Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

Bu kadar insan sana evlenme diye feryat ediyor canım. Geri dönmek, insanlara neden ayrıldığınızı açıklamak vs zor görünebilir ama evlenip boşanmaktan emin ol daha kolaydır.

Bende kendi düğünümü kendim yaptım eşyalarımı kendim aldım. İki taraf sadece misafirler için otobüs tuttu onun haricinde her şey bize aitti. Ama eşimin kolaya kaçtığını, kendi ailesini yormamak için benim ailemi arka plana attığını fark etseydim bir kuruş bile vermezdim.

Yapma arkadaşım bu yanlıştan geri dön. Bu adamdan koca falan olmaz. Senin o maaşı alman için kendi boğazından kısıp hala kirada oturanlar ailen değil mi? Nişanlının ailesinden çok onların hakkı biriktirdiğin para. Ne şerefli ailen varmış ki elinden almaya kalkmamışlar. Ne insanlar var 3-5 lira kazandığına el konulan.

Akıllı insansın gelecekte de kendi ailesine gizli para gönderip seninkilere borç yazdıracağını görebiliyorsun. Neden aileni böyle bir tavıra maruz bırakıyorsun? Onlar sana emek vermedi mi? Onlar seni meslek sahibi yapmadı mı? 56 sayfa boyunca insanlar vazgeç demişler, destekleyen bir kişi bile yok.
 
Son düzenleme:
100 milyon harclık mı? Bi ay mı 100 tl ile durcaksınız ayy ben cok para harcıyorum nereye harcıyosun desen onuda bilmiyorum bi bakıyorum bi hafta olmadan 200 gitmiş nasıl harcamıyosunuz bi anltır msnz?



Yok ben o hesaplamayı örnek olarak verdim, ayda 1000 tl kazandığımdan veya ayda 100 tl harcadığımdan değil. Ayda 1000 tl para koydum her ay kenara. Ayda 1000 lira kazanıp, 1000 lira koyabilseydim keşke...
az veya çok herkesin kenara 3 kuruş koyması gerektiğine inananlardanım, tabi yapabiliyorsanız, o da herkesin kendi tercihi.
 

araba, bir tanıdığın şirketi üzerinde. babasının, abisinin şirketi falan değil. Yani almazsa, araba başkasının üzerine kalır. O para hesabının örnek olarak verdim, tabi ki bunlar gerçek rakamlar değil
 

Ne 3 kuruşu beş milyar kazansam beşide harcarım en cok istedigim sey para biriktirebilmek bi formül varmı nasıl biriktiriyosun? Çok imrendim sana :)))
 
Her konuda eşitlik peşindeyiz ama konu para olunca her şeyi erkekten bekliyoruz, bu ne çeşit bir dilemma Allah aşkına?

Adam araba almış, kız da para biriktirmiş, neticede araba ortak olacaksa sorun ne?

Ben de pek çok şeyimi kendim karşılamadım, eşimden daha fazla emeğim var, ben de öğrenciyken para biriktirmeye başladım, yalnızca 1 yıl çalışıp evlendiğim halde birikmiş param vardı, çok şükür bu sayede borçsuz evlendik.
 
Vallahi konuyu okudum yormları okudum ama ilk sayfayı öyle uzunki ve karma karışık... hayır anlayamadım.. sonra vazgeçilmiş sanırsam parayı bayanda vermioo... hiç bişicilk anlamadım

ben bile merak ediyorum bazen, ben bu kişiye ne cevap yazmışım geçmişte diye ama ben bile üşeniyorum, sizin okumamanız çok normal
ben sana şöyle özet geçeyim;
evet şimdi karşında söz masraflarını karşılamış, düğün içinde para biriktirmiş bir kız duruyor. sonra vazgeçiyor düğüne biriktirdiği parayı harcamaktan, oğlan tarafı da biz altın takarız düğün salonu karşılarız başka birşey yapmayız diyor. damat bey de gidip araba alıyor, parayı arabaya bağlıyor. şimdi bu kızcağız da düğünü kim nasıl yapacak diye kara kara düşünüyor.:44: (özetin de özeti oldu ama idare et artık)
 

