Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

Büyük yanlış yapıyorsun inanki! Şuanda erkek tarafına ne istersen yaptırabilirsin. Yapmak zorundalar.
Azar azar yardım edersin tamam ama herşeyi üstlenmen çok yanlış. Ne eşin nede ailesi kıymetini bilmeyecekler.
Evlendikten sonra asla istediğin birşeyi ne aldırabilirsin ne yaptırabilirsin eşine.
Nişanlısın yapmak zorunda değilsin biriktir o parayı evlenince lazım olur. Çoçuğuna bakarken ne bileyim ya. Harcama, düğünü yapmak
senin görevin değil. Yapamıyorsa 1 yıl beklersin sonra yaparsınız düğünü. Bukadar basit. Evlenince problemler dahada büyüyor, insanın paraya daha çok ihtiyacı oluyor.

Gururuna yediremeyeceksin en geç evlendikten sonra birinin düğününe gittiğinde aklına gelecek ve sinirin bozulacak.

Olmayacak sey degıl
ya evlenmezsenız...
kımse sana haklarını ıade etmeyecek!

Sende elındekı parayı aılene vermen gerektıgını nasıl olsa altın alacaklarını soyle.. görelım bakalım nasıl bı tavrı olacak.. Ama yerınde olsam yolardım herhalde o adamı.. Benım erkek arkadaşımda cok istiyor araba almayı..Hep soyluyorum su durumda arabayı alırsan benımle evlenmeyı unut dedım Hatta yuzugu kafasına fırlatırım arkadaşlar doğru soylemısler aslında keşke elindeki paradan bahsetmeseydın sana güvenerek dugun yapmasın beyfendı!!

Olmuyor canım, düşünüyorum, taşınıyorum ama yok; işin içinden çıkamıyorum. Biriktirdiğim para, benim düğün için harcamak istediğim bir para ve düğünde harcıycam. Araba konusunda bende çok hata ettim, ki "hata" kelimesi bile çok kibar kalır, yaptıklarım yanında. Pişmanım keşke daha uygun bir araba aldırsaydım. Şimdi satıcam arabayı diyor ama, zerre kadar inanmıyorum. Keşke bunları yaşamadan önce yazsaydım sizlere, ama artık bazı şeyler için çok geç.
Bu akşam tekrar konuşucaz. Düğün tarihi belli olmadan son kez.. Ben artık sadece isteklerimden ödün vermemeyi öğrendim. Hiç mütavaziliğe gerek yok. Çünkü anlamıyor. En iyi ihtimalle arabanın kredisini uzatıp üzerine kredi çekecek düğün için. Krediyle evlenmeyelim diye çok uğraştık, ama kendi bilir. Ben evlendikten sonra payımı alır kenara çekilirim, varsın gerisini o düşünsün. Ben daha fazla kafa yoramıycam artık.

Olmayacak sey degıl
ya evlenmezsenız...
kımse sana haklarını ıade etmeyecek!

Evlenmezsek gitti benim söze harcadığım 3 bin... haramdan korkar genelde ama; olur da şeytana uymazsa verir paramı, vermezse gider. Bende enayiliğime doymam artık.
Ha pardon yaa bende de bilezikler var, bende onları vermem

Son düzenleme:

Ben şuan bile yaptıramıyorum ki... ne yapmış bana yaa?? diyorum ki sen ne yaptın düğünümüz için? daha yapıcam, bekle diyor, bekliyoruz ne yapalım..
geçen neden hiçbirşeye heves etmiyorsun deyince herhalde ağrına gitti, arada damatlık bulup bana gösteriyo. herşeyi zorla mı yaptırmak zorundayım ben? bundan sonra yapılan hiçbirşeyin kıymeti yok artık
Bence evlendikten sonraya gitmeye gerek yok, şu an da sinirlerim yeterince bozuk zaten.

Ayy kusura bakma canım, senin mesajını okuyalı çok oldu ama o zaman yazamamıştım. Sonrada unuttum gitmiş.
Mesajını ilk okuduğumda diyorum ki "cem" kim? Çok tatlısın yaa, bi kaç kez okuyunca anladım ne demek istediğini
Cimrilik böyle birşey işte, Allah'ım beni böyle sınıyor sanki

Iyi aksamlar canim.kendi yazima sayende bende guldum.allahda seni guldursun.amin ben rusiyada yasiyorum ve iyi bir tirkcem yok onun ucun.

Iyi aksamlar canim.kendi yazima sayende bende guldum.allahda seni guldursun.amin ben rusiyada yasiyorum ve iyi bir tirkcem yok onun ucun.

Senin türkçen kadar, benim rusçam olsa daha ne isterim kendine çok iyi bak, iyi akşamlar canım

konunu takip ediyorum fedakarsın ve çok iyi niyetlisin ama sözlün için aynı şeyler söylenemez bunca para mevzusu araba kredi mevzusu umarım evlendikten sonra huzurunu kaçırmaz. ha bi de sen böyle fedakarlıklar yapıyorsun para gönderiyosun harcıyosun v.s yarın bi gün evlenince ailenin parayı ihtiyacı olsa ve ailene para vermek istesen sözlünün tepkisi ne olur acaba bu fedakarlıklarının mükafatını umarım alırsın ....

