keşke arabayı siz alsaydınız nişanlınız da düğünü yapsaydı.
çok saçma bir çiçeğin çikolatanın lafımı olur ya onu da siz almışsınız çok ayıp.
kendinizi geri çekseniz emin olun nişanı bile atabilirler.
hele hle ailesine para göndermekle çok hata yapmışsınız.
sorun bakalım ailesi size kaç bilezik takacak.herşeyin adını düğünden önce koyun lütfen
hatta ben olsam blöf yapardım(aileme 10 bin verdim buradaki düğün masrafını karşılayacaklar ve bana takı takacaklar)derdim.
ba baklaım nişanlın senin gibi sessiz kalacak mı?
Ben bir şeyi merak ettim. Düğün salonu masraflarını aileler çekince işin büyük yükü hangi kısım? Valla benim salon masraflarım mobilya masraflarımla aynıydı. Siz mobilyalar da var almayacağız diyorsunuz.
Bir de nişanlınıza pronoviasa vakkoya falan götürün bir. Ordaki gelinliklerden deneyin. Fiyatı en son öğrensin ama. Sonra da 2500 liraya laf etmemesi gerektiğini öğrenir. O arabaya bu gelinlik yakışır dersiniz.
canım bızde soz nısan bır oldu ama ıstanbuldayız nısanlım ben ve otobusle sınopa gewldık allahtan nısanlım yuzuklerı almıs yuzuklerı takıldı gıdıldı . yemeklerı bız karsıladık tatıları yıyeceklerı hersey bızdendı . hersyeı ellerımle hızmet ettım . barı bır allah razı olsun de tşk et onuda yapmadılar yedıler ıctıler gezemeye gleır gıbı bır takı bıle takmadan gıttıler . ayıp yanı sonra da bır gelın evıne zıyarete gelındemı gelmedıler bayramdada gelmedıler 9. aya gırıyoruz nısanlımla nıkah gunu almak ıcın rıza beklıyoruz anlyamıyorum zaten herseyı bız karsılayacagız neyı beklıyoruz artık nısanlıma da delı oluyoruz bıraz kızsam aıleme laf soylettırmem dıyor hakaret etmıyorum kı konus gun alalım dıyorum . delırmıs yahu bunlar bır de durumları olmasa neyse cımrılıkten yardım etmıyorlar nısanlımda bırsey yaptıgı yok . süt cocugu gıbı offf offf bende kararsızım bana da akıl ve r:)
Hiç te zengin değiller.. Orta halli bir aile.. emin ol damat bey senin sözlünden daha düşük maaş alıyordur..
İşte canım senin anlamak, görmek istemediğin detay bu.. Olay zenginlik değil, olay karşındakine değer vermek. Düşünceli olmak, elini taşın altına koyup kendi üzerine düşeni yapmak..
Ailen bu kararını bilse emin ol çok üzülür..
Minnoşcuğum şimdide ablalık kontenjanımı kullanarak sana şunları sormak istiyorum;
Sen kendi isteklerinin yapılması konusunda biraz fazla mı ısrarcısın?Yapılmadığında verdiğin tepkilere bir bakalım.Çok üzülmek,çok ağlamak,pusudaki kedi gibi beklemekBende senin hiçbir arkadaşının düğününe gitmeyeceğim ve aslada gitmem demek.
Sence adil ve ölçülü bir karşılık mı?Bana çok sert geldi.Çünkü senin için çok önemli ise o düğünde olmak başka bir çözüm üretebilirdin diye düşündüm.:44:
Ayrıca araç kullanan biri olarak bozuk yollarda gece sürüşünü bende doğru bulmuyorum.Sana farklı bir öneri de sunmuş.Bana ne dememiş.
Sizin düğününüz için evet senin hayallerin var ama nişanlında düğün masraflarını kısmaya çalışıyor.Genel olarak erkekler düğün harcamaları konusunda böyle davranıyor gibi ama istisnalar elbette vardır.
Hay ağzına sağlıkBurada yazılan çok fikre katılıyorum ama senin dediğini aynen uyguluyorum bundan sonra canım...
Düşün düşün kafayı ye.. nereye kadar? artık zamana bıraktım, hiçbir şeyin hesabını yapmıyorum. Ben o biriktirdiğim parayı aynen tamamlıyorum. Sonra koyuyorum bir köşeye.
