Ben şimdiden üzülüp ağlıyorum. Aİlesine kıyamıyo, onlardan 5 kuruş çıksın istemiyo. söyledim kendisine hemen bağırdı. Neden? çünkü o kadar haklıydım ki, sesini yükselterek beni bastırmaya çalıştı.
kardeşleri evlendi, ne yaptılar çok ayrıntısını bilmiyorum açıkçası. Ama benim kadar düğüne özenen olmamış.
Para verme, derken neye para vermekten bahsettin canım anlamadım açıkçası...?
Çok teşekkür ederim, amin inşallah..
evlenmeden önce bu konuyu okumuş olsam hayat müşterek minnoş bu adamı seviyosan bi yola baş koyduysanız destek ol elinden geleni yap derdim ama evlendikten sonra fiikirlerim çok değişti insanların hinliklerin göre göre ne kadar saf ve enayi olduğumu anladım daha da anlayacağım bi de ne kadar iyi olursan kıymet bilinmiyor ve ciddiye alınmıyorsun onu farkettim yada birine fedakarlık mı yaptım o senin görevin oluyor artık kaçamıyorsun istesende.tepene çıkıyorlar sonra indir indirebilirsen. ben senin gibi maddi anlamda destek veremedim eşime ama ailem ve ben yapmamız gereken herşeyi yaptık ama (eksiksiz) ama eşimin ailesi herşeyi oldu bittiye getirmeye çalıştı uydur kaydır yaptılar(takı seeti almadılar bohça yapmadılar) herşeyi ses çıkarmadım benim enayliğimde burda.düğün salonu mevzusunda da eşimle yalnız kaldık k.v sadece en ucuzu olsun diye fiştekledi eşimi ama ben hem ucuz hem de şık bi yer buldum(onlara göre ucuz olmayan )düğünümüzde çok güzel oldu düğün yapmamızı istemeyen (nikah istediler)k.v ve k.p düğünü çok beğendiler ve sahiplendiler(hiç uğraş göstermedikleri halde. yani özetle ne yaparsan yap(maddi ve manevi) onlar sahiplenecek ve havaya girecek bunu da bil istedim bu arada ailene ne yapmak istiyorsan söyle erteleme vazgeçme benden tavsiye
kendi harcamalarından kısarak birikim yaptığın parayı paylaşma bakalım ne olacak demek istemiştim.
evet ailesine yük olmasın tamam.sende ailene yük olma ama birikiminide paylaşma.
herşeye de karışıyor nişanlın kına gecesi olmayacak v.s düğünden onlar yüzünden vaz mı geçiceksin sonra pişman olmazsın umarım düğün yapamadık diyeBende ilk başlarda öle düşünüyordum. Ama gördüm ki, benim isteklerimin hiç değeri yok. İşte o zaman anladım ben fedakarlık değil, enayilik yapıyorum. Ailesinden yana bişey duymadım ama nişanlım toz kondurmuyor. Para harcasınlar istemiyor. Misal, düğün salonu tutacaklar, eminim kıytırık bişi yapar bana, hiç özenmez. Kına gecesi istedim, yok olmazmış. Düğünle olacakmış, ayrı olmayacakmış.
Uzun lafın kısası, hiç gerek yok düğün işine girmeye. Onun ailesi düşsün peşime, istemiyolarsa da başka bir enayi bulsunlar oğullarına...
Senin gibi, eşim yanımda olsa hadi onlar dış kapı derim ama yok... Bu işin sonu ne olur gerçekten kestiremiyorum. Tek bildiğim, benden ona 5 kuruş çalışmaz artık
minnoş gözün açılmış sonunda inan sevindim senin adınaHımm anladım, yok canım paylaşmıycam zaten.. Ya ben biriktirmiişim parayı, onu aileme vermemi bile istemiyor, düşün artık. Bu saatten sonra verir miyim hiç..
herşeye de karışıyor nişanlın kına gecesi olmayacak v.s düğünden onlar yüzünden vaz mı geçiceksin sonra pişman olmazsın umarım düğün yapamadık diye
minnoş gözün açılmış sonunda inan sevindim senin adına
Yok yok düğünden vazgeçmiyorum. Bu sene olacaktı, gidip bakacaktık işte hafta sonu. Ama vazgeçtim kendim gidicem.
Tabi hafta sonuna kadar fikir değiştirmezsem. Aİlem bizi bekliyo arabayla gidecektik Bense otobüs biletimi aldım ve tek gideceğim hesapta. Gidince ne diyicem onlara bilmiyorum..
Yapacak olduğum zaman, düğünümü kınamı ne yapmak istiyorsam yaparım. İçimde hiç birşey kalsın istemiyorum. 10 yıl sonra gider eşyalarını değiştirirsin ama bi daha düğün kına yapamazsın. Hem onlar hangi fedakarlığa değer ki...?
