Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

zaten arabayı satacakmış, öle diyor da sorun şu ki satacağına ben inanamıyorum. bunu da önümüzdeki zaman gösterecek. arabayı sat lafını uzun zamandır söylüyorum, satacağım demesi de o zaten.

Inanman bile ayrilmak için yeterli bir neden olarak görüyorum zaten. Satip, satmasi, sen eger öyle düsünüyorsan, pek fark etmiyor.

Ki siz daha halen zaman veriyorsunuz, yok satacak, yok kendi param ile lüks mobilya alacam,... Sen bence ne yaptigini yada ne yapacagni hiç bilmiyorsun. Bir tarafta ona güvenmiyorsun diye yorum yaziyorsun, diger taraftan evlilik hazirliklari içindesin.

Herseyi çok iyi düsün ve fazla zamanda verme. Bos yere sürdürüyorsun o zaman ve acin daha büyük olur o zaman ayrildiginda.

Okurken cok sinir oldum ,tamam yardımcı olmak ıstemenı anlayabilirim ama nişanlında madem evlenmek istiyor taşın altına elini sokacak. Ne demek ya araba lüxü için düğün masraflarını sana yıkmak. Bu kadar taviz verme cok pişman olursun

yanlış anlamışsınız, kendi param ile lüks mobilya alıcam demek istemedim. yani ortada artık kendi param diye birşey yok. ister arabayı satar düğünü karşılar, ister tekrar kredi çeker öyle karşılar. arabayı bugün satsa ucuz birşey alsa diyelim, yarın yine arabasını değiştirmek isteyecek. araba kalsa, ev için kredi çekilecek falan filan. bu böyle sürer gider. eksikler hiç bitmez. açıkçası artık bunların hesabını yapmıyorum ve bu yüzden de kendimi daha mutlu hissediyorum. herşeyi gıdım gıdım düşünmek insanın sinirlerini bozmaktan kavga etmek ve tartışmaktan başka bir işe yaramıyor.
ve evet ona güvenmiyorum. nişanlılık dönemi bir erkeğe güvenebilmek için çok erken bir dönem. en azından bana göre...

Araba satılacakmış, ama o parayla arsa alacakmış. Bende kredi çekecekmişim + biriktirdiğim parayı da katıp damatlık gelinlik ve eşya masraflarını karşılayacakmışım. İşte beklediğime değecek müthiş bir öneri!! Evlenecek bir adam geliyor herşeyi sen yapta evlenelim diyor. Böyle adam dünyada kaç tane var da bana denk geldi acaba?
Söylemediğim laf kalmadı dünden beri.. "Sen nasıl karşıma çıkıp ben bu kızı aldım diyebileceksin, herşeyimi kendim yapıyorum", "annenler kız almıyor, damat veriyorlar" (bunu da bir arkadaş yazmıştı ondan çaldım), "sen nasıl bir adamsın da utanmadan bunları söylüyosun bana", "insan bunu söylerken bi suratı kızarır" vs. vs. ağzıma geleni saydım. Ben bu konuyu güvendiğim bir büyüğüme de açtım, her ikimizi de tanıyan birine, o da hak vermedi, erkek olduğu halde.
Durum öncekinden daha vahim bir hal aldı. Şaştım kaldım.
Ben burda tıkandım kaldım ama benden sonrakilere ders olsun. "hayatım sen çam. mak. almışsın evlediğimizde yeni almaya ne gerek var, kullanırım ben bunu; aaa çekyatların da çok hoşmuş bunlarda kalsın oturma odası yaparız"
ve işte sonuç arkadaşlar, başarıyla öpüyorum kendimi, sağlıcakla kalın...

Son düzenleme:

ideal koca ideal damat oldu olacak iştende çıksın sen bak ona oda evde sana çocuk doğursun.. evinin erkeği çocuklarının babası olsun...

Tekrar yazacağım amaa cidden bu herif şart mı??? Yani illaki bu adam mı olmalı ?

minnoş bunları bi şekilde aştığınızı farz edelim diyelim ki evlendiniz inan hep ama hep yıpranan üzülen sen olacaksın bu adam hep bi şekilde senin paranı kullanmaya çalışıcak yatırım üstüne yatırım yapmaya çalışacak seni çalıştığın iççin sömürecek paranla ilgili istekleri bitmeyecek bence hiç bi kadın bunu hak etmez

Evli biri olarak söylüyorum insanlari evlendikten sonra taniyorsun.. Tamam hic birsey verme demiyorum tabi ki kendi dügününde seninde az bucuk katkin olsun ama hep senden isteniyorsa orada dur... Daha simdiden ailesine yardim icin senin kendinden kisip biriktirdigin paraya göz dikiyor... Altini ailesi mecburen takcak, "altin takcaklar zaten sana sen 3000 tl ver" ne demek ya... Ailesinin takacagi altin parasini sen veriyorsun sayilir... Tatlim bence dogru insanla mi evlendigini cok iyi dusun... Cunku evlendikten sonra geri dönüs cok ama coooook zor.. Calisiyorsun, ailen arkanda, daha gencsin ve en önemlisi sen degerlisin.. senle evlenecek adamda buna göre gelsin...

