Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

Bankada senin ne işin var? Bu onun problemi değil mi? Sana düğün yapsınlar da nasıl yaparlarsa yapsınlar. Sana takı taksınlar da nasıl alırlarsa alsınlar. Şimdiden kendi bütçelerine dahil edilmişsin. Seni sadece evlendikten sonraki bütçe ilgilendiriyor olmalıydı. Artık söylenecek çok söz yok bence. 60 küsür sayfa sana hiç bir şey öğretmemiş.

nişanlın evlendikten sonra alsaymış arabasını düğününüzü yine beraber yapardınız ama borçlarınızı çabucak öderdininz sonra da araba alırdınız. ama nişanlın kardeşimin eski nişanlısına benziyor Allahtan o nişanı attı da kurtulduk.

Ah ah, bazen diyorum birak, herkes kendi kararlarini almaya hakki var fakat senin konunu düsündügümde yine üzülüyorum. Artik biz ne desek bos olur, ancak evlendikten sonra anliyacaksin ne yaziki.

Ah ah, bazen diyorum birak, herkes kendi kararlarini almaya hakki var fakat senin konunu düsündügümde yine üzülüyorum. Artik biz ne desek bos olur, ancak evlendikten sonra anliyacaksin ne yaziki.

Şuanda ortada düğün hazırlığım falan yok zaten. İşlerim çıkınca arkadaşa yazdığım yazıyı yarım bırakmak zorunda kaldım, kusura bakmasın. Annemle özel bazı konuları konuştuk. Bekleme kararı aldık.. normalde benim ailem düğün salonu bakacaktı, askıya aldık. erteledik diyemiyorum çünkü zaman ne gösterir o yüzden burada bişey söyleyemiyorum. evet bankaya gidilecek, kredi çekilecek. varsın çeksin, tek sorun kredi çekilmesi veya düğünü kimin yaptığı değil ki.. O kredi çekti diye evlenecek değilim. Ben annemle sonradan özel konuştum. Bazı şeyleri anlattım. e kızdı tabi annemde.. o ne demekmiş, gerekirse ailesiyle konuşurum dedi. bende gerek yok bekleyelim şimdilik dedim.
bilemiyorum anneme anlatmakla hata mı ettim, ama rahatladım gerçekten. Arkamda annem var ve tam destek yanımda. hemen düğün olacak diye birşey yok diyor. zaten benim de hemen evleneyim gibi bi derdim yok. 27 yaşındayım. evlenmek için evlenmek istesem çoktan evlenecek birilerini bulurdum bu yaşa kadar. Gencim, güzelim, elimde ekmeğim var, bana adam mı yok..

araba olmadan da olmuyor. Araba ihtiyaç diye aldı ama daha uygun fiyatlı araba alınabilirdi. zaten mantıklı olan borca çok girmemek ama gönül isteyince mantık işe yaramıyor maalesef.
arabayı satacakmış sözde. ama pek inanmadığımdan, burada o açıklamasına yer vermedim bile
ay kardeşinle oturup konuşmayı çok isterdim, ona çok selam söylüyorum burdan

Son düzenleme:

haklısınız gerçekten. zaten benim de güvenim kalmadı ki.. güvensem 20 değil 40 verirsin, bi düşün.. annen baban senden para istese sakınır mısın? eğer iyi niyetliyse ailen, benim param onların parası der verirsin. aslında evlilikte de öle olmalı.. ama bunları yaşayınca olmuyor işte.. senin durumunda can sıkıcıymış gerçekten.
babası çekmez ki kredi hem, nerde çekecek. ben onlardan maddi değil, manevi birşey istedim onu bile yapmayacaklar sanırım.

Son düzenleme:

Annen ile konusmak kesinlikle hatta olmadi, bak ne kadar rahatladin. Insan ailesinin destegini hisettiginde daha güclü oluyor. Gerçekten bu banka mevzusu hos olmamis, kredi çekilecek ise, seni bu isin içine atmamasi lazim ve bence bunu sende biliyorsun.

