Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

evlendikten sonra tüm giderler ortak ödenecek, Tabi ki yine bu kredi benim maaşımdan gidecek. yine benim sayemde olacak haklısın. evet kesin bekar kalırdı, onda şüphe yok..

Aslında çok güvenmem gerekiyor ama artık herşeyi düşünür oldum. Ailesini bu kadar düşünen, beni düşünmeyen bir adama ben nasıl güveniyorum diyeyim. evet şimdiye karar güvenimi sarsmadı ama, evlendikten sonra herşey değişebilir.
altınları bozdurup eşyaları alıcaz. yani kredi kapatma şansımız yok. hani sanmıyorum hem eşyalara, hem krediye yetecek kadar çok altın takılsın

Canım 15000 salona vermiş bir insan olarak diyorum ki 24000 ne alaka? Kuaför dediğinin kralı ne kadar tutacak. 6000 düğüne çok diyordu ne oldu? Gelinlik damatlık vakkodan olsa toplam 8000 eder. 24000 çok. Kredi çekeceksen de önden hesaplayın ne kadar gerekiyorsa o kadar çekin. Bence aklında başka masraflar da var onun demedi deme.

Bak ben gelinliğini kendi almış bir insanım. Eşimle her şeyi ortak yaptık. Ortak borcun altına girdik. Eğer eşin anlattığın kadarı ile bana güven verseydi derdim ki neden olmasın. Ama bana o güveni vermedi açıkçası. Senden para istemiş olması bile hata. Herşeyin ortak yapılmasına eyvallah da senden para alınması kötü.

Hadi oldu da 24000 çektiniz. Para arttı ki artacak. Maldivlerde balayı istiyorum de :)

Ayrıca sen elindeki parayı vermeyeceğim dedin ya, o para tutarında kredi çektiriyor adam ya. İnanki ben burda fitil oldum.

Sen bir de o parayı evlenmeden yerim diyorsun ya. Senin de alacağım dediğin şeyler o kadar tutmaz. Yurt dışında balayı turu satın al. Düğünde annenler hediye etsin size. Hem annenlerin namı yürür sülalede ve eşinin sülalesinde, hem de bu soğuklarda tropik ada keyfi yaparsın :)

Madem arabayi ucuz almis, arabasini satsin o zaman, onun parasiyla dugun yapsin.

Hayir, ben cidden anlam veremiyorum. Karsinizdaki insan dügünden önce 70000 tl'lik araba aliyor fakat dügün için senden kredi çekmeni bekliyor? Karsindaki insan senden 3000 tl aldi sadece ailesi için, nisan çiçegini bile ödemedi.

Kisacasi, karsindaki insana nasil güveniyorsunda kredi çekiyorsun? Sanki simdiye kadar biriktigin parani harcaman yetmiyormus gibi.

24 bin diye ben söyledim, o kadar biriktirdiğim için. ne kadar olur bilemiyorum tüm masraflar. daha hesaplamadık açıkçası.
ailesi işin içine girince bende güvenemiyorum ki, ailesi oldu mu akan sular duruyor.
aa tabi balayı da ödenecek bu paradan. maldivlere yetse keşke..

Son düzenleme:

ben söyledim aynı tutarda olsun diye, daha hesaplamadık. zaten buna okey de demedim, düşünüyorum daha.
Ay inş dediğiniz gibi olur da ben bu düğün işini çok abartıyorum galiba. bana herşey çok tutacakmış gibi geliyor, dediğin gibi para artarsa, iyi fikir aslında, şanımız yürüsün tabi be yaa

şimdiye kadar biriktirdiğim parayı harcamaktan vazgeçtim zaten. sadece o söze harcanan para gitti.ne yapacağımı bende şaştım doğrusu:44:

şimdiye kadar biriktirdiğim parayı harcamaktan vazgeçtim zaten. sadece o söze harcanan para gitti.ne yapacağımı bende şaştım doğrusu:44:

Bundan sonra kilini hiç kipirdama! Seni gerçekten seviyorsa, gerçekten seninle evlenmek istiyorsa, o bir yol bulur, bulmasi lazim.

