Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

Arabasını satıp, bana istediğim düğünü yapacak ha? duyarım da inanmam.
Ya erkek dediğin biraz gurur yapar, özellikle mevzu paraysa. ben babama gidip desem, baba bana borcun var 10 tl desem.
al kızım 100 tl sana der. bu kadar para arsızı olur mu bir insan, hadi olur da, gider onu da ben mi bulurum. Yarabbim ne günah işledim acaba?

kiz tarafi parasiyla degil mutevazi istekleriyle yardimci olur dugune. sen de istedigim dugun derken peri masallarini falan kasdetmiyorsan, elbette yapacak!

Benim sana anlatmak istediğim tam da buydu. Tüm istediğim benim yaşadıklarımı yaşama. Baştan ne kadar değerli olursan sonuna kadar öyle gidiyor. İnan senin için ne kadar çok para harcarlarsa o kadar değerli olduğunu gösteriyor bu. Bu hep böyle olmuştur. (Garip ama gerçek bu maalesef). Evlilik hazırlıkları senin söylemenle olmamalı. Onlar sen söylemeden gerekeni fazlasıyla yapıyorlarsa bu sana ne kadar değer verdiklerini gösterir ama eğer kıllarını bile kıpırdatmıyorlar ve her şey senin itelemenle oluyorsa evlenince de öyle oluyor maalesef. Ve bir süre sonra da şöyle düşünüyorlar nasıl olsa minnoş yapar... Ve tüm sorumluluk senin üstünde kalıyor. İnan evlenince değiştiririm onu diye düşünüyorsan değişmiyorlar.

Şimdi diyorsun ki bu ilişkide ben erkeğim o kadın. Şimdiden sorumluluk üzerine kalmış, bir de evlendiğini düşün, çocuğun okulu olacak, dersleri, proje ödevleri, yemek... tüm ayrıntılar senin üzerinde kalacak ve bir süre sonra bunlar seni rahatsız etmeye başlayacak. Kendini hep yalnız hissedeceksin.

Bana başta kızmıştın ama sana söylemek istediğim şuydu. Evlenmiş olmak için evlenme. Evlenip hep acı çekeceğine bırak bekar kal. Evlenmek için acele etme. Ailene de biraz beklemeye karar verdim dersin, seni anlayacaklardır.

Ben de evlendiğimde 30 yaşındaydım. Her ne kadar evde kaldım diye düşünmesem de artık bir düzenim olsun istiyordum. Mutlu ve sevgi dolu bir aile ortamında büyüyen şanslı bir çocuktum ben. Evliliğin insan yaşamına güzellikler ve mutluluklar kattığı bilinciyle yetiştim. Annemin ve babamın birbirlerine olan düşkünleri, anne, baba ve kardeşlerle paylaşılan sevgi, dayanışma ve mutluluk dolu aile yaşantısı benim için de ilerde, büyüdüğümde böyle bir aile kurma hayallerinin oluşmasını sağladı. Sevdiğim kişiyle evlenecek, babam gibi sevgi dolu, anlayışlı, evcimen, ailesine ve çocuklarına düşkün bir kocam olacak ve ömrüm elverdiği sürece mutlu ve huzurlu bir yaşam sürecektim…
Evet, taparcasına sevdiğim kişiyle evlendim ama ne yazık ki ne annemle babamın evliliği gibi bir evliliğim ne de yuvamızın direği babam gibi bir kocam oldu!

Burda bunu yaşayan benim gibi bir sürü kadın var. Bunları yaşayan sadece ben değilim. Bizler sana sadece gerçeği göstermek istiyoruz. Bizlerin yaptığı hataları yapma. Olmuyorsa bir şey zorlama. Zorla hiç bir şey olmuyor. Yanlış anlama ayrıl diyemem ama sakın acele de etme. İzle bakalım senin onun gözünde değerin ne kadar... Sevgilerimle....

Minnoşcum konunu uzun zamandır takıp ediyorum, lutfen kendin için enayi vb. kelimeleri kullanma, cunku sen gayet akıllı ve iyiniyetli bir insansın. senin bu iyiniyetini suistimal edenler ya da etmeye çalışanlar utansın. Baştacı edilmen gerektiği yerde, hakettiğin değeri görmediğini düşünüyorum. Bunca fedakarlığın sonucunda keşke kadrin kıymetin bilinse ama inan bana sen böyle mutevazı davrandıkça tepene çıkacaklar diye çok korkuyorum..

kiz tarafi parasiyla degil mutevazi istekleriyle yardimci olur dugune. sen de istedigim dugun derken peri masallarini falan kasdetmiyorsan, elbette yapacak!

kişiden kişiye değişir ama şöyle söyliyim. 6 bin liralık düğün yapmayı planladım. Sizce 6 bin lira çok para mı düğün için? yemeksiz pastalı olsun dedim. 12 bin isteyen yerler var, sadece pastalı düğün için. hemen vazgeçtim. başta bana; ortalama biir yer olsun ne çok ucuz ne çok pahalı diyordu. şimdi nasıl olduysa 6 bin çok para oldu.
başta şöyle düşündüm. çalışıyorum ve aylık bir miktar biriktirebiliyorum. erkek tarafına, bunu da isterim bunu da isterim diye nazlanmaktansa o normalini yapsın, ben de üzerine ufak tefek ilave edip, hem kendimi memnun etmeyi hem de onları sıkmamayı istedim. demek ki bir yerlerde mantık hatası yapmışım, neyse ki uyandım...

