onlardan alıntı yapsanız daha doğru olurdu, lafınızın kimi hedef aldığı da belli olmuş olurdu ayrıca
benden alıntı yapıp söyleyince ne alaka dedim
neyse, iyi akşamlar herkese
MİNNOŞ ilişkinle ilgili bir yorum yapamayacağım ama bence senle ilgili yapılan yorumları dikkatli oku.Sana yorum yapan tüm evlililer önce kocalarını ve kocalarının aillerini kötülemiş, sonra evliliklerinden şikayet etmiş alta da kocişimle evleneli......., köstebeğimle evleneli......, Allahım nolur bebiş olsunlu linkler atmışlar.Gözünü aç onun bunun lafıyla değil kendi aklın ve hislerinle hareket et derim ben
MİNNOŞ ilişkinle ilgili bir yorum yapamayacağım ama bence senle ilgili yapılan yorumları dikkatli oku.Sana yorum yapan tüm evlililer önce kocalarını ve kocalarının aillerini kötülemiş, sonra evliliklerinden şikayet etmiş alta da kocişimle evleneli......., köstebeğimle evleneli......, Allahım nolur bebiş olsunlu linkler atmışlar.Gözünü aç onun bunun lafıyla değil kendi aklın ve hislerinle hareket et derim ben
canım bence sen üstüne fazla yük alma,yükün daha çoğu erkekte olmalı bence, bir ailenin sorumluluğunu üstlenebilme sorumluluğunu gösterebilmeli bir erkek.ve düğününde yapmadıkların içinde kalır hep.bir de savaşarak bir şey kabul ettirmak yıpratıcı, savaşacağın değil sevişeceğin bir erkek seç bence.alimaallah ssonra vajinusmus olursun sevmediğin bir erkekle :)))) ömür boyu çekilmez valla
Olumlu yorum yapanlar bile burdaki hışımdan korkup, bana özelden yazıyorlar.Siz çok mu cesur davranmışsınız ne
Tabi ki herkes kendi mantığıyla hareket etmeli haklısınız.
Üye olalı çok olmadı da, pek anlayamıyorum öle herşeyden. Yani şöyle diyebilirmiyiz kısaca.. Hiçbir evlilik, hiçbir eş, hiçbir insan dört dörtlük değildir aslında. Bu da farklı bir bakış açısı olmuş, teşekkür ederim.
Merhaba canım. Demek sende bendensinçiçek çikolatayı, bizde kız isteme de olduğu için getirdiler. (yani ben aldım tabi)
Normalde de sözde bir şey takılmaz zaten. biz nişan yapmadığımızdan bize sözde taktılar.
Acaba biz dizilerdeki adamları fazla mı izledik? Gerçek hayatta bi odunla karşılaşınca afalladık tabi
Merhaba canım. Demek sende bendensinçiçek çikolatayı, bizde kız isteme de olduğu için getirdiler. (yani ben aldım tabi)
Normalde de sözde bir şey takılmaz zaten. biz nişan yapmadığımızdan bize sözde taktılar.
Acaba biz dizilerdeki adamları fazla mı izledik? Gerçek hayatta bi odunla karşılaşınca afalladık tabi
Valla diziyi miziyi bilmem de ben sana gerçek hayattan örnek vereyim.. Amcamın kızı yeni istendi bak nişan demiyorum, söz bile demiyorum.. İstendi ve verildi.. Bayramda gittik, tabi gördük takılanları.. Hepsini takmaya kalksa iki kolunuda doldurur . Boynunu saymıyorum bile.
Ki amcam, yengem asla şunu yap bunu yap diye isteyecek insan değillerdir. Tamamiyle erkek tarafının içinden gelen.. Demekki sadece dizilerde değil suç..
merhaba ya varya aynı konu benımde basım da sözde tum masrafları ben karşıladım ustelık cıcek ve cıkollata getırmeddıler bırsey takmadılar bırde elı bom bos geldiler aılemden utandım yanııustelık 8 aydır nısanıyız bnm okuznısanlım ustume düşmüyor onemsmıyorrr ahhh ahhh.aılesı hıc bır sey yapmıyor evlenmke ıcın de nıkah gunu alalmak cıın nısanlım onay bekliyor .. tövbe yaa. eşyaları da bız taksıde gırdık bostan babası aılesı de de hıc yanı
Bu da ististanıymış canım istemede sözde kime o kadar iki kolu dolarcasına takı takılıyor nişan olur düğün olur anlarım da.
Üzülmüyorum çünkü herkesin iyi niyetle yaklaştığına inanıyorum. Evet haklısın insanlar dışarıdan daha iyi gözlemler. Ama sadece yazdığım 2 satıra hitaben nasıl oldu da kesinle o parayı sana vermeyecek dediniz ona şaşırdım. Neyse önemli değil, kısmet diyelim..
şu, büyük bir gizlilik içinde yapılan olumlu yorumları merak ettim ben.
ne diyorlar arkadaşlar;
"boşver, takma kafana, cebinde sana karşı akrep olan sözlüne, git bir 24.000 TL daha harca", böyle mi?
