Konuşma Problemleri Doktora gitsem mi ????

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

HakimeHNMMM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2016
1.703
2.005
48
Kızlar konuyla alakalı topiklere baktım ama pek bisey bulamadım. Aksamdan beridir moralin bozuk. İkizlerim 16aylik ve hala konuşmuyorlar. Arkadaşımın kızı 14aylik maşallah dun gördüm bülbül gibi sakiyor Ben mi bi yerde yanlış yapıyorum, nasil davranayim, Dr götüreyim mi, bununla alakalı kitap vs varmı ? Ne oneririsiniz uyku uyuyamadim ya sabahtan beri ikizlerle konuşuyorum şarkılar söylüyorum çaresiz kaldım bi öneri lütfen

Anne bile demiyorlar , sadece baba diyorlar . Allah korusun bi sıkıntıları mi var ki bilemedim yaa herkes soruyordu zaten neden konuşmuyorlar diye dunde o kızı görünce hepten moralim bozuldu

Canım sıkma canını kuzenim 6 yaşında konuşmuş.o konuştuysa ohoooo ...arkadaşımın kızı iki yaşına girdi sadece anne baba diyo.oda tam çıkmıyo ağzından benzeterek söylüyor.tabiki doktora git ama normal diyeceğine eminim.

Valla 3 yaşına kadartek kelime konuşmamışım bikaç bilmeyen doktor bu kız dilsiz , konuşamaz bile demiş. Yaşıtlarım baya konuşuyomuş annem çok ağlamış. En son bi doktor inadından konuşmuyor o demiş. 3,5 yaşında konuşmuşum. Lol.

kimi çocuk geç konuşur ama sizin ki baba diyormuş işte Allah korusun başka bir şey olmuş olsa onu da söyleyemezlerdi diye düşünüyorum ama isterseniz gene de dr götürün içiniz rahat etsin.

Daha birşey istemeden hemen veriyormusunuz biraz zorlayın birşey istediğinde anlamamış gibi yapın ama büyük ihtimalle sen veya eşin geç konuşmuşsundur genelde öyle oluyor konuşurlar korkmayın

Küçükken hastalık falan geçirdiler mi benim yegenim küçükken havale geçirdiği için 4 yaşında falan konuşmuştu ama şimdi iyi bir diğer yegenimde bir buçuk yaşında anca konuşmuştu bazı çocuklar geç konuşabiliyorlar hiç konuşmasa sıkıntı vardır ama anne baba diyolarsa pek sıkıntı yoktur bence

Küçükken hastalık falan geçirdiler mi benim yegenim küçükken havale geçirdiği için 4 yaşında falan konuşmuştu ama şimdi iyi bir diğer yegenimde bir buçuk yaşında anca konuşmuştu bazı çocuklar geç konuşabiliyorlar hiç konuşmasa sıkıntı vardır ama anne baba diyolarsa pek sıkıntı yoktur bence

Ismıne dnuyrsa srun yok yanı sen ısımlerıyle seslendgınde basını sana cevryrsa yada ısmıyle seslendgnde yuzune bakıyrsa sıkıntı yok...

Daha birşey istemeden hemen veriyormusunuz biraz zorlayın birşey istediğinde anlamamış gibi yapın ama büyük ihtimalle sen veya eşin geç konuşmuşsundur genelde öyle oluyor konuşurlar korkmayın
Vermiyorum aslında soylesin diye bekliyorum ama ne dedikleri anlaşılmıyor kendi aralarında bi dil konuşuyorlar sanırım. Agliyorlar mecbur veriyorum istediklerini bende.
6yas mi himm normal o zaman. Ne bileyim aslında çok sorun etmiyordum ama bu toplum baskısı beni sinir etti her önüne gelen ilgilenmiyor musun niye konuşmuyorlar diyo off

biraz daha bekleyeyim o zaman. Kitap okusam mi onlara yaa faydası olur mu ki ? Bu ayda geliştirici oyunlar falan sokmuyor sipalara

kimi çocuk geç konuşur ama sizin ki baba diyormuş işte Allah korusun başka bir şey olmuş olsa onu da söyleyemezlerdi diye düşünüyorum ama isterseniz gene de dr götürün içiniz rahat etsin.
Esim de hemen beni suçladı dun kızı görünce. Dr a gidelim dedim sen ilgilenmiyorsn ondandir dedi deli mi ne daha napiim ki bilmiyorum da

Benim oğlum 2 yaşında kitap yazması gerekiyodu o zaman, bence sıkıntı edilecek birşey değil ama sen bilirsin
erken mi konuştu yani ? Ne bileyim korktum kız maşallah her meramını anlatıyor ,şarkılar türküler , benimkiler çok pasif ti

İkizler kendi aralarında bir dil uyduruyorlar evet videolardan da görüyoruz birbirleriyle anlaşıyorlar sizi takmıyorlar bu yüzden ne tatlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…