Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

arabayı satıcakmış ama inanmıyorum satacağına. satarsa geri araba almayacakmış. araba almadan hiçbir yere gidilmiyor nasıl satacak.. beni denemeye çalışıyor gibi geliyor. gerçi ailesiyle de konuştu benim yanımda ama yine de satacağına inanmıyorum, kızgınlıkla söylenen şeyler bunlar. yok canım 30 binlik binilebilecek bir araba yokmuş. benim araba fiyatlarından haberim yokmuş. o arabalar bir sürü masraf çıkarırmış. 40 binden aşağı düzgün araba yokmuş. sıfır almak o yüzden daha mantıklıymış. Bende senin verdiğin öneriyi söylüyorum ama böyle diyor. bende sana katılıyorum canım ama onu ikna edemiyorum. benim babam 12 binlik arabaya biniyor, heryere de gidiyor ne var bunda.
evet hata ettim bu kadar pahalı almakla diyor. ama artık iş işten geçti diyor. evdeki hesap çarşıya uymuyor eğer söz konusu "araba" ise.. bakımı, sigortası, kaskosu, ıvırı zıvırı bir sürü masraf çıkıyor. İllet ettim artık şu arabalardan yaa..
ortak hesap açtırmayı düşünüyorum ileride. ya da benim üzerime olsun. ben o paranın nereye gideceğini göreyim. insan evlendiği adama güvenmeli, güvenmezse evlenmemeli mantık olarak. aslında güveniyorum benden habersiz birşey yapmaycağına. ama bu güven sonsuz bir güven değil, o da bunu bilsin istiyorum.
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım, sağol.

bizim iller farklı olunca babamda ısrar edince bizim ilde oldu eşimin akrabalarınada otobüs tutuldu ama evlendikten sonra eşim bunu hep laf etti bizim ilde olsaydı daha fazla para toplanırdı diye cevreleri ..çok geniş birde tanınmış aile ,sanırım herşey hal olmuş umarım mutlu olursun eşinde kıymetini bilir fazla üzmez

Son dönemler de gözlemlediğim erkeklerle kadınların rolleri değiştiği, kadınlar erkeklerin rolünü üstlendiler erkekler de sorumluluk alamaz, bir işin içinden çıkamaz, karşı taraftan bekleyen, mız mız, hımbıl, utanma arlanmaları olmayan heriflerin teki oldular. Tamam ben demiyorum ki herşeyi erkek üstlensin, asla onaylamıyorum bunu.

Hatta benim düşüncem sorumluluk alabileceklerini düşünüp evlenmeye karar vermiş iki yetişkin insanın kendileri yaşayacakları evi kendileri kurmasıdır. Sırf kendi düğünümüzü kendimiz yapabilmemiz için 2015 yılına kadar bekleyebiliriz. Ama dediğim gibi ortak, paylaşarak yapılmalı, bir tarafın yapmış olduğuna güvenip nasılsa o yapmış diyip kenara geçerek değil.

Bir diğeri hadi hali hazır da paran var diye böyle davranıyor diyelim ama o çiçek ve çikolatanın da parasını senin ödemiş olman durumun vahimliğini net gösteriyor. Sorun çözülmüş olsa bile ben yazmak istedim. Siz iyi niyetli birisiniz belli ki, kimseye de kötülüğü yakıştıramıyorsunuz, yapabileceğine inanmıyorsunuz. Ama maalesef ki çakallar çok daha fazla, bunu iş hayatına atılınca, en büyük kazığı kan bağımız olan kişiden yeyince anladım.

yapacağın şey belli canım senin ya karşına alıp adamakıllı konuşacaksın ayağını denk alsın kendine çeki düzen versin.. ya da sen o biriktirdiğin parayı ailene bırakacaksın madem öyle gel böyle senin bebekliğinden beri ailenin desteği var sana o piyasada yokken onun ailesine yedirene kadar kendime aileme veririmde içim acımaz en azından.. he burda ayrım yaptığımdan değil oda senin kadar sarılmış olsaydı bu işe gönül vermiş olsaydı sen ne bunlara takıyor olurdun ne de bu konu üzerinde yorum yapıyor olurduk.. de bakim ne diyecek ailemin ihtiyacı varmış birikimimi onlara verdim tepkisini ölç. nişanlın ne diyecek sana tepkisi ne olacak..

