Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Cok tesekkurler cnm eline saglık

Kimseyi üzmek için yazmadım canım fark etmek çok önemli neyi istiyoruz ve neden ?
Kulağımızı dış seslere karşı tıkamayı öğrenmek gerek ...
Kesinlikle. Ben de oyle dusunuyorum! Bunca yil millet ne der diye yasadim cogu seyi. Simdi fark ediyorum. Simdi cok iyiyim. Daha da iyi olacagim insallah
Mesela bugun spor salonuna gittim. Kiyafetim biraz fazla yapisiyor yaa dedim millet bakacak ne giyinmis bu sonra hemen toparladim bi dur. Kim bakacak? Neye bakacak? Baksa ne olacak? Yarin bunu hatirlayacak mi? Yarin bunu sen hatirlayacak misin? sonra ammman dedim basladim spora

sayıları belli mi sağlık için olan esmalar için

insan neye inanırsa o dur diye bi laf var ben de olumlanmak istiyorum hayatım bu kadar ters iken
Direk nickiniz ilgimi cekti affetmeden baslayamayiz bir seylere yuk gibi sirtimizda olut. Ilerlememizi engeller. Yasadiklarimi bilmiyorsun da oyle konusuyorsun diyorsunuzdur belki. Haklisiniz da ama karanligi aydinliga cevirmek de bizim elimizde.

Uyumadan unutmayalim

Bu haftanın güzel niyeti olumlaması:

Hayatı akışına bırakıyorum. Hayata Güveniyorum. Her yeni gün beni hayalime biraz daha yaklaştırıyor. Hayırlısından " Hayallerim Gerçek Olsun " ...
Amin amin amin
NOT: Sabah kalkınca ve uyumadan 7 tekrar okuyoruz
Şifa olsun

Bir pozitif düşünce de benden olsun. İnsanların çoğu kötü bir davranış görünce üzülüyor, ayıplıyor vs. Ama ben hoşgörürüm ve herşeyin genelde göründüğü gibi olmadığını düşünürüm hemen. Hatta o tanımadığım insanla ilgili yanımda biri olumsuz yorum yapsa, kötülese hemen o kişiyi savunmaya çalışırım.(savunulacak bir tarafı yoksa da sessiz kalırım, konuyu kapatırım) İnsanların birbiri arkasından kötü konuşmasını, birilerini ezmesine,alay etmesine gelemem. Onu savunacak kimse yok yanımızda ve işin aslını genelde bilmiyoruz.
Neden böyle olduğunu bir örnekle açacağım.

Eşimle bu sene orucu aksatmadan tutmaya başlamıştık. İftara doğru hem vakit geçsin hemde dönüşte sıcak pide alalım diye çıkıyorduk. Her çıktığımızda bir kaç insanı sokak ortasında birşeyler içerken veya yerken görüyorduk. Eşimde titizdir aslında. Başka insanlara saygısızlık diye kızar, hep söylenir durur. Neyse... Birgün dışarıda yemiştik, galiba gıdadan enfekiyon kaptık. Afedersiniz bağırsaklarımız bozuldu. 2-3 gün tutamadık. Tutamadığımız günlerden birinde bilgisayarcıya gittik. Sigara bağımlısıyız maalesef. Oruçta dışarıda içmeyelim diye yanımıza da almamıştık. Zaten kısa sürer hemen döneriz dedik, dönünce evimizde içeriz. işimizde uzadı baya. Bilgisayarcı çay ikram etti. Sigaramızı da almadık sen işi uzattın dedi takıldı, o da eşime sigara uzattı. Dükkanın önüne çıktık mecbur. Şimdi oradan gelen geçenler bizi görüyor haliyle... Neyse eşim dediki Allah affetsin başkalarına kızdığımız şeyi biz yaptık. Yaaa dedim gördün mü? Sen ilk defa yaptın. Ama seni gören hep bu halinle hatırlayacak ve sen hep böyle oruç tutmaz, saygı göstrmez o adamlar gibi göründün. Senin bu halin o kızdığın insanların o hali. Oysa belki onlarında ilk tutmadığı gün olabilir. Hep öyle olmayabilirler. Sen kötü bir adam mısın? Hayır bilakis sen çok iyi birisin. Sen hiç hatalar yapmadın mı? Cahilliğinde, gençliğinde? Bilerek veya bilmeyerek birilerine hata yaptın? Şuan sana biri birşey yaptığında o kötü biri demek değil. Senin eskiden başkasına yaptığını şuan bir başkası sana yaptı diye kızma. O da onun cahil tarafı. Belki birgün dönecek, belki o gün bile çok pişman oldu, tövbekar oldu bilemeyiz. Senin içini kimsenin bilmediği gibi...