Bu konuda olumlu yorum nasıl yapılır? ben bilemedim.
Ayrıca (bu konuya ilişkin konuşuyorum, yoksa diğer konularda maksadını aşan ve konu sahibini zorlayan yorumlara
denk geldiğim oluyor),
bu konuda bir tane yorumun dışında, rahatsız edici ve kötü niyetli hiç yorum görmedim.
O tek yorum da, 2 cümlelik bir şeydi, "kızım sen enayi misin?" filan minvalinde bir şeylerdi.
Nedense üslup rahatsız etmişti beni.
sizin nişanlınız odun değil maalesef.
maalesef diyorum, çünkü odun diye tabir ettiğiniz erkeklerin özüne baktığınızda iyi niyetlidir,
sadece ince düşünemezler.
Örneğin, nişanlınız odun olsaydı söz senaryonuz şu şekilde olurdu;
siz: aşkım beni istemeye gelirken ne getireceksiniz?
o: bir şey mi getirmek gerekiyor, bilmem ki?
siz: aaaaa, hep ben mi söyleyeceğim? çiçek ve çikolata getirmeniz lâzım, bir kez de ben demeden akıl et.
ve, senaryonun finalinde müstakbel odun sözlü, kendi imkânları dahilinde en iyi çiçek ve çikolatayı alıp gelir.
Sizin nişanlınız ise, kendi ve ailesinin menfaatlerini aslanlar gibi savunuyor.
sözde cebinden beş kuruş para çıkartmıyor; dostlar alışverişte görsün diye, 2 bilezik takılıyor,
onun da parasını sizden alıyorlar.
Nişanlınız çok uyanık, size aşık olmadığı gün gibi ortada.
aşık insanın gözü kararır, hesap kitap yapamaz, tıpkı sizin gibi.
Nişanlınız bu işin bozulma ihtimaline karşı, arabayı evlenmeden önce ve başka bir şirket üzerine alıyor.
ailesinin taktığı bilezikleri korumak için de, 3.000 TL'nize rehin koyuyor.
o 3.000 liranın istenme amacı bu, ihtiyaç filan hikâye. Yarın bir gün nişanlılık bozulursa, 2 bilezik gitmesin diye, kendilerini garantiye aldılar.
Size ve en çok da ailenize üzüldüm.
kimi arkadaşlara çıkışmışsınız, "ben bile ne yaşayacağımı bilmiyorum, siz nerden biliyorsunuz?" minvalinde.
görünen köy kılavuz istemiyor, siz kendinize paranızla koca alıyorsunuz.
bu durum evlendikten sonra da devam edecek.
önümde çok yakın örnek var; teyzem.
erkekler aşırı güçlü kadınları, sadece hayatlarını kolaylaştırdığı için seviyorlar, bir arkadaşı sever gibi.
bu kadınlara arkalarını toplatırken, para harcadıkları başka bir kadına da aşık oluyorlar.
umarım birkaç sene sonra, burada başka konularınızı okumayız;
dilerim, bizler haksız çıkarız...
Sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 TL bir kenara koydum. Şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 TL katkısı olacak. Çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.O da ayda 1000 TL den fazla arabaya ödüyor. (Arabada benim de payım olacak, buraya kısa bir not düşüyorum, zira sayfalarda defalarca açıkladım)
İlk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. Çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. Çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. gelinlik, damatlık vs. bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 TL ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. Çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:
Ailelerimiz bizi okutup meslek sahibi yapmışlar? Bir çocuk meslek sahibi olana kadar ne emeklerle büyüyor.düğünümüzü de yapmak zorundalar mı? Elimiz var ayağımız var çalışıyoruz paramız var .neden hala ailelerden medet umuyoruz? şahsen biz evliliğimizde ailelerimizden hiçbir beklenti içine girmedik.ha onlar sağolsunlar karınca kararınca ellerinden geleni yaptılar, yapmasalardı da gönül koymazdım.ha istediklerimiz olmadı oldu eşyalarımızı da aldık iki düğün de yaptık. Allah sağlık versin çalıştık ödedik.çok da kasmadı bizi.bence sorun bu değil.iki insan anlaştıktan sonra maddi problemler aşılır.
