anammm iyi ki benim öyle bi hayalim yok, yoksa napardım zaten 50bin lira kredi çekicem ömrü billah belimizi doğrultamayız
Sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 TL bir kenara koydum. Şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 TL katkısı olacak. Çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.O da ayda 1000 TL den fazla arabaya ödüyor.
İlk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. Çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. Çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. gelinlik, damatlık vs. bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 TL ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. Çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:
Valla hayalleri dahilinde değil imkanlar dahilinde oluyor herşey.İmkanın varsa herşey olur emin ol sende isterdin ozaman.
Kuzenim sadece düğün mekanına 25 bin verdi trink para.Balayı için harcanılan 15bindi.
İmkanın olursa değil 14 bin 104 bin bile harcayabilirsin yani.Kimisini aşar kimisine devede kulak..
evet maalesef yemekli dedin mi en az (içki hariç) 10.000 TL'yi gözden çıkarman gerekiyor. bir de üstüne alkol istiyorsan bu miktar yaptığın yerin elit bir yer olmasına da bağlı olarak artıyor.
benim tuzum kuruydu biraz canım sizin aileler karışmıyo anladığım kadarıyla bizde Allah var iki ailede üzerine düşeni yaptı eşimde mesleğe 20 yaşında başladı 6 sene boyunca hem polis sandığında parası birikti hemde ayrıca biriktirdi
evet ne bizimkiler ne onların taraf kimse el sürmüyo, sürmedikleri gibi karışmak istiyolar biz büyüğüz hiç mi bişey bilmiyoruz filan, karıştırmıyoruz ortalık karışıyoşu düğünü de atlataydık..
Allahın izniyle hallolur tatlım ikinizde iş güç sahibi sağlam insanlarsınız gördüğüm kadarıyla,sonrasında zaten siz de bizim gibi ailelerden uzak olacaksınız kafanız rahat olur herşey gelip geçiyo bugünlerden tat al olabildiğince
okunacak gibi değil zaten ben bile zor takip ediyorumYa şöyle anlatayım. aileler uzakta. ben 1 kez gittim sözden önce. bana kıyafet almışlardı elbise falan. sonra söz oldu. sözde bilezik taktılar. nişan yapmadık. bunların adetine göre bohça düğünden önce yapılıyor. daha bohça falan almadım. bayram hediyesi de almadım. gerçi 2 bayramı da ailemle geçirdim. telefonla konuştuk onlarla sadece
Bayramda telefonla görüşmüş olmanız size bir bayram hediyesi göndermemelerini gerektirmez ki, isteseler oğullarıyla gönderebilirlerdi ama siz bu kadar her şeyi sırtlanmışken neden istesinler ki değil mi?
Ayrıca birikiminiz düğündü kınaydı gelinlik, damatlık, ev eşyaları ve çeyizinizi tamamlamaya yetmezki ve anladığım kadarıyla düğüne kınaya da özeniyorsunuz, güzel olsun istiyorsunuz. Bence bunları bahane ederek en azından salon koltukları ve yemek odasını ailesinden talep ettiğinizi söyleyin, böylece onların ne takacaklarının beklentisi ve hayal kırıklığına da düşmessiniz. Böylece onlarında evinize biraz hakları geçsin çünkü geçse de geçmese de zaten hak sahibi olacaklar.
okunacak gibi değil zaten ben bile zor takip ediyorumYa şöyle anlatayım. aileler uzakta. ben 1 kez gittim sözden önce. bana kıyafet almışlardı elbise falan. sonra söz oldu. sözde bilezik taktılar. nişan yapmadık. bunların adetine göre bohça düğünden önce yapılıyor. daha bohça falan almadım. bayram hediyesi de almadım. gerçi 2 bayramı da ailemle geçirdim. telefonla konuştuk onlarla sadece
Sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 TL bir kenara koydum. Şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 TL katkısı olacak. Çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.O da ayda 1000 TL den fazla arabaya ödüyor. (Arabada benim de payım olacak, buraya kısa bir not düşüyorum, zira sayfalarda defalarca açıkladım)
İlk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. Çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. Çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. gelinlik, damatlık vs. bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 TL ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. Çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:
Bir bayram hediyesi alsam güzel olur muydu? Hediye almayı kim sevmez, güzel olurdu tabiki de.. Ama almadılar diye de onun sıkıntısını yapamam.
Birikimim için sanırım açtığım başlıktan olsa gerek yanlış anlaşılmış. Düğünü 2 aile kendi tarafında yapacak. Biz düğüne para vermiycez. Kına, gelinlik, damatlık masrafları olacak. Ev eşyası da olmayacak. Çünkü zaten ev eşyalarımız var, onları birleştiricez evleri birleştirince. Salon takımı ve yatak odası kalıyor sadece. Onlar da evlendikten sonra alınacak, kredi kartıyla. Kısa taksitlerle ödeyip bitiricez. Değiştirmezsek, şimdiki planımız bu.