Minnoş aslında benim anlatmak istediğimi melatonin çok güzel anlatmış, evet biz olsak böyle birini baş tacı ederdik, biz öyle düşündüğümüz için her şeyi üstümüze aldık ama karşı taraf bunu öyle görmüyor, enayilik olarak nitelendiriyor ve her şeyi senin yapman bir bakıma da işlerine geliyor. Bir süre sonra da bu senin görevinmiş gibi görüyorlar. Tepene çıkmalarına müsade etme. Sen çok iyi niyetlisin, bırak biraz kıymetini bilsin.

sana da mı kızmışım? vay anasını amma esip gürlemişim bee kusura bakma.. bi kaç isim aklımda da, kara listeye yazdığım. onlar da bu konudan değil zaten. Uslübüm sertte olsa anlıyorum ne demek istediğinizi.
İnşallah söylediklerini yapmaya çalışıcam, keşke tüm bunları yapabilme cesaretim olsa. Keşke anlattığım kadar, durabilsem sözümde. Bu hafta sonu belli olur bazı şeyler. Herşeyi bu kadar planlamışken, geri dönüş yapmak çok zor. Ama en doğrusu bu biliyorum. Zor da gelse acı da verse beklemek zorundayım.

haklısın ama elimde değil. o kadar kızgınım ki kendime. en zoru da bu işte. başkasına kızsan silip atarsın bırakır gidersin, ama insan kendine kızınca, nereye gideceğini, ne yapacağını bilemiyor. Ne zaman çok sinirlensem en fazla kendime kızarım maalesef. dün de ona son sözüm "ben bu parayla düğün falan yapmıyorum, git kendine başka enayi bul" oldu. bişey diyemedi, öle kaldı..
ne diyeyim ki
yok bir sitemim, hayatta her şey kısmet...

Hayat müşterektir kavramı sende daha evlenmeden başlamış.
Nişanlın da bunu suistimal etmiş ailesine birikimden para göndererek... Senin yerine kendimi koyuyorum da ben çok sinirlenirdim.
Yerinde olsam üzerime görev olmayan şeylere karışmam; bırak kendisi halletmeye çalışsın evleniyorum diye meydana çıkan adam devamında olacak masrafları göze almış demektir. Diyelim ki sen yardımcı olmasaydın ne yapacaktı?

Kendine kızma. Şükret ki gerçek yüzlerini şimdiden gördün. Ya evlendikten sonra olsa idi... Sen o kadar temiz kalplisin ki Rabbim sana onların gerçek yüzünü göstermeye çalışıyor ama sen biraz sevdiğin için anlamak istemiyorsun. Hiç bir şey için geç değil. Üzülme sakın. Bence seni haketmiyor nişanlın.

Hımm anladım, yok canım paylaşmıycam zaten.. Ya ben biriktirmiişim parayı, onu aileme vermemi bile istemiyor, düşün artık. Bu saatten sonra verir miyim hiç..

Bazı konularda fikrin değişmiş,daha gerçekci bakıyorsun olaylara.
Nişanlın sendeki paraya sırtını dayamış resmen ve muhtemelen de sendeki paradan kendi
ailesine de söz etmiştir ve o parayı harcayacağız demiştir.
Para senin paran kendi rızanla istediğin şekilde değerlendir ancak suistimale uğramadan ve yerli yerince.
Hepimizin uyarısı buydu sen biraz alındın gerçi ama:))
Ailene haber ver, habersiz hareket etme diyen bendim yine diyorum.
Ailenin bilgisi dahilinde olursa nişanlın senin elindeki paraya fazlaca göz dikemez.
Sana tavsiye o parayı evlenmeden önce bir kısmını altın yap vs.,hesap aç veya.
Biliyosun evlendikten sonra edinilen mallar ortaktır.
Para odaklı ilişki olmasın aranızdaki ilişki.O da gayret etsin varıyla yoğuyla.

canım o parayı eğer evlenirseniz ailene verdiğini kardeşinin eğitimi için kullancqklarını onlara küçük bi hediye olduğunu sölene ama verme gizli bi hesapta tut eşin evliliğinizdede o paraya asla güvenmesin ve sende olduğunu bilmesin

Aslında en başından beri hepinizi dinlemeye çalıştım. Ama bazılarına sert davranmışım sanırım, üzüldüm şimdi.
Ailemle konuşmaktan korkuyorum biraz ama haklısınız, konuşmam gerek. Tek korkum onları üzmek, ama napalım. Şuan o para banka hesabımda duruyor zaten. evlilik sonrası mala girmez herhalde diye düşünüyorum ama..

