Bazıları lohusayken daha çok alıyor o zamanlar dikkat etmedi mi acabaÇok iyi verebilmişsin benim arkadaşım zaten göbekliydi dopumda kat ve kat arttı sezeryan sonrasıda zaten dikişleri zor kapandı göbeği yağ bağladıgı için şuanda kilo vermiş olsada göbeği halen hamile gibi işte bu en kötüsü
Doğumdan sonra mıben 7 kilo almıştım ilk iki ay
İnsan bebeği iyi olsun karnı doysun diye kilo fln düşünmez ki haklısın zaten sonradan diyet spor gitmeyecek bişey değilevet doğumdan sonra sütüm hemen gelmedi çok uğraştım yan etkisi olarak 7 kilo eklendi kiloların üstüne
hamile kaldıgım kilodan 2 kilo aşagıdayım 2 sene sonunda çok şükür. emzirmeden dolayı erken başlamadım rejime yoksa daha erken bile verilebilir.İnsan bebeği iyi olsun karnı doysun diye kilo fln düşünmez ki haklısın zaten sonradan diyet spor gitmeyecek bişey değil
Bana çevremde bazıları ayyy eskiden ne zayıftın ne güzeldin ayyy nasıl vereceksin bu kiloları vermen çok zor gibi konuşuyor sinirlerim öyle bozuluyor ki şimdiden diyetisyen randevusu aldım ekimehamile kaldıgım kilodan 2 kilo aşagıdayım 2 sene sonunda çok şükür. emzirmeden dolayı erken başlamadım rejime yoksa daha erken bile verilebilir.
canım hiç böyle şeylerle şimdiden kafanı yorma çok güzel verirsin inşallah. en önemlisi senin ve bebeğinin sağlığı. ben sırf oğlumu emzirebilmek için gece yarıları az tahin helvaları yemedim :) bir de troid hastasıyım normalde zor verilir ama sabırla gitti hepsiBana çevremde bazıları ayyy eskiden ne zayıftın ne güzeldin ayyy nasıl vereceksin bu kiloları vermen çok zor gibi konuşuyor sinirlerim öyle bozuluyor ki şimdiden diyetisyen randevusu aldım ekime
Kizlar ben salı günü dogum yaptım hic korkmayın derim ben okadar korktum son anda keske sezaryenmi olsaydim diye dusunuyordum ama iyiki normal olmus size tavsiyem bol bol dua edin
Özelde normal dogum yaptim canim. Ertesi gün hemen ayaklandim hafif agrilarim vardi 2-3 güne tam toparladim kendimi saat 13de hastaneye gittik hafif sancim vardi saat 18de dogumumu yaptim hic zorlamadilar cok sukur kolay gecti bebegimde 3325 gr dogduMasallah sana tebrik ederim. Devlet hatanesinde mi yaptın özelde mi? devlet hastanesinden normal mecburi ama özelde sezeryana kaçıyolar o sebeple sordum. Doğumdan ertesi günü ayaklandın mı nasıldı? Kaç saat sürdü seni ve bebeği çok zorladılar mı kaç kilo doğurdun biraz bahseder misin?
