Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

başlığa dikkat çeken bendim.senin için alıntıladım tekrar
2 düğün olacak diyorsun, düğüne para vermicez diyorsun.
yani nişanlının ailesi mi yapacak 2 düğünü de .a
anlamadım ben açıkcası.
ama gelinliğini kendin alacakmışsın onu anladım
eee nişanlın kendi ailesine sadece altın yapın demiş diyosun en sonda da.
pekiii bu düğünleri kim yapacak :44:
başlık başka ,senin yorumlar karışık anlamadım gerçekten.
alıntıladığım mesajdaki uyarıları dikkate al görmemezden gelme canım tıpkı sayfalarca seni uyaran mesajlar gibi.
bir bildiğimiz var ki böyle düşünüyor ve yazıyoruzz

Son düzenleme:

evet ya herkes kendi tarafındaki düğünü yapacaksa sen kendi düğününü kendin yapmış olmuyosun canım içim rahatladı valla

Nasıl yani??
Gelinliğini kendin mi alacaksın ??? Erkeğin olacak adam buna tamam dedi mi ?
Eğer yanlış anlamadıysam sana diyeceğim tek şey senin gözlerin kör olmuş.Onun için söyleyecek söz yok...Ayrıca evlenince ortak olacakmış paranız.Bu sözlerimi hatırlarsın kocan bu el sıkılığıyla sana zırnık koklakmaz maaşından bunları yapmadığı gibi ailesinin de yükünü çeker ruhun duymaz.
Birde 10 bin liralık altın bekleme hiç.Zaten hep tereddütle ikilemle yazıyorsun yapacakları altını.Yani kendini bu konuda da kandırma.Taş çatlasın 3 bin liralık altın takarlar fazlası değil.Onu da şu 3-5 ay içinde nişanlın inşallah istemez yine senden.
Neyse bunları cidden üzüldüğümden diyorum gerçekten.Düğün için bile benım gibi hevesi yok demişsin çok üzüldüm yine...Ama işte gözün birşey görmüyor...Herkes kendi seçimini yaşar...Umarım ileride eşi ve eşimin ailesi bölümüne başlık açmak durumunda kalmazsın.

ilerde pişman olmandan korktum ki inşallah olmazsın çok risk alıyorsun gibi geldi bana....

sizinkine benzer bir durum yaşayan yakın bir arkadaşım var ,herşeyini kendi yaptı anne-babasının verdiği evde oturdu. kimseye de minnet etmedi. tek farkı nişanlısı düğün için arabasını satıp düğün masraflarını karşıladı. Bence burda nişanlınızın samimiyeti önemli. İçinize sinse konu açmazdınız heralde...
Ben olsam kılımı kıpırdatmazdım biraz da karşı taraf göstersin sizi ne kadar istediğini; ama artık çok geç. siz bu saatten sonra bişey yapmasanız da hiçbişey değişmeyecek.

aile bayram hediyesi dahi almamış
amada görgüsüz aileymiş bu gibi aileler hep fedakar kızları bulur , hiç dengi dengini bulan yok zaten ! bu vurdumduymaz ailedemn birşey bekleme bence , köşelerine çekilmişler izliyorlar , sonrada oğlan evlendirdik diye hava atarlar millete sanacak ki epey harcamışlar ,ne güzel taktik, elalemi uyutacaklar, kadını adı yok yine

Şöyle anlatayım tekrar; 2 düğün olacak ve aileler yapacak hem benim ailem hem onun ailesi. Para vermiycez demekten kastım biriktirdiğim paradan vermiycez. babası sormuş; ne yapalım bize düşen ne diye. O da sadece altın yapın demiş.
Herkesin mesajını okumaya ve geri dönmeye çalışıyorum. Bir gün açtığım konuların birine şöyle bir cevap geldi "dönde aynaya bak" Dedim ki bu kişi kesin tanıdık, ona yazdığımı anladı ve bana böyle bir cevap verdi profiline girdim baktım, cıkkss o kişi olamaz. Aynen şuanda da bu konuya cevap yazanların içinden sanki onun ailesini tanıyor da beni uyarmaya çalışıyor dediğim insanlar var. O kadar emin konuşuyorlar, şaşırıyorum. O yüzden herkesin yazdığını bire bir yapmamı beklemesin kimse. Ama 1-2 kişi dışında herkesin iyi niyetle yazdığını biliyorum. O yüzden hepsini okuyup kafamda bir yol çizmeye çalışıyorum. Siz sanmayın ki, bu konuyu açtığım gün ki minnoş ile bugünkü minnoş aynı şeyi düşünüyor. Adım adım düşündüğüm herşeyi yazamıyorum, ondan sadece...

Oğlu olanlar ortaya çıkmaya başladı minnos, oğlum yok kızım var, gelinim olur musun diyemem ama gel seni nüfusuma geçireyim

Seni kiblicem geyik yaptın
Şaka bir yana ablacım.
Konu sahibi arkadaşımız biraz fazla saf sanırım..
Yapmayın nişanlınız hazıra gelmiş resmen..
Bu kadar fazla iyi niyetli olmayın derim..
Sonra çok üzülürsünüz..

