Konuşma Problemleri Doktora gitsem mi ????

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Başka çocuklardan görüp konuşurlar diye mi ? Tamam öyle yapayım madem inşallah faydası olur

Başka çocuklardan görüp konuşurlar diye mi ? Tamam öyle yapayım madem inşallah faydası olur

Kendinden 1-2 yaş büyük olan çocuklar sürekli sorular sorarlar o yüzden öyle söyledim benim kızın yanına getiyordu komşu benim kıs konuşmazdı pek o çocuk çok soru sorardı sonra sonra konuşmaya başladı şuan 13 yaşında ve hiç susmuyor inan ki

Telaşlanmayın her bebek farklı, başkalarıyla kıyaslamayın.

Anlamsızda olsa kelime çıkıyor ağızlarından, baba da diyorlarmış, siz bütün nesnelerin adını söyleyin, yemek yedirirken tabak kaşık vs gibi , her şeyin söyleyin ama.

Benim ki 15 aylık, belli başlı kelimeleri söylüyor, abisi de öyleydi, bende çok konuşurmusum, genetik biraz da.

Eşiniz suçu size atacağına kendi bu konuda ne yapıyor onu söylesin, ikiz bakımı kolay mı, tek başınıza zor.

Bir ablamın iki çocuğu da farklı konuştu, ilki erken konuştu cümle kurması falan erken oldu , ikinci ablama göre geç konuştu, bir konuştu tam konuştu, şimdi hiç susmuyor

Sıkmayın canınızı.

Benim kızım 2 yasında iken resmen bülbüldü
Şimdi oğlum 2yasında tek tuk şeyler söylüyor onunda hep sonunu
Mam=tamam
Pek=kopek
Ok=yok
Aba=abla
Bi anne baba dede annene yi güzel söylüyor
Buna sukur tembelliğine bağlıyorum her çocuk aynı degil

Maşallah inşallah benimkiler de hayirlisiyla konuşurlar sorunsuz.

babalığı süt ve bez almaktan ibaret gördüğü için, kendisinde sorun aramaz o :) tskler yorum için inşallah bende görürüm o gunleri

erken doğmuşlardır büyük ihtimal düzeltilmiş aylarıyla da düzeltilmemiş aylarıyla da konuşmamaları gayet normal..bizimki de 18 aylık son 1 aydır ani bobo dio oda daha dogrusu değil:)

Ne inatciymissin abooooww evlerden ırak aynı benim kocam

Tam gorumcemin yaşadığı durum.onunda ikizleri var ve çok geç konuştular. O doktora gittiğinde doktor ikizler kendi aralarında bir şekilde konuştukları ve birbirlerini anladıkları için bu durum normal demişti. .
Şu anda 12 yaslarindalar ve hiçbir problem yok..

Bence de öyle ama eşim ve ailesine anlatamiyorum. Çocuk Allah i ne bilsin nasıl göstermeyi dusunuyorsun diyorum ama ilk kelime o olmaliymis vs vs iste

Benim ilk kelimem dede olmuş.
Çocukların dili nasıl edindiği ile alakalı birçok teori var fakat kanıtlanmamış ama yaygın inanca göre çocuklar dünyaya bir dil mekanizmasıyla geliyorlar ve sonra çevreden duydukları sesleri taklit yoluyla ediniyorlar, sonra bunların kavram olarak ne anlama geldiğini anlıyorlar. Mesela su deyince su gelince, bunun su olduğunu anlıyorlar.
Dolayısı ile bol bol konuşmanız yararlı olacaktır. Onlar da rahat çıkarabilecekleri sesleri birleştirip kısa cümleler kurmaya başlayacaklardır, ama çok bir şey beklememek lazım 0-3 yaş aralığında yanılmıyorsam "anne su" "süüüt!" gibi kısa emir cümleleri falan kurabiliyorlar. Kelime hazneleri zamanla gelişecektir.
Çocukların ilk kelimelerinin baba olmasının sebebi de Allah ya da anneye göre daha kolay olmasındandır.

Oncelikle sakin olmanizi oneririm cok telasli buldum sizi.cocuklariniz erken dogdugu icin yasitlariyla kiyaslamayiniz.kaldi ki her cocuk ayni degil ikiz olsalar bile.televizyon cok izletmeyin.imkaniniz varsa hic izletmeyin.yaninizda olduklari zaman yaptiginiz seylerden bahsedebilirsiniz yemek falan yaparken.konusan baska cocuklarin yaninda olmalarida etkili olabilir.stres yaparsaniz onlara da yansir.inanin herseyi anlayip hissediyorlar.iyi gunler.

bu isin uzmani benim bi dakka acilin
saka bi yana gecen yil hamile hamile kursa gittim ogrendiklerimi ve notlarimi aktarayim.tabiki bu yasta derdini anlatacak kadar konusmaz daha ama ay ay asama asama yaptiklarini takip etmek lazim.dun hocami aradim benim kiz 9 aylik kitap okuyormusun ona dedi yoo dedim gec bile baslamissin hemen hergun kitap oku kelime haznesi gelissin.tv izletme.bak 2 ogrencim dedi digerlerine gore coook gerideler bakici dogduktan bu yana 1 yil boyunca tv izletmis.cocuklsra yazik etmis dedi.ve evdeki esyalari meyva sebze disardaki nesneleri renkleri adlarini anlat ellesin dedi.

