o da ayrı bir problem canım.ailesi çok mu baskı yapıyor acaba maddi yönden.
nişanlın da bi tuhaf.sen de dünya masraf yapmışsın.
bir yuva kuruluyor nihayetinde.elbet masraf olacak.
nişanlın bu yaşa kadar hiç birikim yapmamış mı.
madem babasına para harcatırken yüreği sızlıyor o zaman evlenmeye kalkmayacaktı beş parasız ve ya geceli gündüzlü çalışıp evlenecek parayı denkleştirecekti.
ne yani tüm masrafı sen mi yapacaktın.
ikiniz aileleri karıştırmadan bprçlanıp evlendikten sonra ödeseydiniz o da olurdu.
böylece babasını incitmezdiniz:))
bu arada ev aldım dedin ya kredi çektin heralde.o eve peşinatı kim temin etti.sen mi biriktirmiştin ailen mi destek oldu.
canım bitir mi diyosun..
haklısın valla
aileler zaten baştan zıttı. babam hiç sevmedi onları sana layık değiller ama oğlan iyi dedi. 2 ay düşündü öyle verdi.
ahh ahh baba sözü dinlemek varmış.
kızlar raanızda varsa üstünüze alınmayın da kayserili bunlar. nişanlım hiç değildir öyle kendi cebinden harcayınca dünyaları serer önüme umrunda olmazdı. ama ailesi tam kayserili paraya tapıyolarYandın sen kızım , ailem de ailem diyen erkek , sana epey evlendikten sonra çektirecek ama olsun özür diler sende kanar evlenirsin , şimdi senin ki diş biliyordur ah bi evlensin bütün ipler onun elinde olsun , gece gündüz artık ailesimne gideceksimdir zoraki hafta içi, hafta sonu varsa yoksa anası,babası oğlanlarının Yandın sen kızım , ailem de ailem diyen erkek , sana epey evlendikten sonra çektirecek ama olsun özür diler sende kanar evlenirsin , şimdi senin ki diş biliyordur ah bi evlensin bütün ipler onun elinde olsun , gece gündüz artık ailesimne gideceksimdir zoraki hafta içi, hafta sonu varsa yoksa anası,babası oğlanlarının peşini bırakmazlar eşinde senin peşini bırakmaz tıpış,tıpış saygıdan onlardasınız , kızım yandın kül oldun sen özel hayat yokkızlar raanızda varsa üstünüze alınmayın da kayserili bunlar. nişanlım hiç değildir öyle kendi cebinden harcayınca dünyaları serer önüme umrunda olmazdı. ama ailesi tam kayserili paraya tapıyolarYandın sen kızım , ailem de ailem diyen erkek , sana epey evlendikten sonra çektirecek ama olsun özür diler sende kanar evlenirsin , şimdi senin ki diş biliyordur ah bi evlensin bütün ipler onun elinde olsun , gece gündüz artık ailesimne gideceksimdir zoraki hafta içi, hafta sonu varsa yoksa anası,babası oğlanlarının peşini bır
Erkeklerin büyük çoğunluğu evlendikten sonra ailesine daha düşkün oluyor. Iyi biridir, doğrudur ama aile fertleri evliliğin gidişatını belirliyor. Bu aile sizin iliskinizi olumsuz etkilemeye devam edecek potansiyelde ne yazık ki.canım bitir mi diyosun..
haklısın valla
aileler zaten baştan zıttı. babam hiç sevmedi onları sana layık değiller ama oğlan iyi dedi. 2 ay düşündü öyle verdi.
bu adamla ömür gecermi gecmezmi onu bi düşün.
ailesi para harcıyor diye sana cemkirmeside neyin nesiki
sevgili ailesiyle baş başa kalsınlar o halde. neden evlenip senide rezil ediyorki.
Aynen anne ve baba sözü dinlemek gerekiyor bende test ettim onayladım.Ailem karşı çıkmıştı sevmemişti dedikleriin hepsi çıktı ne yazık ki.canım bitir mi diyosun..
haklısın valla
ev alma meselesini de anlatıyım. benim babam ev olmadan olmaz dedi. onlar paramız yok dediler tabi hemen.bunun kayseriyle alakası yok karaktersizlikle alakası var..sen ev mi aldın kredi çekip,iyi alın beni diye rumelihisarını çıkıp konser vermediğin kalmış öyle ise..kayseride kız ev alır erkek içini donatır diye bir adet yok zira.
