Popüler Konu Ellssa ile MasterFit

Boğayim. Micacim sovdavi - demevi az
Yükselen kova

özetle şöyle yazayım: insanların, hayvanların, mevsimlerin, yiyeceklerin, davranışların, sözlerin vs mizacı vardır.
insanların mevcut mizaçları kötü, olumsuz söz ve davranışlarla, beslenmeyle vs ile değişir. yani kayar... özellikle beslenme çok etkili. çok bariz temel yiyecekler var. çok tüketilen.... özellikle bunların ayarlanması lazım.

mesela benim gibi balgami mizaçta olanlar için suyun aşırı içilmesi, süt ve süt ürünlerinin, buğdayın çok ve sıklıkla tüketilmesi vücudu iyice soğutuyor. çünkü bu besinler sopuk ve nemli mizaçlıdır. balgamiler soğuk ve nemli mizaçtalardır. denge için sıcak ve kuru yiyecekler daha fazla olmalı.

ama mizaç konusunda en önemli konu da; mutedil besinlerdir. bazı besinlerin kendisi mutedilken, çoğunlukla sıcak veya soğuk besinler eklemelerle mutedil yani ortada ılımlı bir hale getirilir. mesela; su soğuk mizaçlıdır. balgamiler fazla içmeyecek ve içtiği 1-1,5 lt yi de içine karanfil ya da kabuk tarçın ekleyerek mutedil hale getirerek içecek.
yoğurdun içine kekik, nane, kırmızı biber gibi baharatlar eklenecek. peynire çörek otu eklenecek ya da yanında ceviz yenecek gibi....

mizaçlarda mutedil gıdalar, denge için çok önemlidir. çünkü beslenmede tamamen sıfırlamak zordur.

bir insanın genel davranışlarından, ilgi alanlarından, vücut tipi, ten rengi, yüzünden mizaçı anlaşılır. ama ben burada sizleri görmediğim için burcunuzu soruyorum. burçların su, ateş, toprak ve hava gibi ayrımları var oradan buluyorum.
benim demeviye kaymam, çok soğuk besinler tüketip vücudu iyice soğutmamdan kaynaklı olmuş. irileştim iyice kilo alınca. oysaki balgamiler balık etli ama asla iri değildirler...

Teşekkürler bilgiler için

İyiki doğdun canım

nice senelere canım

aaaa bugün benim de doğum günüm

doğum günün kutlu olsun canımm, güzelliklerle geçireceğin şahane bir yaş olsun inşallah
Aaa ne guzel saglikla mutlulukla nice yaslar diliyorum canim
zeyneppk Jasminium84 iyi ki doğdunuz fıstık kızlaaarrr

yeni yaşında şans getirsin insaallahhh

Üffflleeeee

Cok tesekkur ederim kizlar Hepimiz saglikli mutluluklu nice yillar gorelim insallah

Menum
Sabah 11.00
Beyaz peynir birkac cesit
3 zeytin
Domates salatalik marul
1 ceviz
Kahvaltilik sos gibi birsey

Ara 13.00
Sade kahve

Aksam 17.50
Menemen
Beyaz peynir

Su 1.5 lt
Spor yok

Evde yemek yoktu ev halkina yaptim bende catalla yedim biraz cok doymadim ama olsun napalim
Bugun arkadaslarimla kutlama yaptik ama pastamdan yemedim aferin bana
Artik cevrem zayiflamaya baslamissin belli oluyor diyorlar cok mutlu oluyorum

Süpersin canım. Muhteşem bir irade örneği

Aç karna : detoks suyu 1litre (maydanoz limon tarçın kabuk ) - 1 bardak ceviz suyu

Kahvaltı 11.00
1 haşlanmış yumurta
4zeytin
Domates
Salatalık
Kaşar peynir
1 t.k Az tereyağ
Maydanoz

15.00
Türk kahve
16.00
Maydanoz ve limon smoothie
17.00
Kıvırcık salata ( havuc yesilmercimek baharatlar kofte)

45 dk leslie
1.5 litre su

22.00 sumaklı yoğurt

_Zeze Ellssa Boncuk2307

2 Mayıs Cuma
12.30: 20 gr kadar kaşar peynir, 3 ceviz
15.00: 1 minicik unsuz kurabiye, 1 parmak kalınlığında ev yapımı şekersiz pestil (içinde ev yapımı şekersiz fındık ezmesi vardı), sade kahve
16.30: 2 tabak türlü (kabak, patlıcan, soğan, domates, sarımsak, z. yağı ile), 1 kase ev yoğurdu, birkaç tane ceviz.

Su: 2 lt
Spor: 65 dk dışarıda tempolu yürüyüş (toplamda 11.109 adım) + 300 ip atlama

Ellssa Boncuk2307 Cicekbocekkaktus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…