Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

Ayrıca çok yanlış yapmışsın.evliliğine 25 gün kalan bi kız olarak söylüyorum bunu.benim 2300 lira maaşım var nişanlımla 6 aydır resmi nikahımız var ona rağmen herşeyde ben elimi cebime asla atmam.adama bak yaa.nişanlısından bekleyeceğine ailesinden beklesin.ayrıca hiç bi gün bu yaptıklarının lafı olmaz.yaptıkça verdikçe değersizleşir çünkü paran

Aynen katılıyorum.. hatta kardeşin varsa okuyan yada bi kaç seneye evlilik yaşına gelecek,de ki 10 binini kardeşim için kullanılsın diye verdim aileme.bakalım ne diyecek?elin oğluna veren kardeşine de verir bakalım tepkisi ne olur

Ayy cidden çok hoşuma gitti "o arabaya bu gelinlik yakışır"
açıkçası salonları gezmedim daha, onun memleketindeki pahalı bişi olmaz, ilçe zaten. ben kır düğünü yapıcam ama yemeksiz düşünüyorum. sanıyorum mobilyaları geçmez düğün.
yani işte.. zaten bende illa bu olsun demedim. öle katalogtan bakıyorum daha

kız bende akıl olsa, ben kendime kullanıcam zaten, Allah seni emi
yalnız anlamadım gün almak için neden ailesini bekliyorsunuz? siz gün belirlediniz mi, veya şu ayda yapıcaz dediniz mi?

Ben birşeyi anlamadım ya :26:

Şimdi siz bu durumdan memnunsunuz olabilir diyorsunuz sıkıntı yok diyorsunuz, e o zaman neden hala konu devam ediyor?

Yani sizin yerinize bize mi battı o 3 bin 5 bin anlamadım ben

Dağılalım arkadaşlar bayan memnunmuş neyi tartışıyoruz

Daha ortada söz nişan yokken bunları takan, düğünde kim bilir neler takar, vay anasını
Olay değer vermek değilde, etrafa gösteriş yapmaktır belkide. Bildiğim bir ilde, sırf gösteriş için kızın çeyizinin misafrilere serildiğini, cenazelerde 2 kıyafet değiştirdiklerini, ve sözünü kınasını bilmem ama düğünde kızları kuyumcu dükkanına çevirdiklerini bilirim. (ilin adını, kimseyi rencide etmemek adına vermedim)
yani; olaya nerden bakmak isterseniz oradan bakabilirsiniz. olayları herkes görmek istediği yerden görmekte özgürdür.
Siz benim müstakbel ailemin bana değer vermediğini görürsünüz, bense o arkadaşınızın ailesinin gösteriş meraklısı olduğunu...
Yine de görüşünüze saygı duyarım...

Son düzenleme:

öle diyorsan öledir ablacım, tamam biraz daha yumuşuycam bu konuda
Ama en azından ilk düğüne gitmeyeyim, sonrakine gideyim bari

Zaten hiç kimse burda dügünü, gelinligi yani sadece maddiyati konusmuyor. Yorum yazanlar altindaki mesaji göstermek istiyorlar, nisanlinan sana açikça deger vermedigini ve asik olmadigini göstermek istiyorlar.

Yoksa dügün her zaman yapilir, gelinlik her zaman alinir fakat önemli olan evlendigin kisinin sana deger vermesi, ona güvenmen, onun ile gerçekten bir ömur boyu beraber olabilmen ve eger nisanlin yaptiklarina bakarsak, bunlarin hiçbir pek olacagi yok.

Simdiye kadarda benim hiç bir yorumuma tepki vermedin. Daha çok ilimli, nisanlini tam suçlu olarak görmüyen yorumlara tepki veriyorsunuz ama olsun, ben yine duramiyorum ve fikrimi veriyorum.

Aile arasında yapılan bir isteme töreninde gösteriş olacağını sanmam.. Ki zaten bizim oralarda zaten evlenen kızlara çokça altın yapılır. Aman neyse işte..

