- 14 Ekim 2016
- 7.215
- 48.779
- 548
- Konu Sahibi aypare ackerman
-
Lisede öğretiyorlar. Ama lise okuyan her 100 kişiden 95 i felsedeye dair 2 kelam bilmez.Boleyn Kizi
Alıntılamayınız yazdığınız için etiketledim
Yalnız felsefe bölümle alakalı değilse üniversitede görülmüyor diye biliyorum
Kaldı ki felsefe gayet lisede çatır çutur görülen bir ders
Yanı ontoloji için üniversite mezunu olmaya gerek yok.....
Bem denklik arayanlardanım.merhaba uzun zamandır bir konuyu merak ediyordum sormak istiyorum
ilerde eşler arasında eğitim düzeyi farkı olur mu? üniversite mezunu kadın ve lise mezunu erkek arasında.
tek üzüldüğüm çocuklarYaa çok tatlı
Eğitimini lisede bırakan erkek ve kadın arkadaşlarımla bir kere bir ortamda toplanma durumumuz oldu. Aramızda üniversite bitirenler de var. Liseyi bitirenler de. Ben o an gördüm mesela, üniversite bitiren kadın, bitirmemiş erkeklere daha dik başlı, ekonomik özgürlüğünü eline aldığı için asi geliyor. Onlar öyle niteledi yani.soruyu sorma sebebim su. ben biraz yetişme tarzı olarak da ailem okula çok önem verecek şekilde büyüttü hep oku , yüksek yap sonra doktora vs her türlü arkamdalar okul konusunda ve ugrasiyolar da. hayatımda lise mezunu birisi vardı zira kendisinden kısa zaman önce tabiri caizse at gözlüklerimi cikarak ayrıldım. her anlamda kısıtlayan birisiydi onu giymee bunu giyme , her kavgada geçmişte yaptığım şeyleri yüzüme vurur falan. tabi nesini sevdin derseniz en başta böyle değildi bu kadar , her zor anında yanımdaydi diyebilirim fakat ilişki yalama oldu ayrıl barış. en son işte bana karşı içinde bulunduğu tavırlardan ben baya bı farkındalık kazandım hele burdaki yorumları okumak ufkumu açtı hani kiziliyor ya burdaki kadınlara üsluptan dolayı o üslup benim gözlerimi açtı diyebilirim. bu şimdi böyleyse ilerde ne olur dedim kendime kendi kardesimden beni kıskanıyor ama aradan geçen zaman vs derken çok sevdigimi farkettim fakat kendime saygımdan ayrıldım. şimdi de bu konuyu açtım çünkü ben bunu o.zaman dert etmiyordum ama ilerde evleneceğim zaman kafama takılacak denk.olmasi olmasa bile kendini geliştirmiş biri olması önemli
Siz fizik ve biyolojideki şeyleri biliyor musunuzLisede öğretiyorlar. Ama lise okuyan her 100 kişiden 95 i felsedeye dair 2 kelam bilmez.
Ege akideniz örneği verdim yukarda. Onun gibi.
Basit ve etkili bir örnek yazmışım oraya zaten..zannederim ki amacıniz muhalefet olmak.O sizin düşünceniz de varlığı anlamak için illa ontoloji demek gerekmıyor
Eğitim farkı için baya baya basit örnek olmus
Ki üniversite mezunı olmayıp felsefe meraklısı olan insanlar da var
üniversite okumayı vakit kaybı görüp direkt girişimci olan insanlar var kültürsüz de değiller bu yonden karşılaştıramam hani
Felsefe özel bir dal bu eğitim almadıgını göstermez meraklı değildir ondan katılmıyorum basit
Aaaa benim Uşak’lı arkadaşıma DEMEK KARADENİZLİSİN diyen çok insan oldu100 lise öğrencisine soralim bakalim kaç tanesi biliyor.