Ufak tefek aksaklıklar da mutlaka olur.dört dörtlük düğün istiyorsunuz hem bol para hem bol zaman gerek.yine de mümkün olduğunca isteklerinizi gerçekleştirmeye çalışın
ohaa senin ailen bilmese bile muhakkak onun ailesi bilsin muhakkak.... belkide paraları var senin verdiğiniğ öğrenince onlarda katkı sağlayacak ne bu evde kalmış dul karı alır gibi herşeyi senden beklemek nasıl biriyle evleniyorsun kızım sen... ölç tart önce kendine asla yerinde olmak istemezdim... ama olsaydım asla senin kadar taviz vermezdim... resmen adam sana güveniyor sen ona güvenmelisin madden seni evlenince taşıyabileceğinden emin misin... hani nasıl desem çocuğun olduğunda çalışmasan aç kalırmısın
Öncelikle adı üzerinde "gizli" olarak yazılan yorumları gizli tutmak istiyorum. Ayrıca o bahsettiğiniz yorumu birebir hatırlayamadım ama hayır maalesef yanılıyorsunuz, beni rahatsız eden yorum bu değil. Eğer bunlar rahatsız etmiş olsaydı, ben burada bir savaş çıkartır, yoruma da kapatırdım konumu. Öle ufak şeylere takılmıyorum.
Ayrıca arabayı şirket üzerine alma olayını tamamen yanlış anlamışsınız. Kendi üzerine alsaydı zaten araba kendinin olurdu, değil mi? Ancak şuan şirket üzerinde ve biz evlendikten sonra kendi üzerine geçirecek. Evlendikten sonra edinilen bir mal olduğu için araba bana da ait olacak.
Burada herkes bana fikir verebilir. Bak kızım bunu yaparsan bunu bunu görebilirsin ileride diyebilir. Zaten bende bütün yazılanları tek tek okuyorum, cevap vermeye yetişemesem de hepsini kaileye alıyorum. Özellikle benimde başımdan geçti, bunları yaşadım diyenlere daha çok kulak kabartıyorum. Ama kesin konuşmak "kesinlikle bunu yaşayacaksın" demeyi doğru bulamam. sadece kendi konum için değil, hiç kimseye böyle bir yorum da yapamam. Çünkü hiç kimse gelecekten bu kadar emin olamaz. Ha ama ben özel bir insanım geleceği görebiliyorum diyen varsa, başım gözüm üstüne.
Ha bir de son olarak, nişanlım bana aşık değilmiş, ileride de beni aldatacakmış. Çok teşekkür ederim uyardığınız için, ben 2. bir kadına karşı şimdiden gardımı alayım.
Canım valla istisnadır, değildir bilemem.. Netice olarak takmışlarDamadın işi de ahım şahım bir iş değil, çocuk zengin de değil ama ailesi olsun, kendisi olsun yapmış birikimini.
Aslında benim anlatmak istediğim eğer minnoşun sözlüsü isteseydi bu zamana kadar yapabilirdi birikimini. Uzun süredir birlikteymişler.. Hiç mi düşünmedi bu günlerin geleceğini.. çikolatayı, çiçeği kıza aldırmak nedir yaiki bilezik takmışlar, onun da parasını fazlasıyla almışlar.
canım bence sen üstüne fazla yük alma,yükün daha çoğu erkekte olmalı bence, bir ailenin sorumluluğunu üstlenebilme sorumluluğunu gösterebilmeli bir erkek.ve düğününde yapmadıkların içinde kalır hep.bir de savaşarak bir şey kabul ettirmak yıpratıcı, savaşacağın değil sevişeceğin bir erkek seç bence.alimaallah ssonra vajinusmus olursun sevmediğin bir erkekle :)))) ömür boyu çekilmez valla
Valla diziyi miziyi bilmem de ben sana gerçek hayattan örnek vereyim.. Amcamın kızı yeni istendi bak nişan demiyorum, söz bile demiyorum.. İstendi ve verildi.. Bayramda gittik, tabi gördük takılanları.. Hepsini takmaya kalksa iki kolunuda doldurur . Boynunu saymıyorum bile.
Ki amcam, yengem asla şunu yap bunu yap diye isteyecek insan değillerdir. Tamamiyle erkek tarafının içinden gelen.. Demekki sadece dizilerde değil suç..
Çok benzer şeyler yaşamışız. Kızma ama senin paranı utanmadan sıkılmadan alabilen bir insanın sana o parayı iade edeceğini mi sanıyorsun? Benim de öyle çok paralarım gitti, vermediler. Umarım sen alırsın. Evlenince hiç alamazsın. Sana tavsiyen nişanlı iken almaya çalış. İki çikolatayı alamayan insanlar bunlar. Senin paranı alabilecek kadar da gurursuzlar. Gururu olan insan parasız da olsa elinden geldiğince çaba gösterirdi ama nişanlısının parasını ailesine vermez, o paraya el sürmez, sen ısrar etsen de o almazdı. Bunlar normal şeyler değil çünkü. Anlıyor musun? Ben vereceklerini hiç sanmıyorum. Umarım herşey gönlünce olur. Umarım her şey senin istediğin gibi olur. Lütfen tekrar tekrar söylüyorum, gözünü aç, sadece kalbinin sesini dinleme. İlerde daha çok üzülmektense acele etme, herşeyi ölç ve tart, ondan sonra evlen. Daha çok gençsin. Bu kadar saf olma. Burda seni uyaranların bundan bir çıkarı yok, sadece senin iyiliğini düşünüyorlar, ben de dahil....Umarım benim yaptığım hataları yapmazsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?