Arnavutları mı diyorsun acaba Onlar da öyle düğünlerde falan çok kıyafet değiştirirler.. Gerçi ben de boşnağım. Bizim de adetlerimiz ağırdır, çok ta benzerler.. Kız kına gecesinde bir sürü kıyafet değiştirir.. Boşnak şalvarı falan meşurdur..

Ama yanıldığın bir nokta var ki, kıyafet mevzuları, kızın çeyizini sermek falan gösteriş değil, İstanbul gibi büyük şehirlerde unutulmaya yüz tutmuş adetlerdir.. Bizim oralarda yaparsan değil, yapmazsan ayıplıyorlar.

Aslında bunlar çok önemli, çok güzel şeyler.. Adetlerimiz kültürümüzün çok önemli bir parçası.. Gençler olarak bunlara burun kıvırmamamız gerekiyor.. Yoksa geleneklerimiz, kültürümüz yaşlılarımızla kaybolur gider. Kına gecelerinin yerini bekarlığa veda partileri almaya başladı bile

Canım haklısın, tabiki herkes istediği yerden görmekte özgürdür.. Ama 40 küsür sayfalık konuda herkes benimle aşağı yukarı aynı fikirdeyse, benim söylediklerimde gerçeklik payı oldukça yüksek demektir.

Son düzenleme:
ya, madem nişanlınız ve ailesinin bu yaptıkları çok normal neden foruma konu açıcak kadar rahatsız oldunuz?

cidden yorum yapan arkadaşların iyi niyetine üzülüyorum, kadınların yüzde yüz sinir olacağı davranışlarda bulunan bir sevgili ya da eşle ilgili konu açılıyor, sonra kadınlar ister istemez tepkili yorumlar yapınca savunmaya geçiliyor ve yorumcular kötümser, insanlarda iyilik göremeyen, konu sahibini sevdiğinden ille de ayırmak isteyen insan durumuna düşüyor.

kadın erkek ilişkilerine güya modern yaklaşım getiren "ne var canım önemli olan istenen şeyin alınması kimin aldığı önemli değil" "canım ne olcak alt tarafı eski bir gelenek" gibi laflar tamamen demogojidir. erkek para harcamadığı kadına değer vermez, değer vermediği kadına para harcamaz. çok bir şey de demeyeceğim bu konuda başka, çünkü söylenebilecek herşey söylenmiş, güzel yorumlar yeterince yapılmış öğütler verilmiş.

sadece şunu söyleyeceğim ben konu sahibinin de (bu kesinlikle suçlama değil gözlemlediğimi söylüyorum) narin, çok inceleyen, jestlere önem veren biri olmadığını düşünüyorum. çünkü öyle olsaydı çiçek ve çikolata almayan nişanlı ona sonradan saraylar cadillaclar alsa bunu içinden atamazdı, bir türlü içine sindiremezdi. "olsun o da düğünden sonra üstüme araba yapacak" demezdi. bence konu sahibi de nişanlısı gibi gayet pragmatist bir insan ve ben anlaşamayacaklarını düşünmüyorum ilerde. allah dağına göre kar veriyor lafı cidden çok doğru.

kesinlikle katılıyorum arkadaşa söylenicek herşey söylenmiş

her yerde okuruz erkekler hatasız, kendi kendine yeten kadını sevmezler.
isterler ki kadın ona sırtını dayasın, arada ihtiyaç duysun ve erkeğine güven veren davranışlarda bulunsun.
çünkü erkek aklı basittir, basite çalışır. "karımın bana ihtiyacı yok, o halde ben bir işe yaramıyorum" diye saçma düşüncelere kapılıyorlar.
kendisini işe yaramaz ve değersiz hissettiği yerde kadını ihmal etmeye başlıyor.
erkek uğraş verdiği şeylere değer veriyor.
istisnalar vardır mutlaka ama genel geçer durum budur.

