Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

Göbekten Kurtulmanın Yolları

Uzmanlar, alınan kalorinin yüzde 80'inin karbonhidratlardan gelmesi halinde, sıkı ve düz bir karna sahip olmanın pek mümkün olmadığını belirtiyor. Oranların değişebileceğini, ama kalorilerin yüzde 55'inden fazlasının karbonhidrattan alınmasının, vücuttaki yağdan kurtulmada pek yardımcı olmayacağını ifade eden uzmanlar, vücut tolere edebiliyorsa, az miktarda karbonhidrat alarak diyet yapılabileceğini, ama önemli olanın yüzde 55 sınırını aşmamak olduğunu kaydediyor.

Kalori: Yukarıda belirtilenlerin hepsini uyguladığı halde yine de düz bir karna sahip olamayanların, kilosunu sabit tutmak için günde kaç kalori alacağını öğrenmesi gerektiğini belirten uzmanlar, "Bunu da biraz uğraşıp deneme yoluyla öğrenebilirsiniz. Ayrıca, tükettiğiniz toplam kaloriyi, kaç gram Protein, karbonhidrat ve yağı tükettiğinizi de belirleyip yazmalısınız" önerisinde bulunuyor.

Kalori Azaltma: Uzmanlar, kiloyu sabit tutmak için alınması gereken günlük kalori miktarı bulunduktan sonra, alınan kalori miktarının 200 kalori kadar azaltılması gerektiğini ifade ederek, "Hedef, yiyebildiğiniz kadar yiyip, yine de yağ yakmaya devam etmek ama bu arada da kas kaybına uğramamaktır. Olabildiğince az yemeyi hedeflerseniz, elde edeceğiniz tek şey metabolizmanızı yavaşlatmak ve kas dokusundan kaybetmek olacaktır. İlk hafta sonra verdiğiniz, kilodan çok, vücutta birikmiş Su olacaktır. Esas ondan sonra kilo vermeye başlarsınız" bilgisini veriyor.

Kardiyovasküler Egzersizler: Haftada 3 ila 5 Gün, 30-40 dakikalık orta yoğunlukta kardiyo egzersizleri yapılmasını öneren uzmanlar, "Başlangıç seviyesindekiler, egzersizin yoğunluğunu kademeli olarak arttırmalılar. Eğer zaten belli bir seviyedeyseniz, haftanın iki günü daha yoğun program uygulayabilirsiniz. Bunu düzenli uygular, yediklerinize dikkat eder ve bu rutini her 3-4 haftada bir değiştirirseniz, düz bir karna sahip olabilirsiniz" ifadesini kullanıyorlar

iyi gecelerrr....

ben bu 2. günümdü..bakalım nasıl dewam edicek.. şimdilik bi sıkıntı yok ama ilk gün epey acıktım yaaaaaaaaaa

Alınması gerken kalori miktarı, sağlıklı kilonuzu 2 ile çarpıp, sonra 10 ile çarparak bulabilirsiniz.

Örneğin sağlıklı kilosu 75 kilo olan bir kişinin

75 x 2 x 10 = 1500 kalori (bir günde alınması gerken kalori miktarı)

Alınması gereken kalori miktarını belirledikten sonra, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu “500 kalorilik negatif kalori bilânçosu” yöntemi ile sağlıklı zayıflayabilirsiniz.

Hocamız, alınması gereken kalori miktarınızdan günde 200-300 kalori kısıtlaması yapmayı öneriyor. Sağlıklı ve fonksiyonel bir vücut için alınması gereken miktardan birazcık kısmalısınız.

Günde Kaç Kalori Almak Gerekir
Öncelikle, dengeli bir beslenme programı uygulayarak vücudunuzdaki her bir kilo için 20 kalori almalısınız. Buna, günlük aktivite durumunuza göre 400-700 kalori daha eklemelisiniz. Mesela 65 kiloda aktif bir kadın günlük olarak 1800-2000 kalori alması gerekir.