O ne yapiyorsa yapsin, arabayimi satiyor, kredimi çekiyor, kendisi bilsin fakat dügünü o ödemesi lazim. Sadece o degil, o parayla SENIN istedigin gibi dügün olmasi lazim. Birak, çirpinsin bakalim napiyor.

düğünden önce ayrılık olursa zannediyorum verilen kaporalar gider, tamamı gitmez. ha dediğin gibi 1 gün önce falan olursa gelinlik kalır elimde.. evet, bu durumda zararda kalırım

Sadece düğün değil, ayrı bir kına gecesi istiyorum. bunu da annemle konuşacak. annem de biz yapıcaz dicek, onlar öle istiyo diye kabul edecek değiliz.
ne yaparsa yapsın bu saatten sonra her yaptığı emrivaki olacak. Bende isterdim karşımda, "sen nasıl istiyorsan öle yapalım hayatım" diyen birisini, ama yok işte.

Bildigim kadariyla kina gecesi kiz'a ait fakat oglan tarafi kiz giyecegi kina kiyafetini alir. Biraz sert olacak (ki simdiye kadar benim bütün tepkilerim sertti ) ama siz diyorsunuz ya sizde isterdeniz diye karsindaki sizin isteklerinize göre hareket etsin diye, niye o zaman nisanliniz ile beraber kaliyorsunuz?

Sevgi, ask hersey demek degildir. Bende yeni evlendim ve herseyi esim ile beraber konusarak hallettik. Hep benim isteklerime önem verirdi esim, ve ikimizde heycanli ve mutlu bir sekilde evlendik. Bunlari ben hava atmak için anlatmiyorum, kesinlikle degil. Ben bunlari sizin anladigim kadariyla çok temiz bir kalbiniz var diye söyluyorum. Isterimki siz ve bütün kizlar böyle mutlu olsunlar, kendini degerli hisetsinler.

Nisanliniz dügünü bile istemiyor, istediginiz gelinligi pahali buluyor,... bunlari insani çok yipratir ve sen böyle seyleri yasamak zorunda degilsin. Sen çok daha degerlisin, çok daha iyi seylere, insanlara layiksin.

Son düzenleme:
Evlendikten sonra her iki tarafında çalıştığı eşler, para durumunu nasıl yapıyorsunuz?
Şimdi şöyle düşündük. Diyelim her ikimiz de 1000 tl kazanıyoruz.
500 tüm giderler+200 araba taksidi+200 kredi+100 bana harçlık+100 ona harçlık=1100 tl
geriye kaldı 2000-1100=900 tl ortak bir hesaba birikim olarak atılacak
dolayısıyla evet krediyi ben çekmiş olucam ama, sonuçta krediyi kimin ödediğinin bir önemi olmayacak. tabi boşanma gibi ekstrem durumlar hariç..
arabayı satsa, evlendikten sonra yine alacak, yine ortak ödenecek, farkeden pek birşey olmayacak gibi gözüküyor. Arabayı satsın bi daha araba almasın desem, e arabaya da ihtiyacımız oluyor. Her halukarda kredi çekmekten kurtulamıyoruz.
Off neyse kafanızı karıştırdım yeterince, daha iyi bir fikir çıkarsa paylaşırım. Saolun...
Fikir çıkmazsa da 2015 e ertelerim ya bu kadar basit.. hem 2015 çok güzel bir yıl, kulağa hoş geliyor

Ah be minnoş gündeminiz yine para yine maddiyat ve yine yükü senin omuzlara atıyor yine risk..Ben hiç sizdeki kadar evlilk öncesi hesap makınası hesabıyla gider gelir tablosu çıkaran bir çift daha rastlamadım.Çok garip geliyor bana bu kadar para hesabı.

Sen 2015 e ötele de daha neler çıkacak bakalım ozamana.

tamam kına kıyafetini alsın, 2 bin liralık çok güzel kına kıyafeti buldum zaten
Bu düğün işleri çıkıncaya kadar herşey güzeldi, bu kadar yıpranacağımı hiç düşünmedim. peki neden tüm bunlara rağmen beraberim bilmiyorum. Allah mutluluğunuzu daim etsin, yok asla öle düşünmem.
benim memleketimde düğün yapmak istemedi bile baştan, orda sadece nikah yapalım dedi. anlattım, konuştuk öle kabul etti. babasından para konusunda çok çekiniyo galiba, onlarla oturup doğru düzgün konuşamıyor. ben kendi ailemle konuştum, ne kadarlık düğün salonu kirası ödeyebilirsiniz diye. sonra ona sordum, sen ailenle konuştunmu ne yapacaklarmış diyorum. ben konuşamam diyor, ben 3-4 salon seçerim hangi salonu tutmak isterlerse onu tutarlar diyor. e ailesi de en ucuzu tutar, benim ne istediğim kimin umrunda olur, kim bana sorar ki..
gerçekten anlayamıyorum, etrafımda o kadar çok benimle evlenmek isteyen oldu ki, acaba diyorum geçmişte birinin ahını mı aldım, beddua ettim de bana mı döndü.. gerçekten bilmiyorum.