Onlarla bol bol konusun. Zamani geldiginde konusurlar merak etmeyin. Ama baska cocuklarla da asla kiyaslamayin. Mesela ben cok erken konusmusum, millet daha agu gugu derken ben cumle kuruyormusum. Okuma yazmayi da erken ogrenmisim. Geldigim nokta lise mezunu orta halli bir maasi ve hayati olan siradan biri. Yani boyle seyleri pek onemsemeyin.

Benim gorumcemin ikizleri de gec konustular, 3 yasindayken bile tek kelimeyle iletisim kuruyorlardi, 2 kelimelik cumleler kuramiyorlardi, sanirim birbirlerini anlamak icin konusmaya ihtiyac duymamalariyla alakali.
Benim kizim da 1 yasindan bikac ay sonra yazliga gitmistik, o zaman birden konusmaya baslamisti, hatta şok gecirmistim ben, anne baba kus, tedi, topek gibi tek kelimeler kullanabilen bir cocukken bir sabah uyanip anne denize gidelim, kahvaltida zeytin istemiyorum gibi net cumleler kurmaya baslamisti, cunku evdeyken surekli onunla ilgileniyordum, bir rutinimiz vardi haliyle konusmaya ihtiyac duymuyordu, ama orda kalabalik ortam, dikkatimi ona veremiyorum mecburiyetten konustu cocuk :) siz de bir sure ihtiyaçlarini kendilerinin dile getirmeleri icin gerekli ortam hazirlayin, mesela su, yemek, disari cikmayi istemek durumunda birakin, ve bunlari kelimelerle ifade etmeleri icin cesaretlendirin, anlamamis gibi davranin. Yine de ikiz olduklari icin birbirleriyle anlasmalarinin onlara yetebilecegini unutmayin.

dunyadaki butun cocuklar kendi dillerini 2 ile 5 yas arasinda ogrenirlermis.2 bucuk yasina kadarda unlu ve unsuz sesleri cikartabilirlermis.8 yasina kadarda butun sesleri cikartabilirlermis.
zihinsel gelisimi yuksek olan cocugun dilide konusmasida iyidir.
dilin kazanilmasini engelleyen etkilerde
zihinsel fiziksel duyusal etkenler., duygusal yoksunluk., uyarici yoksunlugu., sik hastalanmalardir.

Ever gec kalmislar. Ama baba diyolarmis sonucta. Demek ki konusabiliyolar. Siz onlarla surekli konusun evde. Yaptiginiz herseyi anlatin.

Mesela kek yaparken bakin simdi yumurtasini koyuyorum sonra cirpicam vs. Degisik kelimeler kullanin yani kalk otur gel falan degil.

KONUSMA ONCESI DONEM
0- 2 ay yeni dogan aglama donemi

2.- 4 ay gigildama donemi a u o- ah uh agu sesleri cikarabilir.ozellikle bu donemde annenin sinirli moral bozuklugu cocugu etkiler.annenin bu donemde konusmasi onemlidir.

4.- 6 ay mirildanma donemi ba.ba ma.ma bunlari uzatarak soyler. dudak seslerini bu donemde cikarir.

7.- 9 ay mirildanmanin tekrar donemi kendi soyledigini tekrar eder.ba ba ba...ma ma ma gibi.mirildanma tekrari yoksa anne zihinsel engellimi yoksa isitme engellimi buna dikkat etmesi gerekir.

9.- 11 ay baskalarinin sesini taklit etme donemidir.

KONUSMA DONEMI
11 - 13 AY ses sozcuk donemi tekrarlama donemidir.bilincli bir sekilde taklit eder.uzun uzun mirildanmalar birsey anlatiyormus gibu uzun uzun mirildanir.dil bilimciler konusmanin baslangic donemi olarak kabul ederler.cunku ilk sozcukleri bu donemde kullanirlar.

14 .- 18 ay tek sozcuk donemi
18.- 24 ay iki sozcuklu isim ve fiilden olusan ifadeler donemidir
2.3 yas donemi mantikli ve anlamli cumleler kurar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…