Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

şimdi yazarken bile çok moralim bozuldu hatırladımda o günleri .çok pişmanım hakkaten de hiç değeri kıymeti olmuyor.kimse madalyon falan da takmıyor. hep kendini ağırdan satanlar daha değerli oluyormuş hep bunu gördüm.onun için kızlar asla taviz vermeyin bu konularda günü gelir canım dediğin canını alır yani

valla arkadasa hayırlı olsun keske cocuk içgüveysi gelseymiş herseyi kıza yıkmıslar düğünü herseyi bedavaya getirmeye calışmıslar...bizde fedakarlık yaptık evlenirken ama sonradan pişman olduk tabiki arkadasın yaptıgı aşmış artık...

evlendikten sonra da ailesi bi güzel baktırır kendine, cocuk arabayı da kendine yapmıs...

ben senin yerinde olsam böle biriyle evlenecegime bekar kalırım kendi evimi kendi arabamı alırım...paranı kurtarmaya geri almaya bak...

Eşinizle aranız nasıl peki. Ben de bir yıl oldu evleneli. Her şeyi ikimiz yaptık hatta gelinliğimi kendim aldım ama bunların eşimin ailesinden madalya beklediğim için yapmadım. Eşimle aram iyi olduğu sürece de pişman olmam. Ha bir gün beni pişman eder o ayrı. Pişman etse bile keşke zamanında her şeyi sizin tarafa yıksaydım diye bir cümle kurarsam üzülürüm. Bir yuva kuruyoruz evlenirken pazardan elma almıyoruz ki. Devir değişti artık herkes elini taşın altına koyacak. Konu sahibinin durumu biraz daha abartı olmuş ama eğer eşi de evlilik konusunda aynı özveri ve ilgiyi gösterseydi ben bir sakınca görmüyorum.

canınfıstığı sen beni yanlış anlamışsın besbelli bende kimseden madalya falan beklemedim.şu an herşeyi kendimiz yaptığımız için çok da memnunum ama bazen de o günleri düşündüğümde kendimi değersizmişim gibi hissediyorum. yakın zamanda erkek kardeşim evlendi herşeyi dört dörtlük usulüne göre yapıldı alındı babamların durumu elverdiği şartlarda.eşimin ailesinin durumu olmadığındanmı hayır durumlarıda iyi.ben karşı tarafa herşeyi yıkayım diye hiç düşünmedimki hep kendim almaya çalıştım. size birşey soracam şu an evinizde eşinizin yada ailesinin evlenmeden önce aldığı şeyler varmı küçük de olsa kıyafet olur başka birşey olur mesele nişan eşyaları vs. bunları hep kendinizmi aldınız yoksa ailesininde katkısı oldumu.şu an benim evimde onlara ait çöp desen yok.ayrıca o zamanlar çalışmıyordum dedim ya nişan kıyafetimi ki gerçekten çok uygun normal kıyafetlerdi arkadaştan borç aldığım parayla aldım.ben arkadaşa o kadar taviz vermemesini söyledim sadece taviz tavizi doğuruyor erkek tarafı da kız tarafı da üzerine düşeni yapmalı bence.ama öncede söylediğim gibi şu an gölge etmesinler başka şey istemem diyorum ama nerde.ben atandım telefonda oğullarına şöyle diyorlardı oğlum şu kadar maaş alıyormuşsun ne yapıyorsunuz,benden için eceeylül maaşını ne yapıyor falan filan geçenlerde de babası telefonda kızım yastıkaltımı yapıyorsunuz vs para istemeler yine öyle.halbuki eşimin maaşı olduğu gibi krediye gidiyor benimki anca kira vs zor yetiyor kredi kartnın ne zamandır sadece asgarisini ödeyebiliyoruz onlar bize ne diyor bende dedimki keşke olsada yastık altı yapsaydık işte böyle daha neler neler bu arada eşimle aram çok çok iyi tek sorun ailesine tek kelime edememesi

Canım işte ben de sana diyorumn ki neden kendini değersiz hissediyorsun? Eğer fikrimi önem verirsen sen benim gözümde bir çok kadından değerlisin şu an? Düğününü kendi emekleriyle yapan kadınlar bana güçlü geliyor ve ben güçlü kadınlara çok kıymet veriyorum. Sana altın taktılar mı? Bana sadece bir inci kolye taktılar ve onu da eşim aldı. Ben değersiz mi hissedeyim şimdi. Hayır bence çok değerliyim. Çünkü ben değerimi altınla ya da bana yapılacak düğün masrafıyla ölçmüyorum. Benim tavsiyem de kimse bununla ölçmesin.

