- 21 Ağustos 2013
- 26.655
- 55.290
- 598
doğru yaşayacak artık. bizde kardeşimiz gibi konuşuyoruz da kardeşimizin kaderinide yazamıyoruz. sonuçta yine kaderini yaşıyor. hakkında hayırlısı..
Soğumaz olur mu hiç? farklı farklı şeyler geçiyor kafadan, şöyle yapsam böyle yapsam, ayrılsam, hepsini düşünüyorum. Zaman biraz geçince unutuyorum, ya da içime attığımdan unuttuğumu sanıyorum. DEğişmekten kasdettiğim birbirimize karşı konuşurkenki tavırlarımız değişti. İşin ucu yine krediye bağlanıyor haklısın. Birikmiş param bende kalacak, ben onu harcamıycam. Onun ailesininde böyle bir düğünü üstlenecek durumu yok. Zaten ailesinden hiçbir zaman birşey talep etmedim. 10bin liralık takı konuşuldu onların takacağı. Sahiden takarlar mı, son anda bana sürpriz yaparlar mı düğün dünü gelmeden bilemiycem maalesef. Takmazlarsa kırılırım sadece, ama dile getirip birşey diyemem. Evet aslında bizim kültürümüzde herşeyi erkek tarafı yapar, en azından her iki taraftaki düğünü.. Benim ailemde bunun farkında, ama sorun çıkmasın diye tamam dediler kendi tarafımızdakini biz yaparız. Bende bunu anlattım nişanlıma, normalde erkek tarafı yapar herşeyi dedim...
Ah ah, bazen diyorum birak, herkes kendi kararlarini almaya hakki var fakat senin konunu düsündügümde yine üzülüyorum. Artik biz ne desek bos olur, ancak evlendikten sonra anliyacaksin ne yaziki.
nişanlın evlendikten sonra alsaymış arabasını düğününüzü yine beraber yapardınız ama borçlarınızı çabucak öderdininz sonra da araba alırdınız. ama nişanlın kardeşimin eski nişanlısına benziyor Allahtan o nişanı attı da kurtulduk.
krediyi kendinin çekmesi şart değil. babası çeksin. sen ne uğraşıyorsun. sonuçta gene ödenir. onun dediği gibi nasılsa evlenir ödersiniz.
kendi özel paranıda değerlendir. yok alamadın mı annene güveniyorsan annenin adına hesap açtır oraya yatır... senin teminatın olsun. nişanlınada söyleme...
bak benim başıma ne geldi. biz ev almaya kaltık. eşim evlenmeden önceki birikimini k.validenin görümcenin ve kendi üstüne ayrı ayrı hesaplara para yatırmışlar. eşimin birikimi aslında.. ama ev almaya kaltık yarı parasını k.valide vermiş oldu. ki k.valide çalışmıyor. nereden gelir para ona dimi... onu da geçtim. yarı parasını o kattığı için eve ortak oldu. eşimle ortak... kimse kimseye güvenemiyor bu devirde. eşimin ailesi mesela bana güvenemedi. anlatabiliyormuyum. aynı şey tam tersi olsaydı benim yaşadıklarımı yaşardın.
şimdi kız kardeşim para biriktiriyor. diyorum ki evlenmeden ya araba arsa vs. al. oda diyorki tabi. zaten bişiy alamazsam annemin üstüne yatırırım paramı diyor.
Şuanda ortada düğün hazırlığım falan yok zaten. İşlerim çıkınca arkadaşa yazdığım yazıyı yarım bırakmak zorunda kaldım, kusura bakmasın. Annemle özel bazı konuları konuştuk. Bekleme kararı aldık.. normalde benim ailem düğün salonu bakacaktı, askıya aldık. erteledik diyemiyorum çünkü zaman ne gösterir o yüzden burada bişey söyleyemiyorum. evet bankaya gidilecek, kredi çekilecek. varsın çeksin, tek sorun kredi çekilmesi veya düğünü kimin yaptığı değil ki.. O kredi çekti diye evlenecek değilim. Ben annemle sonradan özel konuştum. Bazı şeyleri anlattım. e kızdı tabi annemde.. o ne demekmiş, gerekirse ailesiyle konuşurum dedi. bende gerek yok bekleyelim şimdilik dedim.
bilemiyorum anneme anlatmakla hata mı ettim, ama rahatladım gerçekten. Arkamda annem var ve tam destek yanımda. hemen düğün olacak diye birşey yok diyor. zaten benim de hemen evleneyim gibi bi derdim yok. 27 yaşındayım. evlenmek için evlenmek istesem çoktan evlenecek birilerini bulurdum bu yaşa kadar. Gencim, güzelim, elimde ekmeğim var, bana adam mı yok..
sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 tl bir kenara koydum. şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 tl katkısı olacak. çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.o da ayda 1000 tl den fazla arabaya ödüyor. (arabada benim de payım olacak, buraya kısa bir not düşüyorum, zira sayfalarda defalarca açıkladım)
ilk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. Gelinlik, damatlık vs. Bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 tl ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:
bende evlenmek üzereyim ve senin yazını okuyunca minnoş cidden ben ne cadıymısım dedim kendime( herkes sorumlulugunu bilsin ben az ve öz istedikçe onlar bişey yapmamaya getiriyorlar diger abilerinin eşlerine hersey yapılmısken bana ne derdin var diye bile sorulmuyor ve bu da beni sinirlendiriyor asırı bi şekilde... valla bravo yatıklarını takdir ettim senin ama benden sana tavsiye ilerde kendine saygın kalmaz ve evliligin bitebilir. kendinden taviz verme o para su anda senin ailenin hakkı cünkü seni büyüten yetiştiren insan nişanlın fazlasıyla çıkarcı geldi bana (
"az ve öz istedikçe onlar bişey yapmamaya getiriyorlar" bende aynı bu hataya düştüm işte. baştan ağırlığımı koysaydım bunlar olmazdı belki de.. beni hiç taktir etme, tüm yaptıklarımdan pişmanım. zaten bende artık kendi paramdan harcamaya vazgeçtim. sadece söz için giden para gitti. kalanını da bekletiyorum araba kullanmayı iyice öğrenince arabamı değiştiricem. insan başta hata yapınca sonradan dönmesi zor oluyo. baştan ağırlığını koyacak insan.. bunu anladım da geç oldu biraz.
valla gidip kocamın ayaklarını öpesim geldi.. benim eşimin ailesinin durumu iyi değildi onlardan bir şey talep etmedik benim ailemin durumu iyiydi ama bu sefer haksızlık olmasın diye onlardan da istemedik. herşeyi kendimiz yapacağız dedik eşim gitti kredi çekti. halen onu ödüyor garibim.
bizde evlendikten sonra baktık birikim yapamıyoruz bende çalışıyorum gelen gidiyor dedim bir araba alalımda ortada bir malımız olsun paranın nereye gittiği belli olsun, gittim ben kredi çektim bu sefer arabayı aldık ve eşim o aldığımız arabayı benim üstüme yaptırdı benim için farketmezdi sonuçta evliyiz ha onun ha benim ama bana dedi sen çektin senin olacak ne farkedecek..
benim gelmek istediğim nokta kendini niye bu kadar kullandırıyorsun. bir müddet sonra evin erkeği rolünü üstlenmek seni yorar kinlenirsin, saygın kalmaz, buna paralel olarakta sevgin kalmaz ve kendini çok değersiz hissedersin. evlilik çatırdamaya başlar.
ha şunu da ekleyim hemen benim eşim çalıştığım halde cüzdanımda para kalmamışsa cebindekini böler ikiye yarısını benim cüzdana koyar ve evliliğimiz süresince bir kere maaş kartını bana ver demiş insan değildir ki zorla ben veririm git para çek diye çeker getirir bana kartı geri verir. bunlar çok önemli kriterler sende kriterlerini bu şekilde belirlemelisin.. erkeğin kadından çok beklentisi olmamalı. tabiki sende destek olacaksın ama insan elini taşın altına sokacak üstüne düşeni yapacak... arabayı evlendikten sonra ortakta alabilirdiniz. çok elzem bir şey değil sonuçta..
bu arada sana teşekkür ediyorum zaten eşimin kıymetini biliyordum daha çok anladım sayende...
Yani söylicek hiç birşey yok bence..İkiniz için birikim yapmanda anormal bir şey yok ama bunun kullanım şekli hatalı maalesef bravo sana ne kadar çok seviosun demekki adamı,bence burdaki yorumlarla da kafanı karıştırma belli ki sen bu duruma göz yummuşsun bu şekilde kabul etmişsin..Keşke o parayla söz çiçek çikolatası alınacağına yada ömür boyu kendi paramla düğün yaptım diye hayıflanıcana sade bir nikah kıyın o parayıda ev peşinatı yapın oda ikinizin olsun en azından birlikte ev sahibi olmuş olursunuz..
selam minnoş26 evlilik ne oldu,birikimini ne yaptın,düğün tarihi ne oldu .çoktandır merak ettim ama en azından hatanın farkındasın bu da iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?