senden şu aşamada para çıkmayacak gibi evet. ama o 28 bin lirayı kim ödeyecek?yine siz ödeyeceksiniz.bunun bir de masrafı,faizi var.bence bu zamana kadar yapmışsın yapacağını,birkimini de yapmışsın.yerinde olsam bulaşmam.böyle olunca yine senin sayende olacak bu işler.kendi başının çaresine baksın bir kez de.bu nasıl iş böyle??
ya senin gibi işi gücü olmayan bir bayana denk gelseydi ne olacaktı?
ömrü billah bekar kalırdı herhalde
Bir de şunu sor kendine: Ne kadar güveniyorum ben bu adama? Yarın kendisine düşen parayı verecek mi? Yoksa bu ay sıkıştım falan diyecek mi? Altınları bozdursak da kredileri kapatsak bak hem sen de kurtulursun ben de diyecek mi?
sadece düğüne verilecek. ha eğer dediğiniz gibi onun ailesinin yol masrafı karşılanırsa benim aileme de aynı oranda verilir. Kalem kalem her harcamayı yazmayı düşünüyorum ki sürpriz birşey olmasın diye. eşya bu paradan alınmayacak. gelinlik, damatlık, kuaför masrafları falan işte. düğün salonlarını da aileler karşılıyor zaten. O çok bulsa da ailem vereceği için, çok karışamaz.
off bilemiyorum yaa:44:
Canım 15000 salona vermiş bir insan olarak diyorum ki 24000 ne alaka? Kuaför dediğinin kralı ne kadar tutacak. 6000 düğüne çok diyordu ne oldu? Gelinlik damatlık vakkodan olsa toplam 8000 eder. 24000 çok. Kredi çekeceksen de önden hesaplayın ne kadar gerekiyorsa o kadar çekin. Bence aklında başka masraflar da var onun demedi deme.
Bak ben gelinliğini kendi almış bir insanım. Eşimle her şeyi ortak yaptık. Ortak borcun altına girdik. Eğer eşin anlattığın kadarı ile bana güven verseydi derdim ki neden olmasın. Ama bana o güveni vermedi açıkçası. Senden para istemiş olması bile hata. Herşeyin ortak yapılmasına eyvallah da senden para alınması kötü.
Hadi oldu da 24000 çektiniz. Para arttı ki artacak. Maldivlerde balayı istiyorum de :)
Ayrıca sen elindeki parayı vermeyeceğim dedin ya, o para tutarında kredi çektiriyor adam ya. İnanki ben burda fitil oldum.
Sen bir de o parayı evlenmeden yerim diyorsun ya. Senin de alacağım dediğin şeyler o kadar tutmaz. Yurt dışında balayı turu satın al. Düğünde annenler hediye etsin size. Hem annenlerin namı yürür sülalede ve eşinin sülalesinde, hem de bu soğuklarda tropik ada keyfi yaparsın :)
Madem arabayi ucuz almis, arabasini satsin o zaman, onun parasiyla dugun yapsin.
Hayir, ben cidden anlam veremiyorum. Karsinizdaki insan dügünden önce 70000 tl'lik araba aliyor fakat dügün için senden kredi çekmeni bekliyor? Karsindaki insan senden 3000 tl aldi sadece ailesi için, nisan çiçegini bile ödemedi.
Kisacasi, karsindaki insana nasil güveniyorsunda kredi çekiyorsun? Sanki simdiye kadar biriktigin parani harcaman yetmiyormus gibi.
şimdiye kadar biriktirdiğim parayı harcamaktan vazgeçtim zaten. sadece o söze harcanan para gitti.ne yapacağımı bende şaştım doğrusu:44:
Forumda düğüne 4 gün kala ayrıldık bir ay kala ayrıldık başlıkları varken ilerde bir şey olup ayrılmayacagınız ne malum. Ayrılık vs olursa sence o o borcu öder mi? Hani kredi çekilen para araba ev gibi elde kalacak bişey olsa tamam diyeceğimde uçup gidecek borçta sana kalacak. Yani illa olacak diye birşey yok ama önerisi bana tehlikeli geldi. Zaten anlattıklarından çokta güvenilir bir profil çıkmadı. Herhalde evlenirsek borç onun nasıl olsa evlenmezsekte zaten beni ilgilendirmez diye düşündü sanırım. Başka yol düşünsün arabayı satsın karşılasın düğünü sonra siz evlenince zaten ortak parayla alırsınız araba kolayca. Borçlu senin arabalı onun olacağı hiç bir öneriyi kabul etme derim şahsen.
