aslında sorun çözülmüş ama içim şiştiğinden yazasım geldi
çözüm çok basit aslında araba satılır gelen parayla daha ucuz bir araba alınır
kalan ile kredi borcu kapatılır veya azaltılır
damat gider paşa paşa kredisini çeker üzerine düşeni yapar
58.000 lik araba yerine 30000 lik arabaya binilebilir bence kimsenin incisi dökülmez
ortak hesap için de;
ortak hesapta şart konabiliyor sadece ortak imza ile para çekilebilmesi konusunda
yani ortak imza idersen ikiniz bir araya gelmeden para çekemezsiniz mesele yok bence orada
ayrıca eğer tarafların payları belirlenmemişse %50 ortak olunur paraya
minnoş sen istersen ortak hesabın 2/3 ü senin 1/3 eşinin veya tam tersi de yapabilirsin ister %50 %50 yaparsın o sana kalmış
Selam canım, düğünle ilgili istediğim bi kaç şey vardı, annem ailesiyle görüşüp halletti. onlar düğün salonu tuttular ama nereyi tuttuklarını söylemiyor. böle tuhaf bir evlilik hazırlığı bizimkisi. bu konularda kavgalıyız 2-3 güne kadar pek konuşmuyorduk bu konuları konuşunca tartışıyoruz. ben hep dırdır etmekle suçlanıyorum. kızdığım zamanlarda çok ağır konuştum bu doğru, sözüm ona onun acısını çıkarmaya çalışıyor ama hiç bende hatalıyım demiyor. Ama lütfen bana cevap verin: benim memleketimde düğün yapmam olması gereken bir şey mi? yoksa bir lüks mü? olmasa da olur mu? ben yapmak zorundasın zaten diyorum o da, yapmak zorunda değilim sen istediğin için yaptım diyor. orada nikah olsa yetermiş. e bende bunları duyunca çıldırıyorum normal olarak. Gerçi sonuçta düğün yapılacak bu konunun üzerinden çok geçti ama örnek olarak vermek istedim. birikim duruyor, düğün için harcamıycam herh
Sen şanslıymışsın ama herkes senin kadar şanslı olamayabiliyor işte. Biz de herşeyi ikimiz yapmış olucaktık sözde. Sorun şu ki ben bunları ona anlatamıyorum. ona göre kadın da erkek te eşit yapmalı. halbuki erkek tarafı biraz daha elini taşın altına koymalı diyorum ama kabul etmiyor. bir evlilik danışmanı bulsam gidicem ama yok burlarda. ben şimdiden iletişimimi kaybettim. pek görüşmez olmuştuk, o aralar iyiydik. ama ne zaman ki bu konular konuşuluyor o zaman yine tartışma başlıyor. bir sorunumuz da iletişimsizlik. nasıl hallolur bilemiyorum.
arabayı satıcakmış ama inanmıyorum satacağına. satarsa geri araba almayacakmış. araba almadan hiçbir yere gidilmiyor nasıl satacak.. beni denemeye çalışıyor gibi geliyor. gerçi ailesiyle de konuştu benim yanımda ama yine de satacağına inanmıyorum, kızgınlıkla söylenen şeyler bunlar. yok canım 30 binlik binilebilecek bir araba yokmuş. benim araba fiyatlarından haberim yokmuş. o arabalar bir sürü masraf çıkarırmış. 40 binden aşağı düzgün araba yokmuş. sıfır almak o yüzden daha mantıklıymış. Bende senin verdiğin öneriyi söylüyorum ama böyle diyor. bende sana katılıyorum canım ama onu ikna edemiyorum. benim babam 12 binlik arabaya biniyor, heryere de gidiyor ne var bunda.
evet hata ettim bu kadar pahalı almakla diyor. ama artık iş işten geçti diyor. evdeki hesap çarşıya uymuyor eğer söz konusu "araba" ise.. bakımı, sigortası, kaskosu, ıvırı zıvırı bir sürü masraf çıkıyor. İllet ettim artık şu arabalardan yaa..
ortak hesap açtırmayı düşünüyorum ileride. ya da benim üzerime olsun. ben o paranın nereye gideceğini göreyim. insan evlendiği adama güvenmeli, güvenmezse evlenmemeli mantık olarak. aslında güveniyorum benden habersiz birşey yapmaycağına. ama bu güven sonsuz bir güven değil, o da bunu bilsin istiyorum.
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım, sağol.
arabayı satıcakmış ama inanmıyorum satacağına. satarsa geri araba almayacakmış. araba almadan hiçbir yere gidilmiyor nasıl satacak.. beni denemeye çalışıyor gibi geliyor. gerçi ailesiyle de konuştu benim yanımda ama yine de satacağına inanmıyorum, kızgınlıkla söylenen şeyler bunlar. yok canım 30 binlik binilebilecek bir araba yokmuş. benim araba fiyatlarından haberim yokmuş. o arabalar bir sürü masraf çıkarırmış. 40 binden aşağı düzgün araba yokmuş. sıfır almak o yüzden daha mantıklıymış. Bende senin verdiğin öneriyi söylüyorum ama böyle diyor. bende sana katılıyorum canım ama onu ikna edemiyorum. benim babam 12 binlik arabaya biniyor, heryere de gidiyor ne var bunda.
evet hata ettim bu kadar pahalı almakla diyor. ama artık iş işten geçti diyor. evdeki hesap çarşıya uymuyor eğer söz konusu "araba" ise.. bakımı, sigortası, kaskosu, ıvırı zıvırı bir sürü masraf çıkıyor. İllet ettim artık şu arabalardan yaa..
ortak hesap açtırmayı düşünüyorum ileride. ya da benim üzerime olsun. ben o paranın nereye gideceğini göreyim. insan evlendiği adama güvenmeli, güvenmezse evlenmemeli mantık olarak. aslında güveniyorum benden habersiz birşey yapmaycağına. ama bu güven sonsuz bir güven değil, o da bunu bilsin istiyorum.