Nişanlım onlara, siz sadece altınınızı yapın demiş. Burda önemli olan ne kadar altın alacakları. Bunu da belirlesek iyi olur dediğiniz gibi. Çünkü kendi ailem de ona göre yapsın istiyorum. Ailelerden çok uzakta olduğumuzdan bizimle eşya alma şansları yok, ancak parasını gönderebilirler. O da bilemiyorum nasıl olur. Siz önceden belirlediniz mi, eşiniz söyledi mi size mesela benim ailem şu kadarlık altın takacak diye. ..?
aslında uzakta oldukları için örneğin kurban bayramında bi koç filan göndermeleri gerekiyordu
ya bi hediye olsun da neyse işte adı olacak yani
bunun farkındalar onlar da ama avantaja çevirdikleri bahaneleri var
siz şuanda "boşver nasılsa ben ve nişanlım çalışıyoruz onlardan bişe istemiyorum"
diyor ve beklentiyi aza indiriyorsunuz naza söze girmiyorsunz
ama emin olun evlenince onlar yok olmayacak daha da beter olup varlıklarını hissettirecek
ve ellerini hiçbir şeye sürmemelerine rağmen biz yaptık bile diyecekler
benim anlam veremediğim nişanlınız neden bu kadar rahat sadece altın takarsınız diyor
en azından onun da sizin gibi çok güzel bi heves ve çaba içinde olması gerekmez mi
bu arada sizi can-ı gönülden kutluyorum içinizde nasıl bir sevgi varsa herşeye amenna dedirtiyor
umarım bu güzel ve saf emeğinizin karşılığını bi ömür alırsınız
Bir bayram hediyesi alsam güzel olur muydu? Hediye almayı kim sevmez, güzel olurdu tabiki de.. Ama almadılar diye de onun sıkıntısını yapamam.
Birikimim için sanırım açtığım başlıktan olsa gerek yanlış anlaşılmış. Düğünü 2 aile kendi tarafında yapacak. Biz düğüne para vermiycez. Kına, gelinlik, damatlık masrafları olacak. Ev eşyası da olmayacak. Çünkü zaten ev eşyalarımız var, onları birleştiricez evleri birleştirince. Salon takımı ve yatak odası kalıyor sadece. Onlar da evlendikten sonra alınacak, kredi kartıyla. Kısa taksitlerle ödeyip bitiricez. Değiştirmezsek, şimdiki planımız bu.
Nişanlım onlara, siz sadece altınınızı yapın demiş. Burda önemli olan ne kadar altın alacakları. Bunu da belirlesek iyi olur dediğiniz gibi. Çünkü kendi ailem de ona göre yapsın istiyorum. Ailelerden çok uzakta olduğumuzdan bizimle eşya alma şansları yok, ancak parasını gönderebilirler. O da bilemiyorum nasıl olur. Siz önceden belirlediniz mi, eşiniz söyledi mi size mesela benim ailem şu kadarlık altın takacak diye. ..?[/QUO
Hediye değil önemli olan sayılmak, önemsenmek yoksa kimsenin bir kıyafete bir koça koyuna ihtiyacı olmaz. Hediyeden de salon takımı alsınlar dememde de kastettiğim şu ki ileride bunlar sende gerilim yapacak, başkalarını gördükçe bana neden yapılmadı diyeceksin ve o insanlar anne baba olarak hep söz sahibi az yada çok olacaklar.
Araba da eşya da siz çalıştığınız, mutlu ve birbirinizin kıymetinizi bildiğiniz sürece hepsi olur, diğerlerine göre 2-3 sene daha sıkıntı çekersin belki ama, olur.
Eşya konusunda da tavsiyem özendiğin ne varsa abartmadan alman hususunda. Eskiden aldığımız var bunu idare edeyim şu da şöyle oluversin deme, özendiğini al. Anladığım kadarıyla nişanlın bazı şeyleri gereksiz gören bir insan evlendikten sonra daha da alamazsın sonuçta o da gönlüne göre alabileceği en lüks ve yeni arabayı almış, eninde sonunda siz bir borcun altına girecekseniz bir kısmı da senden sebep oluversin.
Altın konusuna gelince de demek istediğim salon takımlarını alsınlar da sizde o güne kadar gerilmeyin demek istedim. Çünkü siz talepkar bir insan değilsiniz ve 2-3 kere nişanlınız bilmiyorum kemküm yapsa daha da soramazsınız ve sizin bu kadar iyi niyetinizden sonra düğünde az bişey yaparlarsa onun acısı pek çıkmaz sizden. Aileniz de düğünde ne yapmak istiyorlarsa onu yapsınlar, az yapabiliyorlarsa zorlamayın, çok yapacaklarsa ağanın eli tutulmaz deyin yormayın kafanızıBen sormamıştım, sormama da gerektirecek bir durum olmamıştı zaten üzerilerine düşeni hep yaptılar.
canım bu para basit matematik hesabı ile 24 bin tl yapıyo değil mi?
e madem düğünüde her iki aile kendi tarafında yapacaksa ve eşya olarakta sadece yatak odası ve salon takımı varsa senin para kınaya ve damatlığa hayli hayli yeter yatak odanı da alırsın gelinliği katmadım çünkü gelinliğini sen almıcaksın heralde dicem ama vereceğin cevaptan korkuyorum salon takımınıda eşinin ailesi alsın hiç sanmam çünkü onlar 10 bin liralık altın falan yapsınlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?