Düğün takıları hakkında, lütfen yorum yapın...

sakıııııııınnn,ben evlenince ankaradan kayseriye gelin gittim eşimin işi ordaydı,kayınvalidemlerse ankarada yaşıyor.,orada(kayseride) kabuslar görüyordum,altınlar için beni öldürüyorlardı birileri felan,paranoyak olmuştum,ilk bayram ankaraya ziyarete geldiğimizde kayınvalidemlere teslim ettim salak gibi.altınları son görüşüm oldu.evleneli 4 yıl kadar olacak.altınları vermiyorlar bize...eşimin işleri bozulmuştu kayserideyken,kayınpedere baba altınlarla bi dükkan açın eşime felan dedim,lafı ağzıma tıkadı.ne altınıymış,altın maltın veremezmiş.ev eşyamızı almışlar,düğün masraflarını etmişler,sıkıştığımızda bize maddi destek de vermişler,o altınları unutacakmışız,dokundurtmazmış,bizim altınlarda hakkımız kalmamış...
sakın verme altınlarını,kendi annene teslim et,dönünce aynen bulursun,yada kasa kirala...ama sakın eşinin tarafına teslim etme.erkek tarafı hep altın bizim hakkımız diye üstüne konuyor bişekilde...

balayına giderken yanımda götürdüm... cok sorun oldu ama tasıması korktuk yanı... gelincede kasaya koyduk bankaya benım bababmın adına onun kasasına yanı nden dıyceksınız bankaya yıllık o ucretı vermemek için. sende kasa yap..

kayınvalidene güvenmiyosan yanında götür bence... daha güvenli... zaten otellerin kasaları oluyor kiralanabilen...
veya gidip bi bankanın kasasına koyun... geldiğinizde geri alırsınız... sabah giderken bırakabilirsiniz bence en güvenlisi ve en temizi bu...
ben anneme bırakmıştım ama eşim ısrar etmemişti, kaynanam yaşlı ve yanlız yaşıyor çnkü... ablama bırakırız dedi, bende kıdem farkı var senin ablan benim anneme denk olamaz o yüzden annemde kalacak demiştim :)

en güvenlisi banka kasası, düğünden hemen sonra çıkmayın balayına pazartesiyi bekleyin, banka kasasına koyup öyle gidin balayına, öyle olamıyorsa kendi annene teslim et, eşin sorunca anneme verdim dersin

ayyy bendede aynı sıkıntı var düğüne 1 ay var şimdiden konuş dedim nişanlıma ailenle sakın takıları biz alalım filan derler kendi düğünümü kendim mahvederim dedimmm
takı odasına teyzemlerden birini alıcam düğün boyunca onda durur daha sonrada alır gideriz peşimizde ve tabiki banka kasasına inşallah düşündüğüm gibi olur yoksa ailesiyle tamamen ipleri kopartırım ne pahasına olursa olsunn

bana kalirsa yaninizda goturmeyin.
otellere ne kadar guven olur bilmiyorum.
hem Allah korusun yolda bir aksilik olsa ne yapacaksiniz yaninizda bir ton altinla? tehlikeli...
en iyisi kendi anne-babaniza birakin.
en mantiklisi bu.

ben nikahtan hemen sonra çıkarıp anneme verdim.. aksama da yemek vardı hiç takmadım sonrada eşimin memleketine gittik.. döndüğümde annemden aldım ve bankaya koydum altınları.. en mantıklısı annene teslim etmen..

bırakma bence.sonra onları geri istemekte ayrı sorun. bana incecik iki bilezik astıkları halde sorup durdular. ama ben borçlarımızı ödedik kalmadı bilezik falan deyince havalarını aldılar... sende böyle şeylere mahal verme. tek tek hesabını sorarlar niye alıyosunuz napacaksınız diye. çünkü o bilezikleri erkek tarafı kendine yatırım zannediyorlar...

