Düğünde sahte set!!!

helal olsun valla altında gözü olmayan nadir gelinlerden birini görüyorum şaşırdım :) başlığa bakınca sahte set alacaklar diye yakınacaksınız sanmıştım
çok mantıklı bir hareket bence durumunuz müsait değilse ne gerek var sonradan sıkıntısını sadece erkek tarafı değil yine kendiniz de çekeceksiniz.. hem balayına bir kere gidilir ama altın her zaman alınır. insanlara karşı göstermelik bir imitasyon set alabilirsiniz gerçeğe çok yakınları var...

açılın ben de altın sevmeyengillerdenim

alyansım bile gümüş yani o derece

takı setine o kadar para gömmeyi ben de lüzumsuz buluyorum, ama bi de olayın şu boyutu var. evlenince bazı şeylerin değişmesine ben de karşıyım ama mesela düğün davetleri falan gibi durumlar değişiyor artık. öyle yerlerde ister istemez daha şık giyinmek gerekiyor, haliyle o şıkır şıkır kıyafetler takı da istiyor. yani ne bileyim ben şimdi kuzen düğünü hariç düğünlere kotla gitmiş insanım ama evlenince olmaz gibi geliyor.

neyse sadede geleyim. bence gümüş iyidir. benim alyansımı herkes beyaz altın sanıyor mesela, hem fiyatı çok uygun hem de taklide göre daha şık durur diye düşünüyorum. çok çok nadir kararma yapıyor. ben gümüşü tercih ederdim yani.

mutluluklar diliyorum

valla bu iş beni bayıyor en sonunda gidip seti alcam 2000 tl ye :)

Canım düşüncen çok güzel çok ince çok kibarca. Ama evlenince eşinin ailesinden birisi çıksa en kötü kavga anında "sen zaten sahte seti bile kabul ettin" dese çok kırılırsın. Dünyanın bin bir türlü hali var. Şimdi vermeyeyim dediğin 2000 lirayı düğün geçse yıllar sonra versen aynı anlamı kalmıyor. Sarı altın sevmiyorsan bile beyaz altın 3 lü minik tek taşlı set alabilirsin, günlük de kullanabilirsin. Hem düğünününden hatıra takın kalmış olur, nasılsa bozdurunca para çok para etmez hiç değilse bozdurmam dersin :) Ama kiralık, imitasyon, sahte, gümüş vs bence düşünme.

bende setleri çok abartı buluyorum ve bileziktir kolyedir küpedir hiç takmadım suan sadece alyansım var parmagımda cünkü sevmiyorum rahat edemiyorum eve gidince bile ilk işim alyansımı çıkarmak oluyor.... eşimle bunu konuştugumuzda kuyumcu bir arkadası vardı ondan rica ettik sadece düğünde nişanda bi kaç günlüğüne almak için sonra geri verdik herkes setimin oldugunu sanıyor annemler bile ... bana set yerine eşim 2 bilezik daha yaptı sattığımızda zararımız olmasın diye ....sizde 6 bilezik yerine 8 bilezik yaptırın set istemiyorumun yerine ve bi kuyumcuyla anlaşıp 2 günlüğüne alıp geri verebilirsiniz bence çünkü ileride yatırım için iyi oluyor ...balayınada gidersiniz bence borç bi şekilde ödeniyor nasılsa

Düğünde taktığım setim gümüştü, gümüşçüden almıştık eşimle.. Kayınvalidemler hiç düşünmemişti set filan ben de bari elim kolum boş kalmasın diye düşünerek gümüş set aldık.. Ben de senin gibi düşündüm bir daha nerede takıcam altın seti öncesinde.. 270 tl idi gümüş set 2 sene içinde.. Onu da bir daha takmadım öyle duruyor..

çok tşkr ederim cnm. sağol. cnm bilezikleri babası alacak. 6 tane bilezik 9 bin lira tutuyor. 1 tane de babam takacak düğünde. sözlümün babasının eli sıkı. 20.000 tl parası var köşede ama eli sıkı hani borcu harcı hiç bi eksigi yok o 20.000 tl ye de ihtiyacı yok. 2 tane emekli maaşı giriyor evlerine köyde yaşıyorlar hiçbir giderleri yok. sözlümün 25.000 civarı borcu var. bunun 10.000 tl si öğrenim kredisi borcu. ayda 1200 tl borç ödüyor. babasından para istedi borçları için destek olsun diye vermedi. şimdi düğünde mecbur bilezik takacak. bilezik işi olmasa babasından o parayı başka türlü alamayız cnm. bilezikleri babası alacak allahtan. sonra düğünden sonra satacağz borcun kalanını ödeyip sadece öğrenim kredisi borcu kalacak geriye 10.000 tl onu da 300 tl her ay öderiz. seti de sözlüm alacak eğer alınacak olursa ama zaten her ay 1200 tl ödemesi var şimdi 1 ay sonra pusat alışverişi yapılacak onun için para biriktiriyor.... hatıra olarak gelinliğim kalsın yeter. kiralamayalım alalım dedi...

çok teşekkür ederim evet bakalım inşallah gerçeğe benzeyen uygun bir şey buluruz

cnm parası olsa öyle beşi bi yerde yaparız ama alırsa kredi kartından çekip alır hani borç olacak durduk yere... parası olsa dediğini yapardık.

teşekkür ederim

cnm gümüş zaten beyaz altın gibi duruyor. ben de alyansımı düz alyans aldım daha ucuz oluyorlar diye :) seti gümüş alsam 300 den aşağı alamam cnm

Herşeyi siz mi yapıyorsunuz?
o sadece tv ve elektrikli süpürge ütü alacak ve evin geri kalan çıkan ufak tefek eksiklerini alacak. mobilyaları ben alacağım. düğünü ve bilezikleri onlar yapacak. bilezikler sonra borca gidecek (aileler bilmiyor )

iyi yapmışsınız. 6 bilezikten fazla alacak durumumz yok. balayına da geç gideceğiz düiğünden 1 hafta sonra. takılan paralarla gideceğiz cnm yoksa set yerine fazla altın yapardı ama durumumuz yok

altına göre mantıklı olmuş. altın alsaydınız satınca gümüş aldığınız set parasından fazla zararınız olacaktı ama ben de diyorum ki acaba imitasyon mu alsam.. bende biliyorum kendimi o set o günden başka hiç takmam bir daha

cnm benim sözlüm ailesinden çok kopuk biri. ailesi arayıp sormaz günlerce... bi de biz uzakta yaşayacağız 12 saatlik yol var arada ve hiç gelip gitme huyları yok. ablası doğum yaptığındı bile annesi gitmemiş düşünün o dercede kopuk bi ailesi var. sözlüm de ailesine hiç düşkün değildir. zaten babası yaşlı 70 yaşında birisi bi de çok sessiz insanlar. öyle bi durum olacağını zannetmiyorum. tabi allah bilir de...

Ne güzel düşünmüştüm bende heves ettim aldım ama takmıyorum hiç.balayına da gitmedim içimde kalmıştır hep keşke sizin gibi yapsaydım. Yadırgamazlar bile hiç olmasada olurdu
Tebrik ediyorum sizi. Bi çok yerde bulursunuz aradığınızı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…