Bu kişi haftada yarım ile bir kilo vermek istediğinde, günlük kalori miktarını 500 kalori azaltması lazım. Eğer daha kalıcı ve sağlıklı kilo çözümleri istiyorsanız, diyet yaparken günlük kalori miktarından 250 kalori indirin ve 250 kaloriyi yaktıracak kadar da egzersiz yapın.

Gerçek mi Söylenti mi?: Mekik çekmek göbek eritir miii

Malesef, eğer fazla kilolu iseniz binlerce mekik çekmek bile sizin göbeğinizi eritmez. Binlerce mekik çekmek sadece karın kaslarınızın çok daha güçlü olmasını sağlar ancak karın kaslarınızın üstü yağ ile kaplı olduğu müddetçe istediğiniz kadar karın egzersizleri yapın yine de düz bir karın bölgesine sahip olamazsınız. Eğer doğru biçimde besleniyorsanız ,uygun karın hareketleri yapıyorsanız ve de düzenli olarak kalori yakmanızı sağlayacak egzersizler (kardiyo) yapıyorsanız göbeğinizi eritebilirsiniz

Gerçek mi söylenti mi?: Göbekte biriken yağ diğer bölgelerdekinden daha tehlikelidir.

Kesinlikle doğru. Göbekteki yağlar biriktikleri bölge açısından diğerlerinden daha tehlikelidir çünkü iç organlarınızın çevresini sarar ve kalp krizi geçirmenize sebep olan hormonların salgılanmasına sebep olur ve bu ölümcül olabilir. Araştırmaya göre bel kalınlıkları 70 cm in üzerinde olan bayanların kalp krizi geçirme riskleri tam iki kat daha fazla. Ayrıca göbek yağları sizin karaciğerinizi de etkiler. Göbek yağları aynı zamanda diyabete yakalanma riskinizi de arttırır.

arkadaşlar iyigeceler.tatlı rüyalar benim gözlerim kapanıyor.midemde gurulduyoraçım demiycem ama

bugün aldığım kalori Toplam :

1204.774 kal. ile son buluyor.

65 kiloda olan aktif bir bayanın alması gereken kalori miktarı 1800 -2000 arasındaymış.zayıflamak isterse 500 kalori düşürmeliymiş bunu.bende 1000 -1500 arası besleniyorum neden neden neden gitmiyor kilolar..isyanlardayım.

bu arada size söylediğim göbek hareketini yaptım.inşallah devamıda gelir.

iyigeceler

iyi gecelerrr....

ben bu 2. günümdü..bakalım nasıl dewam edicek.. şimdilik bi sıkıntı yok ama ilk gün epey acıktım yaaaaaaaaaa

zamanla alışacaksın canım. Ama bu arada kendimde tecrübe ettiğim bazı ufak detayları sana da önereyim; sabah normal peynir yerine lor peynirini tercih edersen, örneğin 50 gr ekici tam yağlı beyaz peynirden alacağın 112 kaloriyi yaklaşık 130-140 gr lor peynirinden alabilirsin ki o kadar yiyemeyeceğin için de daha az kalori ile doymuş olacaksın :112: Arada bir miktarına dikkat ederek normal peynir de yiyebilirsin tabii. Mümkün olduğunca bol yeşillik ye (maydanoz,tere,roka vs ). Ekmeği kızartmanı ( normal 1 dilimi 65 kalori, kızarmışı 35 kalori ), kepekli denge light 22 gr lık bir dilimi 39 kalori, kızarmışı 34 kalori ) öneririm.
Öğlen protein öğününde bol mevsim salatası ye, sabah kahvaltıda yememişsen öğlen yumurta ( haşlanmış 80 kalori , yağsız tavada pişmiş 70 kalori ) ye tok tutuyor, akşam da yediğin sebzeyi ( özellikle kereviz 100 gr 18 kalori , karnıbahar 100 gr 27 kalori , brokoli 100 gr 35 kalori , bu sebzeleri temin etme şansın yok ise lahana - beyaz veya kara 100 gr 24 /22 kalori - , pazı 100 gr 33 kalori ) az kalorili olanlardan seçip miktarını çok tutarak ( örneğin 300-400 gr !! ) haşlar ve limonla az tuzla yersen hem acıkmazsın hem de çok yemene rağman az kalori almış olursun.
Meyva yerine alma imkanın varsa hurma ye, 1 tanesi 15 kalori ve hem şeker ihtiyacını bastırıyor, hem başka bir sürü faydası daha var,internetten bakabilirsin. 1 elma 60, portakal 50 kalori ve yediğim zaman tatlı ihtiyacımı da bastırmamış oluyor. Ama günde bir hurma bana yetiyor :)) ( fiyatı biraz pahalı baştan uyarayım, ama kiloyla almak zorunda değilsin, çok az alıp deneyip işe yararsa daha fazlasına kıyabilirsin )

