aynısını ben de yaptım hatta dugun borcu ıkıye bölündü benım tarafımı babam ödedı oglan tarafını ben ödedım zinetlerı sattım delı gıbı sevıyodum kıymet bılır dedım oyle olmadı sonra bankamatıgıme el konuldu sonra cesıtlı süslü laflarla 6 yılda 10 kere kredı cekmeye ıkna edıldım yıne bılınmedı yıne bılınmedı ben babamdan aldım parayı o kumarbaz babasına verdı hala öfkem gecmıyo sonc 8 yıllık evlılıgım bıttı.en sonki kazıgı 8 mılyar kredı ödemek ıcın grasıyorum. demem o ki kıymet bilinmez hele alısırsa daha cognu ıster ve senın yaptıgın fedakarlık olmaz onlarında gözunde mecburıyet olr sonrada parayı kucumserler ben sana sadece maddi yönden acı cektırdım derler ahhh o erkeklerr
Öncelikle adı üzerinde "gizli" olarak yazılan yorumları gizli tutmak istiyorum. Ayrıca o bahsettiğiniz yorumu birebir hatırlayamadım ama hayır maalesef yanılıyorsunuz, beni rahatsız eden yorum bu değil. Eğer bunlar rahatsız etmiş olsaydı, ben burada bir savaş çıkartır, yoruma da kapatırdım konumu. Öle ufak şeylere takılmıyorum.
Ayrıca arabayı şirket üzerine alma olayını tamamen yanlış anlamışsınız. Kendi üzerine alsaydı zaten araba kendinin olurdu, değil mi? Ancak şuan şirket üzerinde ve biz evlendikten sonra kendi üzerine geçirecek. Evlendikten sonra edinilen bir mal olduğu için araba bana da ait olacak.
Burada herkes bana fikir verebilir. Bak kızım bunu yaparsan bunu bunu görebilirsin ileride diyebilir. Zaten bende bütün yazılanları tek tek okuyorum, cevap vermeye yetişemesem de hepsini kaileye alıyorum. Özellikle benimde başımdan geçti, bunları yaşadım diyenlere daha çok kulak kabartıyorum. Ama kesin konuşmak "kesinlikle bunu yaşayacaksın" demeyi doğru bulamam. sadece kendi konum için değil, hiç kimseye böyle bir yorum da yapamam. Çünkü hiç kimse gelecekten bu kadar emin olamaz. Ha ama ben özel bir insanım geleceği görebiliyorum diyen varsa, başım gözüm üstüne.
Ha bir de son olarak, nişanlım bana aşık değilmiş, ileride de beni aldatacakmış. Çok teşekkür ederim uyardığınız için, ben 2. bir kadına karşı şimdiden gardımı alayım.
bahsettiğim yorumdan siz değil, ben rahatsız oldum, sanırım iyi okumadınız yazımı.
arabayı şirket üzerine almanın nesini yanlış anlamışım?
1- araba evlenmeden önce alındı mı? evet.
2- başka bir şirket üzerine alındı mı? evet.
eeeee, ben sizin anlattığınız bu iki noktayı dillendirdim, neyi yanlış anlamışım?
geleceği görme yeteneğiniz olmadığını söylüyorsunuz, arabanın sizin de üzerine geçeceğinizden adınız gibi eminsiniz!
bunu yaşadım diyenlere kulak kabartıyormuşsunuz;
size teyzemin başından geçtiğini söylüyorum. evi teyzem geçindirirdi, eniştem de maaşını kendi ailesine ve sevgililerine yedirirdi.
teyzeme 5 kuruş harcamak zor gelirken, sevgilileri ile 5 yıldızlı tatil köylerine giderdi.
Siz konunuzu açtınız, buradan nasıl göründüğü de bize kalmış;
ben aşık bir kadın ve mantık evliliği yapan bir adam görüyorum.
üstelik bu adam gereğinden fazla uyanık, kolay gelsin size ne diyeyim.
Bir arkadaş demişti ki, sana yorum yazanları iyi araştır. Biraz kızdırdı belki birilerini ama çok doğru bir noktaya parmak bastı.
Ben artık bana yorum yapanların; yaptığı diğer yorumlardaki uslubuna, açtığı konulara bakıyorum.
