Arabada nasıl payın oluyor anlamadım.zira evlenmeden önce alınacakmış
Ayrıca çok yanlış yapmışsın.evliliğine 25 gün kalan bi kız olarak söylüyorum bunu.benim 2300 lira maaşım var nişanlımla 6 aydır resmi nikahımız var ona rağmen herşeyde ben elimi cebime asla atmam.adama bak yaa.nişanlısından bekleyeceğine ailesinden beklesin.ayrıca hiç bi gün bu yaptıklarının lafı olmaz.yaptıkça verdikçe değersizleşir çünkü paran
Aynen katılıyorum.. hatta kardeşin varsa okuyan yada bi kaç seneye evlilik yaşına gelecek,de ki 10 binini kardeşim için kullanılsın diye verdim aileme.bakalım ne diyecek?elin oğluna veren kardeşine de verir bakalım tepkisi ne olur
Ben birşeyi anlamadım ya :26:
Şimdi siz bu durumdan memnunsunuz olabilir diyorsunuz sıkıntı yok diyorsunuz, e o zaman neden hala konu devam ediyor?
Yani sizin yerinize bize mi battı o 3 bin 5 bin anlamadım ben
Dağılalım arkadaşlar bayan memnunmuş neyi tartışıyoruz
Aile arasında yapılan bir isteme töreninde gösteriş olacağını sanmam.. Ki zaten bizim oralarda zaten evlenen kızlara çokça altın yapılır. Aman neyse işte..
Arnavutları mı diyorsun acabaOnlar da öyle düğünlerde falan çok kıyafet değiştirirler.. Gerçi ben de boşnağım. Bizim de adetlerimiz ağırdır, çok ta benzerler.. Kız kına gecesinde bir sürü kıyafet değiştirir.. Boşnak şalvarı falan meşurdur..
Ama yanıldığın bir nokta var ki, kıyafet mevzuları, kızın çeyizini sermek falan gösteriş değil, İstanbul gibi büyük şehirlerde unutulmaya yüz tutmuş adetlerdir.. Bizim oralarda yaparsan değil, yapmazsan ayıplıyorlar.
Aslında bunlar çok önemli, çok güzel şeyler.. Adetlerimiz kültürümüzün çok önemli bir parçası.. Gençler olarak bunlara burun kıvırmamamız gerekiyor.. Yoksa geleneklerimiz, kültürümüz yaşlılarımızla kaybolur gider. Kına gecelerinin yerini bekarlığa veda partileri almaya başladı bile
Canım haklısın, tabiki herkes istediği yerden görmekte özgürdür.. Ama 40 küsür sayfalık konuda herkes benimle aşağı yukarı aynı fikirdeyse, benim söylediklerimde gerçeklik payı oldukça yüksek demektir.
ya, madem nişanlınız ve ailesinin bu yaptıkları çok normal neden foruma konu açıcak kadar rahatsız oldunuz?
cidden yorum yapan arkadaşların iyi niyetine üzülüyorum, kadınların yüzde yüz sinir olacağı davranışlarda bulunan bir sevgili ya da eşle ilgili konu açılıyor, sonra kadınlar ister istemez tepkili yorumlar yapınca savunmaya geçiliyor ve yorumcular kötümser, insanlarda iyilik göremeyen, konu sahibini sevdiğinden ille de ayırmak isteyen insan durumuna düşüyor.
kadın erkek ilişkilerine güya modern yaklaşım getiren "ne var canım önemli olan istenen şeyin alınması kimin aldığı önemli değil" "canım ne olcak alt tarafı eski bir gelenek" gibi laflar tamamen demogojidir. erkek para harcamadığı kadına değer vermez, değer vermediği kadına para harcamaz. çok bir şey de demeyeceğim bu konuda başka, çünkü söylenebilecek herşey söylenmiş, güzel yorumlar yeterince yapılmış öğütler verilmiş.
sadece şunu söyleyeceğim ben konu sahibinin de (bu kesinlikle suçlama değil gözlemlediğimi söylüyorum) narin, çok inceleyen, jestlere önem veren biri olmadığını düşünüyorum. çünkü öyle olsaydı çiçek ve çikolata almayan nişanlı ona sonradan saraylar cadillaclar alsa bunu içinden atamazdı, bir türlü içine sindiremezdi. "olsun o da düğünden sonra üstüme araba yapacak" demezdi. bence konu sahibi de nişanlısı gibi gayet pragmatist bir insan ve ben anlaşamayacaklarını düşünmüyorum ilerde. allah dağına göre kar veriyor lafı cidden çok doğru.
her yerde okuruz erkekler hatasız, kendi kendine yeten kadını sevmezler.
isterler ki kadın ona sırtını dayasın, arada ihtiyaç duysun ve erkeğine güven veren davranışlarda bulunsun.
