Evet canım senin doğum zamanında ben yeni hamile sayılırdım o normal doğurma çabanı evin içindeki yürüyüşlerini hatırlıyorum :) kısmet işte sezeryan senin için hayırlıymış bende spinal sezeryan olacağım olan 2 arkadasım var onları gördükçe korkulacak bişey yok diyorumZaman ne kadar cabuk geçiyor doğum yaklaşmış bile :) ben 41.haftada doğum yaptım normal istiyordum olmadı kızımın,geleceği yoktu ne sancı ne başka bi şey sadece rahm yumuşamış biraz o kadar. Suni sancı istemek için gittim ve doktorumun konuşmalarından sonra eşim ve ailemizle beraber 5dk oturup konustuk kantinde daha sonra spinal sezeryans karar verdim hayatimda hic ameliyat olmamisim korku hariç bütün duyguları yaşadım çünkü bu işlemi herkesin yaptırdığna ve kızımın yüzüne odaklandim. 1 saat sonra ameliyat girdim . demem o ki bebeğinin yüzüne odaklan Kavusucagin ana odaklan başka da bi şey yapma KorkulacK hiçbirşey yok
Çok teşekkür ederim bende mikrop varsa kırılsın diye 60 üzeri yıkamayı düşünüyordum öğrendiğim iyi oldu 30-40 yıkarım30-40 derecede yıkıyordum daha yüksekde yıkarsan çeker zaten..
yumşatıcı asla bırakma..
sabun satılıyor rendesi toz halinde bebekler için onlardan bırakıyordum..
asla kendi çamaşırlarınız ile yıkama..
ayrı bir sepet alabilirsin bebişe..
yeni aldıklarını da hepisni yıkayıp ütüle ..Çok teşekkür ederim bende mikrop varsa kırılsın diye 60 üzeri yıkamayı düşünüyordum öğrendiğim iyi oldu 30-40 yıkarım
Evet canım senin doğum zamanında ben yeni hamile sayılırdım o normal doğurma çabanı evin içindeki yürüyüşlerini hatırlıyorum :) kısmet işte sezeryan senin için hayırlıymış bende spinal sezeryan olacağım olan 2 arkadasım var onları gördükçe korkulacak bişey yok diyorum
Yok canım tarih belli değil eylül basında olur herhalde :)Ahahah aynen aynen hayırlısı olsun bakalım daha tarih falan yok dimk
Yok canım tarih belli değil eylül basında olur herhalde :)
Evet bilmek çok kötü benim sezeryan isteğim sebebi bu zaten normal doğumda komplikasyonlar yüzünden zihinsel ve bedensel engelli olanlarla çalışıyorumİlk doğumun dularla geçirdim çok sakin ve kolay geçti hatta o kadar güzel acilmm oldu ki ebelr apar topar aldılar doğum masasına bize gerek kalmadan cikartacaksin çocuğu dediler.hic bişey bilmediğim için çok rahatım ve korkum yoktu bence hiç sorgulama sadece dua et bazı şeyleri öğrendikten sonra daha tedirgin olacaksın o yüzden söylüyorum.
3. Dogumumda herşeyin farkında olduğum için bacagima dokunsalar bagirasim vardi
Benim psikolojimHaydi hayırlısı normal olması için,bi,sakıncası var mi peki
Benim psikolojimson 3 yılda normal doğum yüzünden zihinsel ve bedensel engelli olan 186 çocuk gördüm doktorum kaç yıllık meslek hayatımda senin meslek grubundan kimseyi normale ikna edemedim diyor ama hala aklıma girmeye çalışıyor :)
Masallah sana tebrik ederim. Devlet hatanesinde mi yaptın özelde mi? devlet hastanesinden normal mecburi ama özelde sezeryana kaçıyolar o sebeple sordum. Doğumdan ertesi günü ayaklandın mı nasıldı? Kaç saat sürdü seni ve bebeği çok zorladılar mı kaç kilo doğurdun biraz bahseder misin?Kizlar ben salı günü dogum yaptım hic korkmayın derim ben okadar korktum son anda keske sezaryenmi olsaydim diye dusunuyordum ama iyiki normal olmus size tavsiyem bol bol dua edin
Ama canım Allah korusun sezeryanında garantisi yok ki doktorun dikkatli olur eminim ki. Ama normal olanı bu biliyorsun ki Allah bizi buna uygun yaratmış bedenimizi teknoloji bu halde olmasa tıp ilerlemese herkez yine normal yapacaktı Allah bizi ona göre yarattı bak hayvancıklarda normal doğuruyor ve normal doğumda insan vucudu temizleniyor ve hücreleri yenileniyor bedenin gençleşiyor bir de olumlu açıdan bakalım :)
Doğum riski olup çatıları genişlemeyen ya da diğer sorun olabilecek durumlar için haklısın. Ama her şey yolunda görünüyorsa normal önerilendir bunu hepimiz biliyoruz.Eski zamanlarda dogumda bebeğini kaybedenler ya da kendi ölenler çok oldu bu yüzden tip ilerledi zaten. Bu yüzden sezeryan çıktı. Tehlikede olan yenidoğan için yapılan bi ameliyat
Doğum riski olup çatıları genişlemeyen ya da diğer sorun olabilecek durumlar için haklısın. Ama her şey yolunda görünüyorsa normal önerilendir bunu hepimiz biliyoruz.
Tabi ya koskoca bir karın insan kormaz mı yapeki sonrasında ne kadar sürdü dikişlerin ağrın sızın? Birde göbeğin kaldı mı bunlqr dezavantajı malesef :/
Çok iyi verebilmişsin benim arkadaşım zaten göbekliydi dopumda kat ve kat arttı sezeryan sonrasıda zaten dikişleri zor kapandı göbeği yağ bağladıgı için şuanda kilo vermiş olsada göbeği halen hamile gibi işte bu en kötüsü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?