Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

anammm iyi ki benim öyle bi hayalim yok, yoksa napardım zaten 50bin lira kredi çekicem ömrü billah belimizi doğrultamayız

Valla hayalleri dahilinde değil imkanlar dahilinde oluyor herşey.İmkanın varsa herşey olur emin ol sende isterdin ozaman.
Kuzenim sadece düğün mekanına 25 bin verdi trink para.Balayı için harcanılan 15bindi.
İmkanın olursa değil 14 bin 104 bin bile harcayabilirsin yani.Kimisini aşar kimisine devede kulak..

ilk defa kk'da bu kadar uzun bi konuyu baştan sona okudum. arkadaş için söyleyeceğim tek şey evlenmek uğruna gözünü karartmış!!!

bundan sonra göreceği herşeye müstehak demek istemiyorum ama bu kadar uyarıya rağmen, galiba müstehak.

hayırlı olsun şimdiden, lütfen bikça sene çocuk yapmayın boşanırsanız o çocuklar anne baba ayrı büyümesin.

iyi akşamlar.

işten ayrılmış, banka borcu olan ve ailesiyle ilişkisi olmayan bir eş seçerek ev eşyasından nikah masrafına, arabadan market alışverişine kadar karşılayan ben bu soruya "eğer şartlar onu gerektiriyorsa masrafları sadece bir taraf/kişi karşılayabilir" derim. ama bundan içten içe rahatsızlık duyacak isen ileride sorun olabilir. her şeyi ben yaptım zaten gibi laflar söylenmemeli kavga vs. esnasında.
o birikmiş paradan nişanlının ailesine göndermeyi ben doğru bulmadım açıkçası.

imkanla alakası yok arkadaş da dedi aile yapmasa biz kredi çekip yapıcaktık diye, illa ki istesem ben de kredi çeker yapardım yani.

evet maalesef yemekli dedin mi en az (içki hariç) 10.000 TL'yi gözden çıkarman gerekiyor. bir de üstüne alkol istiyorsan bu miktar yaptığın yerin elit bir yer olmasına da bağlı olarak artıyor.

evet dün acı bi şekilde düğün yeri araştırırken öğrendim bu olayı otellere baktık 18.000 dediler, salonlara bakıyosun onlar da çıplak hal 5000 civarı istedi bunun daha kokteyli pastası içeceği bilmem nesi var amanın allah hepimize yardım etsin valla

evet ne bizimkiler ne onların taraf kimse el sürmüyo, sürmedikleri gibi karışmak istiyolar biz büyüğüz hiç mi bişey bilmiyoruz filan, karıştırmıyoruz ortalık karışıyo şu düğünü de atlataydık..

Allahın izniyle hallolur tatlım ikinizde iş güç sahibi sağlam insanlarsınız gördüğüm kadarıyla,sonrasında zaten siz de bizim gibi ailelerden uzak olacaksınız kafanız rahat olur herşey gelip geçiyo bugünlerden tat al olabildiğince

"düğünümü kendim yaptım girmesinler havaya" başlığını kimleri kastederek yazdın canım çok merak ettim.
eğer başlıktaki düşüncendeysen daha şimdiden ileride daha da çok üzüleceksin maddi olarak bu kadar verici olduğun için.
ama bu düşüncede değil gibi de yorumlar yapıyosun.
sayfalar dolusu uyarı yapılmış sana.belli oranda hak vermişsin yazılanlara ama daha çok nişanlını savunur gibisin.
daha evlilik gerçekleşmeden kesinlikle hiçbir maddi ortaklığa girilmemesi taraftarıyım.
nişanlının ailesine para göndermen de anlaşılır gibi değil.
ayrıca bütün bu harcamalardan aileni haberdar etmemen de çok sakıncalı.
kesinlikle ailenle paylaşmalı ve onların bilgisi dahilinde hareket etmelisin.
ileride ummadığın olaylar olduğunda ailene açıklama yapmakta zorlanırsın.
nişanlının aldığı arabada ileride hiç söz sahibi olamayabilirsin de bu kadar emin olma.
kendi ailene harcama yaptırmayacaksın tamam da karşı tarafın da masrafını çekmek ne demek.
birikmiş paran dursun bir kenarda.dünya hali bu.belki ileride o paraya acil ihtiyaç duyacaksın.
niye gözden çıkarıyorsun bütün birikmişini.açıkcası hiç anlam veremedim.
bir kenarında dursaydı birazı.kalanı ile üzerine düşenleri alırdın yeterdi.
istemeye gelirken çikolata-çiçek almayan ve bana ödeten bir adam hakkında ben olsam biraz değil baya bi düşünürdüm.

PES diyorum, baska birsey soyleyemiyorum:26:
Nisanda sana gelen hediyeleri bile senin alman...
Ailen bu duruma karismiyormu, yani onlarin tepkisinide merak etmiyor degilim ...
Evlendikten sonra evide sen gecindirirsin artik

Doğru diyosun sağol nemi inşallah her şey güzel olur

Bayramda telefonla görüşmüş olmanız size bir bayram hediyesi göndermemelerini gerektirmez ki, isteseler oğullarıyla gönderebilirlerdi ama siz bu kadar her şeyi sırtlanmışken neden istesinler ki değil mi?

