- 4 Ocak 2025
- 742
- 291
- 18
- 30
- Konu Sahibi baharinadasi
- 

- #2.741
Benim 5.gün embriyosu 23 ekimde yaptık transferi doktor 1 kasımda kan ver dediBenim 5. Gün embriyosu yarın 9. Gün versem belli olur mu . Normalde test günüm cumartesi. Diyelim negatif çıktı t+9 da . Bir gün sonra beta yükselme ihtimali olur mu .
Yani yatabilen yatsın yatmayan da yatmasın bence. Ben yatıyorum gerek ağrım olduğu için gerek süreci en az eforla geçirmek için çok dikkat ederek geçiriyorum zamanımı. Epi topu 8 hafta zaten ama gebeliğin başlangıcı her zaman risk taşır. Tüp bebek olsun veya olmasın her gebeliğin başlangıcı risklidir.Merhabalar, Kesinlikle idrar testi vermeyin hatta dayanabiliyorsanız gününe kadar kan testi de vermeyin ben de çok zor sabrediyorum açıkçası, ilkinde çok erken verdim ve muallakta kalmak daha kötü bi durum stres ve kortizolün yükselmesi embriyo yerleşmesini olumsuz etkiler, günlük hayata ağır iş yapılmadığı sürece dönülebilir hatta yatmak kan dolaşımını azaltır doktorunuz ekstra bir şey demediği sürece yatmanın açıklanmış bi pozitif etkisi yoktur, ben özellikle ilk bir hafta dikkat ettim ağır kaldırma zıplama ani eğilme vs yapmadım ama yormadan yemek vs yaptım, kahvaltı hazırladım, eşim tencereyi ve malzemeyi hazırladı ben gerisini hallettim, temizlik yapın demiyorum ama çıkıp dikkatlice ve hızlı olmamak kaydıylala yürüyüşler, yapılabilir hatta arkadaşla buluşup bi şeyler içmek dışarda vakit geçirmek serotonini artırır ve bunu embriyo hisseder, evde yatıp süreci düşünmektense normal hayata dönmek (tabiki dikkat ederek) daha iyi olduğu kanıtlanmış bi durum, bir sürü makale vs okumuştum ilkinde, bir de hemşireyim ve işin biyolojik kısmına da hakimim diye düşünerek gönül rahatlığı ile bunları aktarmak istiyorum. şimdiye kadar sadece dua edip sevdiğim şeyleri yapmaya gayrettim ettim ve gerisini Allah’a bıraktım, ilkinde çok hata yaptım çünkü, hanımlar biz hasta değiliz ve lütfen sürekli yatmayın, bunu gerçekten kanıtlanmış bi pozitif kısmı yok, idrar testine gelince yalancı pozitif ya da erken negatif görülme olasılığı çok yüksekken lütfen yapmayın kendinize bunu, aldığımız hormon ilaçları gebelik belirtileri verebilir o yüzden bir şey hissetmek ya da hiç bir şey hissetmemek anlamsızdır, normal gebelik yaşayan insanların bile çok azı erken farkeder oradan pay biçin, inşallah herkesin yüzü güler, olmayacak olanlar lütfen isyan etmesin bu bizim imtihanımız sadece dua edip Allahtan istemek lazım..
Bende 22 ekimde transfer oldum 1 kasım test günüm yarın progestan dex bittiği için kan vericem sonuca göre ilacı alicam doktorumdan onay aldım t+ 9. Gün kan vermek içinBenim 5.gün embriyosu 23 ekimde yaptık transferi doktor 1 kasımda kan ver dedi
Merhaba ben ilaçları bıraktıktan 3 gün sonra regl olmuştumkızlar olumsuz sonuçtan sınra ne zaman regl oldunuz
Damybeee senin de mi ikiz tuttuuuu yaaa çok sevindim bu kız başından beri ikiz diyip duruyordu diyorum anne hissi işte hissetmişsin hep pozitiftin Allah gönlüne göre verecek inşallah sağlıkla kucağına alacaksın inşallahGlue yaptırdım ben. Tüm tuşlara basalım dedik. 2 embriyo transferi yapıldı ikisi de tuttu çok şükürbence etkisi var ama çok mucize de beklememek lazım. 
