- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
Eğer sert bir uslüp ise özür dilerim ama sadece üzüldüğümden. Ben bile kıza yapılanlara dayanamıyorum, üzülüyorum. O hala çok iyi niyetli, ona şaşıyorum. Biraz da birilerinin onun gözünü açması lazım.
Bu arada KDV ödenmeyecek diye bir şey yok. Yukarıda açıkladım. KDV vergi borcundan düşülüyor.
Arkadaşlar bu şirket ile arba alma işini eşime sordum, eşimin kuzeni de böyle bir şey yapıyormuş. Ve evet 10.000-15.000 farkediyormuş vergiden. E dedim adam vermiyorum derse arabayı. O da biraz karşılıklı güvene dayalı bir durum baya yakın bir arkadaşı ile bunu yapıyor dedi. Sonra ben de yakın arkadaşlarımı düşündüm yıllardır birlikte büyüdüğüm. Ben de sanki onlara böyle güvenirim gibi geldi. Bilmeden kimseye saf eşine de yalancı demeyelim lütfen. Arkadaş hanımefendi çizgisini bozmuyor, kızgın bir şey dediysem kusura bakmayın diyor her seferinde. Ne kadar sert yazdığınızın farkında mısınız? Ben direk nişanlın seni kullanıyor bile diyemiyorum. Burda anlattıkların kadarı ile yorumum bu diyorum.
Minnoş içimden bir ses ailelere söylenmeli diyen arkadaşlara biraz katılmadan edemiyor. Biraz biraz çıtlat istersen.
bende gerçekten üzdüysem minnosu özür dilerim.. ama düşünsene kızın var. biriktirdiği kızının paradan ailesine gönderecek (habersiz). istemeye geldiklerinde kızının parasından çiçek çikolata alacaklar.. yetemezmiş gibi kızına düğün için kredi çektircekler. ve düğünü ikimiz yapıyoruz olacak...
minnos inş. hak ettiği değeri görür...
Anlıyorum biri ödeyecek ama şirket arkadaşınınsa karılıklı güvenle nişanlısı ödemez diye düşündüm. Ben arkadaşla ticarete karşı bir insanım aslında arayı bozuyor çünkü.
Göz açma konusunda da haklısınız sanırım çünkü 60 sayfada cidden yol katetti.
Böyle söyleyince içim cız etti. Hep kendimi minnoşun yerine koyup yazdım da, minnoşu kızım yerine koyup düşünmemiştim. Kızım yok ama kardeşimin yerine koydum nişanlısının saçını başını yolasım geldi
Öncelikle şöyle bir göz attım ki, herkes çok değerli şeyler yazmış, çok teşekkür ederim. Lakin, bugün yola çıkıcam pek vaktim yok, vakit buldukça tekrar okuyup, size geri dönücem.
araba konusunu şöyle açıklayayım tekrar; arabaya 35bin peşin verildi, kalanı 2 yıl krediyle çekildi. kredi kesinlikle şirketin üzerine, ruhsat şirket üzerine çünkü kendim de gördüm. şirket çok güvendiği birinin üzerine, biz yine de düşündük, şirkete haciz gelse araba da giderse naparız diye. evet her halukarda bir risk söz konusu maalesef.
yalnız bu anlattıklarıma yeni bir sistem getirmek zorundayız. bu şekilde kalamayacak, araba taksidi düşürülecek ki, 2. bir kredi ödenebilsin..
Şimdi şöyle oluyormuş. Bir kredi puanın oluyor. Bu maaşın, bankadaki paran, ne kadar işlem yaptığın,vb... ile ilgili olarak artıyor. Ve merkez bankasının belirlediği senin çekebileceğin bir kredi miktarı var (ev kredisi bunun dışındadır sanırım yoksa herkes o kadar kredi çekemezdi) Yani bu miktar 100.000 olsun. 50.000, 25.000, 25.000 olarak üç kredi bile çekebilirsin. Ama işte belki eşinin üzerinde başka kredi vardır ya da belki kredi puanı sadece arabanın kredisine yetmiştir falan başka kredi cidden çekemiyordur.
