"düğünümü kendim yaptım girmesinler havaya" başlığını kimleri kastederek yazdın canım çok merak ettim.
eğer başlıktaki düşüncendeysen daha şimdiden ileride daha da çok üzüleceksin maddi olarak bu kadar verici olduğun için.
ama bu düşüncede değil gibi de yorumlar yapıyosun.
sayfalar dolusu uyarı yapılmış sana.belli oranda hak vermişsin yazılanlara ama daha çok nişanlını savunur gibisin.
daha evlilik gerçekleşmeden kesinlikle hiçbir maddi ortaklığa girilmemesi taraftarıyım.
nişanlının ailesine para göndermen de anlaşılır gibi değil.
ayrıca bütün bu harcamalardan aileni haberdar etmemen de çok sakıncalı.
kesinlikle ailenle paylaşmalı ve onların bilgisi dahilinde hareket etmelisin.
ileride ummadığın olaylar olduğunda ailene açıklama yapmakta zorlanırsın.
nişanlının aldığı arabada ileride hiç söz sahibi olamayabilirsin de bu kadar emin olma.
kendi ailene harcama yaptırmayacaksın tamam da karşı tarafın da masrafını çekmek ne demek.
birikmiş paran dursun bir kenarda.dünya hali bu.belki ileride o paraya acil ihtiyaç duyacaksın.
niye gözden çıkarıyorsun bütün birikmişini.açıkcası hiç anlam veremedim.
bir kenarında dursaydı birazı.kalanı ile üzerine düşenleri alırdın yeterdi.
istemeye gelirken çikolata-çiçek almayan ve bana ödeten bir adam hakkında ben olsam biraz değil baya bi düşünürdüm.
Bir bayram hediyesi alsam güzel olur muydu? Hediye almayı kim sevmez, güzel olurdu tabiki de.. Ama almadılar diye de onun sıkıntısını yapamam.
Birikimim için sanırım açtığım başlıktan olsa gerek yanlış anlaşılmış. Düğünü 2 aile kendi tarafında yapacak. Biz düğüne para vermiycez. Kına, gelinlik, damatlık masrafları olacak. Ev eşyası da olmayacak. Çünkü zaten ev eşyalarımız var, onları birleştiricez evleri birleştirince. Salon takımı ve yatak odası kalıyor sadece. Onlar da evlendikten sonra alınacak, kredi kartıyla. Kısa taksitlerle ödeyip bitiricez. Değiştirmezsek, şimdiki planımız bu.
Nişanlım onlara, siz sadece altınınızı yapın demiş. Burda önemli olan ne kadar altın alacakları. Bunu da belirlesek iyi olur dediğiniz gibi. Çünkü kendi ailem de ona göre yapsın istiyorum. Ailelerden çok uzakta olduğumuzdan bizimle eşya alma şansları yok, ancak parasını gönderebilirler. O da bilemiyorum nasıl olur. Siz önceden belirlediniz mi, eşiniz söyledi mi size mesela benim ailem şu kadarlık altın takacak diye. ..?
Evet canım, o kadar yapıyor.
Korktuğun cevabı vermemi ister misin? Yoksa ben söylemiyim de sen mi anlarsın
Biz evliliği ailelere açıklamadan önce söylemişti, ailesi 10 bin ayırmış düğün için. Ama düğün masrafı da dahil mi, yoksa sadece altın mı 10 bin bilemiyorum işte. Zaman aşımına uğrar mı, fikirler değişir mi, bunun için bi kaç ay daha var.
başlığa dikkat çeken bendim.senin için alıntıladım tekrar
2 düğün olacak diyorsun, düğüne para vermicez diyorsun.
yani nişanlının ailesi mi yapacak 2 düğünü de .a
anlamadım ben açıkcası.
ama gelinliğini kendin alacakmışsın onu anladım
eee nişanlın kendi ailesine sadece altın yapın demiş diyosun en sonda da.
pekiii bu düğünleri kim yapacak :44:
başlık başka ,senin yorumlar karışık anlamadım gerçekten.
alıntıladığım mesajdaki uyarıları dikkate al görmemezden gelme canım tıpkı sayfalarca seni uyaran mesajlar gibi.
bir bildiğimiz var ki böyle düşünüyor ve yazıyoruzz
Evet canım, o kadar yapıyor.