çok ii bir insandı ben inanamıyorum şu an kin tavırlarına. 6 sene çok uzun bir zaman. okadr emindim ki çok mutlu etceğinden. şoktayım. hergün sinir stres içinde geçiyo. bi de çalışıyorum. hafta sonu böyle üzüntüyle geçiyo.
kızlar bana bi akıl verin
Çok zor haklısınız. Bunun kimse aksini soyleyemez. Ama inanin bu dalga bu gemiyi batirir. Şimdi olmasa 1 yıl 3 yıl 5 yıl sonra.
Eşyaları siz gönderin. Bu aşamada böyle yapan insanlardan kati surette hayır gelmez. Bi dışardan bakın olaya. Başkası bunları anlatsa size ne tavsiye ederdiniz?
Yeterince işaret yollamis Mevla size. Kaderinizi sekillendirebileceginiz çok ciddi bir süreçten geciyorsunuz. Aklınızla yuregimize harmanlayin öyle karar verin. Artık iyisiyle kotusuyle geleceginiz ellerinizde. Allah yardımcınız olsun.
bir de şeytan evlencek olanla hayırlı işle uğraşırmış diye hadis söylüyo nişanlım habire. ha bi benle uğraşıyo zaten.peygamber efendimiz kişiyi alışveriş ederken yada seyahatte en iyi tanırsınız diye boşuna dememiş işin içine maddi konular girince insanlar hemen yüzlerini gösteriyor hayırlısı olsun hakkınızda olmadı düğünü ertleyebilirsiniz bu süreçte biraz daha düşünüp duruma bakarsınız
Boşver cnm ailen ile konuş eğer arkandalarsa seni destekliyorlarsa mutsuz olcağını bile bile gitme.Cidden bende döndüm direkten ailem sayesinde aynen herşeyimiz hazırdı.Ev alalım dedim onlarda paramız yok sana kaç milyar borc yaptık ne evi evlendikten sonra alırsınız dedi ve ailesi acayip paragöz habure nişanlımdan yiyorlar bişey olsa gönder oğlum aman çekilir dert degildi.Çok şükür kurtuldum verilmiş sadakam varmış.ev alma meselesini de anlatıyım. benim babam ev olmadan olmaz dedi. onlar paramız yok dediler tabi hemen.
babamd a o zamn çocuklar alsın ödesin siz düğünü yapın. birinin maaşıyla öderler dedi.
bunlar buna da razı olmadı aslında ama mecbur kabul ettiler.
ev alınmadan önce annesi kaç defa beni mutfakta fln tek denk getirip kirada oturuverin dedi.
ben anladım ama. biz ev alıp birimizin maaşını bağlamzsak bunlar bizden belki para umacak her ay diye. borca girmek istedim.
aylarca ev aradık. babam hatta kızım arsa satıp alıveriyim borca girme dedi. sattırmadım. kendimi kötü hissettim ya dul kadın değilim ben bi kusurum çirkinliğim yok, onun içinde ölmüyorum. ben nie kendimi parçalayım dedim. ama yine o duruma düştük :/ valla kendimi öyle hissediyorum şu an kıymetsiz değersiz ne biliyim.. sanki evde kaldım da bi bu var. bu ne saçma iş ya. el üstünde tutmaları üstüme titremeleri gerekirdi......
anneme yakın onlara yakın alır mıyım hiç.Ev niye aldınız ki krediyle? Tüm beyaz eşyaları geçtim de, nerede görülmüş kızın ev aldığı, her evlenenin evimi var ki? Bir müddet kirada otururup, sonra beraber alırdınız.
Siz böyle yaptıkça o kendini iyice nimetten sanmış galiba. Hayır kendi geliri yok mu? Babasına harcatmak istemiyorsa, kendi alsın üzerine düşeni.
Bence son bir konuşun, nedir derdi...evlenirseniz ailesine çok mu yakın oturacaksınız?
ne kadar oldu canım senin biteli. ayy aynı durumBoşver cnm ailen ile konuş eğer arkandalarsa seni destekliyorlarsa mutsuz olcağını bile bile gitme.Cidden bende döndüm direkten ailem sayesinde aynen herşeyimiz hazırdı.Ev alalım dedim onlarda paramız yok sana kaç milyar borc yaptık ne evi evlendikten sonra alırsınız dedi ve ailesi acayip paragöz habure nişanlımdan yiyorlar bişey olsa gönder oğlum aman çekilir dert degildi.Çok şükür kurtuldum verilmiş sadakam varmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?