Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

24 bin tl biriktirmissin kinaydi ceyizdi kitir kitir yerim ama dugune harcamam diyorsun. nisanlin arabaya 70bin veririm ama dugune harcamam diyor. cok ilginc bir ciftsiniz, insan parasi cok olunca boyle nereye koyacagini sasiriyor demek ki.

24 bin tl biriktirmissin kinaydi ceyizdi kitir kitir yerim ama dugune harcamam diyorsun. nisanlin arabaya 70bin veririm ama dugune harcamam diyor. cok ilginc bir ciftsiniz, insan parasi cok olunca boyle nereye koyacagini sasiriyor demek ki.

Ben normalde düğüne harcayacaktım tabi ki, ama bu yaşananlardan sonra vazgeçtim düğüne harcamaya.

Dugunu ciftlerin kendisi yapinca hesap kitap tabi ki oluyor. Herkes ister ben seceyim aileler odesin, nasil odencek diye dusunmeyeyim. O zaman da aileler hesap kitaba daliyor. Yani fabrikator degilse o hesap kitap her halikarda yapilacak.

Yok maalesef bulamadık bir fabrikatör oğlu...

O aslında bana en ucuzunu tutarım demiyor, ortalama birşey tutarım diyor ama ben sanmıyorum. O zaman da bir sıkıntı yaşıycam şimdiden biliyorum. Biz ikimizin de memleketinden uzak oturuyoruz. O yüzden ordaki salonu verdiği isimlere göre ailesinden birileri bakacak. Ben zaten salonları biliyorum diyor. Evet hiç özenmiyo, asıl sorun da bu zaten. Nasıl istersin demiyor. Ailede de bir problem var bu konuda, ama çözemiyorum henüz. Araba neden bu kadar pahalı oldu, onu özelden yazayım ben sana.
Siz okurken kızıyorsunuz, bir de beni düşünün. Ne zaman "kusursuz düğün"ü izlesem gözlerim dolar, ağlarım
Teşekkür ederim canım, desteğin için..

100 milyon harclık mı? Bi ay mı 100 tl ile durcaksınız ayy ben cok para harcıyorum nereye harcıyosun desen onuda bilmiyorum bi bakıyorum bi hafta olmadan 200 gitmiş nasıl harcamıyosunuz bi anltır msnz?

100 milyon harclık mı? Bi ay mı 100 tl ile durcaksınız ayy ben cok para harcıyorum nereye harcıyosun desen onuda bilmiyorum bi bakıyorum bi hafta olmadan 200 gitmiş nasıl harcamıyosunuz bi anltır msnz?

Bazıları 100 değil aylık 50 lirayı da harçlık yapabilir.Bu hayat tarzıdır insanların.Valla helal olsun diyorum bende kendisine.Ayarı biraz kaçmış olsa da (benim düşüncem) çok tutumlu bir kız minnoş.Ne güzel biriktirmiş kendi parasını.İmrenmedim değil.Benim mesleğimde 5. yılım.3 senesi köyde geçti.Hep tam ek dersli maaş aldım köşede tek kuruş param yok +3 bin borcum var.Ama ben para harcamayı malesef çok seviyorum.Kenarda durdumu batıyor o para bana.Vuruyorum kendimi gezmelere alışverişe

Aynen benimde kredi kartı borcum var hem haftada 200 hatcıyorum bide üstüne kartıda kullanıyorum kira faturalar falan hepsini ödüyüorum ama geri kalan param birikmiyo harcıyorum belki daha 21 yasındayım ondandır ama ilerdede böyle olursam yandım :2: minnoş bize ders versin :))))))

Son düzenleme:
Araba da araba...Adam 1 araba almış,başka masrafa el sürmem diyor.
Sense araba zaten ikimizin deyip duruyorsun.
Yalnız ben 25. sayfaya kadar okudum ve sözettiğin şirketin kimin olduğunu bulamadım.

Araba kimin şirketine kayıtlı ?

Neden dersen bugün ağır gelen vergi yarın da ağır gelecek.
Mune'nin dediği ve bir başka üyenin yaşadığı gibi,aman ne gerek var üzerimize almaya,araba nasılsa bizim deyip öylece kalacak.

Ev kiranız olmayacak herhalde...
Ona göre düşünürsek bu 500 tl tüm giderlerin içinde yakıt,elektrik,telefon ve market masrafı mı oluyor ?
100 er lira harçlık da yol parası,giyim,kuaför,sigara vs.. sanırım.
Çok iyimser ve minimum yazılmış rakamlar bunlar.

E hiç dışarı çıkmayacak mısınız ? Gezme,eğlenme,sinema,yemek,benzin gibi giderleriniz olacaktır.
Bunun haricinde aileleriniz başka şehirdeymiş.Onlara ziyaret masrafı,evlenecek arkadaş ve yakınlara masraf derken bu hesap epey şaşar.
Bekarken para biriktirmek kolay ama evlenince evin de bir sürü masrafı çıkıyor.