Ayrıca birikiminiz düğündü kınaydı gelinlik, damatlık, ev eşyaları ve çeyizinizi tamamlamaya yetmezki ve anladığım kadarıyla düğüne kınaya da özeniyorsunuz, güzel olsun istiyorsunuz. Bence bunları bahane ederek en azından salon koltukları ve yemek odasını ailesinden talep ettiğinizi söyleyin, böylece onların ne takacaklarının beklentisi ve hayal kırıklığına da düşmessiniz. Böylece onlarında evinize biraz hakları geçsin çünkü geçse de geçmese de zaten hak sahibi olacaklar.

Bir bayram hediyesi alsam güzel olur muydu? Hediye almayı kim sevmez, güzel olurdu tabiki de.. Ama almadılar diye de onun sıkıntısını yapamam.

Birikimim için sanırım açtığım başlıktan olsa gerek yanlış anlaşılmış. Düğünü 2 aile kendi tarafında yapacak. Biz düğüne para vermiycez. Kına, gelinlik, damatlık masrafları olacak. Ev eşyası da olmayacak. Çünkü zaten ev eşyalarımız var, onları birleştiricez evleri birleştirince. Salon takımı ve yatak odası kalıyor sadece. Onlar da evlendikten sonra alınacak, kredi kartıyla. Kısa taksitlerle ödeyip bitiricez. Değiştirmezsek, şimdiki planımız bu.

Nişanlım onlara, siz sadece altınınızı yapın demiş. Burda önemli olan ne kadar altın alacakları. Bunu da belirlesek iyi olur dediğiniz gibi. Çünkü kendi ailem de ona göre yapsın istiyorum. Ailelerden çok uzakta olduğumuzdan bizimle eşya alma şansları yok, ancak parasını gönderebilirler. O da bilemiyorum nasıl olur. Siz önceden belirlediniz mi, eşiniz söyledi mi size mesela benim ailem şu kadarlık altın takacak diye. ..?

aslında uzakta oldukları için örneğin kurban bayramında bi koç filan göndermeleri gerekiyordu
ya bi hediye olsun da neyse işte adı olacak yani
bunun farkındalar onlar da ama avantaja çevirdikleri bahaneleri var
siz şuanda "boşver nasılsa ben ve nişanlım çalışıyoruz onlardan bişe istemiyorum"
diyor ve beklentiyi aza indiriyorsunuz naza söze girmiyorsunz
ama emin olun evlenince onlar yok olmayacak daha da beter olup varlıklarını hissettirecek
ve ellerini hiçbir şeye sürmemelerine rağmen biz yaptık bile diyecekler
benim anlam veremediğim nişanlınız neden bu kadar rahat sadece altın takarsınız diyor
en azından onun da sizin gibi çok güzel bi heves ve çaba içinde olması gerekmez mi
bu arada sizi can-ı gönülden kutluyorum içinizde nasıl bir sevgi varsa herşeye amenna dedirtiyor
umarım bu güzel ve saf emeğinizin karşılığını bi ömür alırsınız

canım bu para basit matematik hesabı ile 24 bin tl yapıyo değil mi?

e madem düğünüde her iki aile kendi tarafında yapacaksa ve eşya olarakta sadece yatak odası ve salon takımı varsa senin para kınaya ve damatlığa hayli hayli yeter yatak odanı da alırsın gelinliği katmadım çünkü gelinliğini sen almıcaksın heralde dicem ama vereceğin cevaptan korkuyorum salon takımınıda eşinin ailesi alsın hiç sanmam çünkü onlar 10 bin liralık altın falan yapsınlar

ben o koç olayını 2 gün önce birisinden duydum. Öle bişeyden haberim bile yoktu. :26: Hadi koçun boynuzuna altın mı ne takılırmış.
Sadece altın takmaktan kastı, bizim için ne yapacaksanız, hepsini altın olarak yapın manasında. Örneğin; bize 10 lira eşya 5 lira altın yapacağınıza 15 liralık altın yapın.
Düğüne benim kadar bir hevesi yok, erkekliğinden mi, odunluğundan mı bilemedim.
Güzel dilekleriniz için de teşekkür ederim ayrıca.

Evet canım, o kadar yapıyor.
Korktuğun cevabı vermemi ister misin? Yoksa ben söylemiyim de sen mi anlarsın
Biz evliliği ailelere açıklamadan önce söylemişti, ailesi 10 bin ayırmış düğün için. Ama düğün masrafı da dahil mi, yoksa sadece altın mı 10 bin bilemiyorum işte. Zaman aşımına uğrar mı, fikirler değişir mi, bunun için bi kaç ay daha var.

Bir beraberlikte yük tek taraflı omuzlanmamalı...
Sevgi ortaklığı gerektirir ben- liği deği...

nişanlın biraz zora girsin şimdiden ki ev geçindirmeyi öğrensin.yoksa her ihtiyaç ve sıkıntıda çözümü senden bekleyecek.
evlenip çocuk vs.olunca hem çalışacaksın,hem ev işleri,hem çocuk,hem maddi sıkıntılar........
damatlığa kadar düşünen ve ayarlayan sen ilerde bebeğinin bezini,mamasını,ilacını alma hususunda da tek başına kalacaksın.
önce şu ergenlikten çıkamayan nişanlının ruhi olgunluğa gelmesini sağla.
kadının kapasitesi onca yükü çekmeye dayanmaz.
eğer borcu varsa bitmesini bekleyin.bir yıl sonra borç bitince evlenin.hatta arabayı satıp eve girin bir kısmıyla.eşyanı da al.gelin evi başka bekar evi başka.
iş işten geçince pişmanlıktan başka bir şey kalmaz elinde.

evleneceğin insana ebeveyniymişsin gibi düşünme.senin yaptığını sadece ailesi düşünür.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…