eğitim düzeyi farkı

Şayet yoksa hiç uzatmayın derim.
O ömür çekilmez olur.

oo bu konular hep aynı noktaya gider insanlar karısını döven hakim prof vs var diye eğitim farkı problem olmaz diyor işte bu veriyle bunu doğrulamak da bir eğitim eksikliği bana göre.

Bir de şu var üniversite mezunu olup kendini geliştirememiş insanlar pek tabi daha düşük eğitimli kişilerle anlaşıyor. Sonra ben anlaşıyorum sen de anlaşırsın deniyor ama kişi özelinde bakmak lazım karşı tarafın eğitiminin çok üstünde biri olduğuna neye göre karar veriliyor, ölçüt nedir bunda ?

Zaten üniversite mezunlarının hali bile ortada...

Son düzenleme:
merhaba uzun zamandır bir konuyu merak ediyordum sormak istiyorum
ilerde eşler arasında eğitim düzeyi farkı olur mu? üniversite mezunu kadın ve lise mezunu erkek arasında.
Erkekler böyle durumlarda aşağılık komplekslerinden dolayı sıkıntı yaratabiliyorlar. Herkes aynı değil tabiki. Karakter meselesi

soruyu sorma sebebim su. ben biraz yetişme tarzı olarak da ailem okula çok önem verecek şekilde büyüttü hep oku , yüksek yap sonra doktora vs her türlü arkamdalar okul konusunda ve ugrasiyolar da. hayatımda lise mezunu birisi vardı zira kendisinden kısa zaman önce tabiri caizse at gözlüklerimi cikarak ayrıldım. her anlamda kısıtlayan birisiydi onu giymee bunu giyme , her kavgada geçmişte yaptığım şeyleri yüzüme vurur falan. tabi nesini sevdin derseniz en başta böyle değildi bu kadar , her zor anında yanımdaydi diyebilirim fakat ilişki yalama oldu ayrıl barış. en son işte bana karşı içinde bulunduğu tavırlardan ben baya bı farkındalık kazandım hele burdaki yorumları okumak ufkumu açtı hani kiziliyor ya burdaki kadınlara üsluptan dolayı o üslup benim gözlerimi açtı diyebilirim. bu şimdi böyleyse ilerde ne olur dedim kendime kendi kardesimden beni kıskanıyor ama aradan geçen zaman vs derken çok sevdigimi farkettim fakat kendime saygımdan ayrıldım. şimdi de bu konuyu açtım çünkü ben bunu o.zaman dert etmiyordum ama ilerde evleneceğim zaman kafama takılacak denk.olmasi olmasa bile kendini geliştirmiş biri olması önemli

ilerde eşler arasında eğitim düzeyi farkı olur mu? üniversite mezunu kadın ve lise mezunu erkek arasında.

Bunu sen kendine dert etmezsen hicbirsey olmaz yani boyle seylere takintili biri isen hic girme o potaya

Simdi universite okumamış erkek genelde kahve ortami erkek arkadaşları oluyor
Karma eğitimde yer almadigi icin daha kufurlu vs konuşabiliyor genel gozlemim bu.
Birde kadin eğitimli olunca coguseyde eğitim farkini ortaya koyuyor bu erkege gereksiz gelebiliyor.
İlerde cocuk egiitmi vs girecek ortaya cok zorluklar çıkacak.eğiitimli insan surec odakli yaşarken eğitimsiz insan daha cok sonuç odakli yasiyor.
Para seviyede iyiyse kendini uni mezunundan farksız gormuyor hatta iyikide okumamisim ben daha cok kazanıyorum diye bir algi oluşturabiliyor.
Uni mezuni erkek az cok kim nederse desin yol yordam biliyor . erkek unide daha eğitilebilir hale geliyor.kadinlara konuşma biçimi vs daha kibarlasiyor.
İstisnaları tenzih ediyorum yine.

evet haklısınız. bu ornekle açıklamak bile daha iyi oldu
Üniversite mezunu arkadaşları olan eşimin yanında lise mezunu olmak dokunurdu bana...