Yok daha neler 30 bine araba mı yokmuş? Senin de araba fiyatlarından haberin yokmuş öyle mi? Açık ve seçik seni kandırmaya çalışıyor. Biz 80 bine sıfır passat aldık sene başında ve memnun kalmayıp satıp yerine 36 bine toyota camry aldık hemde 2008 model. Hiçte pişman olmadık çünkü yarı fiyatına aldığımız daha yaşlı araba 2013 modelden kat ve kat konforlu ve iç dizayn olarak daha lüks.

Umarım sözünü ettiği gibi arabayı satar. Artık satmazsa bence ümidini kes ondan. Bir insan evini barkını almadan, maddi olarak belirli bir refaha ulaşmadan pahalı araba almamalı. Çünkü arabaya yapılan yatırım ölü yatırım.. Çok kaybettiriyor. Neticede 4 tekerlek, lüks olsada götürücek, olmasada.

Eskiden olsa, "ne önemi var ki paranın kime ait olduğunun, beraber bir aile kuracaksiniz" gibi laflar zırvalardım ama ben de tecrübe ederek anladım ki, insanlık, iyi niyet bırak takdir görmeyi, karşındakinin ve ailesinin tepene çıkmasına yol açıyor. Erkekler ne kadar kadınlara laf etse de bu konuda maalesef gerçekler bu

Yani geçen sene ablam 2.el aldı 8 bin TL ye.. 2 bine de bakımı yaptırıp, boyattı..
Pırıl pırıl, hiçbirşeyi de yok.. hala kullanırız, tıkır tıkır çalışıyor. Daha bir problemi olmadı.
Ayrıca değil 30bin, 20 bine bile en basitinden sıfır GETZ alırsın, ne kadar da rahat bir arabadır..
Ama önemli olan niyet tabii..!

Sabaha kadar bolca vakit var bu ara uyku sorunumda var hepsini okudum yazılanların :) para konusunda bazı erkekler çok rahat söyleyebiliyorlar. Bende para hesabı yapılmasının doğru olmadığını düşünenlerdenim. insan uğraşır didinir yetemez de yardım eder. Aslında nişanlının ödediği kredi araba için ikinizin yatırımı. Yakında benimde nişanım olacak 2 düğün olacak benimde zamanı gelince kredi çeker öderiz diyor erkek arkadaşım. Bende aileleri zora sokmadan makul ölçülerde yapalım dedim. Zaten daha şark görevi vs var eşyalar falan önemsiz. Düğün zaten gelenleri eğlendirmekten başka bişey değil. Kimse sorduysam düğünden bişey anlamamışlar :) stres,yorgunluk cabası... Erkeklerin bir çoğu kadınlar gibi gelinlik giymenin vs çok önemli olduğunu düşünmüyor zaten damatlık dediği şeyi çoğu zaman giyebilirler haklılar :)) onu çok dert etme bence baya yol kat etmişsin makul ölçüde ve birbirinizi yıpratmadan yapmak istediklerini yaptırabilirsin diye düşünüyorum. Evet bu gerçek biz fazla herşey hemen olsuncu olduğumuz için ve fazla ilgi beklediğimiz için bazen gerek ses tonumuzu gerekse ağzımızdan çıkan sözleri tartmadan söyleyebiliyoruz ve o zaman dırdırcı olmuş oluyoruz. Empati yapmak lazım şöyle söyliyim örnekle; benim annem hiç bağırmamıştır bize şimdiye kadar abartısız ufakken bile bağırmamıştır sakindir hep sakince konuşup bize anlatmıştır ama babam herşeye bağıran kızan bi adamdır annemin tersine ve biz annemi kırmaktan vs çok korkarız hep. Yani daha sakin daha normal konuşuluyor gibi olunca herşey insan da daha iyi bir yer bırakıyor. Nasıl ailenle sakince konuştuğunda hemen belli kararlar alınıp uygulanmaya çalışıldı annende orada bağırıp çağırsaydı belkide ayrılmış olacaktınız. Daha yapıcı olmakta fayda var.