kolay gelsin...

bu arada günaydın kızlar eşimi istegi üzerine diyete 1gun ara verdım bugun diyet yok dıkkatlı beslenme var yarın detoks var onumuzdekı pazarteside budıetın ıkıncı haftasını yapmıycam cunku kalori dusukkun 900 grm verdım kalori yukselıcek hıc veremem onun yerıne aynı doktorun
3gunde 1kılo
Sabah: 1 dilim ekmek, 1 dilim yarım yağlı peynir, 3 adet zeytin, 1 domates, 1 salatalık.
Öğle: Salata (yağsız), veya çorba yoğurt.
Akşam: 100-150 gr. et, tavuk ya da balık (ızgara), ve gün içinde 3 litre su.
diyetını yapcam 3gun denıycem tatılımızıde 1hafta erteledık soguk olacakmıs oyzuden

seva(kilo )73.900-71- 69-600-68.200-68.300-67.00-67.900-68.400-67.400-68.400-67.600-66.800.66.500-66.200-65.300-64.300-65.9-65-300-67-00-65.6
asude04( kilo )-70--- 68,9-- 68.8--74.4-74, 7-72.2-70.8-71.2- 69.2 +
Aygul25 (01.11.2012 kilo 85) (09.12.2012 de 76,800 )01.01.2013 ?

cemrem(29 -29.11.2012) kilo85.800(13.12.2012 )kilo 82.400--82.400--82.00-81.700-81.300
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ylnzeskici (14.01.2013) kilo 80-78,9--77,2-76,9-75,8 -74,3-72,3-71,1-69,9-68,9+
mavinur06 1(4.01.2013)kilo 78,8-78--77 -79.4-78.9-77-00-76 .00+
InciRecelii (kilo)62,5-- 61,8- 61.1-60,8+
tekinberrin (kilo )82 .6-79.900-78.8- 77.6-76.8-76.2-77.3-77.4-75.1+
denizx66 (kilo )64.00--62.00-61.600-61,300
seylagazi (kilo )-72,6--71,2--71,8--69,7
kedilikadin( kilo)-74,4-73.700-73.0
gunay1983 (kilo )56-54.300
LEYSAL (kilo)66 -64.7

kızlar dün pazar ertesi olsada korkudan tartınmadım çünkü önceki hafta 67.5 olmuşdum kaçamaklarım sayesinde amma bu hafta çok dikkat etmişdim amma bu gün sabah regl olucam diye daha fazla gösterir diye dün tartınmadım amma bu sabah kendimi daha cesur buldum ve tartındım amma inanamadım tekrar tartındım hatda komşunun tartısında bile tartındımve sonuç 65.6 çok sevindim

Son düzenleme:

haklısın canım pilates daha etkili ama ben hala pilatesi tam olarak yapamıyorum:)haftanın 2 günü pilatese gidince yapıyorum.haftada 3 gün en az spor yapayım diyede evde de bu hareketi yapayım dedim.ama dediğin gibi evdede pilates yapsam kurstada zorlanmam ve sanırım vücut da alışır.

evet canım alısırsın ben pasamı uyutup her aksam yapıyorum sonra 21 gun super karın yapcam 21 nısana kadar surcek sonrada haftada 3gun pılates koruma programı yapcam hergun yuryus dun lessie ile 5mil yaptım