çünkü erkek aklı basittir, basite çalışır. "karımın bana ihtiyacı yok, o halde ben bir işe yaramıyorum" diye saçma düşüncelere kapılıyorlar.
kendisini işe yaramaz ve değersiz hissettiği yerde kadını ihmal etmeye başlıyor.
erkek uğraş verdiği şeylere değer veriyor.
istisnalar vardır mutlaka ama genel geçer durum budur.
yakın çevrenize anlatmayın bunları,arkanızdan gülerler.. evlenmeden alınan arabada nasıl payınız olacak onuda anlayamadım?? keşke 2.planı uygulasaydınız,araba sonradan alınsa daha mantıklı olurmuş.. çikolata çiçek alacak kadar hiçmi parası yoktu nişanlınızın??
sen iki yıl boyunca çalış didin biriktir sonra da git tüm düğün masrafını üstlen olacak iş değil .. bari arabayı sen alsaydın en azından üzerine olmuş olurdu erkeklerdeki bu rahatlığı anlamak zor.. gerçi senin de hatalı olduğunu düşünüyorum
o kadar yıl düğününzü yapmak için mi biriktirdiniz o parayı...
keşke yapmasaydınız öyle birşey arkadaşlara katılıyorum, ilerde çook pişman olursun
Konu çok rağbet gördü
Evet konu sahibesi fedakarlığın dibine vurmuş
Ama belki de bundan sonra daha temkinli olacak
Belki de huyu böyle, değişim gösteremeyecek
Biraz mizaçla alakalı
Ben küçükken bile biri koluma dokunsa, gidip bende onun koluna yapıştırıyomuşum
Kimisi oturur üzülür sadece, ablam örneğin
Büyüdük hala öyleyiz
Herkes farklı yani
He valla, arada başka konuları da geziyorum değişiklik olsun diye
Ya evet biraz mizaçla alakalı işte. Psikologa gidiyorum onun için, deneyimlerimi paylaşırım bir ara. Belki yardımım dokunur birilerine. Yazmıştım buraya psikologa gidicem diye, çünkü insanlara hayır diyememe sorunum var benim. bunun için dolu kitaplar yazılıyor, demek ki çok kişinin yaşadığı bir sorun.
Benim ablam öyle
Beni arar böyle böyle oldu der, sadece kendine dert eder
Ama karşı tarafa demez ki 'ben bunu yapmak istemiyorum'
Epeydir dürtüyoruz ( biğer ablamla )net ol, kim nasıl davranıyosa ona göre davran bu kadar taviz verme diye
Emekler vaziyette oldu biraz diyelim, tay tay duracak yakında inşallah
Canım öncelikle hakkında hayırlısı neyse o olsun...Sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 TL bir kenara koydum. Şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 TL katkısı olacak. Çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.O da ayda 1000 TL den fazla arabaya ödüyor. (Arabada benim de payım olacak, buraya kısa bir not düşüyorum, zira sayfalarda defalarca açıkladım)
İlk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. Çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. Çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. gelinlik, damatlık vs. bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 TL ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. Çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:
Hadi bakalım inşallah, yürüsünde büyüsünİnsanın elinde olmuyor ki işte. Bak sana anlatayım. Çalıştığımız yerde benim daha nişanlımı bilmedikleri dönemde evli, çocuklu ve muhafazakar birisinin davranışlarını kötüye yoramadım. Aklıma geliyordu ama kendime itiraf edemiyordum. Bu yüzden de karşımdaki insana mesafeli davranmama rağmen, gidip laf sokamıyor, söylemem gerekenleri söyleyemiyordum. Ta ki ailesini uzağa gönderdiği bir dönemde, beni tekne turuna davet edinceye kadar... hayır dedim elbette, sonra konuyu bir büyüğüme açtım. sence normal mı dedim. nişanlım o dönem sevgilimdi, korkumdan ona hiçbirşey anlatamıyordum. o büyüğüm; normal değil kızım dedi, anlattı bana. bende ondan sonra odamı değiştirdim. şimdi sadece merhaba merhaba.. demem o ki, başka hareketlerinde ben ona bi laf soksaydım, ne diyosun lafına bakta konuş diyebilseydim, kimse beni tekne turuna falan çağırmazdı. işte bu yüzden zaten bir psikoloğa danışıyorum.
Sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 TL bir kenara koydum. Şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 TL katkısı olacak. Çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.O da ayda 1000 TL den fazla arabaya ödüyor. (Arabada benim de payım olacak, buraya kısa bir not düşüyorum, zira sayfalarda defalarca açıkladım)
İlk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. Çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. Çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. gelinlik, damatlık vs. bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 TL ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. Çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:
kız bende akıl olsa, ben kendime kullanıcam zaten, Allah seni emi
yalnız anlamadım gün almak için neden ailesini bekliyorsunuz? siz gün belirlediniz mi, veya şu ayda yapıcaz dediniz mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?