Çoğu erkek için arabaları çok önemlidir yıllarca ekranlarda bile herşeye konu olmuştur. Sevgilisinden eşinden çok ilgileneni bile var. Şirket size ileride kazık atmazsa güzel bişey sonuçta ikinizin senin benimleri ben sevmiyorum. Benimde şirketim var ve bir çok insanlar iş yapıyorum ama para o kadar kirli bişey ki insanlara öyle tatlı geliyor ki bak sen nişanlını hayatına alacağın ileride çocuklarının babası yapacağın bir adamı bile sorgulama gereği duyuyorsun para yüzünden şirket için kendinizi sağlama alın nasıl yaparsanız bilmiyorum şu an ama gerekirse 10 bin fazla ödeyin . Sen 24 bin için hayat arkadaşın yol arkadaşını sorguluyorsun adam o kadarlık araba için dost arkadaş demeyebilir.Adamlarla trilyonluk iş yapıp 10 bin liralık kazık atanlarda mevcut tecrübeyle sabit.

parça parça okuduklarıma da yazıyorum malum o kadar sayfa okuyunca :) Nişanlının ailesine değer vermesi güzel bişey ben ona dikkat ederim ailesine önem veren kendi kuracağı aileyede önem verir ve bence evlilik nasıl annen babandan ilk sorunda kopmuyorsun (hatta hiç kopmuyoruz:) ) yeni kuracağımız ailede öyle olmalı ne kadar sağlam temelle atarsak o kadar iyi olur. Benim stajer olduğum zamanlar patronum bayandı nişanlısının partner firması vardı iş yapıyordur ortaklaşa ve kadın her harcamayı yazardı abartsız aldığı 10 tl lik şeyi bile bir gün çıkardı hesabı bana bu kadar borcun var diye ortalık ayağa kalktı tabi telefonlar falan kırıldı :) ben sana onca şey yapıyorum yazmıyorum da sen bana yazıyorsun sırf moral olsun diye ingiltereye tatile göndermiş bi adama yapıyordu bunu :) kusura bakma geleceğimi garanti altına almam lazım demişti kadın. Bana çok saçma gelmişti halen saçma geliyor ben her zaman derim ki Allahım bana yiyebileceğim kadar para ver ve sağlık ver para kazanılır bi şekilde. Çiçek vs sen aldın diye baya sert eleştiriler olmuş bende okuduğumda acaba dedim ama bilemeyiz yani gerçekten yoktur ama sözünde olması gerekiyordur olmuştur yani çok büyütülcek şeyler değil bence o zaman nişanlında sana dese x tarihinde seni yemeğe götürmüştüm ve parayı ben ödemiştim, artık herşeyin erkekten beklenildiği tarihleri geçtik sen bişeyler istiyorsan evi olsun arabası olsun vs seninde olacak artık o dönemdeyiz öyle olması gerekiyor. çalışma şartları maaşlar belli ee bekar yaşıyorsunuz ev kirası faturalar giderler birde kredi gerçekten zor sen tatlı bi dille onun yanında olduğunu ama istediğin şeylerin makul olduğunu ve senin yanındayım ama sende benim yanımda ol ve istediklerime bu kadar karşı gelme vs diyebilirsin. Ailesinin durumu olmayabilir onu o yaşa getirmiş ayaklarının üstünde durmasını sağlamış zaten daha ne yapsın aileden beklemekte çok saçma en güzeli kendiniz yapmanız

Bende yaza evlenicem Allah kısmet ederse borçla evlenmek istemiyorum iki yerde olacak düğün bizim çok çevremiz olmadığı için ailemin olduğu yerde nikah ve kına düşünüyorum belki nikahtan sonra yemeğe gidilebilir. Orada da açık hava da bi düğün mekan vs önemli değil ama niyet önemli karşılıklı iyi niyetli olursanız herşey kendiliğinden gelişir. Ben ailelerimizi sıkmayalım dedim şartlarımız el verdiğince yapalım ev eşyasını vs evin içine geçincede yaparız ama balayımız güzel olsun bi kere olacak gelinlik,damatlık,fotoğraf çekimi gerisi işin eğlence kısmı çok lüks bi yerde olsa ne olacak ne gerek var borç harç yapmaya insanları eğlendiricem diye. Erkek arkadaşımda ne kadar masrafımız olur kına ya 10 bin falan dedi yok dedim napıyorsun bütün düğünü yaparım ben o paraya :) gerçekten mutlu olmaya bakın mutlu olmak için ipekler,altınlar gerekmiyor sadece karşılıklı dürüstlük iyi niyet yeterli ve bütün kartları açık oynamak lazım oyunla çevrilen şeylerden hayır gelmez.

