düşüncesiz mi yoksa abartıyormuyum sizce ?

Düzen dediğiniz sadece maddi şeyler mi? Ev araba dediğin alınır, satılır vs. Bakmakla yükümlü olduğunuz biri yok, bir işe girseniz alırsınız bir araba ne olabilir ki? Ama huzuru, mutluluğu maddi şeylerle elde edemezsiniz.

Genceciksiniz ama kendinizi mutsuz olduğunuz bir eve, sizi hor gören bir adama hapsetmişsiniz, anahtarlarda sizin elinizde üstelik. Çalışsanız çevreniz gelişecek, evliliğinize ve özgüveninize bakış açınız değişecek, sosyalleşeceksiniz. Ama siz küsüp oturmayı sonra da vahlanmayı tercih ediyorsunuz. Sizin kendinize yaptığınız kötülüğü eşiniz bile yapmıyor farkında mısınız?

yasam duzeni olarak cok bisey degismez demek istemistim ama bilmiyorum ya banane zaten ben kendimi dusunmeliyim esim kendini cokca dusunuyo zaten......
dogru, kendi kendimi cozumsuz birakiyorum. sadece cesaret gerekiyo biraz.
annemi suclayarak cikti evden. beni doldurdugunu ima ederek. he hatta en son dedi evimde kalip doldurmus seni mi oyle bisey diyerek cikti. kadinin dedigi hic bisey yok, biseyden haberi yok. 2 gun once bende kaldigi icin diyo esim.
mac konusunu anneme soyledimde beni doldurdu saniyo esin nasi gidiyo maca sen yalnizsin hastasin vs dedi saniyo.

oysa konu mac olmaktan bile cikti. kendi sozlerini unutmus bile esim.

Evi toplayın.
Ciddi söylüyorum.
Hem boşanmayı düşünmüyorsunuz, hem küfür edip duran adama sataşıyorsunuz.
Evi topla derken ne cevap vermesini beklediniz ki?
"Evet ya çok dağınık bıraktım, toplayıp öyle çıkayım." mı diyecekti?
Evi toplayın, yemek hazırlığına başlayın.

toplamayacagimi soylemek istedim ona. bana hizmetci muamelesi yapmasin.
madem konusmuyo geri adim atmiyo yapsin isini..
niye igneleyici konusuyorsunuz evi topla diye..

Hakkinizda hayirlisi olsun, dogru tercihi yapmissin. Allah korusun farkli seyler de olabilirdi alkol problemi olunca. taviz tavizi doguruyor, kalsaydin her seferinde o da dozaji artirarak devam ederdi bence.

gitmez. hatta 2 sene once boyle barisma surecinde demistim terapiye gidelim diye, ben kendim gidicem dedi, ve hic gitmedi.

cok moralim bozuk canim sikkin, biraz once cikti, bavulunu bosaltmis guya kirlisini falan atmis ama diger esyalari ortalikta. topla evi boyle mi gidiyosun dedim, sana yap diyen yok dedi. birlikte yasiyoruz ama ben boyle birakmiyorum dedim. vakti yokmus suanda. neyse dediki "zehirin yetmediyse istersen anneni de cagir o sana takviye zehir versin" ne demekmis o annemle ilgili ne konusuyosun dedim, annem vermis bana zehiri yani beni doldurmus onu demeye getiriyo.
ne alakaysa kadin geldi 1 gece kaldi atesim var diye bana bakti gitti. esimin dusuncesine bakarmisiniz? annem doldurmus beni..

esime hic sevgi hissedemiyorum suanda nefret ediyo gibiyim ondan. napicam simdi?
Hala ne yapacağım diye soruyorsunuz şaka gibi.

Hakkinizda hayirlisi olsun, dogru tercihi yapmissin. Allah korusun farkli seyler de olabilirdi alkol problemi olunca. taviz tavizi doguruyor, kalsaydin her seferinde o da dozaji artirarak devam ederdi bence.

gitmez. hatta 2 sene once boyle barisma surecinde demistim terapiye gidelim diye, ben kendim gidicem dedi, ve hic gitmedi.

