- 24 Ağustos 2012
- 12.441
- 28.877
- 798
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Allah sabır ve güç kuvvet versin sizlere canım çok zor ama senin bu durumda güçlü durup böyle olman daha kıymetliTeşekkürler arkadaşlar babamın durumu iyi değil maalesef. Tam olarak iyileşme ihtimali yok. Allah sabır versin diyoruz. normalde de iletişim kuran yumusak huylu bir adam değildi hep azarlayarak konuşurdu şimdi yani geçtiğimiz aylarda iyice huysuz oldu. 2 haftadır yemek yiyenedigi için artık kavga edecek laf söyleyecek enerjisi de yok.
En son bayramda yanında kalmıştım. Kaldırıp tekerlekli sandalye ile wcye taşıyorduk bu sefer altı bezleniyor , oturacak veya yere basacak enerjisi yok. Aslında hala mesane kaslarını kontrol edebiliyor ama ayağa kalkamadigi için mecbur bez kullaniyoruz.
Bİlinci yerinde olduğu için de utanıyor, altını değiştirtmek istemedi bana. Erkek görevliden yardım istedik. Normalde annem değiştiriyor altını, üstünü.
Bu mahremiyet , utanma durumlari bir de yetişkin hastayı kaldır döndür işleri biraz zor ve hasta bakım tekniklerini bilmek lazım.
YouTubedan videolar izleyerek ogrenmeye çalışıyorum. Hastane personeli de yardım ediyor. Duygusal konuları chatgpt' ye sordumonun verdiği taktiklerle babamı rahatlatıp altını değiştirdim
yoksa annemi bekleyecektik.
" Babaannem altını islatsaydi sen onu böyle bekletir mıydın ? " diye sordum.
" Bekletmezfim tabi dedi "
Ben de seni bekletmem deyip degistirdim
2 yas çocuğu olan annelerin tuvalet eğitimi muhabbetleri vardır ya aklıma o geliyorbekarlar gıcık olur bu muhabbetlere. Demek ki neymiş bir zaman gelince senin annen bezine mi yapıyor, senin babam wcye gidebiliyor mu hala oturuyor mu adım atıyor mu gibi muhabbetler oluyormuş
Valla her bir kasin hareketi kıymetli. Dönebilmesi, dönerken elinden tutup yardımcı olması bile kıymetli.
Sonuç : ADİM ATABİLİYORKEN ATİN KİZLAR
Ağırlık kaldırabiliyorsak kaldıralım.
Her kasimizi her eklemimizi aktif olarak kullanalım![]()
Tabiiiii hemde nasıl canım resmen insan davul gibi oluyor sen önce den deneyimlemedin mi ödem olduğunuRegl gerçekten de ödem yapıyor mu
Evet canimNeyseki şimdi gelmişsin canım. Şifre olayları beni de çok sıkıyor ama işte şifresiz bişey
Olur böyle şeyler insanız sonuçta. Hiç mahcup olmana gerek yok canım.
Bazen bir iki günde göremiyoruz etkisini ama muhakkak eksilirsinÇok teşekkür ederim o kadar dikkat ettim yuruyusumu de yaptım sabah diyorum ki kesin eksilmisimdr, tabi ben 64 lerde bekliyordum ben şok 66 gösterdi![]()
Kalori olarak çok gelmesede karbon ve yağ ağırlıklı olmuş akşamı az ve erken kapatarak kurtarılmaya çalışılmış ödem atıcı bişeyler iç28 Haziran Cumartesi
10.00
2 adet pişi
Patatesli kıymalı omlet
Peynir
Salatalık
15.00
Kayısı ve şeftali
18.00
1 adet kıymalı pide
Su: 3 lt
Spor: 11.342 adım
Eki Görüntüle 3610886
Dil-i bitab
Ellssa
Boncuk2307
Beni kaju bile baymıyor 200 gr aynı anda yiyebilirimCevizle badem arası bir tadı var, lezzetli ama ağır, fazla yendiği zaman bayabilir canım kaptanım
TebriklerMerhaba kızlar
Dün kuaföre gıttım akşama kadar bır şey yıyemedım sabah yediklerimle bugün 12.30a kadar yemedim.