Bir dediğimi iki etmeme konusunda, nişanda şu çikolatacıdan istiyorum dedim (kendi seçtikleri başka bir yer olmasına rağmen) ses etmedi, büyük bir çiçek istiyorum dedim (sanırım biraz gösterişi seviyorum :)) ikiletmedi, pronovias gelinlik istiyorum desem alırdı (iyi ki dememişim bi de onun borcu olurdu :)) Bütün bunlar tabi düğünden sonra ikimizin ödeyeceği masraflar. Her şeyi kredi kartına yapıyoruz. Hatta kuaförde ödeme yaparken önce o kredi kartını uzattı limiti dolmuş :) Sonra benim iki kartımı denedik. Birisinde limit vardı ödedik çıktık.
Tabi hep ben istiyorum o evet diyor olsa bile trip atardım. Ayrıca kendi özendiği şeyler de vardı. Gelinlik bakmaya annemlerle gidememiştim. Hem 8 tane gelinlikçiyi benimle gezdi. Defterine sevdiklerimizi çizerek not aldı ve bütün provalarıma benimle geldi fikir verdi. Davetiyeyi özel bir şeyler istiyordum kardeşi ile birlikte tasarladılar ayrı bir matbaada kendimiz bastık, sanırım sadece düğün klibi çekilmesi fikrime sıcak bakmadı o da şoparamayacağı için.
Bunları anlatıyorum ama her şey süper miydi? Mükemmel miydi? Değildi. Düğün arifesinde kavga etmemiş çift bilmiyorum ben. Çünkü sinirler gergin, bir sürü yapılacak iş, belli bir bütçe var. Ufak tefek bir sürü şey için ben de tartıştım. Hepsi geride bırakılabiliyor, düğün stresi diyip geçiyorsun ama cimrilik geride bırakılmaz. O bir karakterdir ve ömrünce yanında olacaktır.
Ben bir erkeğin lüx bir araba istemesini anlayabiliyorum. Ama aynı erkeğin 2500lük bir gelinliğe fazla demesini anlayamıyorum. Ya da sen yurt dışında balayı istersen bizim etimiz ne budumuz ne yurt dışına gideceğiz derse bunu anlayamam. Karşındaki insan sana aynı anlayışı göstermiyorsa o da anlayış haketmiyordur. Yani bunu sana ben diyorum. Gelinliğini diktirdiği ve nakit para olduğu için kendisi ödemiş, kuaförünü kendi kartından vermiş birisi. Nişanlın (sadece burda anlattıklarından yola çıkarak) sana haksızlık ediyor ve değmez. Değecek biri olsa en büyük desteçin olurdum.
Öncelikle şöyle bir göz attım ki, herkes çok değerli şeyler yazmış, çok teşekkür ederim. Lakin, bugün yola çıkıcam pek vaktim yok, vakit buldukça tekrar okuyup, size geri dönücem.
araba konusunu şöyle açıklayayım tekrar; arabaya 35bin peşin verildi, kalanı 2 yıl krediyle çekildi. kredi kesinlikle şirketin üzerine, ruhsat şirket üzerine çünkü kendim de gördüm. şirket çok güvendiği birinin üzerine, biz yine de düşündük, şirkete haciz gelse araba da giderse naparız diye. evet her halukarda bir risk söz konusu maalesef.
yalnız bu anlattıklarıma yeni bir sistem getirmek zorundayız. bu şekilde kalamayacak, araba taksidi düşürülecek ki, 2. bir kredi ödenebilsin..
Arkadaşlar, şuan ailemin yanına beraber gitmeye karar verdik. kredi meselesi vs. herşeyi karşılıklı oturup konuşucaz. onların tepkisi ne olur, şimdiden birşey söylemiyorum. Ama haklısınız, ailemin haberi olmadan kendi kendime bu işlere girmemin bir anlamı yok.
düşün arabaya 35 bin nakit para veriyor. kalanı da kredi.. o kadar lükse ne gerek vardı. yokmuydu 35bine sıfır araba. 2. el olsaydı neolacak. biz kredi çekebileceğimiz halde, sıfır araba alabileceğimiz halde 14000lik 2. el arabaya biniyoruz. aileden biri oldu arabamız.
tekrar diyorum lütfen ailene durumu anlat...
Arkadaşlar, şuan ailemin yanına beraber gitmeye karar verdik. kredi meselesi vs. herşeyi karşılıklı oturup konuşucaz. onların tepkisi ne olur, şimdiden birşey söylemiyorum. Ama haklısınız, ailemin haberi olmadan kendi kendime bu işlere girmemin bir anlamı yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?