Biraz jeton geç düştü de mi
Dur bakalım önemli olan bundan sonrası.. Kararlarımda ne kadar kararlıyım görücez.. Hafta sonu salon tutulmazsa, biter zaten yer kalmamış, millet çoktan doldurmuş maşallah
evet salonlar erken doluyor bu konuda aceleci olmak lazım. bu arada kararlarında kararlı ol:) yani dönme kararlarından burda amaç seni gaza getirmek nişanlınla aranı bozmak deil elbette ama kendimden de yola çıkarak kadınların buu konularda ezilmelerini istemiyorum sonra hem pişmanlık oluyor hemde kimse kıymet biliyor bunu aklından çıkarma önemli olan önce sen sonra ailen....
ah bea güzelim sen napıosun ?????
peki erkek ailesi olarak onlar napcakmış adam ailesini bu kadar korurken sen aileni ne kadar koruyosun?
ben olsam aynen şunu derdim ''canım babamın paraya ihtiyacı var paramı istedi benden bende hayır diyemedim verdim:) ''
bakalım tepkisi nolcak paran yokken de sana bu kada r iyi davranabiliolarmı?
bide ailesine senin parandan 3.000 lira göndermiş ben olsam hoplatırdım onalrı senin alın terin ne diye gitcekmiş onlara
çooooooooooooooooooooooook pişman olursun güzelim çooooooooooooook
Bende ilk başlarda öle düşünüyordum. Ama gördüm ki, benim isteklerimin hiç değeri yok. İşte o zaman anladım ben fedakarlık değil, enayilik yapıyorum. Ailesinden yana bişey duymadım ama nişanlım toz kondurmuyor. Para harcasınlar istemiyor. Misal, düğün salonu tutacaklar, eminim kıytırık bişi yapar bana, hiç özenmez. Kına gecesi istedim, yok olmazmış. Düğünle olacakmış, ayrı olmayacakmış.
Uzun lafın kısası, hiç gerek yok düğün işine girmeye. Onun ailesi düşsün peşime, istemiyolarsa da başka bir enayi bulsunlar oğullarına...
Senin gibi, eşim yanımda olsa hadi onlar dış kapı derim ama yok... Bu işin sonu ne olur gerçekten kestiremiyorum. Tek bildiğim, benden ona 5 kuruş çalışmaz artık
Hımm anladım, yok canım paylaşmıycam zaten.. Ya ben biriktirmiişim parayı, onu aileme vermemi bile istemiyor, düşün artık. Bu saatten sonra verir miyim hiç..
Ailesi bi salon tutacak, taş çatlasın 2000 lira para verirler ona da. bi de 10 binlik altın yapacaklarmış. Ama elime almadan inanmam. Lafta bunlar işte..
Parayı kendimde tutmaya karar verdim canım. Söyledim de zaten, o parayı düğün için harcamıyorum, ne yaparsan yap dedim. Düğünü 1 sene erteledim kendimce kafamdan. Küs değiliz şuan, o iyi davranmaya çalışıyor, ben de konuşuyorum ama hiç keyfim yok.
siz sorunu o kadar başka yerlerde arıyorsunuz ki, ah ah...
daha önce de yazdım size, duyduklarınızdan hoşlanmadığınız için benim açtığım konulara varana kadar karıştırdınız, neyse mevzu bu değil.
yapmanız gereken çok ciddi 2 tespit var;
1- bu adam gerçekten cimri mi? bence değil, sadece size para harcamak zor geliyor. memur haliyle 50-60 bin liralık arabaya para veren, ailesine sizin 3.000 liranızı gözünü kırpmadan gönderen adam cimri değildir.
2- bu adam size gerçekten aşık mı? daha önce de söyledim, bence değil. aşık adam sevgilisinin en ufak isteğini yerine getirmek için kendini parçalar. bu adam mantık evliliği yapıyor, eğer siz de böyle yapsaydınız konuşacak hiçbir şey olmazdı. maalesef ki, siz sizi hiç hak etmeyen bu adama aşıksınız.
ailenize para göndermenize ne hakla karışır, henüz evlenmemişken?
sizi okutmuşlar, onların sayesinde bu maaşları kazanıyorsunuz. yanılmıyorsam, ailenizin kirada oturduğunu ve kardeşlerinizin okuduğunu söylemiştiniz. o biriktirdiğiniz parayı bu değmeyecek adamın ailesine göndereceğinize, keşke kendi ailenize gönderseydiniz.
kimse size nişanlınızdan ayrılın demez, ama şanslısınız ki yol yakınken bazı şeylerin farkına varmışsınız.
