Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

Ailelerimiz bizi okutup meslek sahibi yapmışlar? Bir çocuk meslek sahibi olana kadar ne emeklerle büyüyor.düğünümüzü de yapmak zorundalar mı? Elimiz var ayağımız var çalışıyoruz paramız var .neden hala ailelerden medet umuyoruz? şahsen biz evliliğimizde ailelerimizden hiçbir beklenti içine girmedik.ha onlar sağolsunlar karınca kararınca ellerinden geleni yaptılar, yapmasalardı da gönül koymazdım.ha istediklerimiz olmadı oldu eşyalarımızı da aldık iki düğün de yaptık. Allah sağlık versin çalıştık ödedik.çok da kasmadı bizi.bence sorun bu değil.iki insan anlaştıktan sonra maddi problemler aşılır.
Ufak tefek aksaklıklar da mutlaka olur.dört dörtlük düğün istiyorsunuz hem bol para hem bol zaman gerek.yine de mümkün olduğunca isteklerinizi gerçekleştirmeye çalışın
 

vallahi gece gece çok güldüm çok yaşayın
 
Son düzenleme:



İlk mesajınızda, sizden önceki yorumlara karşı uyarmışsınız konu sahibini;
ama 2. mesajınızda, o yorum sahiplerinden farklı bir şey yazmamışsınız siz de.
39 sayfada aşağı yukarı, sizin 2. mesajınızda söylediklerinizi söylemiş insanlar zaten.

kadınlar kendi yaptıkları hataları, başkalarının yapmasını engellemeye çalışamazlar mı?
şu anda evliliklerinin devam ediyor olması, insanların şikayet hakkını ortadan kaldırıyor mu?
burada konu açmanın amacı da deneyimlerden faydalanmak değil mi?
 

şu, büyük bir gizlilik içinde yapılan olumlu yorumları merak ettim ben.
ne diyorlar arkadaşlar;
"boşver, takma kafana, cebinde sana karşı akrep olan sözlüne, git bir 24.000 TL daha harca", böyle mi?
Bu konuda olumlu yorum nasıl yapılır? ben bilemedim.

Ayrıca (bu konuya ilişkin konuşuyorum, yoksa diğer konularda maksadını aşan ve konu sahibini zorlayan yorumlara
denk geldiğim oluyor),
bu konuda bir tane yorumun dışında, rahatsız edici ve kötü niyetli hiç yorum görmedim.
O tek yorum da, 2 cümlelik bir şeydi, "kızım sen enayi misin?" filan minvalinde bir şeylerdi.
Nedense üslup rahatsız etmişti beni.


sizin nişanlınız odun değil maalesef.
maalesef diyorum, çünkü odun diye tabir ettiğiniz erkeklerin özüne baktığınızda iyi niyetlidir,
sadece ince düşünemezler.

Örneğin, nişanlınız odun olsaydı söz senaryonuz şu şekilde olurdu;
siz: aşkım beni istemeye gelirken ne getireceksiniz?
o: bir şey mi getirmek gerekiyor, bilmem ki?
siz: aaaaa, hep ben mi söyleyeceğim? çiçek ve çikolata getirmeniz lâzım, bir kez de ben demeden akıl et.

ve, senaryonun finalinde müstakbel odun sözlü, kendi imkânları dahilinde en iyi çiçek ve çikolatayı alıp gelir.

Sizin nişanlınız ise, kendi ve ailesinin menfaatlerini aslanlar gibi savunuyor.
sözde cebinden beş kuruş para çıkartmıyor; dostlar alışverişte görsün diye, 2 bilezik takılıyor,
onun da parasını sizden alıyorlar.

Nişanlınız çok uyanık, size aşık olmadığı gün gibi ortada.
aşık insanın gözü kararır, hesap kitap yapamaz, tıpkı sizin gibi.
Nişanlınız bu işin bozulma ihtimaline karşı, arabayı evlenmeden önce ve başka bir şirket üzerine alıyor.
ailesinin taktığı bilezikleri korumak için de, 3.000 TL'nize rehin koyuyor.
o 3.000 liranın istenme amacı bu, ihtiyaç filan hikâye. Yarın bir gün nişanlılık bozulursa, 2 bilezik gitmesin diye, kendilerini garantiye aldılar.

Size ve en çok da ailenize üzüldüm.
kimi arkadaşlara çıkışmışsınız, "ben bile ne yaşayacağımı bilmiyorum, siz nerden biliyorsunuz?" minvalinde.
görünen köy kılavuz istemiyor, siz kendinize paranızla koca alıyorsunuz.
bu durum evlendikten sonra da devam edecek.
önümde çok yakın örnek var; teyzem.

erkekler aşırı güçlü kadınları, sadece hayatlarını kolaylaştırdığı için seviyorlar, bir arkadaşı sever gibi.
bu kadınlara arkalarını toplatırken, para harcadıkları başka bir kadına da aşık oluyorlar.
umarım birkaç sene sonra, burada başka konularınızı okumayız;
dilerim, bizler haksız çıkarız...
 