Son düzenleme:

Bunun yaşla alakası yok canım.28 im ben :) Hep böyleydim.Biraz aileden yetiştiriliş, yaşam şartları,biraz hayata bakış biraz insanın kendi yapısıyla alakalı.
Ama dediğin gibi 5 yıldır yalnız yaşıyorum.Evimin herşeyi bende kira,yol,bütün faturalar vs vs ki evimdende 5 senedir 1300 km uzakta yaşadım..Ne için yaşıyorum ben diyorum?Şu zaman harcamayacagımda ne zaman kendi kazandıgım parayı harcayacagım diyorum. Evlenince zaten kısıtlanıyor herşey.Harca gitsin sen beni dinle

Vallahi konuyu okudum yormları okudum ama ilk sayfayı öyle uzunki ve karma karışık... hayır anlayamadım.. sonra vazgeçilmiş sanırsam parayı bayanda vermioo... hiç bişicilk anlamadım

Evlilik öncesi bu kadar para hesabı bana tuhaf geliyor.

Büyük bir bütçe ayrılacak her konuda para hesabı olur. Tabi eğer o parayı harcayacak kişi sizseniz. Aileler yapıyorsa düğünü ne ala. Hesap yapmaszınız. Ama o zaman da aileler yapar hesabı. Ben de açıkçası bu kadar para harcanan bir olayda hesap yapılmasının garipsenmesini garipsiyorum.

Son düzenleme:

Bunlar seninle konuşulacak konular değil. Hala aynı oyunlara saf gibi kanıyorsun. Hamama giren terler. Sen onların terlemelerine izin vermiyorsun. Bırak onlar düşünsün krediyi falan. Bunlar iki ailenin anne ve babalarının konuşacağı şeyler, sen girme devreye. Seyirci kal. Ya kusura bakma ama çok kızıyorum sana, ne kadar safsın, ne kadar temiz kalplisin. Aç artık gözlerini. Girme bu işlere. Gelin adayı ister sadece damatta yapar anladın mı? Senin yapacağın şeyler gelinliği beğenmek, eşyaları beğenmek falan olmalı. Para mevzularından çık artık. Seni aşan işlere girme lütfen. Onlar yolunacak kaz arıyorlar resmen.

Yorumumu konu sahibine yaptım.
Söylemek istediğim de bu zaten evlenecek çiftler bu kadar para hesabıyla uğraşmaz yaşları henüz genç. Önlerinde ebeveynleri var. Kaldı ki ailenin bu para hesaplarından zaten haberi yok.

Bu arkadaşlar bir ev kuruyorlar. 17 yaşında evlenicem diye tutturan ergenlerden değiller. Yaşları uygun, çalışıyorlar. Kazançları var. Siz kenarda durun büyüklerin işine karışmayın yaşında değiller. Bence düğünün her evresinde çiftlerin katkısı olmalı. Parayı onlar veriyorsa zaten bu konuda söz sahibi olacak kişiler de onlar. Çalışan bir birey olan bu insanların bütçelerini denkleştirmek için şimdiden hesap yapması çok güzel. Biz bir excel tablosunda o ayki gelirleri, giderleri taksitler hesaplardık. Hesabını kitabını şimdiden şimdiden bileceksin ki sonradan ipin ucu kaçmasın.

Ayrıca her anne baba düğün yapacak kadar varlıklı olmayabiliyor. Bir memur kızı olarak babamın emeklisi bir eve bile yetmedi. Ama ne oldu beni okuttular, çalışıyorum, düğünümü kendim yaptım. Hesabımı kendim bildim. Kenarda kukumav kuşu gibi oturmadım. Eşimde aynı şekilde babasız büyümüş, bir emekli geliri olan annenin oğlu. Ama onun da annesi onu okutmuş meslek sahibi yapmış. Bizim ailelerimizin bize düğündeki en güzel bileziğiydi mesleklerimiz. Onların sayesinde kendi hesabımızı bilebildik. Sağolsunlar.

Diyeceğim odur ki konu sahibi, eşit bir şekilde düğününüze katkınız varsa sıkıntı yok. Ama kullanılıyorsan buna müsade etme. Evlenince de asla kendi maaş kartını kimseye verme. Kredi çekersen de kredi harcamasının ortak havuzdan çıktığından emin ol.

