Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

Kulağıma küpe ettim, teşekkürler arkadaşım deneyimini paylaştığın için.

bahsettiğim yorumdan siz değil, ben rahatsız oldum, sanırım iyi okumadınız yazımı.

arabayı şirket üzerine almanın nesini yanlış anlamışım?
1- araba evlenmeden önce alındı mı? evet.
2- başka bir şirket üzerine alındı mı? evet.

eeeee, ben sizin anlattığınız bu iki noktayı dillendirdim, neyi yanlış anlamışım?
geleceği görme yeteneğiniz olmadığını söylüyorsunuz, arabanın sizin de üzerine geçeceğinizden adınız gibi eminsiniz!

bunu yaşadım diyenlere kulak kabartıyormuşsunuz;
size teyzemin başından geçtiğini söylüyorum. evi teyzem geçindirirdi, eniştem de maaşını kendi ailesine ve sevgililerine yedirirdi.
teyzeme 5 kuruş harcamak zor gelirken, sevgilileri ile 5 yıldızlı tatil köylerine giderdi.

Siz konunuzu açtınız, buradan nasıl göründüğü de bize kalmış;
ben aşık bir kadın ve mantık evliliği yapan bir adam görüyorum.
üstelik bu adam gereğinden fazla uyanık, kolay gelsin size ne diyeyim.

Bir arkadaş demişti ki, sana yorum yazanları iyi araştır. Biraz kızdırdı belki birilerini ama çok doğru bir noktaya parmak bastı.
Ben artık bana yorum yapanların; yaptığı diğer yorumlardaki uslubuna, açtığı konulara bakıyorum.
Sana da kolay gelsin, kal sağlıcakla...

konu ben değilim, sizsiniz.
doğruları duymaktan hoşlanmıyor olmalısınız ki, başka boyuta geçmek istediniz.

çok doğru bir noktaya parmak bastığımı biliyorsunuz, bu yüzden canınız acıdı değil mi?
ama ben sizin ve en çok aileniz için üzüldüğümü söylerken gerçekten samimiydim.
nişanlınızın size aşık olmadığını içten içe hissetmişsiniz, ama bunu kabul etmek istememişsiniz.
şimdi daha da üzüldüm.

çok fazla yorum yapılmış konuya..Yorum yapmaktan vazgeçecektim ama yaşadıklarım aklıma geldi...eşimle ben de severek evlendik...Düğün borcunu ikimiz ödedik...Lakin bunu kabul etmemdeki sebep ailesinin maddi durumunun kötü olması...

Evet insan başta maddiyat önemli değil diyor. İkimizde çalışıyor öder gideriz diyor..Öyle de oluyor zaten..Yaklaşık 15 aydır borç ödüyoruz ve bir on beş ay daha ödeyeceğiz...İnsana borç koymuyor belki ama benimle yaşıt olup evlenen akranlarımın yanına gidince içim burkuluyor...Haddinden fazla yük yüklenmek canımı acıtıyor...Onlar borçsuz aile desteği ile düğün yaparken ya da erkek evi düğün yaparken biizim herşeyimizi borçla harçla yapıp eksik kalan bir sürü şey insana acı veriyor...

Demem o ki başta dert etmezsin ama inşallah sonra benim gibi canın acımaz....

İyi niyetle, bi fikir vermek için yorum yapmışsın, iyi ki de yaptın, saol canım.
Benim canım şimdiden acıyor, konu açmamda ki sebepte bu zaten. İçime sinmiyor. O yüzden şimdiden yapabileceklerimi düşünüyorum. İş işten geçmeden neler yapabilirim diye.

Konu nerelere gelmiş.En son herkesten alacagımı aldım tavsıyeler dogrultusunda haraket edecegım dedı minnoş ki ilk adımı da atmış nişanlısına karşı.Ters köşeye yatırmış şaşırtmış.Eskisi gibi değilim olmayacağım da demiş.Daha üzerine gitmeye gerek yok..Hee ben hala malesef aynı fikirdeyim nişanlısının ailesi konusunda ama en azından artık kendi isteklerini daha diretebilen bir gelin karşısında.Bu iyi.Bundan sonrasını kendi de dediği gibi zaman gösterecek.