İlaçları 2 gün önce kestim hala regl olmadımkızlar olumsuz sonuçtan sınra ne zaman regl oldunuz
Benim de bugün T+8. Günüm dunden beri kasik ağrım var sağ kasikta. Sanki adet sökülmeye çalışıyor gibi. Bugün duş alırken tırnak kadar küçük bir pıhtı gördüm bir baktım kanMerhaba, ben de 14 Ağustosta transfer olmuştum 8 gün sonra lekelenme dönmeye ek kadar kanama olmuştu hem de agriliydi. Hiç umudum yoktu ki 12. gün 1010 betayla hamile olduğumu öğrendim inanamadim. Lekelenmeden korkmayın yani çoğunlukla yaşanan bir durum. Tutunmayla ilgili olabilir. Rahat olun test yapmayın doktorun önerdiği test gününü bekleyin. Evde idrar testi stresten başka bir işe yaramıyor
2 gün sonra oldumkızlar olumsuz sonuçtan sınra ne zaman regl oldunuz
Canım arkadaşımDamybeee senin de mi ikiz tuttuuuu yaaa çok sevindim bu kız başından beri ikiz diyip duruyordu diyorum anne hissi işte hissetmişsin hep pozitiftin Allah gönlüne göre verecek inşallah sağlıkla kucağına alacaksın inşallah
Ben de Ocak ayında bi ameliyat geçirdim sol tüpü aldılar endometriozis de varmış temizledim dedi ama tekrar etti şu an 1.5 cm lik endometrioma göründü tüp bebeğe başlarkenKızlar selam, maalesef ki şoklar içindeyim. detaylı bir topik açıp süreci anlatacam ama özetle olumsuz sonucum sonrası başka birr doktordan görüş aldım.
Ve bana bir tüpümün ucunda yapışıklık ve şişme olduğunu, endometriyozis bulgusu olduğunu söyledi. Ve haklı cıkabileceği baska nedenler de var.
Bu süreçte nasıl transfer yapıldı sıvı içeri teper klipslenmesi lazım dedi ki ben o şişliği görüp kendi doktoruma da sormuştum tekrar sorun var mı diye. Yok denildi transfer yapıldı.
Şimdi laporoskopik alanda uzmanlaşmış bir doktordan randevu aldım pazartesi gidicem.
Bu zamana kadar kaç kez doktorlara gittim. Kimse böyle bir bulgudan bahsetmedi. Ben şikayetlerimi söylmeme rağmen ters rahimden dendi geçildi.
Çok üzgün ve kızgınım. Aranızda endometriyozis tanısı olan var mı?
Kızgın olmakta çok haklısın fakat üzgün olma. Bak ne güzel sorun ne öğrenmişsiniz. Hangi doktora gidiyorsun şimdi? Bu doktor transferi öneriyor mu hemen?Kızlar selam, maalesef ki şoklar içindeyim. detaylı bir topik açıp süreci anlatacam ama özetle olumsuz sonucum sonrası başka birr doktordan görüş aldım.
Ve bana bir tüpümün ucunda yapışıklık ve şişme olduğunu, endometriyozis bulgusu olduğunu söyledi. Ve haklı cıkabileceği baska nedenler de var.
Bu süreçte nasıl transfer yapıldı sıvı içeri teper klipslenmesi lazım dedi ki ben o şişliği görüp kendi doktoruma da sormuştum tekrar sorun var mı diye. Yok denildi transfer yapıldı.
Şimdi laporoskopik alanda uzmanlaşmış bir doktordan randevu aldım pazartesi gidicem.
Bu zamana kadar kaç kez doktorlara gittim. Kimse böyle bir bulgudan bahsetmedi. Ben şikayetlerimi söylmeme rağmen ters rahimden dendi geçildi.
Çok üzgün ve kızgınım. Aranızda endometriyozis tanısı olan var mı?
Bende kist var ama folikül kisti denmişti..Ben de Ocak ayında bi ameliyat geçirdim sol tüpü aldılar endometriozis de varmış temizledim dedi ama tekrar etti şu an 1.5 cm lik endometrioma göründü tüp bebeğe başlarken
Yok Damycim baska birsürü faktör de var işin içinde bu gittiğim doktorun alanı suan için tüp bebekten ziyade laporoskopik cerrahi.Kızgın olmakta çok haklısın fakat üzgün olma. Bak ne güzel sorun ne öğrenmişsiniz. Hangi doktora gidiyorsun şimdi? Bu doktor transferi öneriyor mu hemen?