Korktuğun cevabı vermemi ister misin? Yoksa ben söylemiyim de sen mi anlarsın
Biz evliliği ailelere açıklamadan önce söylemişti, ailesi 10 bin ayırmış düğün için. Ama düğün masrafı da dahil mi, yoksa sadece altın mı 10 bin bilemiyorum işte. Zaman aşımına uğrar mı, fikirler değişir mi, bunun için bi kaç ay daha var.
Bir bayram hediyesi alsam güzel olur muydu? Hediye almayı kim sevmez, güzel olurdu tabiki de.. Ama almadılar diye de onun sıkıntısını yapamam.
Birikimim için sanırım açtığım başlıktan olsa gerek yanlış anlaşılmış. Düğünü 2 aile kendi tarafında yapacak. Biz düğüne para vermiycez. Kına, gelinlik, damatlık masrafları olacak. Ev eşyası da olmayacak. Çünkü zaten ev eşyalarımız var, onları birleştiricez evleri birleştirince. Salon takımı ve yatak odası kalıyor sadece. Onlar da evlendikten sonra alınacak, kredi kartıyla. Kısa taksitlerle ödeyip bitiricez. Değiştirmezsek, şimdiki planımız bu.
Nişanlım onlara, siz sadece altınınızı yapın demiş. Burda önemli olan ne kadar altın alacakları. Bunu da belirlesek iyi olur dediğiniz gibi. Çünkü kendi ailem de ona göre yapsın istiyorum. Ailelerden çok uzakta olduğumuzdan bizimle eşya alma şansları yok, ancak parasını gönderebilirler. O da bilemiyorum nasıl olur. Siz önceden belirlediniz mi, eşiniz söyledi mi size mesela benim ailem şu kadarlık altın takacak diye. ..?[/QUO
Hediye değil önemli olan sayılmak, önemsenmek yoksa kimsenin bir kıyafete bir koça koyuna ihtiyacı olmaz. Hediyeden de salon takımı alsınlar dememde de kastettiğim şu ki ileride bunlar sende gerilim yapacak, başkalarını gördükçe bana neden yapılmadı diyeceksin ve o insanlar anne baba olarak hep söz sahibi az yada çok olacaklar.
Araba da eşya da siz çalıştığınız, mutlu ve birbirinizin kıymetinizi bildiğiniz sürece hepsi olur, diğerlerine göre 2-3 sene daha sıkıntı çekersin belki ama, olur.
Eşya konusunda da tavsiyem özendiğin ne varsa abartmadan alman hususunda. Eskiden aldığımız var bunu idare edeyim şu da şöyle oluversin deme, özendiğini al. Anladığım kadarıyla nişanlın bazı şeyleri gereksiz gören bir insan evlendikten sonra daha da alamazsın sonuçta o da gönlüne göre alabileceği en lüks ve yeni arabayı almış, eninde sonunda siz bir borcun altına girecekseniz bir kısmı da senden sebep oluversin.
Altın konusuna gelince de demek istediğim salon takımlarını alsınlar da sizde o güne kadar gerilmeyin demek istedim. Çünkü siz talepkar bir insan değilsiniz ve 2-3 kere nişanlınız bilmiyorum kemküm yapsa daha da soramazsınız ve sizin bu kadar iyi niyetinizden sonra düğünde az bişey yaparlarsa onun acısı pek çıkmaz sizden. Aileniz de düğünde ne yapmak istiyorlarsa onu yapsınlar, az yapabiliyorlarsa zorlamayın, çok yapacaklarsa ağanın eli tutulmaz deyin yormayın kafanızıBen sormamıştım, sormama da gerektirecek bir durum olmamıştı zaten üzerilerine düşeni hep yaptılar.
Tabi ki önemli olan sayılmak, ama söylediğim gibi böyle bir şeyden haberim olmadığı için öle bir beklenti içine girmedim. Bayramdan döndükten sonra birisi sordu, ordan öğrendim. Biz onlardan uzaktayız, salon takımı almaları için para göndermeleri gerek, biz de altın olarak yaptıklarından sonra, altını bozdurup istediğimiz gibi kullanırız diye düşündük. Tabi burada herkes onların fazla altın takmayacaklarını,2-3 binlik bişey yapacaklarını düşündüğü için, aileden ne koparırsak kardır diye düşünüyorsunuz haklı olarak.hepiniz saolun, bunu benim için düşündüğünüzü biliyorum. Söylediğim gibi burada önemli olan ne kadarlık altın alacakları, bunu öğrendikten sonra bir yoluna bakarım. Şuan bu işlerin başındayız zaten, henüz elle tutulur birşey yapılmadı, herşey planda. Ailemde maaşlı çalışan bir insan, hala kirada oturuyoruz ve okuyan kardeşim var. Birikimlerini de biliyorum az çok. Onları olabildiğince az yormak istiyorum. En azından erkek ailesinin yaptığından daha fazla yapmalarına içim elvermiyor.