Valla diziyi miziyi bilmem de ben sana gerçek hayattan örnek vereyim.. Amcamın kızı yeni istendi bak nişan demiyorum, söz bile demiyorum.. İstendi ve verildi.. Bayramda gittik, tabi gördük takılanları.. Hepsini takmaya kalksa iki kolunuda doldurur . Boynunu saymıyorum bile.

Ki amcam, yengem asla şunu yap bunu yap diye isteyecek insan değillerdir. Tamamiyle erkek tarafının içinden gelen.. Demekki sadece dizilerde değil suç..
 

Bu da ististanıymış canım istemede sözde kime o kadar iki kolu dolarcasına takı takılıyor nişan olur düğün olur anlarım da.
 

Ben gerçekten böyle tip yorumlari, insanlari anlamiyorum. Nisanliniz üzerine düsmiyor, çikolatayi bile size çok görmüs ve bütün bunlari ökuz nisanlim diyip geçiyonuz, sanki yaptigi seyler yaramaz fakat sirin seylermis gibi. Siz böyle erkekleri nerden buluyorsunuz? Ve daha önemlisi, nisanlilikta böyle durumlari görerek neden halen evleniyorsunuz?
 
Bu da ististanıymış canım istemede sözde kime o kadar iki kolu dolarcasına takı takılıyor nişan olur düğün olur anlarım da.

Canım valla istisnadır, değildir bilemem.. Netice olarak takmışlar Damadın işi de ahım şahım bir iş değil, çocuk zengin de değil ama ailesi olsun, kendisi olsun yapmış birikimini.

Aslında benim anlatmak istediğim eğer minnoşun sözlüsü isteseydi bu zamana kadar yapabilirdi birikimini. Uzun süredir birlikteymişler.. Hiç mi düşünmedi bu günlerin geleceğini.. çikolatayı, çiçeği kıza aldırmak nedir ya iki bilezik takmışlar, onun da parasını fazlasıyla almışlar.
 

Çok benzer şeyler yaşamışız. Kızma ama senin paranı utanmadan sıkılmadan alabilen bir insanın sana o parayı iade edeceğini mi sanıyorsun? Benim de öyle çok paralarım gitti, vermediler. Umarım sen alırsın. Evlenince hiç alamazsın. Sana tavsiyen nişanlı iken almaya çalış. İki çikolatayı alamayan insanlar bunlar. Senin paranı alabilecek kadar da gurursuzlar. Gururu olan insan parasız da olsa elinden geldiğince çaba gösterirdi ama nişanlısının parasını ailesine vermez, o paraya el sürmez, sen ısrar etsen de o almazdı. Bunlar normal şeyler değil çünkü. Anlıyor musun? Ben vereceklerini hiç sanmıyorum. Umarım herşey gönlünce olur. Umarım her şey senin istediğin gibi olur. Lütfen tekrar tekrar söylüyorum, gözünü aç, sadece kalbinin sesini dinleme. İlerde daha çok üzülmektense acele etme, herşeyi ölç ve tart, ondan sonra evlen. Daha çok gençsin. Bu kadar saf olma. Burda seni uyaranların bundan bir çıkarı yok, sadece senin iyiliğini düşünüyorlar, ben de dahil....Umarım benim yaptığım hataları yapmazsın.
 

Öncelikle adı üzerinde "gizli" olarak yazılan yorumları gizli tutmak istiyorum. Ayrıca o bahsettiğiniz yorumu birebir hatırlayamadım ama hayır maalesef yanılıyorsunuz, beni rahatsız eden yorum bu değil. Eğer bunlar rahatsız etmiş olsaydı, ben burada bir savaş çıkartır, yoruma da kapatırdım konumu. Öle ufak şeylere takılmıyorum.
Ayrıca arabayı şirket üzerine alma olayını tamamen yanlış anlamışsınız. Kendi üzerine alsaydı zaten araba kendinin olurdu, değil mi? Ancak şuan şirket üzerinde ve biz evlendikten sonra kendi üzerine geçirecek. Evlendikten sonra edinilen bir mal olduğu için araba bana da ait olacak.
Burada herkes bana fikir verebilir. Bak kızım bunu yaparsan bunu bunu görebilirsin ileride diyebilir. Zaten bende bütün yazılanları tek tek okuyorum, cevap vermeye yetişemesem de hepsini kaileye alıyorum. Özellikle benimde başımdan geçti, bunları yaşadım diyenlere daha çok kulak kabartıyorum. Ama kesin konuşmak "kesinlikle bunu yaşayacaksın" demeyi doğru bulamam. sadece kendi konum için değil, hiç kimseye böyle bir yorum da yapamam. Çünkü hiç kimse gelecekten bu kadar emin olamaz. Ha ama ben özel bir insanım geleceği görebiliyorum diyen varsa, başım gözüm üstüne.
Ha bir de son olarak, nişanlım bana aşık değilmiş, ileride de beni aldatacakmış. Çok teşekkür ederim uyardığınız için, ben 2. bir kadına karşı şimdiden gardımı alayım.
 

