Bilmiyorum bu adam şart mı ki illa. Nerden baksan tutar yani yok. Sanki bir evlilik olsun diye zorluyormuşsun gibi geliyor bana. İnşallah sonrasında üzülmezsin.
Sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 TL bir kenara koydum. Şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 TL katkısı olacak. Çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.O da ayda 1000 TL den fazla arabaya ödüyor. (Arabada benim de payım olacak, buraya kısa bir not düşüyorum, zira sayfalarda defalarca açıkladım)
İlk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. Çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. Çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. gelinlik, damatlık vs. bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 TL ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. Çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:
bence konu sahibi bazı acı tecrübeleri yaşaması gerekecek kim ne dersede bu yoldan vazgeçmeyecek ,yaşasın herkesin kaderi farklı
konuştuk ve İşin içine aile kavramı girdiğinde her ikimizde tuhaf bir şekilde değiştik. ikimiz de sakin sakin birbirimizle konuşabildik, kavgasız gürültüsüz.. annem anlattı, o anlattı.. onlar konuşurken ben pek karışmadım. sonra biz konuştuk, sakindik, anlayışlıydık.. zaten ailemle konuşulacağı mevzusunu dile getirdiğimde bir şeyler değişmeye başlamıştı bile.
babamı işin içine sokmadım. olayı çok büyütmek istemedim. annem sakin insandır, yeterli de oldu zaten.
şimdi size şu olacak bu olacak demek istemiyorum çünkü zaman ne gösterir görmeden konuşamam. bankaya gidilip bi konuşulacak.
Ah minnoş bankaya gidip ne konuşulacak? Krediyi kendin çekmeyeceksin de lütfen.
Ah minnoş bankaya gidip ne konuşulacak? Krediyi kendin çekmeyeceksin de lütfen.
Sonradan eşinin senden para talep etmeyeceğini sakın zannetme artık sürekli senden para isteyecek canım. Ya böyle devam edeceksin gıkını çıkarmadan ya da parayı keseceksin. Sen zannediyor musun ki düğünü kendin yapınca onlar sus pus olacaklar. Vurmak isteyen insan gözünün üstünde kaşın vardan bile vurur.
Eşin arabasıyla geziyor mutlu, peki ya sen kendin için ne yaptın?
birikmiş bir param var kendim için, ne için harcarım bilmiyorum.. eşin arabasıyla geziyor demişsin, doğru haklısın. ama gezerken yalnız değil, ben de varım. yani araba sadece onun ihtiyacı değil, bizim ihtiyacımız..
benden ne amaçla para isteyecek anlayamadım. ikimizin de geliri var ve giderler ortak olacak. aylık harçlıklarımız da ortak olacak. ortak bir havuzda para birikecek. ha eğer bu paradan aşırır demek istediyseniz, onun için burda bir arkadaş ortak hesaptan bahsetmiş ya da hesap benim üzerime olur. ona öle bir çözüm bulduk. başka bir teoriniz varsa onu da değerlendirelim tabi buyrun.
böle hiç aklıma gelmeyen fikirlere ihtiyacım var.
birikmiş bir param var kendim için, ne için harcarım bilmiyorum.. eşin arabasıyla geziyor demişsin, doğru haklısın. ama gezerken yalnız değil, ben de varım. yani araba sadece onun ihtiyacı değil, bizim ihtiyacımız..
benden ne amaçla para isteyecek anlayamadım. ikimizin de geliri var ve giderler ortak olacak. aylık harçlıklarımız da ortak olacak. ortak bir havuzda para birikecek. ha eğer bu paradan aşırır demek istediyseniz, onun için burda bir arkadaş ortak hesaptan bahsetmiş ya da hesap benim üzerime olur. ona öle bir çözüm bulduk. başka bir teoriniz varsa onu da değerlendirelim tabi buyrun.
böle hiç aklıma gelmeyen fikirlere ihtiyacım var.
Bence artık senin fikre ya da teoriye ihtiyacın yok.Konuyu taaaa ilk actıgında serzenişte bulundugun,problem ettiğin sordugun sorulara kendi kendine cevap verir duruma geldin.Tipik burda açılan başlıklar gibi oldu.Önce eşi/sevgiliyi şikayet edilir.Tepkiler gelir,eleştiriler gelir tarafsız yorumlarlar beraber sonrada konu sahibi koruma kalkanlarını çıkarıp sıkıntımız yok ''all is well''mesajı verilir.Konu kapanır.Gidişat bu yönde.60küsür sayfadır hala bir fikir alamayıp onun arabası degıl bızım aramız tek basına bınmeyecek beraber gezecegız dıyorsan sıkıntını kendi içinde çözmüşsün.Ne guzel iyide olmuş.En azından kafandakı sorulardan sıyrılmışsın.Hakkınızda hayırlısı olsun.
Kendi başıma çözdüm dersem burdaki bazı arkadaşlarıma haksızlık etmiş olurum. Teşekkür ederim, herkes için hayırlısı olur inş.
Bişeyler değişmeye başladı demiş minnoşta ne değişmiş anlamadım.Yazdığı yorumun sonu gibi konu yeniden bankaya bağlanmış.
Minnoşun nişanlısının artık ne yapmak istediği aşikar.Düğün &dernek& ev düzmedir vs dir bunların tüm parasını minnoşa kredi çektirecek.Evlenecekler kredi yine minnosun maaştan ödenecek ama artık senin paran benim param yok diye düşünülecek ve cebinden kuruş para çıkmadan evlenen damat olarak literatüre adını yazdıracak.Artık şu 50-60 sayfadan ben bunu çıkarıyorum.Seviyor olması bir kenara huyunun suyunun güzelliği iyiliği bir kenara ama bu maddiyat konusunda iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Ben erkek olsam yemin ederim bu kadar nişanlıma para konusunu bu kadar dillendirmekten utanırdım yüzüm olmazdı kızarırdı.
İçin hiç soğumuyor mu ona karşı sana böyle yaptıkça minnoş?
bu konu daha ne kadar uzayacak ki acaba, herkes kendini tekrarlamaya başladı hemen hemen tüm kızlar hemfikiriz bundan sonrası yaşanıp görülecek şeyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?