Ege ve akdenizi de anne karnında öğretiyorlar ama aynı insanlar :egede tatil yapmak için antalyaya gidecegiz: diyordu
soruyu sorma sebebim su. ben biraz yetişme tarzı olarak da ailem okula çok önem verecek şekilde büyüttü hep oku , yüksek yap sonra doktora vs her türlü arkamdalar okul konusunda ve ugrasiyolar da. hayatımda lise mezunu birisi vardı zira kendisinden kısa zaman önce tabiri caizse at gözlüklerimi cikarak ayrıldım. her anlamda kısıtlayan birisiydi onu giymee bunu giyme , her kavgada geçmişte yaptığım şeyleri yüzüme vurur falan. tabi nesini sevdin derseniz en başta böyle değildi bu kadar , her zor anında yanımdaydi diyebilirim fakat ilişki yalama oldu ayrıl barış. en son işte bana karşı içinde bulunduğu tavırlardan ben baya bı farkındalık kazandım hele burdaki yorumları okumak ufkumu açtı hani kiziliyor ya burdaki kadınlara üsluptan dolayı o üslup benim gözlerimi açtı diyebilirim. bu şimdi böyleyse ilerde ne olur dedim kendime kendi kardesimden beni kıskanıyor ama aradan geçen zaman vs derken çok sevdigimi farkettim fakat kendime saygımdan ayrıldım. şimdi de bu konuyu açtım çünkü ben bunu o.zaman dert etmiyordum ama ilerde evleneceğim zaman kafama takılacak denk.olmasi olmasa bile kendini geliştirmiş biri olması önemli
Okuduğum üniversitede doktora yapan bir tanıdığımin, lise mezunu bir eşi-kocasi- vardı. Ona göre sorun yoktu ama hepimize absurd geliyordu. Doktoradan sonra akademik camiada kalmak istiyordu çünkü kız. Bence olmaz.soruyu sorma sebebim su. ben biraz yetişme tarzı olarak da ailem okula çok önem verecek şekilde büyüttü hep oku , yüksek yap sonra doktora vs her türlü arkamdalar okul konusunda ve ugrasiyolar da. hayatımda lise mezunu birisi vardı zira kendisinden kısa zaman önce tabiri caizse at gözlüklerimi cikarak ayrıldım. her anlamda kısıtlayan birisiydi onu giymee bunu giyme , her kavgada geçmişte yaptığım şeyleri yüzüme vurur falan. tabi nesini sevdin derseniz en başta böyle değildi bu kadar , her zor anında yanımdaydi diyebilirim fakat ilişki yalama oldu ayrıl barış. en son işte bana karşı içinde bulunduğu tavırlardan ben baya bı farkındalık kazandım hele burdaki yorumları okumak ufkumu açtı hani kiziliyor ya burdaki kadınlara üsluptan dolayı o üslup benim gözlerimi açtı diyebilirim. bu şimdi böyleyse ilerde ne olur dedim kendime kendi kardesimden beni kıskanıyor ama aradan geçen zaman vs derken çok sevdigimi farkettim fakat kendime saygımdan ayrıldım. şimdi de bu konuyu açtım çünkü ben bunu o.zaman dert etmiyordum ama ilerde evleneceğim zaman kafama takılacak denk.olmasi olmasa bile kendini geliştirmiş biri olması önemli
100 kişiden 1’inde olmaz, o ihtimal de sizi bulmaz. Bu hep böyledir.merhaba uzun zamandır bir konuyu merak ediyordum sormak istiyorum
ilerde eşler arasında eğitim düzeyi farkı olur mu? üniversite mezunu kadın ve lise mezunu erkek arasında.
Aynen öyle, o çocuk için de öğrenmek, yetiştirilmek karnının doyurulması gibi ihtiyaç. Acıktım diye söyleyebilir ama beni eğitin diyemez yavrumtek üzüldüğüm çocuklar
Ve ilgiye sevgiye muhtaclar
O yegeni yanimdan ayrilmadi hic
Hareketleri acayip eğiitim disi ama çocuk napsın ornek yokki etrafında
Sunu yapma diyorum bak zarar veriyorsun tmm diyor nasıl guzel dinliyorlar
Ben varken kimsenin yanina gitmedi çocuk
Duurp duurp oyun oynayalım diyor.