Sana da kolay gelsin, kal sağlıcakla...
çok fazla yorum yapılmış konuya..Yorum yapmaktan vazgeçecektim ama yaşadıklarım aklıma geldi...eşimle ben de severek evlendik...Düğün borcunu ikimiz ödedik...Lakin bunu kabul etmemdeki sebep ailesinin maddi durumunun kötü olması...
Evet insan başta maddiyat önemli değil diyor. İkimizde çalışıyor öder gideriz diyor..Öyle de oluyor zaten..Yaklaşık 15 aydır borç ödüyoruz ve bir on beş ay daha ödeyeceğiz...İnsana borç koymuyor belki ama benimle yaşıt olup evlenen akranlarımın yanına gidince içim burkuluyor...Haddinden fazla yük yüklenmek canımı acıtıyor...Onlar borçsuz aile desteği ile düğün yaparken ya da erkek evi düğün yaparken biizim herşeyimizi borçla harçla yapıp eksik kalan bir sürü şey insana acı veriyor...
Demem o ki başta dert etmezsin ama inşallah sonra benim gibi canın acımaz....
Benimkside evlenmeden önce araba aldi ve simdi her ay o arabayi ödüyoruz. Bende ilk baslarda karsiydim acikcasi, kafayi yedim resmen hesab konusunda, sora annem bana dediki, bosver sen, evin erkegi o! O düsünsün nasil geciniyorsunuz! O gün bugündür cok rahatim. Dügün icin bide kredi cektik, simdi hem arabayi hemde krediyi ödüyoruz. Ay so unu zor getiriyoruz ama umrumda degil o düsünsün!
Sende takma kafana! Gerci ailesine 3000 lira vermesini biraz sacma buldum, 3000 liralik altinmi alicaklar yani! Umarim iyi taki gelir dügünde ama unutmaki canim herseyin basi saglik! Eliniz ayaginiz tutuyor calisiyorsunuz.. Keyfini cikar, arabayla biraz tur at:) kendine güzel seyler al! Birak kocan olacak adam düsünsün,
çok fazla yorum yapılmış konuya..Yorum yapmaktan vazgeçecektim ama yaşadıklarım aklıma geldi...eşimle ben de severek evlendik...Düğün borcunu ikimiz ödedik...Lakin bunu kabul etmemdeki sebep ailesinin maddi durumunun kötü olması...
Evet insan başta maddiyat önemli değil diyor. İkimizde çalışıyor öder gideriz diyor..Öyle de oluyor zaten..Yaklaşık 15 aydır borç ödüyoruz ve bir on beş ay daha ödeyeceğiz...İnsana borç koymuyor belki ama benimle yaşıt olup evlenen akranlarımın yanına gidince içim burkuluyor...Haddinden fazla yük yüklenmek canımı acıtıyor...Onlar borçsuz aile desteği ile düğün yaparken ya da erkek evi düğün yaparken biizim herşeyimizi borçla harçla yapıp eksik kalan bir sürü şey insana acı veriyor...
Açıkçası bende kendi aileme kıyamıyorum, ama onun ailesine azıcık kıyasım geliyorTabi tüm bunlara rağmen, zaten işin büyük yükünü yine biz kaldırıcaz. Aileler bi düğün salonu masrafını ödeyecek bir de altın takacak. Düğün salonu işini de kendileri teklif ettiler. Bize kalsa söyleyemezdik herhalde.
"Allah sağlık versin" aslında ne kadar da doğru bir noktaya parmak bastınız. Herşeyden önemlisi bu. Ama hani bir laf vardır ya, "kişinin neresi acırsa, canı oradadır" Bizimkisi de o işte..
Merhaba canım. Demek sende bendensinçiçek çikolatayı, bizde kız isteme de olduğu için getirdiler. (yani ben aldım tabi)
Normalde de sözde bir şey takılmaz zaten. biz nişan yapmadığımızdan bize sözde taktılar.