cok moralim bozuk canim sikkin, biraz once cikti, bavulunu bosaltmis guya kirlisini falan atmis ama diger esyalari ortalikta. topla evi boyle mi gidiyosun dedim, sana yap diyen yok dedi. birlikte yasiyoruz ama ben boyle birakmiyorum dedim. vakti yokmus suanda. neyse dediki "zehirin yetmediyse istersen anneni de cagir o sana takviye zehir versin" ne demekmis o annemle ilgili ne konusuyosun dedim, annem vermis bana zehiri yani beni doldurmus onu demeye getiriyo.
ne alakaysa kadin geldi 1 gece kaldi atesim var diye bana bakti gitti. esimin dusuncesine bakarmisiniz? annem doldurmus beni..

esime hic sevgi hissedemiyorum suanda nefret ediyo gibiyim ondan. napicam simdi?
Şuan yapacağınız şey, eğer boşanmak istemiyorsanız, onunla kavga etmeyin bir süre, aranızın biraz bile olsa düzelmesini sağlayın ve konuşun yine düzgün şekilde, kavga etmeden. Bu saygısızlığa katlanamadığınızı, sizi sevdiğini hiç düşünmediğinizi, artık kendinize saygınızı yitirdiğinizi ve bir daha aynı şeyler tekrarlanırsa ayrılmaktan başka çare kalmadığını. Bunları güzelce son kez konuşun anlatın.

Kuzum iyi dusun karar ver. Bak simdi teksin. Verdigin karar sadece seni etkiler. Evet ailen de belki uzulur ama onlar senin kotu durumda olmana daha cok uzulur. Evlilige bir de cocuk katilirsa o zaman her sey degisir iste. Boyle bir esle evliligi devam ettirmek de cok zor olur, ayrilmak da cok zor olur. O zaman kendinden once cocugunu dusunmek zorunda kalirsin. Simdi tek basinayken bu duruma cozum bulmalisin. Esini seviyorsan, ayrilmak istemiyorsan terapi almaya razi etmeye calis. Cift terapisi size iyi gelebilir belki. Bir seyler yap ama boyle uzulerek, kendine acıyarak gecirme vaktini. En guzel yaşlarini boyle olaylarla heba etme. Once kendini sev ve mutlu olmayi hakettigini bil.❤

tesekkur ederim..

cift terapisine daha once ikna edemedim, 2 sene once bosanma durumundaydik o zaman bile ben tek terapi gorucem dedi ve sonra hic gitmedi.
kendi istekli olmasi gerekmezmi?

en azindan, o sozleri sinirle soylese bile sonrasinda ozur olurdu. ozur dilemiyoki hic. pismanlik davranisi hic yok. hatta tam tersi benimle muhattap olma havasinda. boyle oluncada degismeye niyeti yok diyorum, sorun gormuyo cunku...

bu evlilik degil galiba yasadigim?
bir keresinde teyzeme anlatmistim oyle demisti bana. evlilik boyle birsey degil, cok guzel birsey. sevilmek bu degil. sen cok baska bisey yasiyosun demisti.

Şuan yapacağınız şey, eğer boşanmak istemiyorsanız, onunla kavga etmeyin bir süre, aranızın biraz bile olsa düzelmesini sağlayın ve konuşun yine düzgün şekilde, kavga etmeden. Bu saygısızlığa katlanamadığınızı, sizi sevdiğini hiç düşünmediğinizi, artık kendinize saygınızı yitirdiğinizi ve bir daha aynı şeyler tekrarlanırsa ayrılmaktan başka çare kalmadığını. Bunları güzelce son kez konuşun anlatın.
Diğer konularına baktınız mı? Eşi bu laflardan anlayacak bir adam değil. Konu sahibi de boşanmayacak zaten boşuna yazılıyor tüm bunlar diğer konularda yapılan yorumlar gibi. Kendinin de dediği gibi kısır döngünün içinde heder edecek ömrünü.

