100 milyon harclık mı? Bi ay mı 100 tl ile durcaksınız ayy ben cok para harcıyorum nereye harcıyosun desen onuda bilmiyorum bi bakıyorum bi hafta olmadan 200 gitmişnasıl harcamıyosunuz bi anltır msnz?
Bazıları 100 değil aylık 50 lirayı da harçlık yapabilir.Bu hayat tarzıdır insanların.Valla helal olsun diyorum bende kendisine.Ayarı biraz kaçmış olsa da (benim düşüncem) çok tutumlu bir kız minnoş.Ne güzel biriktirmiş kendi parasını.İmrenmedim değil.Benim mesleğimde 5. yılım.3 senesi köyde geçti.Hep tam ek dersli maaş aldım köşede tek kuruş param yok +3 bin borcum var.Ama ben para harcamayı malesef çok seviyorum.Kenarda durdumu batıyor o para bana.Vuruyorum kendimi gezmelere alışverişe
Aynen benimde kredi kartı borcum var hem haftada 200 hatcıyorum bide üstüne kartıda kullanıyorum kira faturalar falan hepsini ödüyüorum ama geri kalan param birikmiyo harcıyorum belki daha 21 yasındayım ondandır ama ilerdede böyle olursam yandım :2: minnoş bize ders versin :))))))
Araba da araba...Adam 1 araba almış,başka masrafa el sürmem diyor.
Sense araba zaten ikimizin deyip duruyorsun.
Yalnız ben 25. sayfaya kadar okudum ve sözettiğin şirketin kimin olduğunu bulamadım.
Araba kimin şirketine kayıtlı ?
Neden dersen bugün ağır gelen vergi yarın da ağır gelecek.
Mune'nin dediği ve bir başka üyenin yaşadığı gibi,aman ne gerek var üzerimize almaya,araba nasılsa bizim deyip öylece kalacak.
Ev kiranız olmayacak herhalde...
Ona göre düşünürsek bu 500 tl tüm giderlerin içinde yakıt,elektrik,telefon ve market masrafı mı oluyor ?
100 er lira harçlık da yol parası,giyim,kuaför,sigara vs.. sanırım.
Çok iyimser ve minimum yazılmış rakamlar bunlar.
E hiç dışarı çıkmayacak mısınız ? Gezme,eğlenme,sinema,yemek,benzin gibi giderleriniz olacaktır.
Bunun haricinde aileleriniz başka şehirdeymiş.Onlara ziyaret masrafı,evlenecek arkadaş ve yakınlara masraf derken bu hesap epey şaşar.
Bekarken para biriktirmek kolay ama evlenince evin de bir sürü masrafı çıkıyor.
Yok ben o hesaplamayı örnek olarak verdim, ayda 1000 tl kazandığımdan veya ayda 100 tl harcadığımdan değil. Ayda 1000 tl para koydum her ay kenara. Ayda 1000 lira kazanıp, 1000 lira koyabilseydim keşke...
az veya çok herkesin kenara 3 kuruş koyması gerektiğine inananlardanım, tabi yapabiliyorsanız, o da herkesin kendi tercihi.
Vallahi konuyu okudum yormları okudum ama ilk sayfayıöyle uzunki ve karma karışık... hayır anlayamadım.. sonra vazgeçilmiş sanırsam parayı bayanda vermioo... hiç bişicilk anlamadım
Haklısınız burdaki durum kötü ama konudan anladığım kadarı ile minnoşun nişanlısı minnoştan para aldığını kendi ailesine söylememiş. (Kesin söylemiştir falan diyebiliriz ama bilinen bu) Yani onlar oğullarının parası ile yapıldığını sanıyorlar nişandakilerin büyük ihtimalle. Eğer durum buysa nişanlısı minnoşu kullanıyor sadece. Aileler tarafından olayın net bir şekilde bilindiğini zannetmiyorum. Bilinirse büyük ihtimalle çirkin şeyler yaşanacak. arada bir sürü laf söz olacak. Yarın öbürgün minnoş ve nişanlısı unutsa da ailelerin unutmadığı unutamadığı şeyler olacak. Bence en büyük hata o 3000 liranın verilmesi idi. Ama minnoş da bunun hatalı olduğunu farketti ve bence baya yol katetti. Eğer huzurlu bir şekilde devam etmek istiyorlarsa iyice düşünerek, yeri geldi mi hayır diyerek devam etmeliler.
Sizce bu saatten sonra aileler işin içine girerse çok sürmez diye düşünülen evliliğin akibeti ne olur? Siz bunu yaptınız, yok yapmadınız, oğlunuz kızımızdan para almış, aman damadın arabası da ne kıymetliymiş falan da filan bir sürü cümleden sonra bayramlarda seyranlarda bu insanlar birbirinin yüzüne nasıl bakar? Ailelere laf söylenmeye başlanınca bu sefer herkesin kendi ailesi kıymete binecek. Bana ne dersen de ama aileme laf söyleme lafları ortaya çıkacak. Çiftler arası Para tartışması evliliği zedeleyeiblir ama aileler arası para tartışması daha kötü bence. Benim nacizane görüşüm tabi bu.