Son düzenleme:

Normalde erkek tarafının durumu yoksa imkanları ölçüsünde düğün yapmalarını anlarım ama erkek tarafının yapması gerekenleri tamamen kız tarafının üstüne yıkılması durumu söz konusu olursa işte orda durmak lazım. Yani herkes imkanı ölçüsünde elini cebine sokmasını anlarım. Burdaki durumda ise minnoşun ailesinin çoğu şeyden haberi bile yok, dolayısıyla erkek tarafı bunu kullanıp kızın saflığından yararlanmaya başlamışlar. Kendilerine gelince araba almak için kredi çekebilen insanlar, evlilik meselesinde çikolota almaya bile para bulamayan tipler. Kızdan para alacak kadar da gurusuz insanlardan bahsediyoruz. İmkanları olmayabilir bunu anlarım ama burdaki durum farklı. Minooşun bu konuda ailesini üzmemek için susmasını, ailesinin bu olanlardan habersiz olmasını fırsat bilerek nasıl olsa evlenmek istiyor o yüzden biz hiç bir şey yapmasak da evlenecek düşüncesiyle kızı tamamen tek başına bırakan bir nişanlı ve ailesi var ortada. Kendilerine gelince bir şekilde para buluyorlar ama kız istemeye gittikleri çikolatanın hesabını bile utanmadan kıza ödetiyorlar. Biraz da burdan bakmak lazım.

Bazı kişiler, konu sahibi de dahil, belki bana kızacak ama böyle bir nişanlı ile yapılan evlilik ne kadar yürür orası şüpheli. Ben bunların ilerde problem çıkaracağını düşünüyorum. Tecrübe ile sabit bir sürü kişi de aslında bana hak verecektir. Bence tüm olanları minnoş ailesine açıklamalı ve artık devreye minnoşun anne babası girmeil. Bunun yaşla ilgisi yok. Ya da ergen olup olmamakla da ilgisi yok. Bir de evliliklerde tamam imzayı atan iki kişidir ama aslında evlenenler o iki ailedir. Aileleri soyutlayamazsınız. Ben artık devreye minnoşun ailesinin girme vakti gelmiş de geçiyor olduğunu düşünüyorum, yoksa kızı daha çok kullanacaklar.

Haklısınız burdaki durum kötü ama konudan anladığım kadarı ile minnoşun nişanlısı minnoştan para aldığını kendi ailesine söylememiş. (Kesin söylemiştir falan diyebiliriz ama bilinen bu) Yani onlar oğullarının parası ile yapıldığını sanıyorlar nişandakilerin büyük ihtimalle. Eğer durum buysa nişanlısı minnoşu kullanıyor sadece. Aileler tarafından olayın net bir şekilde bilindiğini zannetmiyorum. Bilinirse büyük ihtimalle çirkin şeyler yaşanacak. arada bir sürü laf söz olacak. Yarın öbürgün minnoş ve nişanlısı unutsa da ailelerin unutmadığı unutamadığı şeyler olacak. Bence en büyük hata o 3000 liranın verilmesi idi. Ama minnoş da bunun hatalı olduğunu farketti ve bence baya yol katetti. Eğer huzurlu bir şekilde devam etmek istiyorlarsa iyice düşünerek, yeri geldi mi hayır diyerek devam etmeliler.

Sizce bu saatten sonra aileler işin içine girerse çok sürmez diye düşünülen evliliğin akibeti ne olur? Siz bunu yaptınız, yok yapmadınız, oğlunuz kızımızdan para almış, aman damadın arabası da ne kıymetliymiş falan da filan bir sürü cümleden sonra bayramlarda seyranlarda bu insanlar birbirinin yüzüne nasıl bakar? Ailelere laf söylenmeye başlanınca bu sefer herkesin kendi ailesi kıymete binecek. Bana ne dersen de ama aileme laf söyleme lafları ortaya çıkacak. Çiftler arası Para tartışması evliliği zedeleyeiblir ama aileler arası para tartışması daha kötü bence. Benim nacizane görüşüm tabi bu.

Son düzenleme:
Sen olmasan bu adam evlenemezmiş bence

İyi ki bi araba almış
Çiçek senden, çikolata senden, ailesine yardım senden
O yetmiyor düğün için 25 bin borçlanma senden

Sende kalkmış diyosun ki 25 + 3 çekeyim
Ailesine verdiğim o yardımı geri almış olurum
Faizi var, sorumluluğu var bu işin

Eş adayın sorumluluk alamıyo
Senden istiyo
Ben kadın olduğum halde, daha evlilik arefesinde bu kadar talepkar olamam
Hem gururuma yediremem hemde madem evlenmeyi göze aldım sorumluluklarına da katlanmam lazım diye düşünürüm

Son düzenleme:

Akli basinda herkes sizin su yorumlariniza katilir zaten...

Konu başlığında girmesinler havaya diyo ya
Damat çoktan girmiş havaya aslında..

Evlilik için hiç bi çabası yok, almış bi düldül yayılıyo
Onu sen yap bunu sen yap

Bu arkadaş mı çok sakin
Ben mi sorumsuzluğa tahammül edemiyorum bilemeyeceğim de

Ben bi nokta da kesin derdim
Al bu parayı, yol parası yap bi daha da gözüme görünme bu da sana son kıyağım diye

İsteğin de bi dozu olmalı, adam rahata alışmış şimdiden. Ben bunla bir hayatı sırtlanacağıma inanmazdım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…