Sabah kalkıp tartıldım
Ben şok
66.2 kg çıktım
Ellssa
Boncuk2307
Allah yardımcın olsun canım çok zor ama bunu da atlatacaksın. Nasıl durumu şimdiSağol kaptanım bu gecede ateşi dusuremedik bugün biraz daha iyi olur inşallah eğer iyi olmazsa bn uykusuzluktan bayilacagim
Nefessiz okudum. Her zaman bana çok iyi gelir yazdıkların. Rabbim yardımcın olsun canım. Kesinlikle haklısın.. En büyük zenginlik sağlıklı olmak. Kıymetini bilelimTeşekkürler arkadaşlar babamın durumu iyi değil maalesef. Tam olarak iyileşme ihtimali yok. Allah sabır versin diyoruz. normalde de iletişim kuran yumusak huylu bir adam değildi hep azarlayarak konuşurdu şimdi yani geçtiğimiz aylarda iyice huysuz oldu. 2 haftadır yemek yiyenedigi için artık kavga edecek laf söyleyecek enerjisi de yok.
En son bayramda yanında kalmıştım. Kaldırıp tekerlekli sandalye ile wcye taşıyorduk bu sefer altı bezleniyor , oturacak veya yere basacak enerjisi yok. Aslında hala mesane kaslarını kontrol edebiliyor ama ayağa kalkamadigi için mecbur bez kullaniyoruz.
Bİlinci yerinde olduğu için de utanıyor, altını değiştirtmek istemedi bana. Erkek görevliden yardım istedik. Normalde annem değiştiriyor altını, üstünü.
Bu mahremiyet , utanma durumlari bir de yetişkin hastayı kaldır döndür işleri biraz zor ve hasta bakım tekniklerini bilmek lazım.
YouTubedan videolar izleyerek ogrenmeye çalışıyorum. Hastane personeli de yardım ediyor. Duygusal konuları chatgpt' ye sordumonun verdiği taktiklerle babamı rahatlatıp altını değiştirdim
yoksa annemi bekleyecektik.
" Babaannem altını islatsaydi sen onu böyle bekletir mıydın ? " diye sordum.
" Bekletmezfim tabi dedi "
Ben de seni bekletmem deyip degistirdim
2 yas çocuğu olan annelerin tuvalet eğitimi muhabbetleri vardır ya aklıma o geliyorbekarlar gıcık olur bu muhabbetlere. Demek ki neymiş bir zaman gelince senin annen bezine mi yapıyor, senin babam wcye gidebiliyor mu hala oturuyor mu adım atıyor mu gibi muhabbetler oluyormuş
Valla her bir kasin hareketi kıymetli. Dönebilmesi, dönerken elinden tutup yardımcı olması bile kıymetli.
Sonuç : ADİM ATABİLİYORKEN ATİN KİZLAR
Ağırlık kaldırabiliyorsak kaldıralım.
Her kasimizi her eklemimizi aktif olarak kullanalım![]()
Valla sopadan tırstım. Bir de öğretmen olduğunu bilmekBu sopaya hayranım.
Yapamayacağı şey yok![]()
Nasıl yani iyi şok mu kötü müMerhaba kızlar
Dün kuaföre gıttım akşama kadar bır şey yıyemedım sabah yediklerimle bugün 12.30a kadar yemedim.
Sabah kalkıp tartıldım
Ben şok
66.2 kg çıktım
Ellssa
Boncuk2307
200 grammı ıyyyy 2 tane yiyebilirim maks 3.cüye dönüp bakamam nasıl yiyebiliyosun komple yağ sankiBazen bir iki günde göremiyoruz etkisini ama muhakkak eksilirsin
Kalori olarak çok gelmesede karbon ve yağ ağırlıklı olmuş akşamı az ve erken kapatarak kurtarılmaya çalışılmış ödem atıcı bişeyler iç
Beni kaju bile baymıyor 200 gr aynı anda yiyebilirim
Tebrikler
Yani eksi kaç?