Ocak ayından sonra da tabağımı çatalımı kaşığımı, sırtımı gere gere çeyizimi tamamlıyorum. Düğünmüş, gelinlikmiş... Amaaan hepsi olur zamanla, olmazsa seneye olur yaa dert mi sanki?
Daha ortada söz nişan yokken bunları takan, düğünde kim bilir neler takar, vay anasını
Olay değer vermek değilde, etrafa gösteriş yapmaktır belkide. Bildiğim bir ilde, sırf gösteriş için kızın çeyizinin misafrilere serildiğini, cenazelerde 2 kıyafet değiştirdiklerini, ve sözünü kınasını bilmem ama düğünde kızları kuyumcu dükkanına çevirdiklerini bilirim. (ilin adını, kimseyi rencide etmemek adına vermedim)
yani; olaya nerden bakmak isterseniz oradan bakabilirsiniz. olayları herkes görmek istediği yerden görmekte özgürdür.
Siz benim müstakbel ailemin bana değer vermediğini görürsünüz, bense o arkadaşınızın ailesinin gösteriş meraklısı olduğunu...
Yine de görüşünüze saygı duyarım...
ya, madem nişanlınız ve ailesinin bu yaptıkları çok normal neden foruma konu açıcak kadar rahatsız oldunuz?
cidden yorum yapan arkadaşların iyi niyetine üzülüyorum, kadınların yüzde yüz sinir olacağı davranışlarda bulunan bir sevgili ya da eşle ilgili konu açılıyor, sonra kadınlar ister istemez tepkili yorumlar yapınca savunmaya geçiliyor ve yorumcular kötümser, insanlarda iyilik göremeyen, konu sahibini sevdiğinden ille de ayırmak isteyen insan durumuna düşüyor.
kadın erkek ilişkilerine güya modern yaklaşım getiren "ne var canım önemli olan istenen şeyin alınması kimin aldığı önemli değil" "canım ne olcak alt tarafı eski bir gelenek" gibi laflar tamamen demogojidir. erkek para harcamadığı kadına değer vermez, değer vermediği kadına para harcamaz. çok bir şey de demeyeceğim bu konuda başka, çünkü söylenebilecek herşey söylenmiş, güzel yorumlar yeterince yapılmış öğütler verilmiş.
sadece şunu söyleyeceğim ben konu sahibinin de (bu kesinlikle suçlama değil gözlemlediğimi söylüyorum) narin, çok inceleyen, jestlere önem veren biri olmadığını düşünüyorum. çünkü öyle olsaydı çiçek ve çikolata almayan nişanlı ona sonradan saraylar cadillaclar alsa bunu içinden atamazdı, bir türlü içine sindiremezdi. "olsun o da düğünden sonra üstüme araba yapacak" demezdi. bence konu sahibi de nişanlısı gibi gayet pragmatist bir insan ve ben anlaşamayacaklarını düşünmüyorum ilerde. allah dağına göre kar veriyor lafı cidden çok doğru.
..erkek uğraş verdiği şeylere değer veriyor...
çok fazla yorum yapılmış konuya..Yorum yapmaktan vazgeçecektim ama yaşadıklarım aklıma geldi...eşimle ben de severek evlendik...Düğün borcunu ikimiz ödedik...Lakin bunu kabul etmemdeki sebep ailesinin maddi durumunun kötü olması...
Evet insan başta maddiyat önemli değil diyor. İkimizde çalışıyor öder gideriz diyor..Öyle de oluyor zaten..Yaklaşık 15 aydır borç ödüyoruz ve bir on beş ay daha ödeyeceğiz...İnsana borç koymuyor belki ama benimle yaşıt olup evlenen akranlarımın yanına gidince içim burkuluyor...Haddinden fazla yük yüklenmek canımı acıtıyor...Onlar borçsuz aile desteği ile düğün yaparken ya da erkek evi düğün yaparken biizim herşeyimizi borçla harçla yapıp eksik kalan bir sürü şey insana acı veriyor...
Demem o ki başta dert etmezsin ama inşallah sonra benim gibi canın acımaz....
