şimdi yazarken bile çok moralim bozuldu hatırladımda o günleri .çok pişmanım hakkaten de hiç değeri kıymeti olmuyor.kimse madalyon falan da takmıyor. hep kendini ağırdan satanlar daha değerli oluyormuş hep bunu gördüm.onun için kızlar asla taviz vermeyin bu konularda günü gelir canım dediğin canını alır yani
canınfıstığı sen beni yanlış anlamışsın besbelli bende kimseden madalya falan beklemedim.şu an herşeyi kendimiz yaptığımız için çok da memnunum ama bazen de o günleri düşündüğümde kendimi değersizmişim gibi hissediyorum. yakın zamanda erkek kardeşim evlendi herşeyi dört dörtlük usulüne göre yapıldı alındı babamların durumu elverdiği şartlarda.eşimin ailesinin durumu olmadığındanmı hayır durumlarıda iyi.ben karşı tarafa herşeyi yıkayım diye hiç düşünmedimki hep kendim almaya çalıştım. size birşey soracam şu an evinizde eşinizin yada ailesinin evlenmeden önce aldığı şeyler varmı küçük de olsa kıyafet olur başka birşey olur mesele nişan eşyaları vs. bunları hep kendinizmi aldınız yoksa ailesininde katkısı oldumu.şu an benim evimde onlara ait çöp desen yok.ayrıca o zamanlar çalışmıyordum dedim ya nişan kıyafetimi ki gerçekten çok uygun normal kıyafetlerdi arkadaştan borç aldığım parayla aldım.ben arkadaşa o kadar taviz vermemesini söyledim sadece taviz tavizi doğuruyor erkek tarafı da kız tarafı da üzerine düşeni yapmalı bence.ama öncede söylediğim gibi şu an gölge etmesinler başka şey istemem diyorum ama nerde.ben atandım telefonda oğullarına şöyle diyorlardı oğlum şu kadar maaş alıyormuşsun ne yapıyorsunuz,benden için eceeylül maaşını ne yapıyor falan filan geçenlerde de babası telefonda kızım yastıkaltımı yapıyorsunuz vs para istemeler yine öyle.halbuki eşimin maaşı olduğu gibi krediye gidiyor benimki anca kira vs zor yetiyor kredi kartnın ne zamandır sadece asgarisini ödeyebiliyoruz onlar bize ne diyor bende dedimki keşke olsada yastık altı yapsaydık işte böyle daha neler neler bu arada eşimle aram çok çok iyi tek sorun ailesine tek kelime edememesi
ben nişan yapmadım ama sözdeki kıyafeti bende kendim aldım. ailesi sormuş elbise alınacakmı diye, bizim oğlan yok demiş o kendisi bakıyor. tabi o zamanlar saflık var, nişan elbisesini erkek tarafının aldığını bilmiyorum. o yüzden de sormaları tuhaf gelmiş, ses etmemiştim. şimdi şimdi anlıyorum bazı şeyleri ama geçti artık.bende iki yıllık evliyim ve zamanında yaptığım bu tarz fedakarlıklar için çokkkk pişmanım.nişanımdaki kıyafetimi bile arkadaşımdan borç aldığım para ile aldım. şimdi ne var bunda diyenler olabilir ama bizim oralarda adettir gelinin nişan öncesi a dan z ye herşeyi damadın ailesi tarafından alınır ben hiç önemsemedim herşeyi kolaylaştırdım. o zamanlar çalışmıyordum yemin ederim aileme onlar ödedi parasını demiştim halbuki arkadaştan borç alıp ucuz yollu bir kıyafet almıştım.gelinliği ucuzundan seçtim hiç istediğim gibi olmadı hala uktedir içimde düğün fotoğraflarına bile bakmak içimden gelmez.ha bu arada gelinlik vs ıvır zıvırlar hep eşimin eşya ve düğün için çektiği kredilerden ödendi ailesi çöp almadı.o kredileride şimdi birlikte ödüyoruz (şükür atandım ben evlendikten sonra) yani gelinliğimi falan yine kendim almış oluyorum.eşya falan derseniz hepsini herşeyimizi kendimiz aldık.o zamanlar çok takmıyordum böyle şeylere ama şimdi bakıyorum da ben o kadar değersizmiymişim diyorum ben istemedikçe onlarda yapmamışlar.bekar kızları var şimdi merak ediyorum acaba o evlenirken nasıl olacak bu işler.ama çok şükür artık işim var maaşım kimseye muhtaçlığım yok. ama çok zor günler geçirdim hele de nişan ve düğün sürecinde.kendi ailem bir yandan onlar bir yandan.destek olmaya kimse olmuyor ama lafa gelince herkeste laf çok.nişanımdan önceki günler hep ağlamakla geçti.şimdi diyorumda gölge etmesinler de başka ihsan istemez ama nerde anca ararlar oğullarını oğlum şunun için para lazım yolla buna lazım yolla elinizde varmı diye bir sor yok nerdeee.
