor peyniri, 30 gr maydanoz, 2 kupa şekersiz çay,
Ara : 3 kupa yeşil çay,
Öğlen : 0,75 adet yağsız tavada pişmiş yumurta,20 gr lor peyniri, 4 ceviz , 1/2 domates
Akşam : 1 kase lahana çorba, 1 tabak salata, 1 kase yoğurt yedim
Toplam 505,651 kalori yapıyor
5.5 km hızda öğlen 75 dk , akşam 75 dk olmak üzere iki posta da yürüdüm , koşu bandının göstergesine göre 714 kalori yaktım , 208 kalori alacaklıyım
Elimden gelen bu , ben daha naapiyim canımcım :44:
ikindi vakti yediğim 5 tane biskremin acısını akşam sadece kereviz salatası yiyerek çıkardım.içine sadece yogurt kereviz ve havuç koydum yag vs yok.üstünede platese gittim.eve geldim ben gene aç gene aç.yeşil çay içtim.yanında da 50 gr çubuk kraker yedim.hala açım.daha fazla oturup saldırmadan yiyeceklere yatıyorum ben.iyigeceler herkese.
1100 kalori ile günü kapatıyorum.yediklerimi hergün 1000 kaloride tutsam süper olacak.ama bunada şükür.ümitsizlige kapılmayacağım.çok iyi gidiyorum.istikrarlı olursam gidecek şu 5 kiloda inşallah.
iyigeceler.
Canım yarım kilo kerevizi haşlayıp limonlu tuzlu yeseydin ( 90 kalori ) , başka bişey yiycek yerin kalmazdı(
Neyse buna da şükür
Hadi iyi geceler sana da
valla süpersinkuş kadar besleniyorsun ama AÇIM AÇIM diye gezmiyorsun(benim gibi )tebrik ediyorum azmini,dikkatli beslenmeni,istikrarla ilerlemeni
hiç denemedim haşlayıp limonla yemeyi.güzel oluyor mu ki:44:kereviz çok kalorili değil zatende yogurttan aldım biraz kaloriyi.
Midem küçüldü midem
ama kendime telkinlerde bulunuyorum, 70 in altına indikten sonra gidip 1 tane ortaboy dominos extravaganza alıcam (960 kalori ), 2 dilimini aynı gün yiycem ( 240 kalori ), kalan 6 dilimi de 3 parça halinde dolaba atıcam, her 1 kilo için ödül olarak birer parça çıkarıp çıkarıp yiycemmmmm
Teşekkür ederim umarım bulaşıcı olur
ooooohhhhhhh sefan olun canim yakisir valla hem ogunlerde yakindir arkadasim ben sana azmine inaniyorum yalniz pazzrtesi bende basliyorum ve tiyolarini bekliyorum benim isler araya girmeden once ayni kilolardaydik vay vay vay diyorum senin kosu bandida sanirim cok ise yaradi memnunsan bana markasini ve fiyatini yazarmisin birde lahana corbasina mi basladin dedigim gibi tiyolarina ihtiyacimda var
Öncelikle merhabalar ben 20 yaşındayım daha önce diyetisteye gittim ayça hanımın verdigi listelerle hemen hemen aynı gibi
1 ay boyunca bende ayda 8 kilo diyetini yaptım 5 kilo vermiş bulunmaktayım sporsuz hemde diyete
5 şubatta başlamıştım bugün 5 mart 80 kiloyum.
Bu zamana kadar hiç kaçamak yapmadım. Biraz havam degişssin diye haftada 3.5 kilo
diyetine başlicam yarından itibaren bakalım bir 2 hafta geçsin ne göstericek bu sefer
hiç yapamassam günde 20 dakika yüriyim daha etkili olur en azından
herkese iyi forumlar diliyorum durmak yok <3<3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?