Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

sen iki yıl boyunca çalış didin biriktir sonra da git tüm düğün masrafını üstlen olacak iş değil .. bari arabayı sen alsaydın en azından üzerine olmuş olurdu erkeklerdeki bu rahatlığı anlamak zor.. gerçi senin de hatalı olduğunu düşünüyorum

Arabada nasıl payın oluyor anlamadım.zira evlenmeden önce alınacakmış

Konu şuan 45. sayfasında ve bu zamana kadar birçok şey yazdık, alacağımı aldım, vereceğimi verdim ve şuan ki nacizane fikrim bundan sonrasını zamana bırakmak. Düğüne daha çok var. Geriye dönük 45 sayfayı okumak istersiniz veya istemezsiniz kendi kararınız, ancak okursanız arabanın üzerime yapılma mevzusunun nerden çıktığını, neden ve nasıl benim de hakkım olacağını, araba mevzusunun çiçek ve çikolatayla hiç alakası olmadığını, iyi veya kötü yorum diye ayırt etmeyerek elimden geldiğince cevap vermeye çalıştığımı, o ailesine gönderilen para sorununun çoktan ortadan kalktığını, bu mevzuları aileme anlatabilirim ancak gurbette olduğum için telefonla görüşmek değil, yanına gittiğimde konuşmak isterim dediğimi görmüş olursunuz. Hoş gerçi benim bile o kadar sayfayı okumaya yüreğim dayanmaz
Gelenek ve göreneklerimiz konusunda haklı olabilirsiniz. Geleneklerine çok bağlı olup, gelinlik giymeyen de var mesela. Zira, gelinlik bizim kültürümüze sonradan girmiştir. Herkes dilediği geleneği sürdürmekte veya sürdürmemekte özgürdür nihayetinde. Ben kına gecelerini çok severim mesela.. Ancak sizin düşünmediğiniz gibi benimde bir cenaze töreninde gösteriş yapılacağı hiç aklımdan geçmezdi.. Ama hayat bu işte, insanı nelere şahit ediyor. Ha bu arada, yok öle uzaklardan değil, kendi ülkemizin bir şehrinden bahsetmiştim.
Ayrıca son olarak arkamdan gülecek kişileri yakın çevremde tutmamaya özen göstermek zorundayım.

Araba mevzusu çok ayrı da, bende kendimi bu kadar öne attığım için hatalıyım. Hatanın neresinden ne kadar dönebilirim, ne kadar karım olur bilmiyorum artık, bekleyip görücez...

o kadar yıl düğününzü yapmak için mi biriktirdiniz o parayı...
keşke yapmasaydınız öyle birşey arkadaşlara katılıyorum, ilerde çook pişman olursun

Ben bu kadar parayı düğünüm için biriktirmek istedim evet. Bunlar haricinde acil durumlar için de biriktirdim, o ayrı. Nitekim dünyanın binbir türlü hali var. Düğüne harcamayıp kalıcı bir şeyler de alabilirdim, paramı değerlendirebilirdim vs. vs. Parayla çok şey yapılır Ama elle tutulan şeyleri sonra da yapabilrsiniz. 3 yıl sonra eşyanızı yenileyebilirsiniz mesela, arabanızı yenileyebilirsiniz, ama o düğünü bir daha dönüp yaşayamazsınız. Ben hayatta paramı anılara harcamak istiyorum, birgün gelip her şeyimi kaybedebilirim belki ama yaşadığım anıları kaybedemem. Ve ben hayatta kaybetme riskimin sıfır olduğu yatırımlara yönelmek istiyorum. Bu benim kendi hayat felsefem…
Ha eğer diyorsanız ki, masrafları üstlenmekle hata etmişsin, doğrudur.

Konu çok rağbet gördü
Evet konu sahibesi fedakarlığın dibine vurmuş
Ama belki de bundan sonra daha temkinli olacak
Belki de huyu böyle, değişim gösteremeyecek
Biraz mizaçla alakalı

Ben küçükken bile biri koluma dokunsa, gidip bende onun koluna yapıştırıyomuşum
Kimisi oturur üzülür sadece, ablam örneğin
Büyüdük hala öyleyiz
Herkes farklı yani

He valla, arada başka konuları da geziyorum değişiklik olsun diye
Ya evet biraz mizaçla alakalı işte. Psikologa gidiyorum onun için, deneyimlerimi paylaşırım bir ara. Belki yardımım dokunur birilerine. Yazmıştım buraya psikologa gidicem diye, çünkü insanlara hayır diyememe sorunum var benim. bunun için dolu kitaplar yazılıyor, demek ki çok kişinin yaşadığı bir sorun.

Benim ablam öyle
Beni arar böyle böyle oldu der, sadece kendine dert eder
Ama karşı tarafa demez ki 'ben bunu yapmak istemiyorum'
Epeydir dürtüyoruz ( biğer ablamla ) net ol, kim nasıl davranıyosa ona göre davran bu kadar taviz verme diye
Emekler vaziyette oldu biraz diyelim, tay tay duracak yakında inşallah

bu konudan artık alacağın bişey yok bence minnoş biliyosun bende biçok arkadaş gibi düşünüyorum ama görüyorum ki bazı yorumlarda haddini aşıyo neticede para senin hoşuma gitmesede ister düğününe harcarsın ister benzin döker yakarsın, bundan sonrasını zaman gösterecek gerisi laf-ü güzaf