Ve ufak bi dip not: yaptıklarını kendin için yap kimseden takdir görmek için değil ne yapıyorsan kendi kuracağın ailenin temelleri için yapıyorsun kimseden ne teşekkür ne takdir bekle gereksiz mutsuzluklar yaratır kendin için yaşıyorsun sen kendine de herşeyi alnımın akıyla yaptım çıktım diye...

Huzurunuz ve mutluluğunuz eksik olmasın...

Son düzenleme:

Çok tuhaf
Evlenecek olan sensin, senden mi saklıyolar düğün yerini

Bence alıştığı şeyler geri çekilince aklınca tavır yapıyor
Ama çok saçmalamış
Çok çok iyi düşün minnoş

İlk zamanlar inanmıyordun ya da inanmak istemiyordun ama maalesef bu kadar kişi haklı çıkıyor
Henüz nişanlıyken düşünme fırsatın var

Birakin güvenmeyi yahu! Gerçekten artik çok kiziyorum. Adam halen kendinden ödünç vermiyor! Ne demek 30000lik araba yok? Ben avrupada yasiyorum ve burdada herkes 10-15000 euroluk arabalari biniyor (orta sinif insanlari). Ben ve esim dahil asla 40-50000 euro (turkiyede 40-50000 tlik arabalar, buranin hayat sartlarina göre 40-50000 euro oluyor) harciyamazdik, özelikle dügünden önce.

Sen daha halen ortak hesap, para konsuyorsun. Normalinde böyle seyler evlenmeden önce düsünülmemesi gerekiyor. Bence artik ciddi ciddi sinyal vermen gerekiyor nisanlina. Ya kendisi bir sekilde arabayi satar, dügünü öder, yada artik dügün felan yok ortada demen lazim. Ki senin böyle dayatman neye yariyor oda düsündürücü. Koskoca adam bunlari kendi istemesi, kendi düsenmesi lazim bence.

Artik gerçekleri gör canim, kendini kandirma.

Yok ben asla anlamiyorum boyle kizlarimizi, nedir bu yaaa.. Nisani kiz tarafi yapar tamam.. ama dugunu neden sen ustleniyosun Erkek tarafinin gorevi bu isterse senin milyonlarin olsun yinede o dugunu Erkek tarafi pasa pasa yapacak. Simdiden kendini bukadar ezdirip herseyini sen karsilarsan sonraki durumu hayal bile edemiyorum..

Valla sadece açtığın konuyu okudum şuan durumun nedir bilmiyorum ama kocaman bir yuhh diyesim geldi ...

Şimdi bana herkes diyecek ki, olumlu yazanlara cevap veriyorsun sadeceee :) hayır ondan değil, gecenin bir vakti hiç üşenmeden bütün sayfaları okumuşsunuz, emek verip cevap yazmışsınız. bende bu yüzden size cevap yazmadan edemedim. Tüm bunlar için herşeyden önce teşekkür ederim.
Yazdıklarınızda haklısınız aslında. mesela bağırıp çağırmadan onun değimiyle dırdır etmeden anlatabilsem derdimi daha sağlıklı olacak ama dayanamıyorum bende maalesef. arabasını çok seviyor bu konuda haklısınız. düğünden çok arabası için heyecanlı bunu farkedebiliyorum. keşke karşımda daha romantik, beni gibi düşünen, benimle aynı heyecanları yaşayan bir erkek olsaydı diyorum bazen. ama değilse benim elimden ne gelir ki?
para konusundaki tavrına kızdığım an çıktı bu sorunlar aslında. geriye dönüp herşeyi sorgulamaya başladım. istesem sözdeki çikolatayı sen al derdim, ama o zamanlar "neyse" dedim, çok önemsemedim. ama şimdi diyorum ki keşke o kadar yapıcı olmasaydım, karışmasaydım da kendi halletseydi. çünkü tavizlerim, tavizleri doğurdu.
şimdiyse fazla konuşmuyorum bu konuları onunla. kendim sessiz sedasız hallediyorum. beğendiğim gelinliği de pahalı bulacak şimdi o. ama eski hatalarımı yapmıycam. hiçbir şeyi diretmiycem. beraber gelinlik bakarken, beğenmediysem bunu beğenmedim diyicem sadece.
teşekkür ederim iyi dileklerin için canım..