Diğer konularına baktınız mı? Eşi bu laflardan anlayacak bir adam değil. Konu sahibi de boşanmayacak zaten boşuna yazılıyor tüm bunlar diğer konularda yapılan yorumlar gibi. Kendinin de dediği gibi kısır döngünün içinde heder edecek ömrünü.
Biliyorum değil ama konu sahibi boşanmak istemediği için başka yollar bulmaya çalışıyorum :)

Ama adam tabi ki düzelmeyecek. siz sanırım ya çocuk da yapıp bu hakaretlere ömür boyu maruz kalacaksınız yada kendinizi kurtaracaksınız.

ben ilk soylediginizi yaptim 1-2 ay once hatta, yakin zamanda.
kismen dinledi sende ustume gelme , alanima girme falan dedi. yani bi sekilde benimde birseyler yapmam gerektigine geldi konu.
bir daha olursa ayrilicam demistim, bir kac kez yasanmistir bu tip kavgalar.
hep hakedildigini dusunuyo kendi sozlerinin sorumlulugunu almio. haketmeseydin, ustume gelmeseydin yoldan geldim bana surat yapiyosun bende sinirimi disari boyle atiyorum (kufurlerle) salakmiyim cekicem seklinde dusunuyo, bunlari soyledi zaten dun.

yani ikinci mesajiniz gecerli... 2 secenek var.

neden annemi sucladi bilmiyorum kadinin hic soyledigi soz yok esimle ilgili.
ben kendi kendimi doldurmustum, eski konularimi okuyupta.
durduk yere noldu diye dusunuyo, direk annesi doldurdu demek diyo. niye benim illa biri tarafindan etkilenmem mi lazim tartismam icin?

bu mantigi bile garip , kontrolcu ve manipule eden insanlarin dusunce tarzi.

ben ilk soylediginizi yaptim 1-2 ay once hatta, yakin zamanda.
kismen dinledi sende ustume gelme , alanima girme falan dedi. yani bi sekilde benimde birseyler yapmam gerektigine geldi konu.
bir daha olursa ayrilicam demistim, bir kac kez yasanmistir bu tip kavgalar.
hep hakedildigini dusunuyo kendi sozlerinin sorumlulugunu almio. haketmeseydin, ustume gelmeseydin yoldan geldim bana surat yapiyosun bende sinirimi disari boyle atiyorum (kufurlerle) salakmiyim cekicem seklinde dusunuyo, bunlari soyledi zaten dun.

yani ikinci mesajiniz gecerli... 2 secenek var.
Normalde beni sevdiğini söylüyor, her gün böyle değiliz diyorsunuz ama bir insanın gerçek karakteri zaten ya sinirlendiğinde, ya ayrılırken ortaya çıkar derler. Düşünüyorum, kendimi koyuyorum yerinize, bu küfürleri , alt tarafı trip attınız diye sinirlendiği için söyledi size. Kabul edemezdim herhalde.
Çok pis biri eşiniz, kendinizi bu duruma düşürmeyin derim. Şuan cesaretiniz yok ama aynı şeyleri çocuğunuz olsa onun önnüde yapacak. Çocuğunuzun önünde size sürekli küfür, hakaret. O çocuğun psikolojisi nasıl olur acaba? Erkek olsa çocuğunuz, o da büyüyünce belki eşine böyle davranacak, babadan böyle gördüğü için. Kızınız olsa psikolojisi bozulacak, babasını sevmeyecek belki, size böyle yaptığı için. Sağlıklı ruh hali olan çocuklar yetiştiremeyeceksiniz.
Şuan hazır değilseniz, biraz daha bakın o zaman ne diyeyim ama çocuk yapmayın sakın.

her yeni olayda o noktaya geliyo aslında ve ben hep kalmayı seçtim.
şu alıntıladığın olay 1.5 sene öncesi sanırım. evden kovmuştu beni birde..
her olay yanına kar kaldı bir şekilde. suç bende neden ayrılmadım bilmiyorum.
şuanda ayrılmak içinde yeni olay beklemem gerekirmi. zaten senelerdir olan belli.. ne değişecek dimi
nasıl olsa ayrılmazsınız boşuna sormayın!
anneniz babanız mı yok diyeceğim anneniz varmış
kapıya mı atarlar sizi giderseniz yoksa böyle acı çekmeyi mi seviyorsunuz

Gelecekte ne olacağını düşünmeyin. Bu adamla geleceğiniz YOK!! Çıkın o evden, şu dakika.. Hazırlık falan yapmadan, ailenizin yanına gidin.. Plan yapmayın.. Sadece çıkın gidin o evden. Düşünürseniz yapacağınız varsa da yapamazsınız. Adam karar verebilme gücünüzü almis elinizden. Bu gücü o evde kaldığınız sürece kendinizde bulamazsınız. Bir şey düşünmeyin, sadece çıkın gidin ailenizin yanına.