Acaba biz dizilerdeki adamları fazla mı izledik? Gerçek hayatta bi odunla karşılaşınca afalladık tabi
Canım ya sen neden üzülüyorsun ki? Biz de öyle sadece ikimiz yaptık düğünü ve ben bunun çok doğru olduğunu düşünüyorum. Bazen biri geliyor işte salon tutuldu falan. Diyorum ne kadar ödediniz, bilmem annemler ilgileniyor. Bu bana komik geliyor. Beni hiç de incitmiyor. Tamamen senin emeğin olan bir ev kurmak eksiğiyle gediği ile sana ait olan bir yuvan var mı var. En güzeli bu.
Minnoş ben kız tarafı olarakparasal konulardaki sorularının yanıtlarını aldığını düşünerek sana şunları sormak istiyorum;
Nişanlın ile uzun süredir birliktesin.Senin isteklerine ne kadar önem verir?Sen ona desen ki :"Bu haftasonu sık yapmadığımız birşey yapalım gel deniz manzaralı bir yerde balık yiyelim"Ne der?
"Ne gerek var o kadar para harcamaya balık ekmek alıp denize karşı bir bankta yesek aynı şey."Der mi?
Sende "Ama ben şık bir yerde yemek istiyorum bende para var sorun etme" Der misin?
Nişanlın o zaman bunu kabul eder mi?
Yada sana "Ne gerek var para ha senin ha benim param bence gereksiz masraf "Derse.....Sen kabul edip vazgeçer misin?Yoksa onu ikna etmek için uğraşır mısın?Ve o sonunda ikna olur mu?
Bu soruları sormakta ki amacım sen evliliğinde yapmak istediğin çoğu şey için ikna etmek zorunda mı kalacaksın?Yoksa senin makul isteklerin hemen karşılanacak mı?Bunu anlamaya çalışıyorum:44:
canı benım nısanlımın aılesı hıc bırseye karısmıyor durumumuz kaldıramadıgı ıcın duugun yapaamaycagız nıkah yapacagız devaetlılerı cagıracagız gelınlık davetıye vs. esyalarıda herseyı de bız alıyoruz bır evlerı var ıcınde kıracı var . cımrı olduklarındna cıkarttıp da bızı koymuyorlar ıcıne nısanlım da . kıra ödemeye korkuyo resmen bır eve yerleşemedık esyaları koup nıkahımızı yapıp evlenbılırdık 9 aydır onların keyıflerını beklıyoruz hadı bakalım benım sut kuzusu nıosanlım acılırsa evlenecegız .
Anladım canım sorunu. Açıkçası şuana kadar benim isteyipte yapmadığı bir şey olmadı. Dışarıda yemek istediğim olmuştur arada, o da tamam demiştir, ya da kendisi teklif etmiştir. Sadece 1 konu haricinde. o da başka bir şehirdeki arkadaşımın düğününe gitmek istemiştim ama onun için de gece yola çıkması gerektiğinden götürmedi.(yolda çok kötüymiş gece gidilmezmiş, şimdi pusudaki kedi gibi bekliyorum hele bir gece gitmek zorunda kalsın o yoldan) çok üzüldüm, çok ağladım tabi. Başka zaman evine götürürüm, geç kalmadan çıkarız dedi. şimdi benden gün bekliyor. Ama ahdım var, bende senin hiç bir arkadaşının düğününe gitmiycem dedim. ve asla gitmem de... Yani şu ana kadar isteyipte yapmadığı bir o oldu.
Ama tabi düğün mevzuları haricinde. o konuya dönersek.. yok kır düğünü değil, salon düğünü olsaymış, gelinlik ucuz olsaymış, kına gecesi düğünle yapılasıymış... vs. vs vs.. orda da anlaşabildiğimiz pek bi konu yok.
İstisnaymış diyen arkadaşa katılıyorum. Zengin bir aileymiş takmış, ne kadar güzel. Allah daha çok versin.
Arabada nasıl payın oluyor anlamadım.zira evlenmeden önce alınacakmışSizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 TL bir kenara koydum. Şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 TL katkısı olacak. Çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.O da ayda 1000 TL den fazla arabaya ödüyor. (Arabada benim de payım olacak, buraya kısa bir not düşüyorum, zira sayfalarda defalarca açıkladım)
İlk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. Çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. Çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. gelinlik, damatlık vs. bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 TL ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. Çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?