canım ben anlıyorum da, anlatamıyorum. ne kadar paran varsa onla alırsın arabanı, zamanla da üzerine koyar, istiyorsan daha iyisini alırsın. yalnız passat güzel arabadır yaa, hatta süper arabadır bana göre ama tercih meselesi elbette.
ya sadece araba parası olsa sorun değil, ama kaskosu, bakımı, benzini bir dünya para ediyor. O da kabul ediyor bu kadar pahalı almakla hata ettiğini ama iş işten geçti artık.
o arabayı satmaz, hiç sanmıyorum. ne yapalım madem arabamız lüks oldu evimizi ve eşyalarımızı da ben lüks seçerim. ayranımız olmasa da içmeye tahtravanla gideriz s...a
neticede evin geçimini o düşünecek, kendi bilir. benim gibi mütevazi bir kızın içindeki mütevaziliği öldürdüyse o kaybeder ben değil.
Eşinizle aranız nasıl peki. Ben de bir yıl oldu evleneli. Her şeyi ikimiz yaptık hatta gelinliğimi kendim aldım ama bunların eşimin ailesinden madalya beklediğim için yapmadım. Eşimle aram iyi olduğu sürece de pişman olmam. Ha bir gün beni pişman eder o ayrı. Pişman etse bile keşke zamanında her şeyi sizin tarafa yıksaydım diye bir cümle kurarsam üzülürüm. Bir yuva kuruyoruz evlenirken pazardan elma almıyoruz ki. Devir değişti artık herkes elini taşın altına koyacak. Konu sahibinin durumu biraz daha abartı olmuş ama eğer eşi de evlilik konusunda aynı özveri ve ilgiyi gösterseydi ben bir sakınca görmüyorum.
Sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 TL bir kenara koydum. Şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 TL katkısı olacak. Çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.O da ayda 1000 TL den fazla arabaya ödüyor. (Arabada benim de payım olacak, buraya kısa bir not düşüyorum, zira sayfalarda defalarca açıkladım)
İlk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. Çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. Çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. gelinlik, damatlık vs. bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 TL ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. Çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:
Sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 TL bir kenara koydum. Şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 TL katkısı olacak. Çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.O da ayda 1000 TL den fazla arabaya ödüyor. (Arabada benim de payım olacak, buraya kısa bir not düşüyorum, zira sayfalarda defalarca açıkladım)
İlk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. Çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. Çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. gelinlik, damatlık vs. bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 TL ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. Çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:
ben nişan yapmadım ama sözdeki kıyafeti bende kendim aldım. ailesi sormuş elbise alınacakmı diye, bizim oğlan yok demiş o kendisi bakıyor. tabi o zamanlar saflık var, nişan elbisesini erkek tarafının aldığını bilmiyorum. o yüzden de sormaları tuhaf gelmiş, ses etmemiştim. şimdi şimdi anlıyorum bazı şeyleri ama geçti artık.
senin için de üzüldüm çünkü aynı senin gibi ağlamaklı geçti bazı günlerim. değer miydi yani? aynen onlarında bekar kızlar var, bakalım onda nasıl yapacaklar diyorum bende senin gibi.
valla bişey diyim mi kuzenım de benımle aynı zamanda evlendi ben düğünde hiiçbiey istemedim zor durumda klmasınlar diye halbuki kayınvaldemin durumu kat kat iyi bana düğünde bi set bi bilezik taktılar kuzenimin eşi de 18 tane burma bilezik istedi herkes dediki ay ne krolar...sonra ne oldu biliyo musunuz kuzenimin eşi 18 burma ve üstüne para koyarak kendine 1+1 ev aldı kiraya verdi benim güvencem dedi... asıl salak bizmişiz((
TAVIZ VERME! Ne demek, ne yapmaliyim? Yani çoçuk resmen beyinini çok güzel yikamis. Gerçekten dügünden, senin duygularindan daha çok arabayi önemsiyen biriylemi evlenmek istiyorsun?
Tek diyecegin laf: ya o arabayi satarsin ve dügünü, herseyi kendin karsilarsin, ya bu dügün olmayacak. Bu kadar basit. Bakalim ne yapacak o zaman.
Kendin gerçekten bilerek lades diyorsun. Üzülüyorum açikçasi
ya saçmalama oyle sey mı olur taşın altına adam gıbı koysun elını.. ne demek yanı .. sankı senı enayı yerıne koymus gb geldı kusura bakma. bence bu durumu bozmalısın ıkımız ortak yapıcaz benımde ozel harcamalarım var de.. bakalım ozaman senı hala ıstıcek mı yoksa onun ıstedıgı senın sundugun kolaylıklar mı
bizde kendi düğünümüzü kendimiz yaptık eşim tek oğlan 25 000 kredi çekti karşı taraf yardımcı olmuyor diye bende ailemi katmadım .. zoruma gittiği anlar oluyor tabii eşim maaşını tam almadığı için tekrar bir kredi çektik .. kira krediler kredi kartı.. yardımcı olanda yok.. bence kendinden çok verme canım arkadaşım sonrasında çok pişman olursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?