Son düzenleme:
ben nişan yapmadım ama sözdeki kıyafeti bende kendim aldım. ailesi sormuş elbise alınacakmı diye, bizim oğlan yok demiş o kendisi bakıyor. tabi o zamanlar saflık var, nişan elbisesini erkek tarafının aldığını bilmiyorum. o yüzden de sormaları tuhaf gelmiş, ses etmemiştim. şimdi şimdi anlıyorum bazı şeyleri ama geçti artık.
senin için de üzüldüm çünkü aynı senin gibi ağlamaklı geçti bazı günlerim. değer miydi yani? aynen onlarında bekar kızlar var, bakalım onda nasıl yapacaklar diyorum bende senin gibi.

TAVIZ VERME! Ne demek, ne yapmaliyim? Yani çoçuk resmen beyinini çok güzel yikamis. Gerçekten dügünden, senin duygularindan daha çok arabayi önemsiyen biriylemi evlenmek istiyorsun?

Tek diyecegin laf: ya o arabayi satarsin ve dügünü, herseyi kendin karsilarsin, ya bu dügün olmayacak. Bu kadar basit. Bakalim ne yapacak o zaman.

Kendin gerçekten bilerek lades diyorsun. Üzülüyorum açikçasi

valla bişey diyim mi kuzenım de benımle aynı zamanda evlendi ben düğünde hiiçbiey istemedim zor durumda klmasınlar diye halbuki kayınvaldemin durumu kat kat iyi bana düğünde bi set bi bilezik taktılar kuzenimin eşi de 18 tane burma bilezik istedi herkes dediki ay ne krolar...sonra ne oldu biliyo musunuz kuzenimin eşi 18 burma ve üstüne para koyarak kendine 1+1 ev aldı kiraya verdi benim güvencem dedi... asıl salak bizmişiz ((

bu kızcağızın durumu çok farklı bilmem baştan beri okudun mu, adam kullanmaya varan sözler ve tavırlar var yoksa karşı taraf şunu yaptık bunu yaptık tribine girecek bi aile ise zaten herşeyini kendi yapmak daha akıllıca

üç tane bilezik takıldı onları da evlendikten sonra eve harcadık. evlendik evimizde halı bile yoktu bir hafta yerler öyle boş boş durdu eşya alırken sadece beyaz eşya ve başlıca mobilyaları almıştık ıvır zıvır hep kalmıştı bileziklerle onları aldık ama o üç bileziği de daha sonra başka bi aile büyüğünün aldığını öğrendim.babaanne almış kendi parasıyla yani.ayrıca düğünümüz olduğu zaman eşim iki yıllık memurdu ama değil birikim borçları vardı.evleneceğimizi biliyorlardı hiç biride oğlum paranı biriktir eşyanı al dememiş varsa yoksa onlara harcamış. evlenirken hep kredi çekti eşim şimdi hala onları ödüyoz bunlar sinirime gidiyor

seni var ya, elimde meşe sopasıyla döverim. Kendine bu kadar yüklenilmesine nasıl izin veriyorsun? Kimse şimdi hayat ortak, para ortak muhabbetlerine girmesin. Sen iki sene yeme, içme para biriktir. Beyefendi çıksın, düğünü ordan yapalım desin bir de sıfır araba alsın. Oh ne ala memleket. Ha bir de ailesine gönderiyo. Ailene utancından söyleyemediğin şeyleri eşim diyeceğin adamın sana yapmasına nasıl izin verirsin? O adambence bencilin teki. Düğün bir kere kıza yapılır. Kız için yapılır. Erkeğin kızı onure etmesidir düğün. Takılar da öyle. Bir de içgüveysi gelseydi bari. Ha utanmadan araba alıyo ya bi de. Niye? Düğünü yapacak biri zaten var. Dokunma o paraya. O para senin alnının teri. Kimseye de bahsetme gerekirse. Sen o para aileme lazımdı onlara verdim de bakalım ne diyecek? yaygarayı koparmayacak mı beyefendi ? şimdiden benimsemiş yaa. ya valla sinir oldum!

seni var ya, elimde meşe sopasıyla döverim. Kendine bu kadar yüklenilmesine nasıl izin veriyorsun? Kimse şimdi hayat ortak, para ortak muhabbetlerine girmesin. Sen iki sene yeme, içme para biriktir. Beyefendi çıksın, düğünü ordan yapalım desin bir de sıfır araba alsın. Oh ne ala memleket. Ha bir de ailesine gönderiyo. Ailene utancından söyleyemediğin şeyleri eşim diyeceğin adamın sana yapmasına nasıl izin verirsin? O adambence bencilin teki. Düğün bir kere kıza yapılır. Kız için yapılır. Erkeğin kızı onure etmesidir düğün. Takılar da öyle. Bir de içgüveysi gelseydi bari. Ha utanmadan araba alıyo ya bi de. Niye? Düğünü yapacak biri zaten var. Dokunma o paraya. O para senin alnının teri. Kimseye de bahsetme gerekirse. Sen o para aileme lazımdı onlara verdim de bakalım ne diyecek? yaygarayı koparmayacak mı beyefendi ? şimdiden benimsemiş yaa. ya valla sinir oldum!