Benim anladığım kadarıyla minnoşun nişanlısının ailesi o 3000 TL meselesini biliyor. Zaten bilmemesi imkansız, kendimizi kandırmayalım, çünkü oğullarının aldığı maaş kredi ödemesine gittiğine göre havadan gelen o paranın da minnoştan geldiğini anlamamak için biraz salak (tam kelimeyi bulamadım) olmak gerekiyor.
İkincisi siz böyle bir nişanlının ince hesaplarla, karşıdaki kişinin saflığını kullanarak ve onu kullanarak yaptığı evliliğin yürüyeceğini düşünüyor musunuz? Hiç kimse kendini kandırmasın. Minnoşun şu anda aslında yapması gereken nişanlısı ile gezip tozması olması gerekirken şimdiden ona şu kadar vereceğim, buna bu kadar vereceğim diye düşünmek olmuş, erkek tarafı ise nerdeyse düğüne davetiye ile gelecek.
Ben artık minnoşun ailesine söyleme zamanı geldi derken, evet belki ailesinin öğrenmesi bu nişanlılığı bitirebilir, büyük bir ihtimalle de bitirir, ama minnoşun bu kadar kullanılmasına tahammül edemiyorum. Ben de bu ilişkinin bitmesini istemem, buna sebep olmak da istemem ama belki de bitmesi gerekiyordur. Buna karar verecek olan tabiki konu sahibi. Zaten o yüzden hep ona diyorum artık bir şey yapma, otur ve bir seyirci gibi izle diye. Bazen insan dışarıdan herşeyi daha net görebiliyor.

Minnoş artık dur ve izle. Çabalayan sen olma, izle ve gör onlar senin için ne yapıyor. Acele etme. Herşey kafanda netleştikten sonra nişanlının seni hak edip etmediğinden emin olduktan sonra kararını ver.
 
Ne 3 kuruşu beş milyar kazansam beşide harcarım en cok istedigim sey para biriktirebilmek bi formül varmı nasıl biriktiriyosun? Çok imrendim sana :)))

Ben her ay maaş günü gelmeden, tüm harcamalarımı kalem kalem yazarım. mesela;
kira:100 tl
fatura:50 tl
kredi kartı:50 tl vs. tüm masrafları yazarım
sonra haftalık bir harçlık miktarı belirler, pazar alışverişi, market alışverişi hepsini bu paradan harcarım. sadece kıyafetlerimi falan kredi kartına yüklerim bazen.
kalan parayı da bütünler, ayrı bir mevduat hesabına atarım. böylece bir köşede para birikmiş olur.
Hepsini harcıyor bile olsan, yaz bir kenara benden tavsiye. tüm masraflarını çıkar, geriye dönüp ne harcadığını bilirsin hiç olmazsa. Tabi gezmeli, eğlenmeli, beğendiğin kıyafeti almalısın yeri gelince. ben yemeyin içmeyin para biriktirin demiyorum ama tüm bunları yaparken bir kenara az veya çok para koyarsan, yarın başın sıkıştığında birikmiş bir paran olur. o parayı da harcamaktan korkarsan altın da alabilirsin, ama altını takip etmiyorum bu aralar o yüzden ben tl de kaldım.
 
Ayrıca bir de şu var minnoş, bunların kimseleri yok mu da krediyi sen çekiyorsun? Neden sen çekiyorsun ki? Bunu utanmadan sana nasıl teklif ediyor anlayabilmiş değilim?
 

Valla ne diyim minnoş, senin ki ben yiyemedim sen ye der gibi bir şey olacak. Sen uğraş didin para biriktir, elin oğlu bedavaya gelsin üstüne konsun. Sen de git kendine araba al bence.Kredi çek. Elin borcunu ödeyeceğine araba sahibi olmuş olursun hiç değilse.
 

Para biriktirmek elbette ki güzel şey
Ama başkasına vereceksek niye biriktirelim
Bende bunu anlamıyorum

Bir değil iki değil nişanlın fazla talepkar bence
 
Ayrıca bir de şu var minnoş, bunların kimseleri yok mu da krediyi sen çekiyorsun? Neden sen çekiyorsun ki? Bunu utanmadan sana nasıl teklif ediyor anlayabilmiş değilim?

ailesi taş çatlasın 15 bin katkıda bulunacak herşey dahil. kaldı ki keşke o kadar yapsalar razıyım.. düğünü biz ortak yapma kararı almıştık, ama burda ortak kelimesi sadece benim üzerime çalışınca işler bozuldu aslında. artık para konusunda o kadar içli dışlı olduk ki, sonuç olarak ta utanç falan kalmadı, normalde evet utanmalıydı haklısın

arkadaşlar yorumlar için teşekkür ederim, okuyorum da, fırsat buldukça cevap yazıcam. Hani okuyorum da beğenmediğimden cevap yazmıyorum sanmayın.
 
