Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

Şimdide aslında farkında gibisin kendındekı sorumluluğun fazlalığının ve karsı tarafın sorumsuzluğunu...
ama söz nişan dönemlerinde çiftler ne yazık kı gercegı goremıyorlar. perde iniyor gözlerine.
taki nezaman anlarsın yaptığın hatayı ve kocan olacak adamın sana cektırdıgı cıleyı;
evlenip maddi manevi her iş senın elıne baktığında ve kocan bu durumda sana sırt cevırdıgınde
işte ozaman dankkk edecek... erkeklerı rahata alıştıran yine biz bayanlarız!

kredi çekmeden ev araba alabilen var mı yahu, varsa bi zahmet bizide günaha düşmekten kurtarsın azda bize para versinler akıl veren çokta para veren yok

Evet var. Ticaret yöntemiyle sizin istediğiniz evi arabayı alıp, bir miktar artış yaparak size taksitle veriyorlar. Bu ticarete girer. faize girmek istemeyen mal mülk sahibi olamayacak diye bir şey yok. Faiz haramsa alternatifleri var. Allah bir kapıyı kpatmışsa bir başkasını açmış. Niyetim fetva vermek falan değil. Sözünüz bana olduğu için açıklama gereği duydum.
Hem ben kimseyi kast ederek, bir şeylerle itham ederek söylemedim ki. Bu öfke neyin nesi anlamadım. İsteyen kullanır istemeyen kullanmaz. Ama müslümansak eğer, allahın haram dediğine helal diyemeyz neticede arkadaşım

kredi çekmeden ev araba alabilen var mı yahu, varsa bi zahmet bizide günaha düşmekten kurtarsın azda bize para versinler akıl veren çokta para veren yok
Burası birbirimizden akıl almak için yazıştığımız bir form değil miydi?Siz akıl değil para istediğinize gör söyleyin ne kadar ihtiyacınız var yardımcı olmaya çalışalım.

hayır sözüm sana değildi alıntı yapmadım o yüzden, arkadaşımın annesi kanser oldu 50 bin tl bıçak parası istendi, eş dost akraba arazi oldu nerden bulacaktı parayı baba emekli anne emekli kendi yeni polis olmuştu mecbur kredi çekti, kim alıyo benim istediğim evi arabayı onu anlamadım bide

Burası birbirimizden akıl almak için yazıştığımız bir form değil miydi?Siz akıl değil para istediğinize gör söyleyin ne kadar ihtiyacınız var yardımcı olmaya çalışalım.

benim genel yaptığım bi yorumu niye üstünüze alınıyosunuz ki, ayrıca 70 bin liran varsa ibanımı vereyim yolla te Allahım yaa

benim genel yaptığım bi yorumu niye üstünüze alınıyosunuz ki, ayrıca 70 bin liran varsa ibanımı vereyim yolla te Allahım yaa
Genel bir yorum mu?Burda kredi çekmek iyi değil diyen bir yolcu20 var birde ben varım.Bakın o da üstüne alınmış.Siz resmen bize"Boş boş konuşmayın kredisiz evde alınmaz arabada alınmaz"demeye getirdiniz lafı.Öyleyse siz bildiğinizi yapın.
Ayrıca biz burda ev araba gibi şeylerden bahsederken siz ciddi hastalığı olan kişinin sağlık masrafı için kredi çekmek zorunda kalmasından bahsediyormuşsunuz sonradan yazıyorsunuz biz sizin aklınızdan geçenleri nerden bilelim.Sizin öfkeniz bizi de gerdi.

Son düzenleme:

zaten herkes bildiğini yapıyo değil mi, ben yolcuya gereken açıklamayı yaptım seni kastetsem alıntı yapardım dedim, polemiğe gerek var mı bence yok

ben faizden bahsettiğim için üstüme alındım. ev araba türü mal mülk için bahsettiğim alternatif mevcud. bankalar, özel şirketler var. bu şekilde hem onlar kar ediyor hem de faize girmek istemeyen kişi faizsiz ama taksitle mal sahibi olabiliyor. tekrar söylüyorum. ben kimseye bir şey demiyorum. herkesin kişisel tercihidir. isteyen istediğini yapar. kimseyi yargılama, yol gösterme gibi bir durum söz konusu değil.
arkadaşınızın durumuna da çok üzüldüm. malesef başka çıkış yolu olmayan durumlar olabiliyor. ama böyle bir durumda ben de olsam kredi çekerdim. o kadarını da bizi istemediğimiz seçeneklere itenler düşünsün.

faiz konusuna nasıl girildi onu da anlamadım yani kişi kredi çekmese cebinde şak diye verebileceği 58 bin lirası olsa düğün öncesi bu arabayı almış olsa o zaman sıkıntı yok muydu, konudan uzaklaşmayalım bence, çünkü herkesin yaşayışı farklı

Benim tanıdıklarım ellerine geçen bir miktar para ile önce bir arsa aldı,10 yıl gibi bekledi sonra o arsayı iyi bir fiyata satıp lüks bir semtten güzel bir ev aldılar ama 10 yıl kirada idare ettiler.
Açılan başlıklara bakarsak,yeni evlendim 4/4 lük mobilya aldım kredi ödüyoruz yetişemiyoruz...diye okuyoruz.
Biz burda hayatta kendi deneyimlerimizi paylaşıyoruz.Kimseyi yargılamıyor,kimseyi bu doğrudur diye zorlamıyoruz ne haddimize.
Ama elbette beyinlerimiz yıkanmış bir kere.İlla evin olacak illa mobilyan marka olacak,illa lüks araban olacak ve paran yoksada şu numarayı tıkla kefilsiz şu kadar kredi şuraya mesaj at düşük faizli ev desteği...vb.