Normalde beni sevdiğini söylüyor, her gün böyle değiliz diyorsunuz ama bir insanın gerçek karakteri zaten ya sinirlendiğinde, ya ayrılırken ortaya çıkar derler. Düşünüyorum, kendimi koyuyorum yerinize, bu küfürleri , alt tarafı trip attınız diye sinirlendiği için söyledi size. Kabul edemezdim herhalde.
Çok pis biri eşiniz, kendinizi bu duruma düşürmeyin derim. Şuan cesaretiniz yok ama aynı şeyleri çocuğunuz olsa onun önnüde yapacak. Çocuğunuzun önünde size sürekli küfür, hakaret. O çocuğun psikolojisi nasıl olur acaba? Erkek olsa çocuğunuz, o da büyüyünce belki eşine böyle davranacak, babadan böyle gördüğü için. Kızınız olsa psikolojisi bozulacak, babasını sevmeyecek belki, size böyle yaptığı için. Sağlıklı ruh hali olan çocuklar yetiştiremeyeceksiniz.
Şuan hazır değilseniz, biraz daha bakın o zaman ne diyeyim ama çocuk yapmayın sakın.

ben de esimin yerine kendimi koyuyorum, nefret ediyorum tiksiniyorum senden geber insallah dedi mesela. gercekten seviyo olsa bunlari soyleyemez.

suanda bende esime karsi hic sevgi hissetmiyorum, nefret ediyorum ama hakli sebeplerden... beni bu kadar hirpaladigi icin..
cocuga etmese bile cocuk sahit olacak bana yapilana, saglikli mutlu anne-baba iliskisi modeliyle yetismeyecek. ona bunu yapamam. ayrica kendime de yapmak istemiyorum. hamileyken bok gibi gecicek gunlerim belliki. ne duygusallasip agladigimda anlayacak, ne agrim sizim oldugunda ilgilenicek. dogumdan sonra benimle isi tamamen bitecek belkide. belki cocuk sahibi olmak icin suanda "iyi" hali.
herseyi beklerim.

bunlari simdi goruyorum ya, mesela ozur dilese herseyi unutup bastan baslarim icimde affediyorum :/ affetmemem bu kadar duygusal olmamam lazim. cok zayif davraniyorum farkindayim, ozur dilerim sinirlerinizi bozdum ama kendimde o son noktayi koyacak gucu bulamiyorum neden...

bosanmak istiyorum, kendim icin bunu yapmak istiyorum cok ciddiyim.

ama gucu bulamiyorum kendimde, o cesaret yok niye...

illa daha buyuk olayi beklemem gerekmez bosanmak icin dimi. yeteri kadar ornek var , yeteri kadar gordum. 1 senedir evli degiliz..
ama icimde hep bi affedici yanim var. o da bulmus benim gibi birini, yaptigi hersey yanina bundan kar kaliyor.

sanki ailene anlatsan biraz gücünü toplarsın gibi geliyor,
yanında yakınında bir destek arıyorsun ,

son kararın ne olur bilmiyorum ama o adamı baba yapmak lütuf olur

bosanmak istiyorum, kendim icin bunu yapmak istiyorum cok ciddiyim.

ama gucu bulamiyorum kendimde, o cesaret yok niye...

illa daha buyuk olayi beklemem gerekmez bosanmak icin dimi. yeteri kadar ornek var , yeteri kadar gordum. 1 senedir evli degiliz..
ama icimde hep bi affedici yanim var. o da bulmus benim gibi birini, yaptigi hersey yanina bundan kar kaliyor.
Boşuna yazacağım belki ama ateşin çıktığında annenizi çağırdınız çünkü hastaydınız ve yardıma ihtiyacınız vardı.

Şuanda öylesiniz, direkt hasta değilsiniz belki ama ruh hastası bir eşle 5 yıldan fazladır yaşamak zorunda kaldığınız için karar verme yetinizi,öz saygınızı kaybetmişsiniz. Ve yardıma ihtiyacınız var , tek başınıza adım atamayacak haldesiniz. Ailenizle konuşup onlardan yardım istemek zorundasınız birşeyler yapmak için.

Eminim anne babanız varsa kardeşiniz yaşadıklarınızı öğrenince size çok destek olup o evden çıkaracaklardır sizi. Utanmayın eşinizin sözlerini söylemekten utanması gereken şu değilsini çünkü.

Back
X