SEVACIM

canım teşekkürler benide eklediğin için.

bu arada tebrik ediyorum.insan fazla gelecek diye umduğunda hatta kendini hazırladığında ,tartıda kilosunun azaldığını görmesi harika bir şey olsa gerek.bende genelde tersi oluyordazayıfladım diye çıkıyorum tartıya sonuç hüsran oluyor.en sonunda tartının pili bitti diye tanıyı koydum

Son düzenleme:

ylnzeskici çok teşekkür ederim .. ben sabah 8.30 gibi kahvaltı yapıyorum.. öğlen 12.30 da yemege çalışıyorum..arada bitki çayı içmeye çalışıyorum formalrdan.. ama bazen yoğurt içine kepek koyarak yesem bozulur mu ? ikindi de ayran yerine olablir mi ? siz çok güzel kilo vermissiniz.. ben hep yarım bırakıyorum diyetleri yaaa :) 72.8 le başladım pazar günü bu sabah 71.1 dim ama 69 a indikten sora bir duruyo orda kopuyorummmm

iyi yaparsın tv izlerken bile lastiği ayağına tak germe hareketleri yap veya topu çemberi bacağının arasında sıkıştır hertürlü faydasını görürsün

rica ederim :))
1 haftada 3,5 kilo listesinde ikindi öğününde vardı sanırım yoğurtlu yulaf kepeği , listeleri tam hatırlayamıyorum , ben iki aydır yapıyorum ama bir süredir listeye göre beslenmiyorum kendime göre bir düzen getirmeye çalışıyorum, her liste herkeste aynı kilo kaybını sağlamıyor çünkü. Mesela ben yoğurt ve süt çok rahatsız ettiği için fazla tüketemiyorum, ara öğün yemiyorum çünkü acıkmamış oluyorum
kalori sayımı yapıyorum, hergün düzenli olarak iki kez birer saat ( bazen fazla da oluyor ) koşu bandında yürüyüş yapıyorum.
1 haftada 2 kilo verebildiğim gibi , sadece 300 gr verdiğim zaman da oldu, ama kopmadan pesetmeden devam ediyorum amacıma ulaşmak için. Kaçamak yapmamaya çok dikkat ediyorum çünkü benim bünyem kaçamaklara hiç toleranslı davranmıyor, 1 dilim peynirli börek ve 3 yemekkaşığı sütlaç yedim diye ertesi sabah anında 400 gr vücuduma yapışmış oluveriyor, ya da mesela dünkü gibi 1 tane un kurabiyesi, 2 tane tuzlu kurabiye ( bunlar küçük bi de ) , akşam öğününde de sebze yerine 1 tabak etli patates yemeği yedim diye bu sabah 400 gr artıvermişim
benim iki aylık diyet tecrübemden anladığım disiplinli bir şekilde diyet ve spor yapmak lazım, yoksa bu işin zorluğundan pes edip bırakmak çok kolay
kolay gelsin..

canım üzme kendini.hızlı aldığın 400 gr hızlıca gider.doktorlarda haftada 1 gün çok abartmadan ara verebilirsiniz diyor ki sen haftada 1 yapmıyorsun.seninki kaçamak bile sayılmaz aslında :))ama dediğin gibi bünye alışıyor az yemeğe .sonrada bu nerden çıktı deyip sanırım hopp geliyor kilocuklar:)

bu arada dün baya bi araştırma yaptım.daha öncede duymuştum ama başlayamamıştım.aç karna ılık su 1 tatlı kaşıgı bal ve 1 tatlı kaşıgı elma sirkesi içtim.biraz tadı kötü ama göbek eritmek için çok faydalıymış.gitsinde şu göbek nasıl giderse gitsin yaw..sezeryanla doğum yaptım diye mi bilemedim.belim popiş filan köt durmuyor.ama göbek gerçekten çok kötü duruyor ya.

bu arada pilates benim selülitlere de iyi geliyor:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…