Bundan sonra kilini hiç kipirdama! Seni gerçekten seviyorsa, gerçekten seninle evlenmek istiyorsa, o bir yol bulur, bulmasi lazim.
O ne yapiyorsa yapsin, arabayimi satiyor, kredimi çekiyor, kendisi bilsin fakat dügünü o ödemesi lazim. Sadece o degil, o parayla SENIN istedigin gibi dügün olmasi lazim. Birak, çirpinsin bakalim napiyor.
Sadece düğün değil, ayrı bir kına gecesi istiyorum. bunu da annemle konuşacak. annem de biz yapıcaz dicek, onlar öle istiyo diye kabul edecek değiliz.
ne yaparsa yapsın bu saatten sonra her yaptığı emrivaki olacak. Bende isterdim karşımda, "sen nasıl istiyorsan öle yapalım hayatım" diyen birisini, ama yok işte.
Bildigim kadariyla kina gecesi kiz'a ait fakat oglan tarafi kiz giyecegi kina kiyafetini alir. Biraz sert olacak (ki simdiye kadar benim bütün tepkilerim sertti) ama siz diyorsunuz ya sizde isterdeniz diye karsindaki sizin isteklerinize göre hareket etsin diye, niye o zaman nisanliniz ile beraber kaliyorsunuz?
Sevgi, ask hersey demek degildir. Bende yeni evlendim ve herseyi esim ile beraber konusarak hallettik. Hep benim isteklerime önem verirdi esim, ve ikimizde heycanli ve mutlu bir sekilde evlendik. Bunlari ben hava atmak için anlatmiyorum, kesinlikle degil. Ben bunlari sizin anladigim kadariyla çok temiz bir kalbiniz var diye söyluyorum. Isterimki siz ve bütün kizlar böyle mutlu olsunlar, kendini degerli hisetsinler.
Nisanliniz dügünü bile istemiyor, istediginiz gelinligi pahali buluyor,... bunlari insani çok yipratir ve sen böyle seyleri yasamak zorunda degilsin. Sen çok daha degerlisin, çok daha iyi seylere, insanlara layiksin.
Ah be minnoş gündeminiz yine para yine maddiyat ve yine yükü senin omuzlara atıyor yine risk..Ben hiç sizdeki kadar evlilk öncesi hesap makınası hesabıyla gider gelir tablosu çıkaran bir çift daha rastlamadım.Çok garip geliyor bana bu kadar para hesabı.
Sen 2015 e ötele de daha neler çıkacak bakalım ozamana.
hesap makınası hesabıyla gider gelir tablosu çıkaran bir çiftilahi yaa çok güldüm, alemsiniz
daha bunlar ne ki? bunlar basitleştirerek size yazdıklarım, siz gelin bir de benim hesap defterimi görün
bir muhasebeci tutsam yeri var, o derece yani
tamam kına kıyafetini alsın, 2 bin liralık çok güzel kına kıyafeti buldum zaten
Bu düğün işleri çıkıncaya kadar herşey güzeldi, bu kadar yıpranacağımı hiç düşünmedim. peki neden tüm bunlara rağmen beraberim bilmiyorum. Allah mutluluğunuzu daim etsin, yok asla öle düşünmem.
benim memleketimde düğün yapmak istemedi bile baştan, orda sadece nikah yapalım dedi. anlattım, konuştuk öle kabul etti. babasından para konusunda çok çekiniyo galiba, onlarla oturup doğru düzgün konuşamıyor. ben kendi ailemle konuştum, ne kadarlık düğün salonu kirası ödeyebilirsiniz diye. sonra ona sordum, sen ailenle konuştunmu ne yapacaklarmış diyorum. ben konuşamam diyor, ben 3-4 salon seçerim hangi salonu tutmak isterlerse onu tutarlar diyor. e ailesi de en ucuzu tutar, benim ne istediğim kimin umrunda olur, kim bana sorar ki..
gerçekten anlayamıyorum, etrafımda o kadar çok benimle evlenmek isteyen oldu ki, acaba diyorum geçmişte birinin ahını mı aldım, beddua ettim de bana mı döndü.. gerçekten bilmiyorum.
Ah be minnoş gündeminiz yine para yine maddiyat ve yine yükü senin omuzlara atıyor yine risk..Ben hiç sizdeki kadar evlilk öncesi hesap makınası hesabıyla gider gelir tablosu çıkaran bir çift daha rastlamadım.Çok garip geliyor bana bu kadar para hesabı.
Sen 2015 e ötele de daha neler çıkacak bakalım ozamana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?