"siz bunu mu hak ediyorsunuz?" diye kendinize bir sorun bence.
gayet iyi yetişmiş bir kadınsınız. ailenizden uzakta, tek başınıza yaşam mücadelesi verip, bir de üzerine 1 yılda 24.000 lira biriktirmişsiniz. mükemmel bir sorumluluk örneği.
size para harcamak istemeyen bu adamın asla kıymetlisi olamayacaksınız.
ileride bu durum çocuklarınıza bile sirayet edecek. geline değer verilmeyince, çocuklarına da değer verilmiyor.
bugün hayatını paylaşacağı kadına, kına gecesini çok gören ama 60.000 liralık arabaya binen adam;
siz yarın çocuklarınızı özel okulda okutmak istediğinizde, "ne gerek var, devlet okuluna gitsin, herkes gidiyor" da der.
ve canınız bugünkünden çok daha fazla yanar eminim.
bu adamdan çok daha iyilerini hak ediyorsunuz, yol yakınken bir kez daha düşünün derim.
hafta sonu planınızı aynen uygulayın ve bence annenizle bu durumu paylaşın.
emin olun, aileler her zaman haklı çıkıyor. burada açılan konuların çoğunda, "ah, neden ailemi dinlemedim" diyorlar.
hakkınızda hayırlısı olsun...
nişanlınızın tepkisi ne oldu? "nereden çıktı bu konu, böyle konuşmamıştık" demedi mi?
üzülmeyin, bunların hepsi geçecek. siz böyle kararlı davranın, o etrafınızda pervane gibi çok döner.
ama hayatınız bu mücadele ile mi geçecek? ya da geçmesini ister misiniz?
düşünmeniz gereken husus daha çok bu bence.
Öncelikle teşekkür ederim Minnie. Ne olacağını söyleyeyim. onun ailesinin paraya ihtiyacı olursa gizlice gönderir. benim ailemin ihtiyacı olursa hanelerine borç yazar...
Düğünleri aileler karşılayacak. Benim ailem, ne beğenirsen orayı tutalım ama çok ta pahalı olmasın diyor, ama tutacağım salon yine çok güzel olacaktı. oysa nerde en ucuz salon var onu tutmaya çalışacak gibi duruyor. Ailem nereyi ödeyebilirse orayı tutarız diyor. Dedim ya, kendi sözümü kendim yaptım. bu kadar değersizim çünkü, bu kadar sıradanım..
Bu hafta sonu memleketime düğün salonu bakmaya gidecektik, vazgeçtim. Otobüs biletimi aldım kendim gidiyorum. Düğün mekanı için değil, ölesine.. kısa bi tatil yapıp gelicem. O zamana kadar fikrimi değiştirmeyecek, aileme dönüp "anne, ertelemek istiyorum düğünümü" diyecek cesareti bulabilir miyim bilmiyorum. Allah'ım lütfen beni kararımdan döndürme..
Akılsız başın cezasını her zaman ayaklar çekmez, benim kadar enayiysen eğer, her uzvun ayrı acı çeker, başta da kalbin...
Mesajını okuyunca içim cız etti, gözlerim doldu..
Sorun sende değil nişanlında.. Değersiz veya sıradan değilsin. Aksine bu devirde az bulunur cinsten, çok güzel ve temiz bir kalbin var.
Sen kuracağınız yuva için fedakarlık yaptın ama karşındaki kişiler bunu anlayabilecek kapasitede değiller. Ne kadar az maddi hasar ile bu evliliği atlatırsak okadar iyi gözüyle bakıyorlar.. Resmen iyi niyetini suistimal ettiler senin..
Geçmişte yaptığın hatalar için pişmanlık duyma. Hayat dersi olarak kabul et ve bundan sonra adımlarını daha sağlam at. Zararın neresinden dönersen kardır.. Artık nişanlına karşı kendi isteklerinden taviz verme..
Ayrıca sakın ola evlendikten sonra da maaşını direkt olarak eşinin eline sayma. Akibetini bilemezsin o paranın..
Evin tüm masrafları karşılandıktan sonra kendinize eşit miktarda harçlık alın ve paranın geri kalanını da ortak hesaba yatırın. Eğer yanlış bilmiyorsam ortak hesapta bir kişi diğerinin haberi yokken para çekemiyor.. ( yanlışta olabilir, araştırmak gerek) madem yeni model erkekler hayat müşterek lafının arkasına saklanıyor, onlara karşı tam bir eşitlik sağlamak gerek..
Ha unutmadan hem iş hem ev diye de kendini yıpratma... Eve haftanın belirli günleri yardımcı kadın tutun ve ücretini ortak karşılayın..
Üzgünüm ama nişanlın fedakarlık yapılabilecek karakterde bir insan değil.. Ona karşı biaz dişli, dediğim dedik biri olmazsan başa çıkamazsın.. Hep ikinci planda kalırsın, hiç bişiyde söz
Sanırım yavaş yavaş bazı şeyleri görmeye başlamışsın. Buna sevindim. Daha çok gençsin ve önünde uzuuun bir hayat var. Bu hayatı neden en güzel şekilde yaşamayasın ki, sana değer veren biriyle. Nişanlından ayrıl diyemem, asla da ayrılmanı istemem ama sana verdiği değeri görmen için beklemede kal. Bırak o çabalasın seninle bir an önce evlenmek için ve sana hak ettiğin en güzel düğünü yapmak için. Sadece uzaktan izle şimdilik. Seyirci gibi. Hiç acele etme. Bazen bazı şeyleri anlamaları için susmak gerekiyor. Sen susunca onun vicdanı konuşmaya başlayacaktır inan bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?