Hadi bakalım inşallah, yürüsünde büyüsün İnsanın elinde olmuyor ki işte. Bak sana anlatayım. Çalıştığımız yerde benim daha nişanlımı bilmedikleri dönemde evli, çocuklu ve muhafazakar birisinin davranışlarını kötüye yoramadım. Aklıma geliyordu ama kendime itiraf edemiyordum. Bu yüzden de karşımdaki insana mesafeli davranmama rağmen, gidip laf sokamıyor, söylemem gerekenleri söyleyemiyordum. Ta ki ailesini uzağa gönderdiği bir dönemde, beni tekne turuna davet edinceye kadar... hayır dedim elbette, sonra konuyu bir büyüğüme açtım. sence normal mı dedim. nişanlım o dönem sevgilimdi, korkumdan ona hiçbirşey anlatamıyordum. o büyüğüm; normal değil kızım dedi, anlattı bana. bende ondan sonra odamı değiştirdim. şimdi sadece merhaba merhaba.. demem o ki, başka hareketlerinde ben ona bi laf soksaydım, ne diyosun lafına bakta konuş diyebilseydim, kimse beni tekne turuna falan çağırmazdı. işte bu yüzden zaten bir psikoloğa danışıyorum.

Canım öncelikle hakkında hayırlısı neyse o olsun...
Senin durumunu bende 1 yıl önce yaşadım ...
Şu an sorunsuz bir evliliğim var.
Bizde eşimle herşeyimizi borçla yaptık taktıkları altınlar dahi borçtu...
Düğünden sonra bir kısmını takıdan gelenlerle hallettik..
Elimde kalan 6 bileziğim oldu..
Ama eşimin ailesinin durumları da iyi değildi.
Kendileri 1 çeyrek bile takmadı, sadece istemede kesilen bilezikler takıldı ( onlarda zaten borçtu ve düğünden 1 ay sonra ufak altınlarımla o borcu kapattık)
Eşimin kız kardeşi üni öğrencisi ve eşim ailenin tek erkek çocuğu babasının da gözleri görmüyor rahatsızlığından dolayı..
Yani 2 ailenin tek erkeği..
Üni yıllık ödemesinde eşime bir baskı yaptılar baktım gözümün önünde üzülüyor dayanamadım verdim bileziklerimi kız kardeşinin okul harcı için..
Ama gel gör ki karşılığında bir teşekkür dahi etmediler =)
İyi insanlar seviyorum ama böyle olmamalıydı ne bileyim...
Eşimden yana bir sıkıntım yok Allaha şükür ama elinde ki hazırı böyle fena edince değmiyor inan..
Sende bırak bazı şeyleri onlar yapsın..
Şimdi benim evliliğimde, evimde 2 tarafta söz hakkına sahip değil..
Bu da çok iyi aslında..
Senin içinde hayırlısı olsun canım.

Senin hayir diyememen isin bir tarafi, fakat nisanlinin senden istekleri zaten yalnis. Ha hayir demisin, ha evet demisin. Tabiki piskologa gitmen iyi birsey ama nisanlin ile yasadigin problemlerin farkli boyutlarda, yani iki problemi birbiriyle karistirma derim.

Herkesde ayni sorunlar var canim benim.beni nor dinlersen ooo kendi dertini unutursun.vallahi ben simdiki zamanda bir defa gorduyum beyle evlendim amma iykide evlenmisim cooooook seviyorum esimi.neyse bizde evlenince karsiligdan fazla harc yapdik.amma benimkilerin parasida vardi.ne olsunki o paraki harclanmiyicak ihtiyac oldugu zaman ne yapayim ben parayi.cimriler.benimkiler parayi yiyicege veriyorlar yalnizcaiyi bir turk cem yok anlatamadimsa aff ola.canim uzulme yalniz degilsin

bence herseyı bedavaya getırmıs oluyoo kıymetın bılınmez kı tatlım..ha bu arada arabayı satsın onu ıstesene zaten ılerde bosanırsan arabadakı hakkını ısteyemezsın cunku bekarken almış oluyo ne yap et arabasını satsın yaa cok kurnazmıs senınkıde

bence herseyı bedavaya getırmıs oluyoo kıymetın bılınmez kı tatlım..ha bu arada arabayı satsın onu ıstesene zaten ılerde bosanırsan arabadakı hakkını ısteyemezsın cunku bekarken almış oluyo ne yap et arabasını satsın yaa cok kurnazmıs senınkıde

malesef canım ınsallah kıymet bılır ama hıc sanmam ılk basta esın bılmez kıymetını aılesıde havalanır

Konunuzu okuyunca bilerek ve isteyerek nasıl insan ateşe yürür görmüş oldum biran..
Siz para biriktiriyorsunuz, söz deki çiçeğe varana kadar siz alıyorsunuz, daha aile bile olmadıgınız adamın aılesıne sızın paranız gıdıyor,
ve yakında koca dıyecegınız adam bunların hıcbırınden gocunmuyor neden hıc dusundunuz mu? insan bu kadar saf olabılır mı ya ..

Aşk bu kadar mı gözlerinizi kör etti.. yakmayın kendinizi daha ne diyim ..
Allah hakkınız da hayrlısını versin,doğru olanı göstersin inşallah

kız bende akıl olsa, ben kendime kullanıcam zaten, Allah seni emi
yalnız anlamadım gün almak için neden ailesini bekliyorsunuz? siz gün belirlediniz mi, veya şu ayda yapıcaz dediniz mi?

dokuz ay olacak nısanlılık nıkah gununu belırlemedık ve bu bellı olmayayn seylerden cok sıkıldım ustune ustelık ılgısızlız odun ve okuz bır nısanlım var cpok az gorusuuyoruz

Arkadaşım bu kadar olmaz ya .
Nedir bu .
Neler duyacağız başka .
Erkek erkekliğini bilecek .
Ne gurursuz bir nişanlınız varmış .
Siz nasıl dayandınız .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…