Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

Anlıyorum biri ödeyecek ama şirket arkadaşınınsa karılıklı güvenle nişanlısı ödemez diye düşündüm. Ben arkadaşla ticarete karşı bir insanım aslında arayı bozuyor çünkü.
Göz açma konusunda da haklısınız sanırım çünkü 60 sayfada cidden yol katetti.

bende gerçekten üzdüysem minnosu özür dilerim.. ama düşünsene kızın var. biriktirdiği kızının paradan ailesine gönderecek (habersiz). istemeye geldiklerinde kızının parasından çiçek çikolata alacaklar.. yetemezmiş gibi kızına düğün için kredi çektircekler. ve düğünü ikimiz yapıyoruz olacak...

minnos inş. hak ettiği değeri görür...

Son düzenleme:

Böyle söyleyince içim cız etti. Hep kendimi minnoşun yerine koyup yazdım da, minnoşu kızım yerine koyup düşünmemiştim. Kızım yok ama kardeşimin yerine koydum nişanlısının saçını başını yolasım geldi

Bir de şu var, kredi şirketin üzerine, çünkü araba şirketin üzerine. Ama nişanlısı kullanıyor arabayı. Nişanlısı da her ay parayı şirkete verip "alın bu para arabanın kredi borcu için" diye şirkete veriyor, şirkette bunu ödemez alır cebine atarsa, krediye yatırmazsa ne olacak? Banka o zaman kredi borçları ödenmediği için arabaya el koyar. Kötü niyetli biri bunu yapar. O yüzden ne cesaret böyle bir işe giriştiler anlamadım.

benimde kız kardeşim varda o nedenle yazdım zaten. bir çocukla tanışmıştı. hep o çocuğun iyi yönlerini anlatırdı bana. bende ne kadar iyiymiş vs. derdim. sonra yalannı yakaladı ve o çocuktan ayrıldı. meğerse melek gibi tanıttığı çocuk; evlendikten sonra kardeşimi ailemin yanına göndermiyecekmiş, kendisi istediği gibi gezecekmiş, en can alıcı noktada bunlar paralarını k.pedirine vereceklermiş o para biriktircekmiş.. bunlara harçık verecekmiş. kardeşimde çalışıyor bu arada... Allah kurtardı kardeşimi. yoksa saf aşıkken anlamadı...

Ha belki şu olabilir, nişanlısı parayı direk kendi banka hesabına şirket adına yatırıyordur, böyle olsa da borç bittikten sonra şirket sahibi yine kötü niyetliyse arabayı çocuğun üzerine satış göstermezse nişanlısı da hiç bir hak iddia edemez.

Bir şey daha... Tekrar tekrar söylüyorum. Diyelim ki araba 60.000 TL olsun. Banka 60 000 TL lik kredi verir. Artı bir de masraflarını alr. Dosya masrafı falan. Sen 60 000 TL yi bankaya kaç yıl taksit yaptırdıysan faizi ile ödersin. Diyelim ki 60 000 TL ye aldığın araba sana olur 72.000 TL, mesela. Yani sen bankaya taksit taksit 72.000 TL ödersin. Mesela ayda 3 000 TL olarak ödüyorsun. Banka KDV falan düşünmez. O arabanın fatura tutarına bakar ve o kadarlık kredi verir ama faiziyle o parayı alır.
Burda KDV olayı şu. Şirketin üzerine alınan araba şirketin üzerine demirbaş olarak kaydedilir. O ay devlete ne kadar KDV borcu varsa arabanın KDV si o borçtan düştüğü için şirket daha az KDV vergisi öder. Yani burda şirket karlı, nişanlı ile bir alakası yok.
Belki aralarında şöyle bir anlaşma vardır onu bilmiyorum. Şirket sahibi demiştir ki biz arabayı bize alalım, KDV vergisinden düşelim. Sen bize taksitlerini öderken o vergi kadar sen bize eksik öde. Orasını bilemem. Ama çok riskli. Demek ki nişanlısı şirkete çok güveniyor. Bu devirde kim kime güvenir ki?

Son düzenleme:
Öncelikle şöyle bir göz attım ki, herkes çok değerli şeyler yazmış, çok teşekkür ederim. Lakin, bugün yola çıkıcam pek vaktim yok, vakit buldukça tekrar okuyup, size geri dönücem.
araba konusunu şöyle açıklayayım tekrar; arabaya 35bin peşin verildi, kalanı 2 yıl krediyle çekildi. kredi kesinlikle şirketin üzerine, ruhsat şirket üzerine çünkü kendim de gördüm. şirket çok güvendiği birinin üzerine, biz yine de düşündük, şirkete haciz gelse araba da giderse naparız diye. evet her halukarda bir risk söz konusu maalesef.
yalnız bu anlattıklarıma yeni bir sistem getirmek zorundayız. bu şekilde kalamayacak, araba taksidi düşürülecek ki, 2. bir kredi ödenebilsin..

Ufaktan sigortalar atmaya başladı bende de. Sigorta şirketin üzerineyse, nişanlın bu sigortayı kendisi çekebilir. Yani yasal bir engel yok. O zaman cidden kendini garantiye almaya çalışıyor. Bende bir taksit var sende de olsun diye. Ayıp cidden ayıp. Allah'a havale ediyorum ben. Başkada bir şey demiyorum.