Hımm şimdide biraz son durumdan bahsedelim bakalım...
Bi kaç yerde bahsetmiştim düğünle ilgili yapılacak harcamalara nişanlımın biraz mırın kırın etmesinden. Dün konusu açılmışken bir kez daha ona, bu sefer kızmadan sakince, birazda üzüntülü bir şekilde serzenişte bulundum. Neden herşeyi ben heves ediyorum da sen birşey istemiyorsun dedim. Sanki sadece ben evlenecekmişim gibi davranıyorsun. Birşey beğensem çok pahalı buluyorsun dedim. Herşey para demek mi bu dünyada? O günden kalacak hatıraların hiç mi önemi yok? Verdiği cevap şu.. ben çok şey istiyormuşum o da dengelemek için birşey istemiyormuş ki, ortalama bir düğün çıksın ortaya.. Evet ben güzel bir düğün istiyorum ama imkanlarım doğrultusunda istiyorum. insan 1000 liraya da düğün yapar 100 bin liraya da. Sınır yok ama ben sınırlarımı biliyorum diyorum. cevap veremiyor. Doğru ya ne cevabı verecek ki? kendini savunmak için haklı bir sözü bile yok, nereye savunacak?
Gelinlik gösterdim katalogtan. Üzerinde fiyatları da var, şuan indirimde ve beğendiklerim ortalama 2500.. Neymiş 2500 çokmuş. Neresi çok dedim. ne kadar olsun istersin.. bana 1000-1500 olsun diyor. Arkadaşlarının eşleri o fiyata aldı diye bellemiş, ondan 2500 çokmuş.
Araba alırken ucuz olsun demedin dedim. bla bla bla... arabayla ilgili çok şey söyledim. Yine cevap veremedi.
İşin sonunda elbette benim istediğim olacak ama neden yıpratılıyorum bu kadar... Ha bir de ailesine gönderdiği 3bin bana geri verilecek. Ben gidip istemedim. Toplam birikim konuşulurken öle söledi. Ben aileme verdiğini geri veririm dedi. Tamam dedim bende.

sanırım artık yavaş yavaş gözlerin açılmaya başladı kk sayesinde ,bu kadar tepki senin gerçekleri görmen içinde , tabi herşey düğünle bitmeyecek şu an bunlar filmin fragmanı asıl sen düğünden sonra göreceklerine üzülme

O para verilmeyecek, seni uyutuyor. Verse de bunca olandan sonra zaten herşey gün gibi ortada ama senin gözün kör olmuş bir kere. Bir de 27 yaşındayım diye evde kaldım triplerine girmişsin. O yüzden bir an önce evleniyim derdine düşmüşsün. Oysa 27 çok geç bir vakit değil.
Ben senin geleceğini burdan çok iyi görebiliyorum ama sen bilirsin. Yaşayacak sensin. Daha kötülere hazırlıklı ol.

canım konuyla alakası pek yok ama. Bende yeni evlendim sayılır ve her şeyi kolay beğenmem ama ben gelinliğimi diktirdim ve 1600 dü sanırım çokta şık oldu 2500 gerçekten az değil, bilgin olsun.

Verilmeyeceğini nerden biliyorsunuz? Evlendikten sonra yaşayacaklarımı ben bile bilmezken, siz nasıl her şeyden bu kadar emin olabiliyorsunuz? Ordan görebildiğinize göre ya sihirli bir küreniz var ya da 3 harflileriniz...

canım konuyla alakası pek yok ama. Bende yeni evlendim sayılır ve her şeyi kolay beğenmem ama ben gelinliğimi diktirdim ve 1600 dü sanırım çokta şık oldu 2500 gerçekten az değil, bilgin olsun.

haklısın tabii ama ben illa o olsun demiyorum. sadece daha baştan sınırlandırma getirmesine bozuldum. biz henüz gezmeye başlamadık, bi bakalım hangisi ucuz hangisi pahalı karar veririz. Ama daha baştan böle demesi moralimi bozuyor.

Keşke sihirli bir kürem olsaydı:) 3 harfli dediğin de nedir bilmiyorum ama bazen insan dışarıdan daha iyi gözlemleyebiliyor. O yüzden dedim. Bu kadar sayfayı tekrar tekrar baştan okursan aslında diğer insanlarında benim gibi düşündüğünü sanırım daha iyi anlarsın. Seni üzmek istemem. Amacım üzmek değil, Kusura bakma. Üzdüysem de özür dilerim. Sadece birisinin senin gözünü açması lazım. Çok safsın ve de çok verici. Seni kullanmalarına kızıyorum o kadar. Ama sen bunu göremiyorsun, ona üzülüyorum. Ve inan henüz evlilik olmamışken bunları sana yapanlar kimbilir sonra neler yaparlar.

ben gelinliğimi 1900 liraya diktirdim heralde bu yıl diktirmek istesem 2000i geçerdi o yüzden bana abartı gelmedi 2500

Anlamıyorum, para önemli ise bu kadar pahalı düğünler yapmak şart mı? Bir nikah yapın olsun bitsin, hadi olmadı, az öz bir grupla yemek yersiniz bir yerde sonrasında. Biriktirdiğiniz parayı da evinize harcarsınız, olmaz mı?

demek ki düğün hayali var nikahla evlenmek bana çok kuru geliyo mesela, kişiye göre değişir e parasıda var, burdaki konu nişanlının çoğu işi maddi manevi konu sahibine yıkması ve 58 binlik arabaya binerken gelinliğe mahna vermesi, ay çok sinir bozucu bi erkeğin kadınsal şeylere karışması, yarın bigün kuaförüne falanda karışır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…