Bencede bir müddet sadece nisanlini izle, bakalam ne yapiyor, ne oluyor. Ve son cümlen ile çok dogru konustun. Elbette gençsin, meslegin elinde, anladigimiz kadarda temiz kalplisin yani nisanlin ile olmasa, kesinlke baska bir erkek hayatina girer.

canım mantıklı davrandığğn için
seni kutluyorum , nişanlın ve ailesi sana bir güven vermemişler ki dimi ama kendini niye ateşe atasın ki , beklemede kalmak ve onları gözlemlemek en doğrusu ,oldu bittlye gelmemesi .hayati

Yani söylicek hiç birşey yok bence..İkiniz için birikim yapmanda anormal bir şey yok ama bunun kullanım şekli hatalı maalesef bravo sana ne kadar çok seviosun demekki adamı,bence burdaki yorumlarla da kafanı karıştırma belli ki sen bu duruma göz yummuşsun bu şekilde kabul etmişsin..Keşke o parayla söz çiçek çikolatası alınacağına yada ömür boyu kendi paramla düğün yaptım diye hayıflanıcana sade bir nikah kıyın o parayıda ev peşinatı yapın oda ikinizin olsun en azından birlikte ev sahibi olmuş olursunuz..

valla gidip kocamın ayaklarını öpesim geldi.. benim eşimin ailesinin durumu iyi değildi onlardan bir şey talep etmedik benim ailemin durumu iyiydi ama bu sefer haksızlık olmasın diye onlardan da istemedik. herşeyi kendimiz yapacağız dedik eşim gitti kredi çekti. halen onu ödüyor garibim.
bizde evlendikten sonra baktık birikim yapamıyoruz bende çalışıyorum gelen gidiyor dedim bir araba alalımda ortada bir malımız olsun paranın nereye gittiği belli olsun, gittim ben kredi çektim bu sefer arabayı aldık ve eşim o aldığımız arabayı benim üstüme yaptırdı benim için farketmezdi sonuçta evliyiz ha onun ha benim ama bana dedi sen çektin senin olacak ne farkedecek..
benim gelmek istediğim nokta kendini niye bu kadar kullandırıyorsun. bir müddet sonra evin erkeği rolünü üstlenmek seni yorar kinlenirsin, saygın kalmaz, buna paralel olarakta sevgin kalmaz ve kendini çok değersiz hissedersin. evlilik çatırdamaya başlar.
ha şunu da ekleyim hemen benim eşim çalıştığım halde cüzdanımda para kalmamışsa cebindekini böler ikiye yarısını benim cüzdana koyar ve evliliğimiz süresince bir kere maaş kartını bana ver demiş insan değildir ki zorla ben veririm git para çek diye çeker getirir bana kartı geri verir. bunlar çok önemli kriterler sende kriterlerini bu şekilde belirlemelisin.. erkeğin kadından çok beklentisi olmamalı. tabiki sende destek olacaksın ama insan elini taşın altına sokacak üstüne düşeni yapacak... arabayı evlendikten sonra ortakta alabilirdiniz. çok elzem bir şey değil sonuçta..
bu arada sana teşekkür ediyorum zaten eşimin kıymetini biliyordum daha çok anladım sayende...

bende evlenmek üzereyim ve senin yazını okuyunca minnoş cidden ben ne cadıymısım dedim kendime( herkes sorumlulugunu bilsin ben az ve öz istedikçe onlar bişey yapmamaya getiriyorlar diger abilerinin eşlerine hersey yapılmısken bana ne derdin var diye bile sorulmuyor ve bu da beni sinirlendiriyor asırı bi şekilde... valla bravo yatıklarını takdir ettim senin ama benden sana tavsiye ilerde kendine saygın kalmaz ve evliligin bitebilir. kendinden taviz verme o para su anda senin ailenin hakkı cünkü seni büyüten yetiştiren insan nişanlın fazlasıyla çıkarcı geldi bana(

valla diyecek kelime bulamıyorum sonradan kafanı taştan taşa vuracaksın.evet bunlar erkek tarafının görevidir sende kendi paranla çeyizini yapardın atıyorum beyaz eşyanı alırdın tamam ama çiçege çikolataya kadar almak ne demek kusura bakma ama her erkek senin gibi bir kızla evlenmek ister:)