Böylelerini açık öğretimliler paklar.Okuduğum üniversitede doktora yapan bir tanıdığımin, lise mezunu bir eşi-kocasi- vardı. Ona göre sorun yoktu ama hepimize absurd geliyordu. Doktoradan sonra akademik camiada kalmak istiyordu çünkü kız. Bence olmaz.
Eski eşimle aramızdaki 2 yıllık fark bile onun sürekli kendisini yoktan yere ispat etme çabasına, ileri düzeyde de beni aşağılamasina kadar gitmişti-ozguven eksikliği-. Bu arada maaşı benden yüksekti. Ama kazanç da o açığı kapatmıyor, söyliyim.Yuksek lisans yapmaya kalkıştığımda veto yedim-ki evlenmeden önce yapmak istediğimi belirtmis ve net bir onay almıştım-. Boşandığım gün mahkemeden çıkıp üniversiteye gidip yüksek lisans mülakatına girdim ve okudum.
Zaten aklınızda soru işaretleri olan bir ilişki ise hele, siz de okumaya açık bir insansanız hiç bu kulvarlarda girmeyin, üzüldüğünüzle kalırsınız.
Açıköğretim ne alaka ki? Benim açıköğretim okumuş ama üniversite mezunlarına taş çıkacak tanıdıklarım var mesela.Böylelerini açık öğretimliler paklar.
Herkes dengi dengine gitsin sen yüzüne vurmasan bile karşındaki olur olmadık ispat çabalarına giriyor çok haklısın.
Evlilikte bu tarz bir kompleks çok acayip yerlere gidiyor maalesef. Öyle ki, bunu kednine yediremeyen koca şiddete doğru gidiyor, bir yerde gücünü ve kendisine ispat etmek için.Dedigin gibi,dengi dengine en iyisi.Böylelerini açık öğretimliler paklar.
Herkes dengi dengine gitsin sen yüzüne vurmasan bile karşındaki olur olmadık ispat çabalarına giriyor çok haklısın.
İste esimede hep diyorum okadar angarya is pesindelerki yorgunluktan vakit bulamıyorlar çocuklarına.O is yükü azaltilsa çocuklarıni karsilarina alsalar egitseler diyorum ama nafile.Aynen öyle, o çocuk için de öğrenmek, yetiştirilmek karnının doyurulması gibi ihtiyaç. Acıktım diye söyleyebilir ama beni eğitin diyemez yavrumama kendini önemseyeni anlar bilir, nasıl peşinizden ayrılmamış?
Sadece maddi olarak değil ruhen ve entelektüel anlamda da anne babanın çocuğa yetmesi lazım. Eğitim bu yüzden önemli.
Olmaz canım bu iş, ne sevgili ne arkadaş seni aşağı çeken insanlarla birlikte olma ❤
Bence doğru kararı vermişsiniz ayrılarak. Yolunuz açık olsun.
maalesef kendini geliştiren biri de değil eğitimi geçtim. bir kere aklımda olay surda bitti evde giydigine karisilir mi insanın çok fazla kısıt vardı.sevsem de mantığımi.kullanmak zorundayım ki ben hep duygularla ilerleyen bir insanımOkuduğum üniversitede doktora yapan bir tanıdığımin, lise mezunu bir eşi-kocasi- vardı. Ona göre sorun yoktu ama hepimize absurd geliyordu. Doktoradan sonra akademik camiada kalmak istiyordu çünkü kız. Bence olmaz.
Eski eşimle aramızdaki 2 yıllık fark bile onun sürekli kendisini yoktan yere ispat etme çabasına, ileri düzeyde de beni aşağılamasina kadar gitmişti-ozguven eksikliği-. Bu arada maaşı benden yüksekti. Ama kazanç da o açığı kapatmıyor, söyliyim.Yuksek lisans yapmaya kalkıştığımda veto yedim-ki evlenmeden önce yapmak istediğimi belirtmis ve net bir onay almıştım-. Boşandığım gün mahkemeden çıkıp üniversiteye gidip yüksek lisans mülakatına girdim ve okudum.
Zaten aklınızda soru işaretleri olan bir ilişki ise hele, siz de okumaya açık bir insansanız hiç bu kulvarlarda girmeyin, üzüldüğünüzle kalırsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?