Seni bizim takıma transfer edelim![]()
Afiyet olsun canımİyi akşamlar
Kahvaltı 10.00
2 dilim peynir
6 zeytin
Domates
Yarım salatalık
1 tk ayva reçeli
Ara 12.00
Kahve+1 b su
15.00 öğle
5 YK kabak yemeği
10 tane tuzsuz yer fıstığı
18.00
Kabak yemeği 6-7 yk
4 YK yoğurt
1 saat yürüyüş
6525 adım
1 lt detoks suyu
1,5lt normal su toplam 2.5 lt su
Afiyet olsun canım.Bugun menum
Sabah 9 00
Yumurta salatası
tb lavaş
Peynir zeytin
Domates salatalık
1 tk bal
Ara 13 30
Domates salatalık
2 tane kayısı bir avuç da üzüm
Akşam 17 30
2 kaşık bulgur pilavı
2 kepçe etli kuru fasulye
Cacık
Su 3 lt
Ellssa
Boncuk2307
sibel_84
İnşallah kaptanım ya 2 haftam kaldı memlekete gitmeye ne versem o kar sonrasında da tatile gidiyoruz200 grammı ıyyyy 2 tane yiyebilirim maks 3.cüye dönüp bakamam nasıl yiyebiliyosun komple yağ sanki
Afiyet olsun canım
Afiyet olsun canım.
Seni de takipteyim menüler güzel gelen eksiler de güzel olacaktır![]()
Bilmiyorum valla bağımlılık yaptı ben de eve almıyorum artık200 grammı ıyyyy 2 tane yiyebilirim maks 3.cüye dönüp bakamam nasıl yiyebiliyosun komple yağ sanki
Afiyet olsun canım
Afiyet olsun canım.
Seni de takipteyim menüler güzel gelen eksiler de güzel olacaktır![]()
Menü çok güzel afiyet olsunBugün menü
Sabah 9.30
1 haşlanmış yumurta
1 dilim beyaz peynir
7 yeşil zeytin
1 közlenmiş kırmızı biber
2 yk közlenmiş patlıcan
2 kızarmış form ekmek
Akşam 15.30
8 sıkma mercimekli köfte
1 bardak ayran
2 lt su içildi ..... mercimekli köfte olmadı biliyorum ama kendime ayrı yemek yapmaya üşendim yedikten sonrada rahatsız oldum
Bugün ev temizliği yapıldı dışarıda yürüdüm adım sayarım bu şekilde
Ellssa
sibel_84
Boncuk2307
Eki Görüntüle 3611005
Ay inşallah biz de gidicez tatile. 70 i kırmak istiyorum ama çok olur biliyorum ne giderse kar evetİnşallah kaptanım ya 2 haftam kaldı memlekete gitmeye ne versem o kar sonrasında da tatile gidiyoruz
Afiyet olsun kaptanımKahvaltı 12.30
1.5 kayısı(yarını oğlana kaptırdım)
2 minik armut
1 muz
1 tk fıstık ezmesi
Ara 15.30
Granola bar(rafine şekersiz, 90cal)
17.00
Sütlü soğuk kahve
Akşam yemeği 18.00
1 tabak patlıcan,patates, köfteli yemek(patates köfte az patlıcanı çok)
közlenmiş biber (az yağ gezdirilmiş)
3 dilim karpuz
Su
2 litre
Spor
6 bin adım
40 dk park spor aletleri
Ellssa
Boncuk2307
sibel_84
TeşekkürlerMenü çok güzel afiyet olsun
Ay inşallah biz de gidicez tatile. 70 i kırmak istiyorum ama çok olur biliyorum ne giderse kar evet
Afiyet olsun kaptanım
Tekirdağlıyımm ama benim hemşom yok burda malesef. malatlali da olabilirim ikinci seçenekayy sende Malatyalısınnn![]()
Ayy biliyo musun ben de öyle. Eskiden burası bana çok iyi gelmişti valla epey kilo vermiştim 59la mezun olmuştum. Şimdi vaziyet çok fena canım. 4.takimdaydim Özgenin takiminda.Ben de turist rehberiyim ama çalışmıyorum evdeyim kızımla ilgileniyorum bu sene 7. Sınıf olacak yavaş yavaş sınava hazırlık sürecimiz başlıyor ...
Çok kilo alınca bende direkt bişeyler yapmalıyım diye hemen gruba katılmak istedim yıllar önce diyet grupları ile çoook güzel kilo vermiştim başarı öyküsü yazmıştım inşallah yeni öyküler yazalım hep beraber![]()
Sorma kaptişim. Her iki taraftan da diş tedavisi oldum. Yiyemiyorum çogu şeyi. Çok acıyor canimÖlçülerini de al farkedecek mi bakalım. İşe yarar gibi görünüyor
Salata ya da biber gibi çiğ sebze eksik gibi. Menü güzel afiyet olsun canım
Ben de iyiyim canım koşturmaca. Zorlu zamanlar geçirdim. İnşallah bundan sonra düze çikicam.Iyiyiz çok şükür canım sen nasılsın?