Hımm şimdide biraz son durumdan bahsedelim bakalım...
Bi kaç yerde bahsetmiştim düğünle ilgili yapılacak harcamalara nişanlımın biraz mırın kırın etmesinden. Dün konusu açılmışken bir kez daha ona, bu sefer kızmadan sakince, birazda üzüntülü bir şekilde serzenişte bulundum. Neden herşeyi ben heves ediyorum da sen birşey istemiyorsun dedim. Sanki sadece ben evlenecekmişim gibi davranıyorsun. Birşey beğensem çok pahalı buluyorsun dedim. Herşey para demek mi bu dünyada? O günden kalacak hatıraların hiç mi önemi yok? Verdiği cevap şu.. ben çok şey istiyormuşum o da dengelemek için birşey istemiyormuş ki, ortalama bir düğün çıksın ortaya.. Evet ben güzel bir düğün istiyorum ama imkanlarım doğrultusunda istiyorum. insan 1000 liraya da düğün yapar 100 bin liraya da. Sınır yok ama ben sınırlarımı biliyorum diyorum. cevap veremiyor. Doğru ya ne cevabı verecek ki? kendini savunmak için haklı bir sözü bile yok, nereye savunacak?
Gelinlik gösterdim katalogtan. Üzerinde fiyatları da var, şuan indirimde ve beğendiklerim ortalama 2500.. Neymiş 2500 çokmuş. Neresi çok dedim. ne kadar olsun istersin.. bana 1000-1500 olsun diyor. Arkadaşlarının eşleri o fiyata aldı diye bellemiş, ondan 2500 çokmuş.
Araba alırken ucuz olsun demedin dedim. bla bla bla... arabayla ilgili çok şey söyledim. Yine cevap veremedi.
İşin sonunda elbette benim istediğim olacak ama neden yıpratılıyorum bu kadar... Ha bir de ailesine gönderdiği 3bin bana geri verilecek. Ben gidip istemedim. Toplam birikim konuşulurken öle söledi. Ben aileme verdiğini geri veririm dedi. Tamam dedim bende.
Hımm şimdide biraz son durumdan bahsedelim bakalım...
Bi kaç yerde bahsetmiştim düğünle ilgili yapılacak harcamalara nişanlımın biraz mırın kırın etmesinden. Dün konusu açılmışken bir kez daha ona, bu sefer kızmadan sakince, birazda üzüntülü bir şekilde serzenişte bulundum. Neden herşeyi ben heves ediyorum da sen birşey istemiyorsun dedim. Sanki sadece ben evlenecekmişim gibi davranıyorsun. Birşey beğensem çok pahalı buluyorsun dedim. Herşey para demek mi bu dünyada? O günden kalacak hatıraların hiç mi önemi yok? Verdiği cevap şu.. ben çok şey istiyormuşum o da dengelemek için birşey istemiyormuş ki, ortalama bir düğün çıksın ortaya.. Evet ben güzel bir düğün istiyorum ama imkanlarım doğrultusunda istiyorum. insan 1000 liraya da düğün yapar 100 bin liraya da. Sınır yok ama ben sınırlarımı biliyorum diyorum. cevap veremiyor. Doğru ya ne cevabı verecek ki? kendini savunmak için haklı bir sözü bile yok, nereye savunacak?
Gelinlik gösterdim katalogtan. Üzerinde fiyatları da var, şuan indirimde ve beğendiklerim ortalama 2500.. Neymiş 2500 çokmuş. Neresi çok dedim. ne kadar olsun istersin.. bana 1000-1500 olsun diyor. Arkadaşlarının eşleri o fiyata aldı diye bellemiş, ondan 2500 çokmuş.
Araba alırken ucuz olsun demedin dedim. bla bla bla... arabayla ilgili çok şey söyledim. Yine cevap veremedi.
İşin sonunda elbette benim istediğim olacak ama neden yıpratılıyorum bu kadar... Ha bir de ailesine gönderdiği 3bin bana geri verilecek. Ben gidip istemedim. Toplam birikim konuşulurken öle söledi. Ben aileme verdiğini geri veririm dedi. Tamam dedim bende.
...Gelinlik gösterdim katalogtan. Üzerinde fiyatları da var, şuan indirimde ve beğendiklerim ortalama 2500.. Neymiş 2500 çokmuş. Neresi çok dedim. ne kadar olsun istersin.. bana 1000-1500 olsun diyor. Arkadaşlarının eşleri o fiyata aldı diye bellemiş, ondan 2500 çokmuş.
Araba alırken ucuz olsun demedin dedim. bla bla bla... arabayla ilgili çok şey söyledim. Yine cevap veremedi....
Sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 TL bir kenara koydum. Şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 TL katkısı olacak. Çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.O da ayda 1000 TL den fazla arabaya ödüyor. (Arabada benim de payım olacak, buraya kısa bir not düşüyorum, zira sayfalarda defalarca açıkladım)
İlk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. Çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. Çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. gelinlik, damatlık vs. bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 TL ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. Çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:
Sevindim
Senin için iyi bir başlangıç
Kusura bakma ama nişanlın da pinti geldi bana, bi de kendi ödese napardı kim bilir
Ama bu halini sürdür, eski haline dönme lütfen
Sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 TL bir kenara koydum. Şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 TL katkısı olacak. Çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.O da ayda 1000 TL den fazla arabaya ödüyor. (Arabada benim de payım olacak, buraya kısa bir not düşüyorum, zira sayfalarda defalarca açıkladım)
İlk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. Çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. Çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. gelinlik, damatlık vs. bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 TL ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. Çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:
MİNNOŞ ilişkinle ilgili bir yorum yapamayacağım ama bence senle ilgili yapılan yorumları dikkatli oku.Sana yorum yapan tüm evlililer önce kocalarını ve kocalarının aillerini kötülemiş, sonra evliliklerinden şikayet etmiş alta da kocişimle evleneli......., köstebeğimle evleneli......, Allahım nolur bebiş olsunlu linkler atmışlar.Gözünü aç onun bunun lafıyla değil kendi aklın ve hislerinle hareket et derim ben
Keşke sihirli bir kürem olsaydı:) 3 harfli dediğin de nedir bilmiyorum ama bazen insan dışarıdan daha iyi gözlemleyebiliyor. O yüzden dedim. Bu kadar sayfayı tekrar tekrar baştan okursan aslında diğer insanlarında benim gibi düşündüğünü sanırım daha iyi anlarsın. Seni üzmek istemem. Amacım üzmek değil, Kusura bakma. Üzdüysem de özür dilerim. Sadece birisinin senin gözünü açması lazım. Çok safsın ve de çok verici. Seni kullanmalarına kızıyorum o kadar. Ama sen bunu göremiyorsun, ona üzülüyorum. Ve inan henüz evlilik olmamışken bunları sana yapanlar kimbilir sonra neler yaparlar.
Canım karşısına çok iyi antremanlı çıktığın için sanırım pek diyecek birşey bulamamış nişanlın.
Benim aklıma ne geldi.Sen gelinliğini ikinci elde satmayı düşünürsen eğer(araba mantığı) diyebilirsin ki güzel bir gelinlik alalım sonra ikinci el satarız.İnternette sanırım bunu yapabileceğin siteler var.
MİNNOŞ ilişkinle ilgili bir yorum yapamayacağım ama bence senle ilgili yapılan yorumları dikkatli oku.Sana yorum yapan tüm evlililer önce kocalarını ve kocalarının aillerini kötülemiş, sonra evliliklerinden şikayet etmiş alta da kocişimle evleneli......., köstebeğimle evleneli......, Allahım nolur bebiş olsunlu linkler atmışlar.Gözünü aç onun bunun lafıyla değil kendi aklın ve hislerinle hareket et derim ben
ay cok güldüm ya yorumunuza :) hakikaten döndüm döndüm okudum gerçekten biraz tutarsız olmuş , yani açkcası trajikomik olmuş , :)
sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 tl bir kenara koydum. şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 tl katkısı olacak. çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.o da ayda 1000 tl den fazla arabaya ödüyor. (arabada benim de payım olacak, buraya kısa bir not düşüyorum, zira sayfalarda defalarca açıkladım)
ilk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. Gelinlik, damatlık vs. Bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 tl ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:
bence burda herkes ikiyüzlü açık sözlü olmak yürek ister.ben en azından -mış gibi yaşamıyorum.
merhaba ya varya aynı konu benımde basım da sözde tum masrafları ben karşıladım ustelık cıcek ve cıkollata getırmeddıler bırsey takmadılar bırde elı bom bos geldiler aılemden utandım yanııustelık 8 aydır nısanıyız bnm okuznısanlım ustume düşmüyor onemsmıyorrr ahhh ahhh.aılesı hıc bır sey yapmıyor evlenmke ıcın de nıkah gunu alalmak cıın nısanlım onay bekliyor .. tövbe yaa. eşyaları da bız taksıde gırdık bostan babası aılesı de de hıc yanı
yanlışlıkla alıntı yaptınız sanırım benden
zira konu sahibine sesleniyorsunuz ve ima varsa da bana olması mümkün değil
ne eşimin ailesini kötüledim, ne de imzam var
ama hiç birşeyin baki olmadığını bilen biriyim
olabiliri benim lafım gösterişte aşkım, böceğim, peteğim yapıp içten içe farklı hayatlar yaşayalar.göstermelik insanlar, göstermelik ilişkilere...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?