başlığa dikkat çeken bendim.senin için alıntıladım tekrar
2 düğün olacak diyorsun, düğüne para vermicez diyorsun.
yani nişanlının ailesi mi yapacak 2 düğünü de .a
anlamadım ben açıkcası.
ama gelinliğini kendin alacakmışsın onu anladım
eee nişanlın kendi ailesine sadece altın yapın demiş diyosun en sonda da.
pekiii bu düğünleri kim yapacak :44:
başlık başka ,senin yorumlar karışık anlamadım gerçekten.
alıntıladığım mesajdaki uyarıları dikkate al görmemezden gelme canım tıpkı sayfalarca seni uyaran mesajlar gibi.
bir bildiğimiz var ki böyle düşünüyor ve yazıyoruzz
Oğlu olanlar ortaya çıkmaya başladı minnos, oğlum yok kızım var, gelinim olur musun diyemem ama gel seni nüfusuma geçireyim
Hımm
şimdide biraz son durumdan bahsedelim bakalım...
Bi kaç yerde bahsetmiştim düğünle ilgili yapılacak harcamalara
nişanlımın biraz mırın kırın etmesinden. Dün konusu açılmışken bir kez
daha ona, bu sefer kızmadan sakince, birazda üzüntülü bir şekilde
serzenişte bulundum. Neden herşeyi ben heves ediyorum da sen birşey
istemiyorsun dedim. Sanki sadece ben evlenecekmişim gibi davranıyorsun.
Birşey beğensem çok pahalı buluyorsun dedim. Herşey para demek mi bu
dünyada? O günden kalacak hatıraların hiç mi önemi yok? Verdiği cevap
şu.. ben çok şey istiyormuşum o da dengelemek için birşey istemiyormuş
ki, ortalama bir düğün çıksın ortaya.. Evet ben güzel bir düğün
istiyorum ama imkanlarım doğrultusunda istiyorum. insan 1000 liraya da
düğün yapar 100 bin liraya da. Sınır yok ama ben sınırlarımı biliyorum
diyorum. cevap veremiyor. Doğru ya ne cevabı verecek ki? kendini
savunmak için haklı bir sözü bile yok, nereye savunacak?
Gelinlik gösterdim katalogtan. Üzerinde fiyatları da var, şuan indirimde
ve beğendiklerim ortalama 2500.. Neymiş 2500 çokmuş. Neresi çok dedim.
ne kadar olsun istersin.. bana 1000-1500 olsun diyor. Arkadaşlarının
eşleri o fiyata aldı diye bellemiş, ondan 2500 çokmuş.
Araba alırken ucuz olsun demedin dedim. bla bla bla... arabayla ilgili
çok şey söyledim. Yine cevap veremedi.
İşin sonunda elbette benim istediğim olacak ama neden yıpratılıyorum bu
kadar... Ha bir de ailesine gönderdiği 3bin bana geri verilecek. Ben
gidip istemedim. Toplam birikim konuşulurken öle söledi. Ben aileme
verdiğini geri veririm dedi. Tamam dedim bende.
O para verilmeyecek, seni uyutuyor. Verse de bunca olandan sonra zaten herşey gün gibi ortada ama senin gözün kör olmuş bir kere. Bir de 27 yaşındayım diye evde kaldım triplerine girmişsin. O yüzden bir an önce evleniyim derdine düşmüşsün. Oysa 27 çok geç bir vakit değil.
Ben senin geleceğini burdan çok iyi görebiliyorum ama sen bilirsin. Yaşayacak sensin. Daha kötülere hazırlıklı ol.
canım konuyla alakası pek yok ama. Bende yeni evlendim sayılır ve her şeyi kolay beğenmem ama ben gelinliğimi diktirdim ve 1600 dü sanırım çokta şık oldu 2500 gerçekten az değil, bilgin olsun.
Verilmeyeceğini nerden biliyorsunuz? Evlendikten sonra yaşayacaklarımı ben bile bilmezken, siz nasıl her şeyden bu kadar emin olabiliyorsunuz? Ordan görebildiğinize göre ya sihirli bir küreniz var ya da 3 harflileriniz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?