bence düğünde takıdan hemen sonra,odaya geçiyorsunuz ya ,hepsini kesinlikle kendi annene ver,kaynanana verirsen asla göremezsin bir daha,benden söylemesi canım

bizde evlenirken herşeyimizi eşimle birlikte yaptık
ne benim ailem ne de eşimin ailesi hiçbirşeye karışmadı
nişan sonrasında takılarımı annem saklamıştı, ama altınları askısndan dahi çıkartmadan
nikahım yaşadığımız şehirde, düğünüm ise eşimin memleketinde oldu
biz nikah takılarıyla birlikte eşimin memleketine gittik, düğün takılarını da ekleyip kayınvalidemlere teslim edip, oradan balayıan geçmiştik
aradan 2 ay falan geçtikten sonra takılarımızı bize getirmişlerdi ama hem nikah hem de düğün takılarını askılarından çıkartıp, sayıp öyle getirmişlerdi
tabi ben bunu görünce bozuldum, çünkü hiç dokunmamaları gerekiyor
yani siz nasıl teslim ettiyseniz öyle almalısınız

Ben de aynen senin durumundaydım. Herşeyimizi kendimiz yaptık eşimle, 1 kuruş harcamadı ailesi. Düğün gecesi de balayına gitmek üzere yola çıktık. Altınları eşimin ailesine istemeyerek bıraktım, benim ailem başka şehirde çünkü. Hem de açgözlü ve kırıcı olmak istemedim senin gibi. Altınları bir arkadaşım teslim almıştı düğünde, sayıp teslim etmek istedi eşimin ailesine. Ama kompleks yaptılar, ne demek sayarak almak diye. Eşim de ben aileme güvenirim dedi. Bıraktık orada. Sonra da bir süre çeşitli sebeplerden alamadık, daha doğrusu zaptettiler resmen.
Sonuç ne mi oldu? Kafalarına göre içinden harcamışlar, sormaya zahmet bile etmeden. Kimbilir ne kadar eksikti geri aldığımda tam bilmiyorum bile.
Şu an günahımı dahi emanet etmiyorum:26:
Bir yolunu bulun ama bırakmayın, bu tarz güvensizliğiniz varsa derim. Benim şüphelerim aynen gerçek oldu zira.

canım ah ahhh
bunları okuyunca kendı dugunum aklıma gelıyor..
benımde altınım takım coktu..
balayına falanda gıtmedık ama kayınvalıdem altınları ne olur ne olmaz deyıp almıstı.
benım esımde annemler cok borc yaptılar canım paraları onlara verelım deyıp paraları onlara vermıstı..
altınlardan eksık coktu gerı aldıgımızda tabı...
ınanaırmısınız 4 senelık evlıyım hala dugun borcunu oduyorlar..
pehh ne dugunmus sankı cıragan da evlendım..
sımdıkı aklım olsa asla vermem ne gunahımı ne sevabımı..

sız sız olun bırakın ac gozlu gorgusuz desınler kotu desınler enayı yerıne konmaktan ıyıdır kızlar...

balayına gitmeden bulunduğunuz yerdeki bir bankada kasa kiralayın
hemen düğün çıkışı balayına gideceksiniz ve fırsatınız yoksa, şimdi otellerde de kasalar var, orada kiralayın yanınızda götürün yani.
kendi ailene de bırakırsan iftira bile atabilirler.
onları da zor duruma düşürme bence.

canım ben kayınvalideme emanet ettim giderken...halen de onda durur...orası daha güvenli..tabi böle şeyler güven meselesi...

sizde bi bankanın kasasına koyabilirsiniz..veyahut annene verirsin, kayınvalidenede(eşinle bir olup) banka kasasına koyduk dersiniz

düğüne 1 hafta kala bankada bir kasa kirala. sabahtan eşinle gidip altınları bankaya koy. yalnız giderken yanınızda biri mutlaka olsun. ne olur ne olmaz. hırsızı bol bir ülkedeyiz.

cnm kasaya koy...kasa...kasa..madem oleler bırakma bende kayınpederlere bıraktık balayına gidiyoruz ya..ama ben kolumdan çıarırken benim bir arkadışım ardı kayınvalideme sayda alsana teyze kaybolurlarsa bak senden bilirler dedi...onun sayesinde sayıpta vermiştik...ama ne oldu...benim bilezikler elalemin düğününüde kayınperin tanıdıklarına takıldı...beni olece kalakaldım...bir alyansım kaldı utanmasalar onuda isteyecekler

hangi bankayı önerirsiniz kızlar.bende nikahtan önce onuda ayarlayayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…