Arkadaslar araba fiyatlarinda anlamlandiramadigim bir artis var. Eurodaki artistan olabilir. Gecen sene aldigimiz poloyu su an satsak ikinci el olmasina ragmen kar edicez nerdeyse. Bu konuya daha fazla takilmayalim artik.
sen yine para mı yollayacaksın düğün öncesi, takı alsınlar diye mi?
nişanlından iyi baba olur mu bilemeyiz ama cimriden iyi koca olmaz bence. her kuruş harcaman ona önemsiz gelir, gözüne batar. maaşını bile rahat harcatmaz.
Ben öncelikle sizin eleştirileri bu kadar olgunlıkla karşılamanıza hayran kaldım.Maaşallah.Bozulup,kızmak yerine ne olduğunu anlamaya çalışıyorsunuz yani iletişime açık bir insansınız ne güzel.
Ben sizin için şöyle düşündüm.Bu insanlar günümüzde birçok kişinin yapamadığını yapabiliyor.İyi bir gelirleri var,para biriktirebiliyorlar...Bunları çoğumuz yapamıyoruz Allah nazarlardan korusun.Ama neden para konusunda huzurları yok?
Etme bulma dünyası deriz ya yada ne ekersen onu biçersin.Bu mantıkla hareket edeyim dedim.O zaman insan şu soruyu soruyor.Acaba parasal konularda bir hata mı yaptılar ki bu konuda paraları olduğu halde sıkıntı çekiyorlar.
O zamanda aklıma anlattıklarınızdan araba konusu geldi.Ordan şüpheli olabilecek bir kazanç(hocaya sorduğunuza göre başta sizinde içinize sinmedi demek ki) ne bileyim sizin birikiminizden belkide 3000TL olarak çıkıyor ve sizi üzüyor yada nişanlınız bir yandan araba alırken şirket adına yaparak kendince kar elde ediyor ama çiçek ve çikolata alacak parayı bulamıyor bu konu oluyor,can sıkıyor.
Belki konu araba değildirde sizin bilebileceğiniz başka bir şeydir.Yani özetle bir yerlerde pra konusunda haksız kazanç elde ediyorsak o bizden çıkar.Ben bu mantıkla sizin yaşadıklarınıza bakmaya çalıştım.Kesin böyledir demiyorum sadece bu şekilde de bir düşünmek gerekir.
Siz araba için kredi çekmiştiniz değil mi?Bak işte buda olabilir.Faize bulaşmışsınız.Bizde bile bile kredi çektik bizde parasal sıkıntılardan kurtulamıyoruz.Çünkü ilkemiz şu olmalıydı krediye bulaşma hele araba için asla.
Ben nerde hata yaptım ki bunları yaşıyorum o hatayı düzeltirsem yaşadıklarımda düzelir mantığı ile konuyu değerlendirmeye çalıştım.
Daha fazla uzatmadan şunu söyleyeyim.Çünkü tam olarak söylemek istediğim şeyi anlamışsınız.Yaptığımız şeylerin eğer doğru olmadığını biliyorsak ama yine de şu yada bu neden ile yapıyorsak sonuçları bizi üzüyor,yoruyor...Aslında şu konuda haklısınız. Bizler faiz konusunda çok hassasız, birçoğumuz faizle paraya karşı çıkar. Ama tam tersini hiç düşünmez bazı insanlar kredi çekmek için bankaya asla başvurmaz çünkü o da nihayetinde faizdir. Ama ailem de dahil olmak üzere biz de kredi çekiyoruz. Ve belki bi ev alalım dediğimizde yine bankadan kredi çekicez. Artık günümüzde başka türlü bir mal sahibi olmak nerdeyse çok zor.
Bilemiyorum açıkçası, karmaşık konular....
Aslında şu konuda haklısınız. Bizler faiz konusunda çok hassasız, birçoğumuz faizle paraya karşı çıkar. Ama tam tersini hiç düşünmez bazı insanlar kredi çekmek için bankaya asla başvurmaz çünkü o da nihayetinde faizdir. Ama ailem de dahil olmak üzere biz de kredi çekiyoruz. Ve belki bi ev alalım dediğimizde yine bankadan kredi çekicez. Artık günümüzde başka türlü bir mal sahibi olmak nerdeyse çok zor.
Bilemiyorum açıkçası, karmaşık konular.
iletişime açık bir insansınız demişsiniz teşekkür ederim. Bundan sonrasını genel olarak yazıyorum size değil.