Selam canım, düğünle ilgili istediğim bi kaç şey vardı, annem ailesiyle görüşüp halletti. onlar düğün salonu tuttular ama nereyi tuttuklarını söylemiyor. böle tuhaf bir evlilik hazırlığı bizimkisi. bu konularda kavgalıyız 2-3 güne kadar pek konuşmuyorduk bu konuları konuşunca tartışıyoruz. ben hep dırdır etmekle suçlanıyorum. kızdığım zamanlarda çok ağır konuştum bu doğru, sözüm ona onun acısını çıkarmaya çalışıyor ama hiç bende hatalıyım demiyor. Ama lütfen bana cevap verin: benim memleketimde düğün yapmam olması gereken bir şey mi? yoksa bir lüks mü? olmasa da olur mu? ben yapmak zorundasın zaten diyorum o da, yapmak zorunda değilim sen istediğin için yaptım diyor. orada nikah olsa yetermiş. e bende bunları duyunca çıldırıyorum normal olarak. Gerçi sonuçta düğün yapılacak bu konunun üzerinden çok geçti ama örnek olarak vermek istedim.
birikim duruyor, düğün için harcamıycam herhalde araba falan alırım. ya da almazsam yine birikim olarak kalır.
Sabaha kadar bolca vakit var bu ara uyku sorunumda var hepsini okudum yazılanların :)
Ve ufak bi dip not: yaptıklarını kendin için yap kimseden takdir görmek için değil ne yapıyorsan kendi kuracağın ailenin temelleri için yapıyorsun kimseden ne teşekkür ne takdir bekle gereksiz mutsuzluklar yaratır kendin için yaşıyorsun sen kendine de herşeyi alnımın akıyla yaptım çıktım diye...
Huzurunuz ve mutluluğunuz eksik olmasın...
Yok daha neler 30 bine araba mı yokmuş? Senin de araba fiyatlarından haberin yokmuş öyle mi? Açık ve seçik seni kandırmaya çalışıyor. Biz 80 bine sıfır passat aldık sene başında ve memnun kalmayıp satıp yerine 36 bine toyota camry aldık hemde 2008 model. Hiçte pişman olmadık çünkü yarı fiyatına aldığımız daha yaşlı araba 2013 modelden kat ve kat konforlu ve iç dizayn olarak daha lüks.
Umarım sözünü ettiği gibi arabayı satar. Artık satmazsa bence ümidini kes ondan. Bir insan evini barkını almadan, maddi olarak belirli bir refaha ulaşmadan pahalı araba almamalı. Çünkü arabaya yapılan yatırım ölü yatırım.. Çok kaybettiriyor. Neticede 4 tekerlek, lüks olsada götürücek, olmasada.
yapacağın şey belli canım senin ya karşına alıp adamakıllı konuşacaksın ayağını denk alsın kendine çeki düzen versin.. ya da sen o biriktirdiğin parayı ailene bırakacaksın madem öyle gel böyle senin bebekliğinden beri ailenin desteği var sana o piyasada yokken onun ailesine yedirene kadar kendime aileme veririmde içim acımaz en azından.. he burda ayrım yaptığımdan değil oda senin kadar sarılmış olsaydı bu işe gönül vermiş olsaydı sen ne bunlara takıyor olurdun ne de bu konu üzerinde yorum yapıyor olurduk.. de bakim ne diyecek ailemin ihtiyacı varmış birikimimi onlara verdim tepkisini ölç. nişanlın ne diyecek sana tepkisi ne olacak..
Yok ben asla anlamiyorum boyle kizlarimizi, nedir bu yaaa.. Nisani kiz tarafi yapar tamam.. ama dugunu neden sen ustleniyosun Erkek tarafinin gorevi bu isterse senin milyonlarin olsun yinede o dugunu Erkek tarafi pasa pasa yapacak. Simdiden kendini bukadar ezdirip herseyini sen karsilarsan sonraki durumu hayal bile edemiyorum..
Şimdi bana herkes diyecek ki, olumlu yazanlara cevap veriyorsun sadeceee :) hayır ondan değil, gecenin bir vakti hiç üşenmeden bütün sayfaları okumuşsunuz, emek verip cevap yazmışsınız. bende bu yüzden size cevap yazmadan edemedim. Tüm bunlar için herşeyden önce teşekkür ederim. Yazdıklarınızda haklısınız aslında. mesela bağırıp çağırmadan onun değimiyle dırdır etmeden anlatabilsem derdimi daha sağlıklı olacak ama dayanamıyorum bende maalesef. arabasını çok seviyor bu konuda haklısınız. düğünden çok arabası için heyecanlı bunu farkedebiliyorum. keşke karşımda daha romantik, beni gibi düşünen, benimle aynı heyecanları yaşayan bir erkek olsaydı diyorum bazen. ama değilse benim elimden ne gelir ki? para konusundaki tavrına kızdığım an çıktı bu sorunlar aslında. geriye dönüp herşeyi sorgulamaya başladım. istesem sözdeki çikolatayı sen al derdim, ama o zamanlar "neyse" dedim, çok önemsemedim.
birikimim kendimde kalacak. şimdilik bir şey için harcamayacağımı söyledim. gerçekten ihtiyaçları olursa aileme veririm tabi. ama onu denemeye gerek duymuyorum. aileme vermesem de parayı kendim için yatırım yapıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?