Hay ağzına sağlık Burada yazılan çok fikre katılıyorum ama senin dediğini aynen uyguluyorum bundan sonra canım...
Düşün düşün kafayı ye.. nereye kadar? artık zamana bıraktım, hiçbir şeyin hesabını yapmıyorum. Ben o biriktirdiğim parayı aynen tamamlıyorum. Sonra koyuyorum bir köşeye.
Ocak ayından sonra da tabağımı çatalımı kaşığımı, sırtımı gere gere çeyizimi tamamlıyorum. Düğünmüş, gelinlikmiş... Amaaan hepsi olur zamanla, olmazsa seneye olur yaa dert mi sanki?

Minnoş ben kız tarafı olarak parasal konulardaki sorularının yanıtlarını aldığını düşünerek sana şunları sormak istiyorum;

Nişanlın ile uzun süredir birliktesin.Senin isteklerine ne kadar önem verir?Sen ona desen ki :"Bu haftasonu sık yapmadığımız birşey yapalım gel deniz manzaralı bir yerde balık yiyelim"Ne der?

"Ne gerek var o kadar para harcamaya balık ekmek alıp denize karşı bir bankta yesek aynı şey."Der mi?

Sende "Ama ben şık bir yerde yemek istiyorum bende para var sorun etme" Der misin?

Nişanlın o zaman bunu kabul eder mi?

Yada sana "Ne gerek var para ha senin ha benim param bence gereksiz masraf "Derse.....Sen kabul edip vazgeçer misin?Yoksa onu ikna etmek için uğraşır mısın?Ve o sonunda ikna olur mu?

Bu soruları sormakta ki amacım sen evliliğinde yapmak istediğin çoğu şey için ikna etmek zorunda mı kalacaksın?Yoksa senin makul isteklerin hemen karşılanacak mı?Bunu anlamaya çalışıyorum:44:

Son düzenleme:

bende aynı nısanlıyık kara kara dusunuyorum aılesının durumu ıyı ama bırsey yaptıkları yok cımrıler bız yapacagız nasıl yapacaksak nasıl olsa gelın calsııyor dıyor lar ya resmenn

Canım ya sen neden üzülüyorsun ki? Biz de öyle sadece ikimiz yaptık düğünü ve ben bunun çok doğru olduğunu düşünüyorum. Bazen biri geliyor işte salon tutuldu falan. Diyorum ne kadar ödediniz, bilmem annemler ilgileniyor. Bu bana komik geliyor. Beni hiç de incitmiyor. Tamamen senin emeğin olan bir ev kurmak eksiğiyle gediği ile sana ait olan bir yuvan var mı var. En güzeli bu.

Ben bir şeyi merak ettim. Düğün salonu masraflarını aileler çekince işin büyük yükü hangi kısım? Valla benim salon masraflarım mobilya masraflarımla aynıydı. Siz mobilyalar da var almayacağız diyorsunuz.

Bir de nişanlınıza pronoviasa vakkoya falan götürün bir. Ordaki gelinliklerden deneyin. Fiyatı en son öğrensin ama. Sonra da 2500 liraya laf etmemesi gerektiğini öğrenir. O arabaya bu gelinlik yakışır dersiniz.

canım bızde soz nısan bır oldu ama ıstanbuldayız nısanlım ben ve otobusle sınopa gewldık allahtan nısanlım yuzuklerı almıs yuzuklerı takıldı gıdıldı . yemeklerı bız karsıladık tatıları yıyeceklerı hersey bızdendı . hersyeı ellerımle hızmet ettım . barı bır allah razı olsun de tşk et onuda yapmadılar yedıler ıctıler gezemeye gleır gıbı bır takı bıle takmadan gıttıler . ayıp yanı sonra da bır gelın evıne zıyarete gelındemı gelmedıler bayramdada gelmedıler 9. aya gırıyoruz nısanlımla nıkah gunu almak ıcın rıza beklıyoruz anlyamıyorum zaten herseyı bız karsılayacagız neyı beklıyoruz artık nısanlıma da delı oluyoruz bıraz kızsam aıleme laf soylettırmem dıyor hakaret etmıyorum kı konus gun alalım dıyorum . delırmıs yahu bunlar bır de durumları olmasa neyse cımrılıkten yardım etmıyorlar nısanlımda bırsey yaptıgı yok . süt cocugu gıbı offf offf bende kararsızım bana da akıl ve r:)