Arabadan kar konusunda farklı durumlar var, çok açıkladım artık tekrar etmek istemiyorum. Ama evet, şuan arabayı aldığımızdan daha yüksek fiyata satabiliriz, o da sadece beğendiğimiz bir ev için olur. Bunu da saolsun polo alan arkadaşta açıklamış. kaldı ki arabadan kar edermişiz etmezmişiz ben bunun peşinde değilim. 60 binlik araba aldık diye hava attığımı da düşünmeyin. İnsanlar 600 binlik arabalarla geziyorlar, zengin olan onlardır, biz değil. Ama sanırım öle anlaşılmış. Beni ne tanıyorsunuz, ne görmüşsünüz. Ben facebook a bile araba aldık diye foto koymamış insanım. kaldı ki burdan hava atmaya kalkıcam. Gerçi dün "ünlü biriyle beraberim, çok kızgınım vs" topiğinde okuduklarımdan sonra sizinde böle düşünmeniz normal
Hata yapmışsın. Asla kıymetin olmayacak. Nerden mi biliyorum, çünkü ben de öyle yapmıştım ve asla da kıymetim bilinmedi. Kimse teşekkür etmez sana. Senin için hiç bir şey yapmayan insanlara sen de hiç bir şey yapmamalısın. Nasıl başlıyorsa inan öyle gidiyor.
Nişanlın seninle evlenmek istiyorsa külfetine de katlanmalı. O kadar ucuza gidersen hep ucuz olursun, herşey de senden beklenir sonra. Asla da değerin bilinmez...Bekle, hiç bir şey için acele etme. Bırak onlar halletsin.
Aklıma şu da geldi kusura bakma ama senin bir eksiğin mi var da üstüne bir de para verip bu adamla evleniyorsun, ya da bu adam bulunmadık hint kumaşı mı anlamadım. Birikim yapmak güzel de sırf o adamla evleniyim diye niye bu kadar fedakarlığı sen yapıyorsun?
Benim de gözüm dünyayı görmüyordu. Ben de herşeyi kendim yaptım. Annesi de geldi baş köşeye oturdu, bir de biz elimizden geleni yaptık dedi, söz sahibi oldu. Asla da kıymetim olmadı.
Başta ne kadar harcarlarsa senin için o kadar kıymete biniyorsun, bu hep böyle olmuştur.
Araba senden daha öncelikli demek ki... şimdiden yerin belli, anlamadın mı?
Değerim olmaz biliyorum daha şimdiden, o konuda haklısınız. Ben o biriktirdiğim parayi zaten düğünüm için harcayacaktım. Çünkü istedim ki aileme yük olmasın. Sonuçta çalışıyorum, tek başıma yaşıyorum. ne diye aileme yük olayım ki diye düşündüm. Belki evliliğe çok meraklı da onun için para biriktirmiş imajı yaratabilirim. Ama evet şuan için önümde evlilik var ve onun için birikim yapıyorum.
Onun ailesi de sizin için yapsın demişsiniz ya, haklısınız yapacaklar zaten ama ne yapacaklarının adı yok şuanda. En kısa zamanda öğrenicem ve öğrendikten sonra ona göre hareket edicem.
canım eğer faize bulaşmak istemezsen başka yollar illa ki bulursunuz. malesef faiz bulaşan mallar hayır getirmiyor. ben kimsenin hava attığını söylediğini okumadım. burda herkes senin iyiliğin için yardımcı olmak istiyor. en azından kendi adıma söylüyorum.
60binlik araba zenginler için evet çok değildir. ama çikolata çiçek alamayacak bir adam için çok çok fazla değil mi sence de? ben her zaman ayağımızı yorganımıza göre uzatma taraftarı olmuşumdur.
sanırım kirada oturacaksınız. düşünsene eviniz yok. başkasına kira verip oturacaksınız ama kocanın altında 60 binlik araba. çok gereksiz. aşırı şekilde israfa kaçan bir durum. biz kira vermiyoruz ama aldığımız araba 20bini bulmadı. anladığım kadarıyla nişanlının gösteriş merakı var. zaaflarına yenik düşüp böyle bir işe kalkışmış. ne diyeyim arkadaşım. biz burda dil döke döke dilimiz damağımız kurudu. sen durumdan memnunsan bize de hayırlar dilemek düşer. Allah utandırmasın
benim düğünüm Ankarada yemekli kır düğünü idi, 14000 tl tuttu, senin birikmiş para 24 bin değil miydi bi düğüne yeter yani
ayy ne güzeelll bende kır düğünü istiyorumbir de kına gecesi istiyorum ayrı bir yerde. o ne kadara mal olur bilemiyorum işte. Bir de bişey sorucam konuyla alakası yok ama hangi ayda evlendin sen?
Temmuzda evlendim canım hazirana güvenemedim malum açık hava
Ben de Eskişehir de yapıcam da ondan sordum, malum Ankara Esk havası pek fark etmiyo. seneye temmuz ramazana denk geliyor. yoksa bende temmuzda yapardım.
Değerim olmaz biliyorum daha şimdiden, o konuda haklısınız. Ben o biriktirdiğim parayi zaten düğünüm için harcayacaktım. Çünkü istedim ki aileme yük olmasın. Sonuçta çalışıyorum, tek başıma yaşıyorum. ne diye aileme yük olayım ki diye düşündüm. Belki evliliğe çok meraklı da onun için para biriktirmiş imajı yaratabilirim. Ama evet şuan için önümde evlilik var ve onun için birikim yapıyorum.
Onun ailesi de sizin için yapsın demişsiniz ya, haklısınız yapacaklar zaten ama ne yapacaklarının adı yok şuanda. En kısa zamanda öğrenicem ve öğrendikten sonra ona göre hareket edicem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?