Minnos evlenmeden önce evlilik masrafları için kesinlikle ve kesinlikle kendi adına kredi çekmemeni tavsiye ederim.
Nişanlın çok işgüzarca davranıyor.
Herşeyi olduğu gibi ailelerle paylaşacaksınız.Düğünler nasıl yapılacaksa oturup hep beraber konuşacaksınız.
Böyle saçma sapan planlar yapmayın kendi kendinize.28.000 kredi diyorsun faizi ile kaça çıkacak.
Yine sen ödeyeceksin.Muhtemelen evlendikten sonra sana baskı yapacaktır birikmiş paranla öde diye.
TAbi yine arabayı öne sürerek.
Siz bir yastığa baş koymak için bir yola çıkmışsınız, şirket kurmuyorsunuz ki.
Şimdiden nişanlı bir çift bu kadar para konuşur mu.
Konuşulur da bu kadar pazarlık yapılır mı.
Hayret doğrusu.
Almasaydı araba nişanlın.Önünde evlilik meselesi olan bir erkek önceliğini buna vermeli..
NAsıl olsa sende para var.Oradan karşılarsınız.Böylece karşılıklı hak ta geçmez diye düşünüyor
kendi kendine.
Minnos cum ailelenle konuş konuş konuş.....
Gizli saklı bir iş yapma-ailenden habersiz bir söz verme-asla da kredi çekmeye kalkma.
Bırak nişanlın bir sorumluluk alsın.
Düğünü-kınayı istemiyorum demesi de tamamen oyun.Ben istemiyorum bişey,sen istiyosan da masrafları karşılarsın,
zaten senin için yapılacak hepsi demek istiyor.

Benimde anlatmak istediklerim bu! Gelin olarak elbette baze seyleri kendin ödiyebilirsin, sorun orada degil. Sorun senin dedigin gibi, hic birseyin karsilikli olmamasi.

Ayrıca nişanlının o araba ile ilgili farklı düşünceleri olabilir.
evlenmeden önce üzerine alabilir-ailesinden birinin üzerinde olabilir.
veya hiç almaz hep şirketin üzerinde kalır.
nişanlın bir şekilde sende o arabanın değerinin yarısı kadar para çıkarmaya çalışıyor.
bunu başaramazsa da araba için dediğim gibi seçenekleri düşünebilir...

Canım araç kredi borç u şirketin üzerie ise budurumda 28 binlik krediyi nişanlının kendi üzerine çekilmesinde bir engel yok..Ama nişanlın o kredinin borcunu sana yıkmak istiyor ise başka. Sen de " 28 binlik krediyi sen çek bende ödemende gerekirse yardım ederim " dersin. Borç onun üzerine olsunda bir kere ..Maşallah adam bir araba kredisi bir evlenmek için kredi çekecek ama yasal olarak hiç birinde borçlu değil ne alaa..

ozman nişanlının kredi çekmesinin önünde hiç bir engel yok... adam akıllı çeksin şu düğün kredisini.. sen çekme... çekmiyorsada düğünü krediler bitesiye kadar ertele...

ya senin ailenden birinin teli bir bende olsaydı var ya. kesin arardım... biri tutsun seni diye.

yanlış giden birşeylerin olduğunun farkındasın ya. Allah inş. gözünü açar tez zamanda... eğer gerçekten nişanlın fakir durumu yok olsaydı. kesinlikle elinden geleni yap derdik. ama değil ki...

düşün arabaya 35 bin nakit para veriyor. kalanı da kredi.. o kadar lükse ne gerek vardı. yokmuydu 35bine sıfır araba. 2. el olsaydı neolacak. biz kredi çekebileceğimiz halde, sıfır araba alabileceğimiz halde 14000lik 2. el arabaya biniyoruz. aileden biri oldu arabamız.

tekrar diyorum lütfen ailene durumu anlat...

Arkadaşlar, şuan ailemin yanına beraber gitmeye karar verdik. kredi meselesi vs. herşeyi karşılıklı oturup konuşucaz. onların tepkisi ne olur, şimdiden birşey söylemiyorum. Ama haklısınız, ailemin haberi olmadan kendi kendime bu işlere girmemin bir anlamı yok.

herşeyi anlat olur mu?. Allah yardımcın olsun.

Bana da tuhaf geliyor ama devir değişti herhalde.
Araba olmazsa olmaz mı sayılıyor nedir ?

Biz evlenirken,eşim sıfır araba almak bir yana,mevcut arabasını satmıştı :)

Evlenecek,düğün yapacak adam önce araba mı düşünür yahu ?

bence doğru karar vermişsin , ailene herşeyi anlat ki evlendiktn sonra onlar çaba göstersin ve seni kırmasınlar nasılsa beleşe getirmişler herşeyi , güya erkek evlendiriyorlar bence çok utandırıcı , damat keyfinde sen niye üzüleceksin erkek tarafınında biraz olsun morelleri bozulsun , çünkü insanoğlu çok nankör

bence evlendikten sonra bu evliliğin bitme ihtimalide yüksek , para ve kredi miğdeyi bulandırıyor ....sanırım epey krizler yaşanır gibi .....

olması gereken gibi başlamamış tez bitmeside bir o kadar doğal olacak ..... yine ağlayan kızımız olacak gibi....umarım haklı çıkmam

Minnoş yaşadığın herşeyi tüm samimiyetinle ailenle paylaş. Onlar senin ailen, seni anlayacaklardır. En doğru kararı vermişsin. Bravo.

Sadece şunu eklemek istedim, keşke ailenle nişanlınla beraber değil de kendi başına konuşsaydın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…