Bu parayı konuştuk aslında, bende kalacak. bende kına falan yaparım bu parayla, biter zaten. Ufak tefek çeyiizmi de yapıcam. Bunları da konuştuk, tamam dedi. O yüzden kardeşime verdim dememe gerek kalmayacak çünkü evlenmeden yirim o parayı kıtır kıtır

KIZLAR, SON DURUM İÇİN YARDIM LÜTFEN!
Kızlar, nişanlımın yeni önerisi nasıl, bi fikirlerinizi beyan eder misiniz lütfen??
Diyor ki, ben araba kredisi ödüyorum tekrar kredi çekemem. Düğün için ne gerekiyorsa sen çek. örneğin 25 bin kredi lazım düğün için. aylık ödemesi 500 tl mesela.. düğüne kadar ben kendi maaşımdan ne kadar ödüycem bu durumda diyelim 6 ayX500 tl=3bin..
o zaman krediyi 25 bin+3bin çekiyoruz. kredi kendi içinden borcunu ödüyor; yani benden para çıkmıyor. Umarım anlatabilmişimdir. Evlendikten sonra da maaşlar birleşecek, ödemeler ortak yapılıp, ortak para birikecek.
nedir bunla ilgili önerileriniz, uygun olan ve olmayan nedir, yardımlarınızı bekliyorum. Öneriyi henüz kabul etmedim düşünce aşamasındayım. şimdiden teşekkürler tüm fikir beyan edenlere..

Şimdi normal şartlar altında neden olmasın derdim ama burda çektirdiği krediyi eşinin üzerine yıkıp giden kocalar da okuduktan sonra bilemiyorum. Ayrıca eğer bu paradan sadece düğüne verecekseniz olur. Ama yok annemlerin yol masrafı, yok sülalenin düğün zamanı kalacak yer masrafı (çünkü eminim sizin taraf bunu kendi çekecektir) düğün harici kullanılacaksa olmaz. Eşya almayacaksınız, düğün için de 6000'e çok demiş arkadaş 25000 nereye gidecek ben anlamadım.

senden şu aşamada para çıkmayacak gibi evet. ama o 28 bin lirayı kim ödeyecek?yine siz ödeyeceksiniz.bunun bir de masrafı,faizi var.bence bu zamana kadar yapmışsın yapacağını,birkimini de yapmışsın.yerinde olsam bulaşmam.böyle olunca yine senin sayende olacak bu işler.kendi başının çaresine baksın bir kez de.bu nasıl iş böyle??
ya senin gibi işi gücü olmayan bir bayana denk gelseydi ne olacaktı?
ömrü billah bekar kalırdı herhalde

Bir de şunu sor kendine: Ne kadar güveniyorum ben bu adama? Yarın kendisine düşen parayı verecek mi? Yoksa bu ay sıkıştım falan diyecek mi? Altınları bozdursak da kredileri kapatsak bak hem sen de kurtulursun ben de diyecek mi?

sadece düğüne verilecek. ha eğer dediğiniz gibi onun ailesinin yol masrafı karşılanırsa benim aileme de aynı oranda verilir. Kalem kalem her harcamayı yazmayı düşünüyorum ki sürpriz birşey olmasın diye. eşya bu paradan alınmayacak. gelinlik, damatlık, kuaför masrafları falan işte. düğün salonlarını da aileler karşılıyor zaten. O çok bulsa da ailem vereceği için, çok karışamaz.
off bilemiyorum yaa:44:

Forumda düğüne 4 gün kala ayrıldık bir ay kala ayrıldık başlıkları varken ilerde bir şey olup ayrılmayacagınız ne malum. Ayrılık vs olursa sence o o borcu öder mi? Hani kredi çekilen para araba ev gibi elde kalacak bişey olsa tamam diyeceğimde uçup gidecek borçta sana kalacak. Yani illa olacak diye birşey yok ama önerisi bana tehlikeli geldi. Zaten anlattıklarından çokta güvenilir bir profil çıkmadı. Herhalde evlenirsek borç onun nasıl olsa evlenmezsekte zaten beni ilgilendirmez diye düşündü sanırım. Başka yol düşünsün arabayı satsın karşılasın düğünü sonra siz evlenince zaten ortak parayla alırsınız araba kolayca. Borçlu senin arabalı onun olacağı hiç bir öneriyi kabul etme derim şahsen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…