Para biriktirmek elbette ki güzel şey
Ama başkasına vereceksek niye biriktirelim
Bende bunu anlamıyorum

Bir değil iki değil nişanlın fazla talepkar bence

ben başkasına vermek için değil, kendi düğünüme katkıda bulunmak için biriktirdim. İyi ki de biriktirmişim.. Zaten o parayı vermekten vazgeçtim, alternatif yolları değerlendirmeye çalışıyorum
 

canım her ne kadar paran olsada herkezın üzerıne düşen vazifeler olmalı. bende evlilik arifesındeyım ama
tutupda erkek tarafının alması gerekenlerı almadım almamda ben ne kadar harcıyorsam onlarda o kadar harcamalı eşitlik denen birşey var he erkek arkadaşının durumu olmaz vs ozaman tabıkı harcayabılırsın ki araba almış.
araç aldığı için sana destek olamayacaksa almasaymış sizin mutluluğunuzdan önemli değil sonuçta sen keşke en baştan soylemeseydın bırıkım yaptığını .. o zaman herkez üstüne düşenı yapardı belki :44:
 

Biliyorum bana kızıyosun ama
Alternatif yol da hemen hemen aynı
Sorun para da değil zaten
Sorumluluk..

25 bin kredi neden kendisi veya babası çekmiyo da
Senden isteniyo hala..

Bana enteresan geldi sadece
Yoksa para senin, eş senin..
 
minnos aa sana kredi çek mi dedi.... ya öle şey olur mu?... nezamandır yorum yapayım yapmıyayım diye gidip geliyordum.. kredi felan çekme. kendinde ödeme... kredi çekmesi gerekiyor ve o ödeyecekse babası çeksin... öle şey mi olur...

ayrıca krediyi araba kredisi diye çektiyse nasıl şirket üzerine oluyor... bu devirde kim kimin şirketine araba alıverir... garip...

kullandırma artık kendini yaa.... çok kızdım ben sana... kardeşim olsaydın anneme babama der, seni dövün diye verirdim ellerine... aaa....
 
Sen de deki nişanlına "kredi çekemem ben de araba alacağım. Biriktirdiğim paraların üzerini kredi çekip tamamlayıp araba alacağım" de. "Artık benim de ödemelerim olacak o yüzden kusura bakma seninle ilgili ödemeler yapamayacağım" de. Bakalım ne olacak?

Artık nişanlının sorululuklarını üzerine almasının zamanı geldi bence.
 
Bir de kusura bakma da başkasının şirketinin üzerine alınan arabayı bunun ödemesi de çok tuhaf. Neden direk kendi üstüne ya da babasının üstüne almadı. Bunda bir işler var gibi geliyor bana.
 
Bir de kusura bakma da başkasının şirketinin üzerine alınan arabayı bunun ödemesi de çok tuhaf. Neden direk kendi üstüne ya da babasının üstüne almadı. Bunda bir işler var gibi geliyor bana.

evet bana çek dedi krediyi. çektiğim krediyi ben ödemiycem ama sonuçta ben çekmiş olucam. ayy benim her işim birbirinden karışık, anlamamakta haklısınız
araba işi şöyle; kdv den düşmek için şirket üzerine alındı. araba şirket üzerinde, 2 yıl sonra kendi üzerine geçecek. Böyle olunca işte örnek veriyorum 10 bin az ödemiş oluyorsun araba için. 2 yıldan önce arabayı satarsa şirket, o kdv yi geri ödüyor ama 2 yıl geçince satarsa, kdv ödemiyor, arabayı ucuza almış oluyorsun. artık her şirket sıfır araba alıp, 2 yıl sonra satar oldu. sonra yine sıfır araba alıyorlar. 2. elden daha karlı oluyor bu durum.
zaten biriktirdiğim parayı koymama kararı aldım ben. nereye harcarım bilemiyorum artık ama o konuda anlaştık. bana yeni öneriler bulmaya çalışıyor ama dönüp dolaşıp para işi yine bana dönüyor. ARabayı satıp düğün yapsa, düğünden sonra yine araba alacak. yani bu kredi belasından kurtulma şansım yok benim, keşke bazı arkadaşlarımızn dediiiği gibi aileler yapsa ama yapmazlar.
 

çok çaresizim ve kimden ne alabilirim diye bakıyorum açıkçası. o yüzden amacım ne kimseye kızmak, ne de kimseye neden öle söyledin demek .. krediyi çekemiyor kendisi çünkü araba kredisi var, üst üste 2 kredi çekilemiyor, diğerini kapatması lazım ..
aileler sadece altın takacak, o da 10 bin olurmuş sözüm ona. birde 3-4 bin sallona verecekler. böyle bir sistem kurmuşlar, diğer çocuklarına ne yaptılar soramıyorum eltilerime çünkü daha yeni gelinim, o yüzden susuyorum. ama daha önce dışarıya gelin vermemişler, kendi memleketlerinde düğün yapmışlar, altın takmışlar. gelinliği, damatlığı kim almış, soramıyorum inan..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…