Masallah ne güzel gerçekten yapabileni taktir ediyorum hayranlıkla bakıyorumSize en baştaki tavsiyem şu kolay dogum icin karnınızdan nefes alip verin sanci geldiginde çünkü hemen rahatlatiyor. Öglen hafif adet sancisi gibi sancim basladi hastaneye gittik 16ya kadar hafif gidip geliyordu bu sancılar sonra sıklasmaya basladi sanki karnımda bi kasılma varmiş gibi o zaman hep karnimdan nefes alip verdim cok rahatlatti 17.30 gibi suyumu patlattilar ozaman agrim artti boyle ıkınma hissim cok oluyordu buyuk abdestiniz gelir tarzda hemen beni dogum haneye aldilar 4-5 ıkınmadan sonra geldi ıkınırken sancı oluyor ama hemende geri gidiyor ve benegin kafasi geldigi an agri sizi kalmiyor biranda geciyor
Kiz sen kasilma nasil oluyo anladin mi? Hastaneye ne zaman gitmek lazim falan? Ay ben bunları anlamiyorum. Kasiklarim agriyo mesela odum kopuyo hem erken diye hem daha dogum psikolojisine girmedim korkuyorum. Kasik agrisi ayri bisey kasilma sanci ayri bisey mi acabaMasallah ne güzel gerçekten yapabileni taktir ediyorum hayranlıkla bakıyorum
Ağrı sık ve düzenli olursa yani önce 20 dk da bir sonra 10 dk da bir gibi o zaman doğum sancısı oluyormuş bendede son günlerde arada bi ağrı oluyor ama doğum sancısı gibi sürekli değilKiz sen kasilma nasil oluyo anladin mi? Hastaneye ne zaman gitmek lazim falan? Ay ben bunları anlamiyorum. Kasiklarim agriyo mesela odum kopuyo hem erken diye hem daha dogum psikolojisine girmedim korkuyorum. Kasik agrisi ayri bisey kasilma sanci ayri bisey mi acaba
Yani mesela durdugumuz yerde bicak saplanir gibi agri gircek dimi :) kasik agrisi seklindeyse anlamam cnku zaten ara ara kasiklarm agriyo. Bgn oglene kdr kasik agrim vardi mesela. Ya ben 2 turlu dogumdanda korkuyorum. Dr a bsy demedim ama o parmakla muayeneyi fln nsl yaptircam blmiyorum. Esimle bile cok yavas oldugumuz halde kasiliyorum yanma oluyo ilk basta. Kesin cok acicak bide cok utancam. Doguma gelince o ztn ayri bi korku tek basima beni odaya fln alcaklar tanimadigim kisiler ebeler fln olcak ne biliyim stresli yaa. Bana nefesini tut fln derseler ben tutamiyorum cnku burnum hep kapali nefesi agzimdan aliyorum sdce o an kalp carpintisiyla surekli nefes almaya caliscam muhtemelen. Bakalm ben dogurursam herkes dogurur heralde... sezeryani dusunsem bayiltcaklar hayatimda hic bayilmadim hep tansiyonm dusunce kendimi zorladim bayilmamak icin ama bayildigimda ya nefes alamazsam uyanamazsam diye dusunuyorum.. panik atak hastasiyim belkide bu yuzden bu sacma dusuncelerim var :)Ağrı sık ve düzenli olursa yani önce 20 dk da bir sonra 10 dk da bir gibi o zaman doğum sancısı oluyormuş bendede son günlerde arada bi ağrı oluyor ama doğum sancısı gibi sürekli değil
Doktorum sezeryan günü verse göbek atacağım ne normal doğumu
Yani mesela durdugumuz yerde bicak saplanir gibi agri gircek dimi :) kasik agrisi seklindeyse anlamam cnku zaten ara ara kasiklarm agriyo. Bgn oglene kdr kasik agrim vardi mesela. Ya ben 2 turlu dogumdanda korkuyorum. Dr a bsy demedim ama o parmakla muayeneyi fln nsl yaptircam blmiyorum. Esimle bile cok yavas oldugumuz halde kasiliyorum yanma oluyo ilk basta. Kesin cok acicak bide cok utancam. Doguma gelince o ztn ayri bi korku tek basima beni odaya fln alcaklar tanimadigim kisiler ebeler fln olcak ne biliyim stresli yaa. Bana nefesini tut fln derseler ben tutamiyorum cnku burnum hep kapali nefesi agzimdan aliyorum sdce o an kalp carpintisiyla surekli nefes almaya caliscam muhtemelen. Bakalm ben dogurursam herkes dogurur heralde... sezeryani dusunsem bayiltcaklar hayatimda hic bayilmadim hep tansiyonm dusunce kendimi zorladim bayilmamak icin ama bayildigimda ya nefes alamazsam uyanamazsam diye dusunuyorum.. panik atak hastasiyim belkide bu yuzden bu sacma dusuncelerim var :)
Ayila bayila bagira bagira yapcaz bi sekilde diyorum bendeSpinal anestezi olsan ondada mı panik olursun onda sakinleştirici yapıyorlarmış
Benimde ilk doğum olduğu için hiç bilmiyorum ki
Doktoruma her iki doğum şeklindende korkuyorum diyorum valla bunca yıllık meslek hayatımda orada kalanı görmedim bi şekilde çıkacak diye gülüyorAyila bayila bagira bagira yapcaz bi sekilde diyorum bendeaglarim ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?