Tekrar yazacağım amaa cidden bu herif şart mı??? Yani illaki bu adam mı olmalı ?

haklısınız ne diyim ki, yeni konumu açtım zaten. İnş yakın zamanda hayatımda yeni bir sayfada açmış olacağım. evet bunları aşsak bile ileride hep yatırım yapmaya çalışacak. neymiş, çocukları için güvence olacakmış. kendi bitti de çocukları kaldı. ben yemiyorum içmiyorum dışarıda paraları saçmıyorum yatırım yapıyorum diyor. ben istediğim bir şeyi alamayacaksam, istediğim gibi gezemeyeceksem bir kenarda dünyalar kadar param olsa ne olur, olmasa ne olur. kızlar inanın bende saçan savuran biri değil, aksine biriktiren parasının hesabını iyi bilen biriyim. ama bu adamlara böle olmak yaramıyor. benden geçti artık ama yeni evleneceklere ders olsun.

Minnos bu adamla evliligi tekrar dusundun mu? Daha evlenmeden senin parani yonetmesine nasil izin verirsin yada soyle desem daha dogru olur, o bu cureti kendinde nasil buluyor? Asla taviz vermemelisin. Evlenmeden ince boyleyse evlendikten sonrasini dusunemiyorum bile. Ben kendime araba alicam sen faturalari ode. Ben arabayi yeniliyorum sen anneme para yolla...

Ayrilirsam olurum derecesinde degilsen boyle biriyle evlenmemelisin. Annen baban elin oglunu finanse et diye bu gunlere getirmedi kizini...

ahh bu erkekler ne zaman büyüyüp sorumluluk sahibi olacaklar bilmem.. bize kıytırık düğünü yaptılar ama keşke biz para biriktirseymişiz.. zira 3 sene kayınpedere kredi çekip kredi ödedik.. adı düğünü onlar yaptı oldu ama biz o parayla saraylarda düğün yapardık.. sorarsan kıymete bindim mi.. hayır!! şimdi maddi konuda sıkıntı çıkaracak olsam, tartışsam adım kötü olur eminim..

canım gereksiz yere çok üstlenmişsin sorumluluğu gerek yok o parayı kendi çeyizine hazırla madem erkek evlat evlendiriyorlar yapsınlar bir zahmet nişanlın da kendi keyfine araba almış ben olsam bu parayı düğüne kullanmam kendi aileme yük olmama için çeyizimi ailemin alacağı altını alırım gerisini erke tarafına bırakırım
biz de eşimle ortak yaptık herşeyi çoğunluğunu eşim ödedi ailesi de üstüne düşeni yaptı o yüzden şimdidien böyle alıştırırsan çkok zorlanırsın
anladığım kadarıyla senin içine de sinmemiş bu durum ve rahatsızsımün yol yakınken sorumluluk ver sevgiline yoksa hep sen üstlenirsin ve çok pişman olursun

İlk sayfada da yorum yapmıştım
Son duruma hiçte şaşırmadım
Adam ne yapıp ne edip kendi düğününü kendin yapıcan sana para mı yedirmicem mantığında
Araba falan iyi sallıyordu da arsa ne alakaymış
Şehir değil ülke terk et kaç kurtar kendini

tekrar düşündüm, çok düşündüm ve vazgeçebilme aşamalarındayım şuanda. becerebilirsem tabii...

aynen canım yaa.. ayy çok sinir oluyorum böle durumlara işte. ben tartıştım birşeyde diyemiyor. madem herşey normal, ailene benden para gönderdiğini söylesene dedim. söylerim ne varmış bunda diyor. söyle diyorum, şimdi değil istediğim zaman söylerim diyor. ayrılırken de şunu söylicem, ailene bunu anlat beni ararlarsa ben söylerim haberin olsun dicem. ailesi de bi b.k sanmasın oğlunu, çünkü sözde takılan takıları vermiycem.

sorumluluk verdim de almadı canım, üstüne üstlük bana yıkıyor halen daha. bende vazgeçtim artık, bırakıyorum

ben bu kadar pahalı araba aldığı için çok söylenmişim, ki doğrudur söylendim. arabayı kendine zehir etmişim o yüzden satacakmış. yani satmasının nedeni benmişim. benim için arabasından vazgeçiyormuş. edebiyata bak edebiyata.. arabasından benim için vazgeçiyor, yerine arsa alıyor. hem de arsayı evlilikten önce alacağı için direk kendinin olacak. çok seviyor bu adam beni yaa

bu saatten sonra bu adamla evlenirsen sende gram akil yok lutfen kusuruma bakma kimseye bu tarz mesajlar yazmak istemem ama nisanlin yuz verdikce astarin icine etti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…