Son düzenleme:
14.000 sadece düğün mekanı için mi verdin aboo ne diyon sen nemiş

canım yemekli düğün, makul bi fiyat bence içinde olkestrada vardı eşimin ailesi yapmasa biz kredi çekip o mekanda yapacaktık düğünümüzü ben çok istiyodum

canım yemekli düğün, makul bi fiyat bence içinde olkestrada vardı eşimin ailesi yapmasa biz kredi çekip o mekanda yapacaktık düğünümüzü ben çok istiyodum

anammm iyi ki benim öyle bi hayalim yok, yoksa napardım zaten 50bin lira kredi çekicem ömrü billah belimizi doğrultamayız

anammm iyi ki benim öyle bi hayalim yok, yoksa napardım zaten 50bin lira kredi çekicem ömrü billah belimizi doğrultamayız

benim tuzum kuruydu biraz canım sizin aileler karışmıyo anladığım kadarıyla bizde Allah var iki ailede üzerine düşeni yaptı eşimde mesleğe 20 yaşında başladı 6 sene boyunca hem polis sandığında parası birikti hemde ayrıca biriktirdi

14.000 sadece düğün mekanı için mi verdin aboo ne diyon sen nemiş

evet maalesef yemekli dedin mi en az (içki hariç) 10.000 TL'yi gözden çıkarman gerekiyor. bir de üstüne alkol istiyorsan bu miktar yaptığın yerin elit bir yer olmasına da bağlı olarak artıyor.

evet maalesef yemekli dedin mi en az (içki hariç) 10.000 TL'yi gözden çıkarman gerekiyor. bir de üstüne alkol istiyorsan bu miktar yaptığın yerin elit bir yer olmasına da bağlı olarak artıyor.

daha ekstra bi dolu şeyi var,ekstra maytap istersen efendim ekstra konfeti vs, ama ben hiç acımadım o paraya çok eğlendim düğünümde herkeste çok eğlendi, giresun karşılaması zeybek kolbastı her bi telden çaldık

ne güzel Allah mutluluğunuzu daim etsin bebeğinizle beraber inşallah :) darısı da bizim gibi isteyenlerin başına olur umarım.

maalesef bu işler çok zor onu bu aldı bunu bu taraf etti derken çok yıpranıyor ilişkiler , gençler... ama dengeli olması lazım her iki ailenin de şanına yakışanı yapması gerek az veya çok.. ben tüm arkadaşlara katılıyorum düğün arifesi bu kdr pahalı sıfır bir arabaya hiç gerek yokmuş. araba her zaman alınır. bilemiyorum nişanlın seninle gerçekten evlenmek istiyor değilmi?

amin canım, daha güzelleri sizlerin olsun her sene herşeyin daha güzeli çıkıyo, Allah herkesin gönlüne göre versin ben konu sahibini çok sevdim ve mutlu olmasını bizim yanılmamızı çok isterim

Yazmadan edemedim ama bu ev eşyaları falan anne ve babalar arasında konuşulacak şeyler, onların ödemesi, onların düşünmesi gereken şeyler. Sen niye balıklama herşeye atlıyorsun ki. bir de şu çiçek böcek çikolata işinde de neden balıklama atladın ki? Kendini hiç ağırdan satmıyorsun. Yazdıklarından da anladığım kadarıyla da ne dersek diyelim sen yine bildiğini yapacaksın. Böyle devam et, demek ki yaşayacakların var... Zaten İNSAN ÇEKECEĞİ ÇİLEYE AŞIK OLURMUŞ.....

Ne yazarsam yazayım,gözlerini kör eden aşkın peşinde koşacaksın.Ama ben yine de yazayım.
Bir insan evlenmediği sürece,keseyi birleştirmemeli,herkes kendi üstüne düşen görevi yapmalı.Bir erkeğin sorumluluk duygusunu evlenirken anlarsın zaten.Nişanlının durumu yetersizse,ona yapabileceğin tek yardım istediğin şeyleri azaltmak veya pahalıya kaçmamak.
Bir erkeğin,sevdiği kızın evine giderken çiçek çkolata almaya parası yoksa,bütün düğün masrafını kıza yüklüyorsa bu da yetmemiş gibi kızın birikiminden utanıp sıkılmadan ailesine para gönderiyorsa,eşya almayacağız da altın yapacağız diye,kızı uyutuyorsa o erkek gidip bizahmet araba alma telaşına düşmesin.Lüksünü düşüneceğine,gururunu düşünsün.Düğününü layıkıyla yapar,sana hakettiğin değeri gösterir evlenirsiniz.Ondan sonra varsa paranız arabanızı alırsınız.Evi var mı acaba.Sen alıştır alıştır.Devam et,dayamış sana sırtını zaten.Senin onurun gururun ailen kimin umurunda.
Yazık çok yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…