Böyle yani, her görüğümüz o kişinin hep yaptığı değil. Belki o gördüğün o kişinin hayatının tek hatası veya en büyük hatasıydı. Ama bize denk geldi diye, bunu yapan daha neler yapar demek değil. Böyle yapan daha kimbilir neler neler yapıyordur, ne kadar kötü huyları vardır demekde değil. Zaten öyle düşüne düşüne insanlar brbirine güvenini kaybediyor. Ha bazıları cidden aşmış, pişkinleşmiş,kötülüğü yaşam biçimi onlarıda genellememek lazım. Onlar döner mi bilinmez. Sapkınlığını gördüğümüz insanada bu kadar güzel bakamayız. Onlara çözülecek bir dert, iyileştirilecek bir hastalık gibi bakmalıyız. Onlar ayrı bir mevzu, ayrı bir yara.

Yaa bu topigi cok seviyorum.Ilk acildiginda ben de vardim. Sonradan ara ara kayboldum.simdi burda kendimi gene buldum.Cunku ben cok cabuk negatifliklere dalan bir insanimdir.Neyse bu yaziyi gorunce son zamanlarda yasadigim bir sey geldi aklima.Normalde esyalara cok baglanan bir insan degilimdir ama bir iki tane gercekten cok sevdigim zarar geldi.hemen kisa sure sonra aynisindan tekrar almak icin cabaladim yok devami.bir tanesi icin bir magazada kalmis dendi.bir turlu firsatim olmadi.herhalde bitmistir.Bir digerinide deli gibi tum magazalari dolastim.Kalmamisti.Sinirden aglayacak hale geldim.Artik ne kadar cok sevdiysem.Beni uzende sadece niye onlarin basina geldi.yani sevdigim icin kasitli oldu gibime geldi.zaten son zamanlarda yeterince negatiflik var.kurtulmak istiyorum.Tekrar kulakliklarimi takip bilincalti temizlemeye basladim ama kafam da karisti.Ne uygulayim.esma mi yoksa bilincalti temizleme mi.

Hııhh işte öyle süpersin buttrfly in bir sözü vardı ya “ Kendi nitelediklerimin üzerine beni başka kimse niteleyemez “ buna benzer birşeydi hatırladığım kadarıyla (yanlışsa düzeltin ama siz mesajı anladınız) o günden beri kazındı zihnime çoook güzel söz yaaa

Günaydıııin

Bu haftanın güzel niyeti olumlaması:

Hayatı akışına bırakıyorum. Hayata Güveniyorum. Her yeni gün beni hayalime biraz daha yaklaştırıyor. Hayırlısından " Hayallerim Gerçek Olsun " ...
Amin amin amin
NOT: Sabah kalkınca ve uyumadan 7 tekrar okuyoruz
Şifa olsun

Merhaba arkadaslar
Negatif düşüncelerden arınmak bilinçaltı temizliği yapmak için nasıl olumlama yapmalıyım bununla ilgili video var mı
Birde esimin birkac davranışı hosuma gitmiyor bunu olumlama yaparak değiştirebilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…