Son düzenleme:

Öncelikle teşekkür ederim Minnie. Ne olacağını söyleyeyim. onun ailesinin paraya ihtiyacı olursa gizlice gönderir. benim ailemin ihtiyacı olursa hanelerine borç yazar...
Düğünleri aileler karşılayacak. Benim ailem, ne beğenirsen orayı tutalım ama çok ta pahalı olmasın diyor, ama tutacağım salon yine çok güzel olacaktı. oysa nerde en ucuz salon var onu tutmaya çalışacak gibi duruyor. Ailem nereyi ödeyebilirse orayı tutarız diyor. Dedim ya, kendi sözümü kendim yaptım. bu kadar değersizim çünkü, bu kadar sıradanım..
Bu hafta sonu memleketime düğün salonu bakmaya gidecektik, vazgeçtim. Otobüs biletimi aldım kendim gidiyorum. Düğün mekanı için değil, ölesine.. kısa bi tatil yapıp gelicem. O zamana kadar fikrimi değiştirmeyecek, aileme dönüp "anne, ertelemek istiyorum düğünümü" diyecek cesareti bulabilir miyim bilmiyorum. Allah'ım lütfen beni kararımdan döndürme..
Akılsız başın cezasını her zaman ayaklar çekmez, benim kadar enayiysen eğer, her uzvun ayrı acı çeker, başta da kalbin...

Son düzenleme:

canım,sonradan çekmektense şimdi acısın her yanın.

konunu takip ettim ama ilk kez yazıyorum.bak canım,ben çalışıyorum onlara muhtaç değilim deme.bende çalışıyorum ama ne zaman bir düğüne gitsem ya da nişan vs...olsa gözlerim dolar.yapılmayanlara değilde sanki değersizmişim gibi davranılmasına üzülürüm.eskiden benim içinde önemli değildi bazı şeyler.yaşlanıyormuyum ne :) neyse sende zamanla kendini kötü hissedebilirsin.

nişanlının erkek kardeşi ya da kız kardeşi varmı ? onlar evlenirken pervane olan insanlar görürsen üzülürmüsün?şimdi bişey bilmeyen insanlar sıra kendilerine gelince pek adetlerine düşkün oluyorda....

bir kere para vermem de bakalım o zaman tanırsın nişanlını.sen iyiyken mi iyi yoksa her zamn mı?

sağlıkl karar vermeni ve hakkında hayırlısının olmasını diliyorum.

evlenmeden önce bu konuyu okumuş olsam hayat müşterek minnoş bu adamı seviyosan bi yola baş koyduysanız destek ol elinden geleni yap derdim ama evlendikten sonra fiikirlerim çok değişti insanların hinliklerin göre göre ne kadar saf ve enayi olduğumu anladım daha da anlayacağım bi de ne kadar iyi olursan kıymet bilinmiyor ve ciddiye alınmıyorsun onu farkettim yada birine fedakarlık mı yaptım o senin görevin oluyor artık kaçamıyorsun istesende.tepene çıkıyorlar sonra indir indirebilirsen. ben senin gibi maddi anlamda destek veremedim eşime ama ailem ve ben yapmamız gereken herşeyi yaptık ama (eksiksiz) ama eşimin ailesi herşeyi oldu bittiye getirmeye çalıştı uydur kaydır yaptılar(takı seeti almadılar bohça yapmadılar) herşeyi ses çıkarmadım benim enayliğimde burda.düğün salonu mevzusunda da eşimle yalnız kaldık k.v sadece en ucuzu olsun diye fiştekledi eşimi ama ben hem ucuz hem de şık bi yer buldum(onlara göre ucuz olmayan )düğünümüzde çok güzel oldu düğün yapmamızı istemeyen (nikah istediler)k.v ve k.p düğünü çok beğendiler ve sahiplendiler(hiç uğraş göstermedikleri halde. yani özetle ne yaparsan yap(maddi ve manevi) onlar sahiplenecek ve havaya girecek bunu da bil istedim bu arada ailene ne yapmak istiyorsan söyle erteleme vazgeçme benden tavsiye

aynen bazen ben de öyle hissediyorum ....

aynen bazen ben de öyle hissediyorum ....

şimdi düşünüyorumda o zamanlar saçma ve gereksiz gördüğüm,hayat paylaşmaktır ne önemi var dediğim şeyler benim için önemliymiş ve ben bastırmaya çalışmışım.eksik kalanları bu şekilde savunmuşum baya baya geleneksel bir kadınmışım.işte bunları o aile kendilerine yapılmasını istedikçe ve yapılmayanları çatır çatır istedikçe anladım.

ne demek istediğini çok anlıyorum bende çoğu şeyden fedakarlık ettim mevzusunu bile etmedim ama etrafıma bi bakıyorum durumu benim eşimin ailesinden kötü insanlar bile neler neler yapıyor. dediğin gibi eksik yarım kala şeyleri bi şekilde savunma mekanizması geliştirip kafamızdan siliyoruz annem o zamanlar şunu yapmadılar bunu yapmadılar dediği zaman önemli olan sonuç benim için önemi yok diyordum ama öyle dediğim çoğu şey aslında içimde kalmış.sen de büyük ihitmal şu an görümcene istedikleri şeylere şahit oluyor ve şaşırıyorsun bazı adet ve gelenekleri bilmemezlikten gelen insanlar söz konusu kendi kızları olunca aslan kesiliyorlar

az çok benzer şeyler canım.hatta tüm aile neler biliyormuş ama sadece kendilerine gelince....

Ben şimdiden üzülüp ağlıyorum. Aİlesine kıyamıyo, onlardan 5 kuruş çıksın istemiyo. söyledim kendisine hemen bağırdı. Neden? çünkü o kadar haklıydım ki, sesini yükselterek beni bastırmaya çalıştı.
kardeşleri evlendi, ne yaptılar çok ayrıntısını bilmiyorum açıkçası. Ama benim kadar düğüne özenen olmamış.
Para verme, derken neye para vermekten bahsettin canım anlamadım açıkçası...?
Çok teşekkür ederim, amin inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…