ya evet insan o zamanlar pek umursamıyor ama sonrasında hatırladıkça üzülüyorum ben de ufak tefek birşeyler de olsa haketmemişmiydim diye.annem eve bişey alınsa yada ablamlar falan anneme bişeyler alsa ev eşyası nevresim falan gibi hemen bunu geline vereyim diye kaldırır. bide bizim oralarda adettir nişandan önce alışverişe çıkılır gelinir herşeyi alınır. ben pek önemsemem böyle şeyleri işleri kolaylaştırmaktan yanayım kimseye yük olmayı sevmem kimseyi kaldıramayacağı yük altına da sokmam ama şimdi düşünüyorm bizim çevrede evlenen kızların yaşadığı şeylerin hiç birini yaşamamışım.hatırlıyorum tek başıma çıkıp ucuz nişan kıyafeti bakıyodum bide aileme onlar verdi parasını falan diyodum hala da öyle bilirler

Dugun sizin, masraflari sizin( cift olarak) karsilamaniz bence normal, ailenizden bir sey beklememelisiniz zaten yetiskin insanlar olarak.
LAKIN
Nisanliniz inanilmaz derecede piskin ve bence sizi maddi olarak somuruyor. Neden sizin biriktirdiginiz parayi kendi ailesine yolluyor, ben buraya anlayamadim. Onurlu bir erkek nisanlisi bile olsa asla ailesine vermek icin kadinindan para istememli, yuzu olmamali. Bakin evliyseniz para zaten ikinizin parasi olur ve ortak ihtiyaclar icin zaten ayri gayri olmaz. Ama daha nisanliyken , para ver aileme gondericem diyen adam bana fazlasiyla piskin geldi.Duzgun bir erkek gider, gerekirse bankadan kredi alir ve ailesine verir, size de bundan bahsetmez.Ailesi dugununde ezik durmasin, gelinlerine gerekeni yapsin diye elinden geleni yapar, size karsi kendini ve ailesini mahcup etmez. Bana para ver, ailem de o parayla sana bilezik alacak demez.

Siz bu kadar cirpinirken, bu adam sizin kadar caba gosteriyor mu acaba? Hic sanmiyorum. ben ciftlerin kendi dugunlerini ailelelerinden beklentisiz yapmalarindan yanayim zaten, ama sizin adam baaaaambaska bir hikaye, bence gurursuz, ucuz ve piskin bir erkek. Insanlarin ne mal olduklari para alisverisinde anlasilir zaten, siz bu adamin kisiligini hala begeniyor musunuz konu sahibesi?

bizde kendi düğünümüzü kendimiz yaptık eşim tek oğlan 25 000 kredi çekti karşı taraf yardımcı olmuyor diye bende ailemi katmadım .. zoruma gittiği anlar oluyor tabii eşim maaşını tam almadığı için tekrar bir kredi çektik .. kira krediler kredi kartı.. yardımcı olanda yok.. bence kendinden çok verme canım arkadaşım sonrasında çok pişman olursun

ya saçmalama oyle sey mı olur taşın altına adam gıbı koysun elını.. ne demek yanı .. sankı senı enayı yerıne koymus gb geldı kusura bakma. bence bu durumu bozmalısın ıkımız ortak yapıcaz benımde ozel harcamalarım var de.. bakalım ozaman senı hala ıstıcek mı yoksa onun ıstedıgı senın sundugun kolaylıklar mı

al benden de o kadar işte.. aman zora sokmayalım aman bişey istemeyelim

zaten arabayı satacakmış, öle diyor da sorun şu ki satacağına ben inanamıyorum. bunu da önümüzdeki zaman gösterecek. arabayı sat lafını uzun zamandır söylüyorum, satacağım demesi de o zaten.

son durum olarak zaten ortak yapılıyor düğün ve diğer masraflar. ilk başta konuyu anlatırken, düğün masraflarını biriktirdiğim para karşılayacak yazmıştım, ancak durum değişti.

ailesi sadece altın yapacakmış o da 10 binlik olacakmış. o kadar yapsalar yine iyi ama bakalım artık zamanla belli olacak bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…