Şimdi ben hiç anlamıyorum bu yüzden bir şeyde diyemiyorum ama benimde tüplerim bağlı aslında. Doğal yoldan hamile kalmam imkansız. Seninde tüplerinde sıkıntı varsa aslında benzer sorunlar içinde değil miyiz? Yoksa yanlış mı düşünüyorum. Ben hamile kaldıysam iyi bir tüp bebek doktoruyla bu işi çözebilirsin bence dşye düşünüyorum ama emin değilim sadece kafamda dönen düşünceler bunlar paylaşmak istedim seninleYok Damycim baska birsürü faktör de var işin içinde bu gittiğim doktorun alanı suan için tüp bebekten ziyade laporoskopik cerrahi.
Ben endometriozis bu kadar sene nasıl ultrasonda görülmedi ya da şüphelenilmedi ki sordum tekrar tekrar tüpte sıkıntı var mı diye yok dendi.
Boşuna transffer olmuş oldum.
Başka bir sürü yanlış giden süreçten de bahsedildi.. Ben hiç böyle seyler beklemiyordum. Stresten sinirden midem bulanıyor.
O kendiliğinden eriyorBende kist var ama folikül kisti denmişti..
Yoğun kanama ve şiddetli ağrım olana kadar bende bu şekilde günlük rutinlerimi yapıyordum. Ailemle sevdiklerimle buluşuyordum. Şimdi tuvalet ve yemek ihtiyacım dışında kalkmıyorum malesef.T+20.günümde resmen kabus yaşadık , çok şükür iyiyiz şimdi. Hem de hiçbir şey yokken yaşadık bunu. Yani süreç her an değişebiliyor demek istiyorum. Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın ,bebeklerimizi korusunMerhabalar, Kesinlikle idrar testi vermeyin hatta dayanabiliyorsanız gününe kadar kan testi de vermeyin ben de çok zor sabrediyorum açıkçası, ilkinde çok erken verdim ve muallakta kalmak daha kötü bi durum stres ve kortizolün yükselmesi embriyo yerleşmesini olumsuz etkiler, günlük hayata ağır iş yapılmadığı sürece dönülebilir hatta yatmak kan dolaşımını azaltır doktorunuz ekstra bir şey demediği sürece yatmanın açıklanmış bi pozitif etkisi yoktur, ben özellikle ilk bir hafta dikkat ettim ağır kaldırma zıplama ani eğilme vs yapmadım ama yormadan yemek vs yaptım, kahvaltı hazırladım, eşim tencereyi ve malzemeyi hazırladı ben gerisini hallettim, temizlik yapın demiyorum ama çıkıp dikkatlice ve hızlı olmamak kaydıylala yürüyüşler, yapılabilir hatta arkadaşla buluşup bi şeyler içmek dışarda vakit geçirmek serotonini artırır ve bunu embriyo hisseder, evde yatıp süreci düşünmektense normal hayata dönmek (tabiki dikkat ederek) daha iyi olduğu kanıtlanmış bi durum, bir sürü makale vs okumuştum ilkinde, bir de hemşireyim ve işin biyolojik kısmına da hakimim diye düşünerek gönül rahatlığı ile bunları aktarmak istiyorum. şimdiye kadar sadece dua edip sevdiğim şeyleri yapmaya gayrettim ettim ve gerisini Allah’a bıraktım, ilkinde çok hata yaptım çünkü, hanımlar biz hasta değiliz ve lütfen sürekli yatmayın, bunu gerçekten kanıtlanmış bi pozitif kısmı yok, idrar testine gelince yalancı pozitif ya da erken negatif görülme olasılığı çok yüksekken lütfen yapmayın kendinize bunu, aldığımız hormon ilaçları gebelik belirtileri verebilir o yüzden bir şey hissetmek ya da hiç bir şey hissetmemek anlamsızdır, normal gebelik yaşayan insanların bile çok azı erken farkeder oradan pay biçin, inşallah herkesin yüzü güler, olmayacak olanlar lütfen isyan etmesin bu bizim imtihanımız sadece dua edip Allahtan istemek lazım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?