hesap makınası hesabıyla gider gelir tablosu çıkaran bir çift ilahi yaa çok güldüm, alemsiniz
daha bunlar ne ki? bunlar basitleştirerek size yazdıklarım, siz gelin bir de benim hesap defterimi görün
bir muhasebeci tutsam yeri var, o derece yani

Hey maşallahh. O derece yani hii ?? Ozaman sizinde nişanlınızdan eksik bir yanınız yokmuş.Ondan zaten talepleri söylemleri size pek garip gelmiyor.Ne diyeyim ozaman birbirinizi en iyi siz anlarsınız :) Sıkıntıya mahal yok ozaman aranızda.Dert etmeyin çekin gitsin krediyi rahat rahat ödersiniz ortak para havuzundan

Zaten hersey nisandan sonra oluyor canim. Nisan, evlilik,flört zamanina hiç benzemiyor. Ben kaç yildir esim ile beraberim ama inanirmisin, esimi aslinda nisandan sonra tanidim. Flört zamaninda insan sadece egleniyor, cafeye, sinemaya felan gidiyorsun, ne aileler karisiyor, ne önemli kararlar alinmasi gerekiyor,...

O isaretledigim cümle çok önemli benim gözümde. Ne demek sana bile sormuyor salon nasil olsun diye, yada ne demek illaha en ucuz salonu tutmak? Farkandamisiniz, seçimi sadece annesine, babasina birakiyor, kendisi umursamiyor bile! Insan hayatinda sadece 1 defa evleniyor!! Neden arabaya gelince ayni cimriligi ortaya koymuyor? Araba senden dahami degerli?

Kusuruma bakma, ben bile kiziyorum. Antlatiklarindan senin iyi niyetli oldugun besbelli fakat nisanlin bu iyi niyeti suistimal etmeye çalistigida ne yazikki çok belli.

Kesinlik geçmiste ne yanlis yapmisim diye düsünme. Hayat bu, iyide yapsan, kötüde yapsan bazen insan beklemedik seylerlerle karsi karsiya geliyor.

Dugunu ciftlerin kendisi yapinca hesap kitap tabi ki oluyor. Herkes ister ben seceyim aileler odesin, nasil odencek diye dusunmeyeyim. O zaman da aileler hesap kitaba daliyor. Yani fabrikator degilse o hesap kitap her halikarda yapilacak.

Son düzenleme:
25bin kredi cekilip ortak odenmesi, normal sartlarda dugununu kendisi yapmak isteyen her ciftin olagan cozumu.. Ama normal sartlarda.. Nisanlin para ve deger verme konusunda sinifta kalmisti..

Bi isin icine para pul mevzulari karisinca cirkinlesiyo. Bende yasadim, bilirim..

Bi erkegin maddi imkanlari varken, sevdigi kadinla ortak hayallerini gerceklestirmektense, kendi hayallerini gerceklestirmesini artik kabul edemem..

Yanlis anlama ahkam kesmiyorum. 4000 tl maasi olan Eski nisanlisinin 1500 liralik tektasi kendisinden hediye,aşkinin nişanesi olarak degil, ailesinden adet yerini bulsun diye almis bi kadinim.. O yuzden sendeki bu yaralar evlenip 5 cocugun olsada gecmeyecek biliyorum..

Bence bu isin sonu yok..

Umarim yanilirim, umarim nisanlin degerini bilir, umarim cok mutlu olursun..

düğün onun ve ailesinin sorumluluğunda kendine güvenmeyen çıkmasın kardeşim ortaya evlencem diye
madem çıkmış araba almış o arbanın taksidinide gene siz ödiceksiniz gene senin katkın olcak

NEDEN SANA KREDİ ÇEKTİRİO GİTSİN ÇEKTİRCEK BAŞKASINI BULSUN BABASI ÇEKSİN HERŞEYİ SEN YAPCAKSAN NE ANLAMI VAR BİRAZ UĞRAŞSIN ARKADAŞIM AİLESİDE UĞRAŞSIN DÜŞÜNSÜN BİRAZ KÖŞEYE SIKIŞTIR ÇEKEMEM BABAM İSTEMİYO DE

gene topu sana atmış gene seni karıştırmış ayrıca o borcu gene sen ödiceksin ne anlamı var yahu evlenince hesap gene birleşcek
ertele düğünü bence......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…