ohaa senin ailen bilmese bile muhakkak onun ailesi bilsin muhakkak.... belkide paraları var senin verdiğiniğ öğrenince onlarda katkı sağlayacak ne bu evde kalmış dul karı alır gibi herşeyi senden beklemek nasıl biriyle evleniyorsun kızım sen... ölç tart önce kendine asla yerinde olmak istemezdim... ama olsaydım asla senin kadar taviz vermezdim... resmen adam sana güveniyor sen ona güvenmelisin madden seni evlenince taşıyabileceğinden emin misin... hani nasıl desem çocuğun olduğunda çalışmasan aç kalırmısın
 

Açıkçası bende kendi aileme kıyamıyorum, ama onun ailesine azıcık kıyasım geliyor Tabi tüm bunlara rağmen, zaten işin büyük yükünü yine biz kaldırıcaz. Aileler bi düğün salonu masrafını ödeyecek bir de altın takacak. Düğün salonu işini de kendileri teklif ettiler. Bize kalsa söyleyemezdik herhalde.
"Allah sağlık versin" aslında ne kadar da doğru bir noktaya parmak bastınız. Herşeyden önemlisi bu. Ama hani bir laf vardır ya, "kişinin neresi acırsa, canı oradadır" Bizimkisi de o işte..
 

Belki kendi aileme de açıklayabilirim, hele bi o dönem gelsin de. Yüz yüze konuşmak gerek, malum ben gurbetteyim.
Para konusunda sorumsuz değildir. devlette çalışıyoruz, maddi açıdan bir sıkıntı yaşamayız sanıyorum. (çok ekstrem bir olay olmadıkça Allah korusun)
 


Kaç sefer ayni laflari tekrarliyorsun, evlendikten sonra araba benim olacak diye. Siz nasil bu kadar emin olabiliyorsunuzki? Nereden biliyorsunuz ilerde o arabayi kendi adina yapacagini?

Ki konu bu degil, olmamali. Asil konu, damat adayin bir arabayi, dügünden, seni mutlu etmekten daha önemli buldugunu. Sana çiçek çikolatayi bile çok görüyor, istedigin gelinligini bile almak istemiyor, gönlunu almak istiyor. Böyle bir erkekten sözün üzerinde duracagini cidden bekliyormusun? Yahu sözunde takilan altinlari bile kendi parasiyla almadi!

Siz bu arada kücümsiyebilirsiniz, sevgilin size çok asik oldugunu düsünebilirsiniz fakat disardan yaptiklarina baktiginda çok asik olan biri olarak görünmüyor maalesef.
 

Helal olsun o zaman ne diyelim. Zaten başlı başına fiyasko o olay çiçeği çikolatayı ortak birikmişten almak.
 

aman Allah korusun
İçimde birşey kalsın istemiyorum. Yıllar geçince o günlere geri dönebilir miyiz tekrar? Evim şahane programında, evlenirken gelinlik giymediği için, bunun üzüntüsünü yaşayan, anlatırken ağlayan kadını izlediğimde bir kez daha anladım ki. İnsan yaşamak istediği hiçbir şeyi ertelememeli. Evet, program sonunda kadına gelinlik hediye ettiler giydirdiler, kadında mutlu oldu görünürde. Ama hiç bir şey zamanında yaşamak kadar özel değildir.
Bense hep savaşıyorum düğünüm için. Zamanla ikna ediyorum, ama biryerlerde yıpranıyorum. Zaman zaman da patlıyor işte. Bu olayların çok üzerine gidiyor, kendimi üzüyorum gereksiz yere.
Kim yorum yapmıştı bana? Bırakta erkek düşünsün biraz demişti. Çok ta herşeye kafa yormaya gerek yok. Ben artık bu prensipteyim. Amaaaan çal sazı oyna zamanı gelince herşey olur nasılsa.
 
aynısını ben de yaptım hatta dugun borcu ıkıye bölündü benım tarafımı babam ödedı oglan tarafını ben ödedım zinetlerı sattım delı gıbı sevıyodum kıymet bılır dedım oyle olmadı sonra bankamatıgıme el konuldu sonra cesıtlı süslü laflarla 6 yılda 10 kere kredı cekmeye ıkna edıldım yıne bılınmedı yıne bılınmedı ben babamdan aldım parayı o kumarbaz babasına verdı hala öfkem gecmıyo sonc 8 yıllık evlılıgım bıttı.en sonki kazıgı 8 mılyar kredı ödemek ıcın grasıyorum. demem o ki kıymet bilinmez hele alısırsa daha cognu ıster ve senın yaptıgın fedakarlık olmaz onlarında gözunde mecburıyet olr sonrada parayı kucumserler ben sana sadece maddi yönden acı cektırdım derler ahhh o erkeklerr
 

İstisnaymış diyen arkadaşa katılıyorum. Zengin bir aileymiş takmış, ne kadar güzel. Allah daha çok versin.
 

Tabi düğünden önce alıcam zaten. Ocak 15inde hatta. Çünkü ekstra bir para yatırılıyor, ordan verecek. Tabi ki bende onu düşündüm. Veririm deyip vermemek var. Düğünden önce para tamamlanmış olsun dedim. doğru söylemişsiniz, yine de tetikte olucam
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…