aslında sorun çözülmüş ama içim şiştiğinden yazasım geldi

çözüm çok basit aslında araba satılır gelen parayla daha ucuz bir araba alınır
kalan ile kredi borcu kapatılır veya azaltılır
damat gider paşa paşa kredisini çeker üzerine düşeni yapar
58.000 lik araba yerine 30000 lik arabaya binilebilir bence kimsenin incisi dökülmez

ortak hesap için de;
ortak hesapta şart konabiliyor sadece ortak imza ile para çekilebilmesi konusunda
yani ortak imza idersen ikiniz bir araya gelmeden para çekemezsiniz mesele yok bence orada
ayrıca eğer tarafların payları belirlenmemişse %50 ortak olunur paraya
minnoş sen istersen ortak hesabın 2/3 ü senin 1/3 eşinin veya tam tersi de yapabilirsin ister %50 %50 yaparsın o sana kalmış

"az ve öz istedikçe onlar bişey yapmamaya getiriyorlar" bende aynı bu hataya düştüm işte. baştan ağırlığımı koysaydım bunlar olmazdı belki de.. beni hiç taktir etme, tüm yaptıklarımdan pişmanım. zaten bende artık kendi paramdan harcamaya vazgeçtim. sadece söz için giden para gitti. kalanını da bekletiyorum araba kullanmayı iyice öğrenince arabamı değiştiricem. insan başta hata yapınca sonradan dönmesi zor oluyo. baştan ağırlığını koyacak insan.. bunu anladım da geç oldu biraz.

selam minnoş26 evlilik ne oldu,birikimini ne yaptın,düğün tarihi ne oldu .çoktandır merak ettim ama en azından hatanın farkındasın bu da iyi

Sen şanslıymışsın ama herkes senin kadar şanslı olamayabiliyor işte. Biz de herşeyi ikimiz yapmış olucaktık sözde. Sorun şu ki ben bunları ona anlatamıyorum. ona göre kadın da erkek te eşit yapmalı. halbuki erkek tarafı biraz daha elini taşın altına koymalı diyorum ama kabul etmiyor. bir evlilik danışmanı bulsam gidicem ama yok burlarda. ben şimdiden iletişimimi kaybettim. pek görüşmez olmuştuk, o aralar iyiydik. ama ne zaman ki bu konular konuşuluyor o zaman yine tartışma başlıyor. bir sorunumuz da iletişimsizlik. nasıl hallolur bilemiyorum.

Söz için giden gitti de.. düğünü biz yapmıycaz aileler yapacak. bi de ben sade bi nikah değil de güzel bi düğün istiyorum. ama kalan masrafları yine biz ödüycez gelinlik vs. gibi.. eşyaları da biz alıcaz ev peşinatı için çok bi para değil ki benim param.. 20 bin sadece..

selam minnoş26 evlilik ne oldu,birikimini ne yaptın,düğün tarihi ne oldu .çoktandır merak ettim ama en azından hatanın farkındasın bu da iyi

Selam canım, düğünle ilgili istediğim bi kaç şey vardı, annem ailesiyle görüşüp halletti. onlar düğün salonu tuttular ama nereyi tuttuklarını söylemiyor. böle tuhaf bir evlilik hazırlığı bizimkisi. bu konularda kavgalıyız 2-3 güne kadar pek konuşmuyorduk bu konuları konuşunca tartışıyoruz. ben hep dırdır etmekle suçlanıyorum. kızdığım zamanlarda çok ağır konuştum bu doğru, sözüm ona onun acısını çıkarmaya çalışıyor ama hiç bende hatalıyım demiyor. Ama lütfen bana cevap verin: benim memleketimde düğün yapmam olması gereken bir şey mi? yoksa bir lüks mü? olmasa da olur mu? ben yapmak zorundasın zaten diyorum o da, yapmak zorunda değilim sen istediğin için yaptım diyor. orada nikah olsa yetermiş. e bende bunları duyunca çıldırıyorum normal olarak. Gerçi sonuçta düğün yapılacak bu konunun üzerinden çok geçti ama örnek olarak vermek istedim.
birikim duruyor, düğün için harcamıycam herhalde araba falan alırım. ya da almazsam yine birikim olarak kalır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…