Ne 3 kuruşu beş milyar kazansam beşide harcarımen cok istedigim sey para biriktirebilmek bi formül varmı nasıl biriktiriyosun? Çok imrendim sana :)))
Ben her ay maaş günü gelmeden, tüm harcamalarımı kalem kalem yazarım. mesela;
kira:100 tl
fatura:50 tl
kredi kartı:50 tl vs. tüm masrafları yazarım
sonra haftalık bir harçlık miktarı belirler, pazar alışverişi, market alışverişi hepsini bu paradan harcarım. sadece kıyafetlerimi falan kredi kartına yüklerim bazen.
kalan parayı da bütünler, ayrı bir mevduat hesabına atarım. böylece bir köşede para birikmiş olur.
Hepsini harcıyor bile olsan, yaz bir kenara benden tavsiye. tüm masraflarını çıkar, geriye dönüp ne harcadığını bilirsin hiç olmazsa. Tabi gezmeli, eğlenmeli, beğendiğin kıyafeti almalısın yeri gelince. ben yemeyin içmeyin para biriktirin demiyorum ama tüm bunları yaparken bir kenara az veya çok para koyarsan, yarın başın sıkıştığında birikmiş bir paran olur. o parayı da harcamaktan korkarsan altın da alabilirsin, ama altını takip etmiyorum bu aralar o yüzden ben tl de kaldım.
Yok ben o hesaplamayı örnek olarak verdim, ayda 1000 tl kazandığımdan veya ayda 100 tl harcadığımdan değil. Ayda 1000 tl para koydum her ay kenara. Ayda 1000 lira kazanıp, 1000 lira koyabilseydim keşke...
az veya çok herkesin kenara 3 kuruş koyması gerektiğine inananlardanım, tabi yapabiliyorsanız, o da herkesin kendi tercihi.
Ayrıca bir de şu var minnoş, bunların kimseleri yok mu da krediyi sen çekiyorsun? Neden sen çekiyorsun ki? Bunu utanmadan sana nasıl teklif ediyor anlayabilmiş değilim?
Para biriktirmek elbette ki güzel şey
Ama başkasına vereceksek niye biriktirelim
Bende bunu anlamıyorum
Bir değil iki değil nişanlın fazla talepkar bence
Sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 TL bir kenara koydum. Şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 TL katkısı olacak. Çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.O da ayda 1000 TL den fazla arabaya ödüyor. (Arabada benim de payım olacak, buraya kısa bir not düşüyorum, zira sayfalarda defalarca açıkladım)
İlk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. Çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. Çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. gelinlik, damatlık vs. bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 TL ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. Çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:
ben başkasına vermek için değil, kendi düğünüme katkıda bulunmak için biriktirdim. İyi ki de biriktirmişim.. Zaten o parayı vermekten vazgeçtim, alternatif yolları değerlendirmeye çalışıyorum
minnos aa sana kredi çek mi dedi.... ya öle şey olur mu?... nezamandır yorum yapayım yapmıyayım diye gidip geliyordum.. kredi felan çekme. kendinde ödeme... kredi çekmesi gerekiyor ve o ödeyecekse babası çeksin... öle şey mi olur...
ayrıca krediyi araba kredisi diye çektiyse nasıl şirket üzerine oluyor... bu devirde kim kimin şirketine araba alıverir... garip...
kullandırma artık kendini yaa.... çok kızdım ben sana... kardeşim olsaydın anneme babama der, seni dövün diye verirdim ellerine... aaa....
Sen de deki nişanlına "kredi çekemem ben de araba alacağım. Biriktirdiğim paraların üzerini kredi çekip tamamlayıp araba alacağım" de. "Artık benim de ödemelerim olacak o yüzden kusura bakma seninle ilgili ödemeler yapamayacağım" de. Bakalım ne olacak?
Artık nişanlının sorululuklarını üzerine almasının zamanı geldi bence.
Bir de kusura bakma da başkasının şirketinin üzerine alınan arabayı bunun ödemesi de çok tuhaf. Neden direk kendi üstüne ya da babasının üstüne almadı. Bunda bir işler var gibi geliyor bana.
Biliyorum bana kızıyosun ama
Alternatif yol da hemen hemen aynı
Sorun para da değil zaten
Sorumluluk..
25 bin kredi neden kendisi veya babası çekmiyo da
Senden isteniyo hala..
Bana enteresan geldi sadece
Yoksa para senin, eş senin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?