Bizde herşeyimizi kendimiz yaptık ve bundan da oldukça memnunuz
Kimsenin söz hakkı olmuyor ve kendine yetebilmek kadar güzel bir duygu yok bence
( Ha bu tek taraflı bi çaba olsa, kesinlikle kabul etmezdim. Çift taraflıysa sorun yok )
Ama sen direk acıların çocuğu moduna bağlamışsın
Nickin bile 'gariban'
Allah sağlık sıhhat vermiş, çalışma gücüne sahipsin ve alın teri ile para kazanıyorsan bence gariban değilsin
Kıyasa girersen de işin içinden çıkılmaz
Herkesin gerek aile gerekse iş bakımından kendinden daha iyi durumda olan yaşıtları vardır
Benim niye yok diye karşılaştırma yaparsan kendine edersin
Huzurlu bir yuvan ve size yetecek kadar aşın varsa, çok şükür.
Nıckım öylesine seçilmiş bir isim..Acıtasyon amacında değilim...Allaha şükür çalışan ve ayakları üzerinde durduğum için de şükrediyorum..Tam tersine ben ve eşim yaptığımız için birçok şeyi memnunum..Bunu kendim istedim nitekim...Hatta kendim yapmak istedim.Ben normalde erkek tarafının yapması gereken birçok şeyi reddedip haddinden fazla yük yüklendiğim için kızgınım kendime...
Kıyasladığım için değil...Olması gereken normallerin tam tersi olmasına..Ve fazla verici olduğum için içim acıyor... Verici olursun ama karşıdan fazla emek dökmek insanı yoruyor...
ya, madem nişanlınız ve ailesinin bu yaptıkları çok normal neden foruma konu açıcak kadar rahatsız oldunuz?
cidden yorum yapan arkadaşların iyi niyetine üzülüyorum, kadınların yüzde yüz sinir olacağı davranışlarda bulunan bir sevgili ya da eşle ilgili konu açılıyor, sonra kadınlar ister istemez tepkili yorumlar yapınca savunmaya geçiliyor ve yorumcular kötümser, insanlarda iyilik göremeyen, konu sahibini sevdiğinden ille de ayırmak isteyen insan durumuna düşüyor.
kadın erkek ilişkilerine güya modern yaklaşım getiren "ne var canım önemli olan istenen şeyin alınması kimin aldığı önemli değil" "canım ne olcak alt tarafı eski bir gelenek" gibi laflar tamamen demogojidir. erkek para harcamadığı kadına değer vermez, değer vermediği kadına para harcamaz. çok bir şey de demeyeceğim bu konuda başka, çünkü söylenebilecek herşey söylenmiş, güzel yorumlar yeterince yapılmış öğütler verilmiş.
sadece şunu söyleyeceğim ben konu sahibinin de (bu kesinlikle suçlama değil gözlemlediğimi söylüyorum) narin, çok inceleyen, jestlere önem veren biri olmadığını düşünüyorum. çünkü öyle olsaydı çiçek ve çikolata almayan nişanlı ona sonradan saraylar cadillaclar alsa bunu içinden atamazdı, bir türlü içine sindiremezdi. "olsun o da düğünden sonra üstüme araba yapacak" demezdi. bence konu sahibi de nişanlısı gibi gayet pragmatist bir insan ve ben anlaşamayacaklarını düşünmüyorum ilerde. allah dağına göre kar veriyor lafı cidden çok doğru.
Nıckım öylesine seçilmiş bir isim..Acıtasyon amacında değilim...Allaha şükür çalışan ve ayakları üzerinde durduğum için de şükrediyorum..Tam tersine ben ve eşim yaptığımız için birçok şeyi memnunum..Bunu kendim istedim nitekim...Hatta kendim yapmak istedim.Ben normalde erkek tarafının yapması gereken birçok şeyi reddedip haddinden fazla yük yüklendiğim için kızgınım kendime...
Kıyasladığım için değil...Olması gereken normallerin tam tersi olmasına..Ve fazla verici olduğum için içim acıyor... Verici olursun ama karşıdan fazla emek dökmek insanı yoruyor...
Sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 TL bir kenara koydum. Şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 TL katkısı olacak. Çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.O da ayda 1000 TL den fazla arabaya ödüyor. (Arabada benim de payım olacak, buraya kısa bir not düşüyorum, zira sayfalarda defalarca açıkladım)
İlk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. Çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. Çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. gelinlik, damatlık vs. bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 TL ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. Çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?