Bizde herşeyimizi kendimiz yaptık ve bundan da oldukça memnunuz
Kimsenin söz hakkı olmuyor ve kendine yetebilmek kadar güzel bir duygu yok bence
( Ha bu tek taraflı bi çaba olsa, kesinlikle kabul etmezdim. Çift taraflıysa sorun yok )

Ama sen direk acıların çocuğu moduna bağlamışsın
Nickin bile 'gariban'
Allah sağlık sıhhat vermiş, çalışma gücüne sahipsin ve alın teri ile para kazanıyorsan bence gariban değilsin

Kıyasa girersen de işin içinden çıkılmaz
Herkesin gerek aile gerekse iş bakımından kendinden daha iyi durumda olan yaşıtları vardır
Benim niye yok diye karşılaştırma yaparsan kendine edersin
Huzurlu bir yuvan ve size yetecek kadar aşın varsa, çok şükür.

Son düzenleme:
o kadar yıl düğününzü yapmak için mi biriktirdiniz o parayı...
keşke yapmasaydınız öyle birşey arkadaşlara katılıyorum, ilerde çook pişman olursun

Nıckım öylesine seçilmiş bir isim..Acıtasyon amacında değilim...Allaha şükür çalışan ve ayakları üzerinde durduğum için de şükrediyorum..Tam tersine ben ve eşim yaptığımız için birçok şeyi memnunum..Bunu kendim istedim nitekim...Hatta kendim yapmak istedim.Ben normalde erkek tarafının yapması gereken birçok şeyi reddedip haddinden fazla yük yüklendiğim için kızgınım kendime...

Kıyasladığım için değil...Olması gereken normallerin tam tersi olmasına..Ve fazla verici olduğum için içim acıyor... Verici olursun ama karşıdan fazla emek dökmek insanı yoruyor...

Düğün borcunu ikinizin ortak ödemesinden başka ekstra bir şey mi yaptınız. Bence ikiniz birlikte ödüyorsanız bu gereğinden fazlasını üzerine almak değil. Konu sahibi ekstradan para vermiş. Ben ona karşıydım. Onun dışında erkek tarafı şu kadar altın takmalı üzerine düşeni yapmalı diyenlere bile gıcık olurum. Hele hele bütün masrafların başkaları tarafından karşılandığı düğünlerde yaptığımız hiç bir şeyden pişman olmadık iyi ki yapmışız diyen arkadaşlarıma da içten içe sen mi ödedin ki parasını, bir sıkıntısını mı çektin de hiç pişman olmadık diyorsun. Bana da misal bir balayı hediye etseler ben de pişman olmam.

aynen katılıyorum.
şu U dönüşlerini yapmazlarsa iyi olur.
Minnos a ailene söyle-gizli iş yapma dedim ki bu ayrıntı ilerde çok başını ağrıtır.
pek anlamlı gelmedi kendisine.
Arabaya güvenme dedik , bu kadar verici olma dedik.
Ama o ilk yazdıklarından ve hatta konu başlığından da farklı yorumlar yapıyor.
Sonuçta bir faydamız dokunsun diye yapıyoruz yorumlarımızı .
Belirli bir yaştayız,bazı şeyleri gördük geçirdik yazılanlar bir süzgeçten geçen-belirli deneyim ve görgülerin
sonucudur...

Hımmm bu kısmı anlatmamıştın dediğim gibi
Karşılıklı güzel herşey

Geçmiş için birşey yapamazsın
Düşünüp te kendini üzme ama ders alabilirsin
Bundan sonra bari tek taraflı emek verme hiç birşeye

Herşey gönlünüzce olur umarım

yakın çevrenize anlatmayın bunları,arkanızdan gülerler.. evlenmeden alınan arabada nasıl payınız olacak onuda anlayamadım?? keşke 2.planı uygulasaydınız,araba sonradan alınsa daha mantıklı olurmuş.. çikolata çiçek alacak kadar hiçmi parası yoktu nişanlınızın??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…