- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
zaten arabayı satacakmış, öle diyor da sorun şu ki satacağına ben inanamıyorum. bunu da önümüzdeki zaman gösterecek. arabayı sat lafını uzun zamandır söylüyorum, satacağım demesi de o zaten.
Inanman bile ayrilmak için yeterli bir neden olarak görüyorum zaten. Satip, satmasi, sen eger öyle düsünüyorsan, pek fark etmiyor.
Ki siz daha halen zaman veriyorsunuz, yok satacak, yok kendi param ile lüks mobilya alacam,... Sen bence ne yaptigini yada ne yapacagni hiç bilmiyorsun. Bir tarafta ona güvenmiyorsun diye yorum yaziyorsun, diger taraftan evlilik hazirliklari içindesin.
Herseyi çok iyi düsün ve fazla zamanda verme. Bos yere sürdürüyorsun o zaman ve acin daha büyük olur o zaman ayrildiginda.
Araba satılacakmış, ama o parayla arsa alacakmış. Bende kredi çekecekmişim + biriktirdiğim parayı da katıp damatlık gelinlik ve eşya masraflarını karşılayacakmışım. İşte beklediğime değecek müthiş bir öneri!! Evlenecek bir adam geliyor herşeyi sen yapta evlenelim diyor. Böyle adam dünyada kaç tane var da bana denk geldi acaba?
Söylemediğim laf kalmadı dünden beri.. "Sen nasıl karşıma çıkıp ben bu kızı aldım diyebileceksin, herşeyimi kendim yapıyorum", "annenler kız almıyor, damat veriyorlar" (bunu da bir arkadaş yazmıştı ondan çaldım), "sen nasıl bir adamsın da utanmadan bunları söylüyosun bana", "insan bunu söylerken bi suratı kızarır" vs. vs. ağzıma geleni saydım. Ben bu konuyu güvendiğim bir büyüğüme de açtım, her ikimizi de tanıyan birine, o da hak vermedi, erkek olduğu halde.
Durum öncekinden daha vahim bir hal aldı. Şaştım kaldım.
Ben burda tıkandım kaldım ama benden sonrakilere ders olsun. "hayatım sen çam. mak. almışsın evlediğimizde yeni almaya ne gerek var, kullanırım ben bunu; aaa çekyatların da çok hoşmuş bunlarda kalsın oturma odası yaparız"
ve işte sonuç arkadaşlar, başarıyla öpüyorum kendimi, sağlıcakla kalın...
Sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 TL bir kenara koydum. Şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 TL katkısı olacak. Çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.O da ayda 1000 TL den fazla arabaya ödüyor. (Arabada benim de payım olacak, buraya kısa bir not düşüyorum, zira sayfalarda defalarca açıkladım)
İlk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. Çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. Çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. gelinlik, damatlık vs. bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 TL ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. Çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:
Araba satılacakmış, ama o parayla arsa alacakmış. Bende kredi çekecekmişim + biriktirdiğim parayı da katıp damatlık gelinlik ve eşya masraflarını karşılayacakmışım. İşte beklediğime değecek müthiş bir öneri!! Evlenecek bir adam geliyor herşeyi sen yapta evlenelim diyor. Böyle adam dünyada kaç tane var da bana denk geldi acaba?
Söylemediğim laf kalmadı dünden beri.. "Sen nasıl karşıma çıkıp ben bu kızı aldım diyebileceksin, herşeyimi kendim yapıyorum", "annenler kız almıyor, damat veriyorlar" (bunu da bir arkadaş yazmıştı ondan çaldım), "sen nasıl bir adamsın da utanmadan bunları söylüyosun bana", "insan bunu söylerken bi suratı kızarır" vs. vs. ağzıma geleni saydım. Ben bu konuyu güvendiğim bir büyüğüme de açtım, her ikimizi de tanıyan birine, o da hak vermedi, erkek olduğu halde.
Durum öncekinden daha vahim bir hal aldı. Şaştım kaldım.
Ben burda tıkandım kaldım ama benden sonrakilere ders olsun. "hayatım sen çam. mak. almışsın evlediğimizde yeni almaya ne gerek var, kullanırım ben bunu; aaa çekyatların da çok hoşmuş bunlarda kalsın oturma odası yaparız"
ve işte sonuç arkadaşlar, başarıyla öpüyorum kendimi, sağlıcakla kalın...[/
Ben bu yazini okumamistim simdi okudum ve sana cok net ve kesin söylüyorum BU ADAMI BIRAK... ASLA MUTLU OLAMAZSIN... Kesinlikle hep üzülürsün... Ailene anlatsan bu durumu ailen tümden karsi cikar zaten bu evlilige... Bak sakin bu adamla evlenme... Sana önerebilecegim tek sey bu... Sakin...