canım ben anlıyorum da, anlatamıyorum. ne kadar paran varsa onla alırsın arabanı, zamanla da üzerine koyar, istiyorsan daha iyisini alırsın. yalnız passat güzel arabadır yaa, hatta süper arabadır bana göre ama tercih meselesi elbette.
ya sadece araba parası olsa sorun değil, ama kaskosu, bakımı, benzini bir dünya para ediyor. O da kabul ediyor bu kadar pahalı almakla hata ettiğini ama iş işten geçti artık.
o arabayı satmaz, hiç sanmıyorum. ne yapalım madem arabamız lüks oldu evimizi ve eşyalarımızı da ben lüks seçerim. ayranımız olmasa da içmeye tahtravanla gideriz s...a
neticede evin geçimini o düşünecek, kendi bilir. benim gibi mütevazi bir kızın içindeki mütevaziliği öldürdüyse o kaybeder ben değil.

birikimim kendimde kalacak. şimdilik bir şey için harcamayacağımı söyledim. gerçekten ihtiyaçları olursa aileme veririm tabi. ama onu denemeye gerek duymuyorum. aileme vermesem de parayı kendim için yatırım yapıcam

düğün 2 yerde olacak ve masraflarını ailelerimiz karşılayacak. düğünü sen üstleniyosun derken senin ailen neden düğün yapıyor anlamında mı yazdın acaba, tam anlayamadım.

ergenlikten çıkamayan erkekler kadını yanlızlığa itiyorl

valla illa düğün masrafı karşılamak istiyorsan kendi ailenin yapacağı masrafı karşıla.. öteki tarafta kendileri baksınlar başlarının çaresine... yarın birgün sorun yaşarsan senin ailen yanında oluyor maddi manevi erkek tarafından pek birşey bekleme... en azından gördüğüm örnekler böyle etrafımdaki..

bende iki yıllık evliyim ve zamanında yaptığım bu tarz fedakarlıklar için çokkkk pişmanım.nişanımdaki kıyafetimi bile arkadaşımdan borç aldığım para ile aldım. şimdi ne var bunda diyenler olabilir ama bizim oralarda adettir gelinin nişan öncesi a dan z ye herşeyi damadın ailesi tarafından alınır ben hiç önemsemedim herşeyi kolaylaştırdım. o zamanlar çalışmıyordum yemin ederim aileme onlar ödedi parasını demiştim halbuki arkadaştan borç alıp ucuz yollu bir kıyafet almıştım.gelinliği ucuzundan seçtim hiç istediğim gibi olmadı hala uktedir içimde düğün fotoğraflarına bile bakmak içimden gelmez.ha bu arada gelinlik vs ıvır zıvırlar hep eşimin eşya ve düğün için çektiği kredilerden ödendi ailesi çöp almadı.o kredileride şimdi birlikte ödüyoruz (şükür atandım ben evlendikten sonra) yani gelinliğimi falan yine kendim almış oluyorum.eşya falan derseniz hepsini herşeyimizi kendimiz aldık.o zamanlar çok takmıyordum böyle şeylere ama şimdi bakıyorum da ben o kadar değersizmiymişim diyorum ben istemedikçe onlarda yapmamışlar.bekar kızları var şimdi merak ediyorum acaba o evlenirken nasıl olacak bu işler.ama çok şükür artık işim var maaşım kimseye muhtaçlığım yok. ama çok zor günler geçirdim hele de nişan ve düğün sürecinde.kendi ailem bir yandan onlar bir yandan.destek olmaya kimse olmuyor ama lafa gelince herkeste laf çok.nişanımdan önceki günler hep ağlamakla geçti.şimdi diyorumda gölge etmesinler de başka ihsan istemez ama nerde anca ararlar oğullarını oğlum şunun için para lazım yolla buna lazım yolla elinizde varmı diye bir sor yok nerdeee.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…