- 16 Mart 2016
- 6.437
- 7.716
- 198
- Konu Sahibi HakimeHNMMM
-
Hiç dertlenme benim kuzen de dört yaşına kadar gık dememiş ne yapsalar da. Bir gün ortada hiç bir şey yoktan kendiliğinden başlamış konuşmaya. Sen onların üzerine varma, normal normal konuş. Telaş edecek bir durum yok. Onlar bir de ikiz, birbirleriyle sözsüz bir iletişimleri bile vardır. Ondandır belki geç konuşmalarıAnne bile demiyorlar , sadece baba diyorlar . Allah korusun bi sıkıntıları mi var ki bilemedim yaa herkes soruyordu zaten neden konuşmuyorlar diye dunde o kızı görünce hepten moralim bozuldu
benim kız 3 yaşında henüz kelimeleri bile tam söyleyemiyor. cümle hiç yok. dr 4 yaşına kadar normal, her çocuğune gelişimi farklıdır dedi.Anne bile demiyorlar , sadece baba diyorlar . Allah korusun bi sıkıntıları mi var ki bilemedim yaa herkes soruyordu zaten neden konuşmuyorlar diye dunde o kızı görünce hepten moralim bozuldu
Televizyon izliyorlarmı.o biraz geciktiriyo konulmayı.benim kızımda 2,5 yaşında konuştu.şimdi haber spikeri gibiKızlar konuyla alakalı topiklere baktım ama pek bisey bulamadım. Aksamdan beridir moralin bozuk. İkizlerim 16aylik ve hala konuşmuyorlar. Arkadaşımın kızı 14aylik maşallah dun gördüm bülbül gibi sakiyorBen mi bi yerde yanlış yapıyorum, nasil davranayim, Dr götüreyim mi, bununla alakalı kitap vs varmı ? Ne oneririsiniz uyku uyuyamadim ya sabahtan beri ikizlerle konuşuyorum şarkılar söylüyorum çaresiz kaldım bi öneri lütfen
Bence git bir doktoraÇok şükür bi hastalık gecirmediler sadece erken doğdular iste o mu etken acaba ?sadece baba diyorlar başka kelime yok
Evet anne baba geldi hayır gitmem hatta çocuk lailaheillalah dedi benimkiler e biz Allah bile dedirtemedik ne bileyim farklı demek ki
Şuan için evet konuyu unutmusum ben ya bildiride gelmemişIsaret parmagini kullaniyorlar mi?
Şuan için iletişim kuracakları çocuklar yok etrafımızda yegenlerim var ama onlarla da iki uç haftada bi denk geliyoruz. Dr a gitmedim haklisiniz herkes aynı şeyi yazmis elimden geldiğince çok konuşuyorum ilgileniyorumoğlum 25 aylıkken konuşuyordu diyebilirim.
ondan öncesinde de her ay kendine bir şey katarak ilerliyordu, ama çok yavaş bir ilerleme.
16 aylık halini hatırlamıyorum ama anne-baba diyor olabilir.
kreşe gitmesi ile kelime dağarcığının gelişmesi aşırı hızlandı.
şu an çok güzel konuşuyor, sınıfında daha az konuşan çocuklar da var.
2 yaşında kreşe başladığımızda sadece anne-baba diyen çocuklar da vardı.
çocuğa bağlı biraz da canım.
bir de diğer çocuklarla iletişim halinde olup olmamasına bağlı diye düşünüyorum ben.
Şuan için iletişim kuracakları çocuklar yok etrafımızda yegenlerim var ama onlarla da iki uç haftada bi denk geliyoruz. Dr a gitmedim haklisiniz herkes aynı şeyi yazmis elimden geldiğince çok konuşuyorum ilgileniyorum
canım bizimki kreşte şakımaya başladı, artık zamanı mı gelmişti, yoksa kreş mi bu kadar tetikledi bilemeyeceğim.
16 aylıklar daha annesi hiç üzülme.
benim çocuk 13 aylık yürüdü, millet yanımda der, ay benim çocuk 9 aylık yürüdü, yok benimki 10 aylık yürüdü.
ben de derdim ki, "o kadar erken yürümesi de iyi değilmiş, doktorlar öyle diyor"
halbuki buna da inanmıyorum da, beni sinir etmek istediklerini anladığım için buradan yürüyorum. yoksa her çocuk kendine özel büyüyor.
Korkacak bir sey yok o haldeŞuan için evet konuyu unutmusum ben ya bildiride gelmemiş
Evet şükürKorkacak bir sey yok o halde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?