Evli biri olarak söylüyorum insanlari evlendikten sonra taniyorsun.. Tamam hic birsey verme demiyorum tabi ki kendi dügününde seninde az bucuk katkin olsun ama hep senden isteniyorsa orada dur... Daha simdiden ailesine yardim icin senin kendinden kisip biriktirdigin paraya göz dikiyor... Altini ailesi mecburen takcak, "altin takcaklar zaten sana sen 3000 tl ver" ne demek ya... Ailesinin takacagi altin parasini sen veriyorsun sayilir... Tatlim bence dogru insanla mi evlendigini cok iyi dusun... Cunku evlendikten sonra geri dönüs cok ama coooook zor.. Calisiyorsun, ailen arkanda, daha gencsin ve en önemlisi sen degerlisin.. senle evlenecek adamda buna göre gelsin...
minnoş bunları bi şekilde aştığınızı farz edelim diyelim ki evlendiniz inan hep ama hep yıpranan üzülen sen olacaksın bu adam hep bi şekilde senin paranı kullanmaya çalışıcak yatırım üstüne yatırım yapmaya çalışacak seni çalıştığın iççin sömürecek paranla ilgili istekleri bitmeyecek bence hiç bi kadın bunu hak etmez
Tekrar yazacağım amaa cidden bu herif şart mı??? Yani illaki bu adam mı olmalı ?
Sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 TL bir kenara koydum. Şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 TL katkısı olacak. Çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.O da ayda 1000 TL den fazla arabaya ödüyor. (Arabada benim de payım olacak, buraya kısa bir not düşüyorum, zira sayfalarda defalarca açıkladım)
İlk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. Çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. Çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. gelinlik, damatlık vs. bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 TL ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. Çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:
çok pardon ama arsa nerden çıktı? ne arsası yahu?
Minnos bu adamla evliligi tekrar dusundun mu? Daha evlenmeden senin parani yonetmesine nasil izin verirsin yada soyle desem daha dogru olur, o bu cureti kendinde nasil buluyor? Asla taviz vermemelisin. Evlenmeden ince boyleyse evlendikten sonrasini dusunemiyorum bile. Ben kendime araba alicam sen faturalari ode. Ben arabayi yeniliyorum sen anneme para yolla...
Ayrilirsam olurum derecesinde degilsen boyle biriyle evlenmemelisin. Annen baban elin oglunu finanse et diye bu gunlere getirmedi kizini...
ahh bu erkekler ne zaman büyüyüp sorumluluk sahibi olacaklar bilmem.. bize kıytırık düğünü yaptılar ama keşke biz para biriktirseymişiz.. zira 3 sene kayınpedere kredi çekip kredi ödedik.. adı düğünü onlar yaptı oldu ama biz o parayla saraylarda düğün yapardık.. sorarsan kıymete bindim mi.. hayır!! şimdi maddi konuda sıkıntı çıkaracak olsam, tartışsam adım kötü olur eminim..
canım gereksiz yere çok üstlenmişsin sorumluluğu gerek yok o parayı kendi çeyizine hazırla madem erkek evlat evlendiriyorlar yapsınlar bir zahmet nişanlın da kendi keyfine araba almış ben olsam bu parayı düğüne kullanmam kendi aileme yük olmama için çeyizimi ailemin alacağı altını alırım gerisini erke tarafına bırakırım
biz de eşimle ortak yaptık herşeyi çoğunluğunu eşim ödedi ailesi de üstüne düşeni yaptı o yüzden şimdidien böyle alıştırırsan çkok zorlanırsın
anladığım kadarıyla senin içine de sinmemiş bu durum ve rahatsızsımün yol yakınken sorumluluk ver sevgiline yoksa hep sen üstlenirsin ve çok pişman olursun
İlk sayfada da yorum yapmıştım
Son duruma hiçte şaşırmadım
Adam ne yapıp ne edip kendi düğününü kendin yapıcan sana para mı yedirmicem mantığında
Araba falan iyi sallıyordu da arsa ne alakaymış
Şehir değil ülke terk et kaç kurtar kendini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?