canı benım nısanlımın aılesı hıc bırseye karısmıyor durumumuz kaldıramadıgı ıcın duugun yapaamaycagız nıkah yapacagız devaetlılerı cagıracagız gelınlık davetıye vs. esyalarıda herseyı de bız alıyoruz bır evlerı var ıcınde kıracı var . cımrı olduklarındna cıkarttıp da bızı koymuyorlar ıcıne nısanlım da . kıra ödemeye korkuyo resmen bır eve yerleşemedık esyaları koup nıkahımızı yapıp evlenbılırdık 9 aydır onların keyıflerını beklıyoruz hadı bakalım benım sut kuzusu nıosanlım acılırsa evlenecegız .

düğününü kendin yaptın ama havaya giren kim acaba :44::44:

cidden bi hava tuttursan aydın havası olur yani.

sen alın terini al nişanlının ailesinin ellerine altın tepside sun. kıymet bilinmez daha çok isterler ilerde.

Anladım canım sorunu. Açıkçası şuana kadar benim isteyipte yapmadığı bir şey olmadı. Dışarıda yemek istediğim olmuştur arada, o da tamam demiştir, ya da kendisi teklif etmiştir. Sadece 1 konu haricinde. o da başka bir şehirdeki arkadaşımın düğününe gitmek istemiştim ama onun için de gece yola çıkması gerektiğinden götürmedi.(yolda çok kötüymiş gece gidilmezmiş, şimdi pusudaki kedi gibi bekliyorum hele bir gece gitmek zorunda kalsın o yoldan) çok üzüldüm, çok ağladım tabi. Başka zaman evine götürürüm, geç kalmadan çıkarız dedi. şimdi benden gün bekliyor. Ama ahdım var, bende senin hiç bir arkadaşının düğününe gitmiycem dedim. ve asla gitmem de... Yani şu ana kadar isteyipte yapmadığı bir o oldu.
Ama tabi düğün mevzuları haricinde. o konuya dönersek.. yok kır düğünü değil, salon düğünü olsaymış, gelinlik ucuz olsaymış, kına gecesi düğünle yapılasıymış... vs. vs vs.. orda da anlaşabildiğimiz pek bi konu yok.

Canım öyle bir durumda ben ailesine bir şey diyemem. Nişanlın kendisi ailesini harekete geçirecek. Sen ne olursa olsun dışardan ne yapabilirsin ki? İkiniz de çalışıyor musunuz? İkiniz de çalışıyorsanız kendiniz yapabilir misiniz? Kimseye eyvallahınız olmaz. Kafanız rahat eder valla.

Minnoşcuğum şimdide ablalık kontenjanımı kullanarak sana şunları sormak istiyorum;

Sen kendi isteklerinin yapılması konusunda biraz fazla mı ısrarcısın?Yapılmadığında verdiğin tepkilere bir bakalım.Çok üzülmek,çok ağlamak,pusudaki kedi gibi beklemek Bende senin hiçbir arkadaşının düğününe gitmeyeceğim ve aslada gitmem demek.

Sence adil ve ölçülü bir karşılık mı?Bana çok sert geldi.Çünkü senin için çok önemli ise o düğünde olmak başka bir çözüm üretebilirdin diye düşündüm.:44:

Ayrıca araç kullanan biri olarak bozuk yollarda gece sürüşünü bende doğru bulmuyorum.Sana farklı bir öneri de sunmuş.Bana ne dememiş.

Sizin düğününüz için evet senin hayallerin var ama nişanlında düğün masraflarını kısmaya çalışıyor.Genel olarak erkekler düğün harcamaları konusunda böyle davranıyor gibi ama istisnalar elbette vardır.

Son düzenleme:
İstisnaymış diyen arkadaşa katılıyorum. Zengin bir aileymiş takmış, ne kadar güzel. Allah daha çok versin.

Hiç te zengin değiller.. Orta halli bir aile.. emin ol damat bey senin sözlünden daha düşük maaş alıyordur..

İşte canım senin anlamak, görmek istemediğin detay bu.. Olay zenginlik değil, olay karşındakine değer vermek. Düşünceli olmak, elini taşın altına koyup kendi üzerine düşeni yapmak..

Ailen bu kararını bilse emin ol çok üzülür..

Arabada nasıl payın oluyor anlamadım.zira evlenmeden önce alınacakmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…