Ve hakeza; üniversite mezunu arkadaşlarımla konuşurken lise mezunu eşimin anlamayan bakışları da üzerdi beni.

Bu sebeple ben üniversite mezunu olmayan biriyle evlenme riskine girmedim.

Eşim kompleskli değildir bu arada. Kendisi için üniversite mezunu kız ile ilkokul mezunu kız arasında fark yok. Sevdikten sonra umrumda değil; evlenirdim diyor. Ama ben kompleks yaparım kendimi biliyorum.

Yani zaten riskli olan evlenme işinde, olumsuz ihtimalleri cogaltmamak lazim.

katılıyorum. ben ne kadar sorun etmem desem de sorun olur

Kesinlikle bi önemi yok insan olsun karakterli olsun yeterli oluyor bende evlenmeden önce eşim üniversite mezunu olsun şöyle olsun böyle olsun kriterlerim vardı yaşadıklarım malum !! Üniversite mezunu olmak İnan hiç bişeyi değiştirmiyor okumuş cahil oluyorlar

Ilkokul mezunu kız arkadaşım terbiyesi ve duruşu ile parmakla gösterilirken... eşinin bana "sen anlamazsın,erkek işine karışma" demesi gibi

Yani aklınca kadın olduğum için beni küçümsüyor ve beni her gördüğü zaman "okumak çok önemli değil" diyor.

Beni daha 2 aylık tanıyor üstelik.

Işte sizin dediğiniz şey tam olarak bu.

Hiç-bir kadın bu kadar aşağılık kompleksi yapmaz.

Benim arkadaşım ilkokul mezunu. Ama ne o beni ve ne de ben onu kırmadık. Çünkü hanımefendi duruşu ile zaten en güzelini hak eden bir kız.

Eğitimli kadın ile eğitimli erkek birbirine benzerken

Eğitimsiz kadın ile eğitimsiz erkek iki farklı gezegen insanı oluyor...

Elbette istsna vardır. Ama onun da adi üstünde istisna

Son düzenleme:
Kişiye göre değişse de, gelir seviyeleri daha önemli bir etken. Erkek, geliri daha iyiyse lise mezunu olmayı çok sorun yapmaz. Geliri eşinden düşük üni. mezunu bir erkek daha çok sorun yapabilir bence.
Ayrica üni. Okumakla adam olunmuyor. Hayat okulda öğretilmiyor. Bizim eğitim sistemimiz meslek edinmek, diploma almak üzerine çünkü.

Duruma bağlı bence. Sevgilim lise mezunu uluslararası büyük bir şirkette müdür. Aynı yerde üstüm olarak çalışıyor. 35 ülke gezmiş. Çok okur . 2 üniversite bitirdim bende. Ama gerek iş gerek kültürel konularda ondan öğrenecek çok şeyim var. Genelleme yapılamaz diye düşünüyorum , tanımak lazım :)

evet işte kendini gelistirmesi gerek okul vs bir şekilde ben burdan şunu anladım kendini geliştirmeyen saygısız insan prof olsa boş

Sorun oluşur gibi, sen sorun etmesen bıle belki bı tartısmanızda cok sinirlenip zaten eğitimimiz bıle denk degıl sen boylesın vs tarzında sana çemkirebilir, yada ıkınızde sorun etmedınız ama aılelerınız cevrenız sorun edebilir e hal böyle oluncada sen üzülürsün. Tabi birde şu açıdan bakmak gerek üni mezunu olupta iş bulamayan cok insan var yani iyi kötü bir işi varsa ve sizin kazandığınızla onunkini kıyaslamayacaksanız ayrıca maddi olarakta kendini geliştirmişlik olarakta çok yonlu ben bu adamı kabul ederım cevre lafları benım umrumda olmaz dersenizde mutlu evlilik yine sizi bekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…